Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mycso

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz Szaky #1297 üzenetére

    A recovery-ben boot előtt tudsz pár dolgot csinálni; appokat, csomagokat telepíteni vagy komplett romot, gyári visszaállítást, stb. olyasmi mint egy komplexebb szervizmenü ha nagyvonalakban kellene leírni, mélyebben ne menjünk egyelőre bele. Tehát nem sw, hanem a rom egy része, ami a boot előtt indítható.
    Viszont a gyári recovery az imént leírt feladatokat nem vagy csak részben tudja ellátni. Erre született a módosított recovery: CWM.

    Rom: azt vehetjük úgy, hogy maga az oprendszer. Ebből is van gyári és módosított, akár felületét/témáját tekintve akár működését.

    modem: ez felel a rádiókapcsolatokért, mint a wifi és a 2g/3g. Ez romtól függetlenül lecserélhető. Egy jó modemmel csökkenthető a fogyasztás és erősebb lehet a rádiójelünk is.

    kernel: legegyszerűbben megfogalmazva ez az egész lelke. Ez felel nagyon sok mindenért: proci, fogyasztás, túlhajtás esetleg képernyő és hang tulajdonságok, root jogok, stb. tehát ez egy nagyon komplex dolog. Léteznek ezekből módosított tuning kernelek, amik még jobbá tehetik a készülékünk és mi is több dologba tudunk belenyúlni.
    A preshoot kernel az egy rommer által módosított kernel, amivel lehetőségünk nyílik a proci babrálására és a fogyasztást is pozitívan befolyásolja.

    “The Night is Dark and Full of Terrors”

Új hozzászólás Aktív témák