- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nubia Red Magic 9 Pro - hivatásos mágus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovadika
őstag
Ha a tévéd nem támogatja a 24p lejátszást, akkor semmilyen eszközzel nem tudod ezt orvosolni és soha nem fogsz kadenciahelyes(értsd: ahogy az a film ment a moziban és van a BD lemezeken, azaz 24 képkocka/sec) lejátszani. Ebből kifolyólag nem lesz folyamatos képed.
Amúgy ez nem mai találmány több tíz évvel ezelőtt is így mentek a filmek a mozikban, a tévékbe is belekerült a támogatás jó pár évvel ezelőtt. A filmek 99%-a így van forgatva, kivétel pl.: Hobbit, ami 48p, de ezt a filmet is adták 24p-ben is mert sokak számára élvezhetetlen a 48-as változat, úgyhogy nem hiszem, hogy ez a jövőben nagyon változni fog.[ Szerkesztve ]
-
-
lowphas
tag
válasz Mankó #132781 üzenetére
Q8fn vs q80r: kb két teljesen különböző tv. Egyéni preferencia. Az új direct ledes, így van rendes local dimming. Nem olyan, de hasonló, mint a q9fn/q90r esetén. Oldalról nézve kevésbé mennek el a színek, cserébe szemből nézve állítólag romlott valamennyit. Talán érzékenyebb modell lett összességében a szerencsére, hogy mennyire hibátlan modellt oszt a sors neked. Ha most vennék tévét, talán elgondolkodnék ezen, a q90r ellenében, hiszen így már nagyon hasonló a kettő, árban pedig ez olcsóbb.
Q9fn/q90r: nagyjából ugyan az a két tv, csak ezen is van ez a wide angle akármi, hogy oldalról is kicsit szebb képe legyen.
Saját véleményem, hogy inkább szemből nézve legyen tökéletes. Általában szemben ülünk a tv-vel. A direct led viszont elméletileg jó dolog. Van hátránya is, de ugye az edge led sem tökéletes... Tavalyi Q8fn-em van (edge led) az említettek közül, hát, nem rohanok gyorsan újat venni, és nem is érzem azt, hogy kimaradok valamiből. Vissza gondolva talán bánom, hogy nem q9fn-t vettem anno, de igazából már csak a gondolat bánt, hogy az enyém nem "flagship", hanem "rosszabb".
+ nekem az új távirányító új app gombjai nem igazán tetszenek.
Q60r-ből csak a 43asat próbálgattam. Legjobb 43 collos tv, amit eddig láttam, de... Szóval figyelembe kell venni, hogy eléggé "leskálázott" qled.
[ Szerkesztve ]
-
Partizan182
senior tag
válasz Mankó #132781 üzenetére
Betekintési szög ég és föld (Q8 és 9) a tavalyihoz képest, szvsz ez a VA lcdk legnagyobb gyíkja (taknyoló mozgás előtt), ezt kvázi megoldja. Cserébe vesztesz picit a kontrasztból, meg minimálisan csökken az effektív felbontás. Én biztos ideit vennék, pláne ha nappaliba megy.
-
Fr3eWar
őstag
válasz Mankó #132929 üzenetére
Teljesen korrekt TV, nekem az van amit írsz 65Q9FN. Rting teszt szar, a TV-n ezer éve javítva van a local dimming, így minden csillag látszik a szárwársz intróban is, SAJÁT TAPASZTALAT. Blooming nem látható ha szembe és ülsz vele, nekünk egy 4méter széles U alakú kanapénk van, és 5méter távolságba van a tv, minden pontjáról tökéletes a kép.
Ha kimegyek a tv totál szélére 60-70 fok felett nagyon sötét jeleneteknél képeknél okádék világítási foltok vannak az objektumok körül, de normális szögből nézve totálisan semmi nem látszik.Nagyon jó az antireflexiós bevonata, nappal sötétítés nélkül és élvezhető a képe.
Menü gyors, nem akadozik.
Távirányító eddig 9 hónap alatt egyszer elvesztette a kapcsolatot és két gomb egyszerre nyomása után újra párosodott (lehet TV firssítés után volt)
Airplay tökéletes, szuper gyors, azonnal lehet mutatni képeket telefonról családnak stb.
Akármikor újra venném.
Ha idei modellek közül kellene választanom a Q90R-t venném, mivel annak van a Q9FN nek megfelelő megvilágítási szintje (egyformán 480zóna) a Q80R-nak csak 84 zóna így kevésbé tudja precízen sötétíteni az adott területeket részleteket, a Q70R-nek pedig 48 zónája van. A Q60R Edge Led maradt.
-
Gauguin
tag
válasz Mankó #132977 üzenetére
Q85RA egy one connext box-os Q80RA, ha jól rémlik, ennyi a különbség.
Q90RA - több zóna, 65-ös méretben 480 vs 96 - ezáltal elméletileg kevesebb blooming.
A One Box a falra akasztást is befolyásolja, ha ez fontos.Q90 kicsit túlárazottnak tűnik még mindig, de, ha belefér a keretbe, azt vedd, ne érezd később, hogy miért nem a csúcsot vetted (ez a tipikusan emberi része az egésznek).
Agresszív LD - van itt kolléga, aki a Q9-nél írta, hogy egy patch már erősen javított, és nem olyan durván radírozza a részleteket, Q90-re azt írják, ha minimálisan, de jobb ebben. Samsung így oldja meg a fekete-versenyt, ezzel sajna nem lehet mit kezdeni, gyártó-specifikum.
[ Szerkesztve ]
-
stilo18
addikt
válasz Mankó #132985 üzenetére
"Sajnos", hogy a betekintési szög javuljon a Q80/90 által kapott bevonat rontja a natív kontrasztarányt. Viszont a local dimming ezen segít, a Q90 - nél nem is kicsit...
A Q60/70 egész frankó natív kontrasztaránnyal rendelkezik. (6000-7000 Rtings mérés alapján)
Én biztos, hogy nem kapcsolnám ki a LD-et.
#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
Fr3eWar
őstag
válasz Mankó #133010 üzenetére
Keress valami kombis ismerőst.
Tavaly pont egy héttel black friday után az MM pénteken beakciózta a 65Q9FN-t 605K-ra, azonnal online rendelés személyes átvéttel BP-en (Kecskeméten lakunk itt persze nem volt egy db sem MM-ben). Lefoglal visszaigazolás ok, mehetünk.
Meló után kocsiba be, Westend, MM ezt kérem, ja az itt ugyan nincs, rendszerhiba, két héten belül el tudják küldeni. Kérem csókolom akkor most azonnal lesz szíves megmondani melyik BP-i MM-ben van ebből bontatlan raktáron, és lesz szíves lefoglalni nekem míg átérek. Kicsi szájhúzás, egymás lebaszása, hogy hogy lehetett ilyet visszaigazolni, és sajnálják (gondolom hogy sajnálják, mert minden MM frenchise saját KFT és nekik az nem biznisz ha másik MM-ben vásárol az ember). Mindegy át Mamutba, bemegy már vártak vigyorogva a közel 2méteres dobozzal a srácok. Fizet (nem bontattam ki, mert pántolt szalagos, és nem tudom mennyire tudták volna visszapántolni minden esetre nem bíztam bennük.7-es kombi Passatunk van, egy gipszkarton lap koppra befér lehajtott ülésekkel, azaz 2méter X 1méter a raktér.
A mi tv-nk is hasonló méretű volt 1612 x 959 x 195Szóval ha van valami ismi nagyobb családi kombival azzal szállítható.
-
Mankó
veterán
válasz Mankó #133091 üzenetére
Az oldalon írtak szerint a 80-asban 96 zóna van. Más oldalak szerint a 85-ös csak a connect boxban tér el a a 80-astól. Még a Samsung oldalán írtakban is megegyezik a többi paraméter. Hát remélem, hogy nem 5x10-es az az elosztás.
Nagy áruházak árait összehasonlítva esélyes az előbbi megállapítás, mert jelenleg 20 ezres a különbség a 2 modell között (80 vs 85), persze rosszul kitalált árak is lehetnek. Amikor én rendeltem, akkor meg 120 volt a különbség, annyit meg a box nem ér meg. -
-
Rogiii
aktív tag
válasz Mankó #133110 üzenetére
Szia!
Nekem 65q80r tévém van. Én is most vettem a médiás akcióban. 1.5 hete használom és eddig elégedett vagyok vele. Szerintem amiben többet tud az olcsóbb variánsoktól, az a széles betekintési szög és az ehhez szükséges plusz réteg a kijelzőn. Mivel nekem egy világos nappaliban van és nézzük oldalról is, megérte a plusz 70ezer a q70 hez képest.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
Batib
őstag
válasz Mankó #133135 üzenetére
Általában M8x45-50mm csavar kell hozzá. A menet nem a müa. hátlapban van hanem mélyebben a fém dekniben. Bizonyos modelleknél jár hozzá négy darab távtartó hüvely is. (a mellékelt csomagban)
[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Celtis
veterán
válasz Mankó #133152 üzenetére
Akkor nem értem. A leírás első fejezete a fali tartó felszereléséről szól egyértelmű ábrákkal, méretekkel. A falikonzol anyagvastagságából + alátét kell kiszámolni a szükséges csavar hosszat és olyat kell venni.
Megjegyzem, hogy ugyan a Sony TV-kben van csavar, de az inkább csak takaró dísz, a falitartó rögzítéséhez túl rövid. Legalábbis nekem erre külön felhívták a figyelmemet a boltban.
-
Celtis
veterán
válasz Mankó #133168 üzenetére
Kiindulásnak jó az rtings. A darabosságról pedig regényt tudnék írni. Szerintem a deinterlacer beteg a Samsungnál. Próbálj meg az auto motion plus beállításokkal játszani. Aztán figyelmesen nézd a sport közvetítéseket, Ha több percenként rendszeresen visszatérő durva megakadást tapasztalsz, nekem szólj elsőnek
-
stilo18
addikt
-
Celtis
veterán
válasz Mankó #133182 üzenetére
A feketének nem szabadna változnia. A "Fényerő" csúszkához ne nyúlj, vagy tedd vissza alap beállításra, hacsak nem kifejezetten a feketeszint kalibrációs ábra alapján szükséges a módosítás. A háttérvilágítás fényereje ami tulajdonképpen a kép világosságát meghatározza. Ezt kell a környezeti fénynek és a szemednek kellemesre állítani. Az rtings egész alacsony értéket mond a kalibrációs célérték eléréséhez, de írja, hogy ki-ki az ízlése szerint állítsa be. Van aki szereti ha kiégeti a szemét. Nekem anno a 7/20 beállítás jött be.
Képzajt azért láthatsz, mert egyszerűen jobb a TV, jobban mutatja a részleteket.
-
Peace
nagyúr
válasz Mankó #133182 üzenetére
Nekem is az volt a mázlim, hogy volt egy korrektül hosszú videó a tv-mhez, amivel teljesen szuperül be lehetett állítani és minden zavaró tényező meg is szűnt. A 60-80 gigás minőséggel nem is lenen semmi problémám, de a filmek körülbelül 5%-a érhető el ilyen minőségben, a sorozatok pedig kivétel nélkül max 1080p-ben. Remélem, hogy sikerül elfogadható minőséget belőni majd a Q70-en is. De akkor ezek szerint állítgatnom kell minden esetben, ha felbontást váltok? Vagy lehet profilokat menteni, mondjuk "fullHD" és "4KHDR" néven elmenteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lightyear - befektetési app
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest