Hirdetés

Aktív témák

  • kutkut

    addikt

    MIUI modem teszt:

    Azzal kezdeném, hogy mielőtt nekikezdtem, én is többre, nagyobb különbségekre számítottam... :U Bár tulajdonképpen örülök is a "végeredménynek". :) Azért, ezeket az eredményeket érdemes fenntartásokkal kezelni, hisz 1 nap alatt teszteltem le a 10 modemet, 1-1 modem fél óráig, ha fenn volt... Megnéztem:
    a mobilhálózat jelerősségét 2G, illetve 3G módban
    a wifi jelerősséget
    - saját és szomszédos wifik
    és ugyan csak a szobában, de a GPS-t is. :P
    - a-gps nélkül, mennyi idő alatt lockolt, és hány holdból, hányat használt.
    Mindegyiknél megnéztem, hogy mennyire romlanak az eredmények, ha ráfogok az antennára... (Átmenet az épp, hogy fogod és a teljesen leárnyékolod a telefont között. :D

    A tesztalanyok: JVK, JVP, JVO, JVR, JQ1, JV6, JPE, JPX, JPY, JV1.

    Mivel sok különbség nem volt, így nem írnám le a pontos értékeket. (Sok helyet és időt venne el. :D) Inkább csoportonként leírnám, melyik tesztben mely modemek voltak kiemelkedőek, persze mint már írtam, minimális különbséggel. Kiemelve az aktuális "legjobbal".

    2G:
    JQ1, JV6, JPX, JV1

    3G:
    JVP, JVO, JQ1, JPX
    Ha körbefogtam a telefont, egyik modemmel sem tűnt el a HSDPA, nem váltott át csak 3G-re - ez mind a 10 modemre értendő.

    wifi:
    Itt tényleg nem volt nagy különbség. -40-60 dBm, mindegyik 4 wifit látott. Talán a JPY... :F

    GPS:
    JVK, JVP, JVO, JPE, JPY
    Talán itt volt a legnagyobb a különbség a JPY javára, egyedül ezzel volt 5-10 méteres pontosságom. A többivel "csak" 5-15m.

    Tulajdonképpen ennyi lett volna, szerintem nincsenek nagy eltérések, leginkább az adott környezet befolyásolja az eredményeket. Talán észrevettétek, hogy az egyetlen modem, amelyik nem szerepel egyik csoportban sem, az a JVR. Ennek az volt az oka, hogy számomra nagyon kiszámíthatatlannak tűnt. Egyszer, az egyik legjobb jelerősséget fogta, de 3G/HSDPA-ra alig akart felmászni... Egyik pillanatban az egyik legjobb volt GPS-ből, másik pillanatban meg össze-vissza ugrált a pozícióm a google maps-ben, már amikor egyáltalán volt pozícióm... Ez volt az egyetlen, amit kétszer is leteszteltem csak több óra különbséggel, hátha változik a helyzet, de hiába.
    Szóval, győztest nem tudok hirdetni, de legyen a 3 dobogós a JVP, a JVO és a JPY. :)

    [ Szerkesztve ]

    Meizu MX3 32GB

Aktív témák