Hirdetés

Aktív témák

  • fuximaxi

    senior tag

    válasz pergabb #7930 üzenetére

    Az általad említett, és még sok más boltban is elég érdekesen mennek a dolgok. Ahol azt látod egy GS2 mellett, hogy egy év garancia vagy bolti garancia illetve európai garancia azt nagyon gyorsan felejtsd el. A dolog úgy történik, hogy kb 3 "nagyker." behozza külföldről a telefonokat és azokat adják el a gsmline-nak és több hasonló boltnak. A készülékek általában Európából származnak, de van olyan is ami Ázsiából vagy Afrikából jobb esetben Amerikából, de ezekre természetesen Európában nincs garancia. Az úgy nevezett nagykereskedés vállal rá 1 év garanciát, persze ezeket mindenféle szervizben javíttatják, ha épp szerencséd van akkor a hivatalosban, persze ott sem hivatalosan. Máshova ezeket a készülékeket nem is tudod visszavinni, csak oda ahol vetted. A 3 napos cseregaranciát a legtöbbször elfelejtheted, mert valahogy kiokoskodják, hogy ne keljen neked kicserélni a készüléket, vagy a legjobb esetben neked ugyan kicserélik, de majd valaki másnak eladják (az is lehet, hogy te veszed meg). Ha gyártói garanciásat veszel akkor sem biztos, hogy az magyar piacra szánt készülék, illetve sokszor van az, hogy ezeket a telefonokat a magyar szolgáltatóktól veszik meg különböző cégek, akik utána eladják az úgy nevezett nagykereskedéseknek, akik kifüggetlenítik és utána tovább értékesítik. Ezzel nem is lenne baj, mert letiltani nem nagyon fogják őket, hiszen ezek jól bejáratott cégek, akik az előfizetést fizetik is rendesen (kivétel, ha ne adj isten csődbe megy), viszont a függetlenítés illegális módosításnak minősül, ezért máris bűncselekményből származik a készülék.

    Honnan tudom mind ezt, dolgoztam az egyik ilyen cégnél kb. fél évet. Lehet hogy egyszer egy kicsit részletesebben is leírom a dolgokat egy blog bejegyzésben.

    tronik: olvasd el az első hsz.-t és próbáld meg újra.

    [ Szerkesztve ]

    Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.

Aktív témák