Hirdetés

Aktív témák

  • fuximaxi

    senior tag

    válasz Bandita4141 #7883 üzenetére

    Nem tudom, hogy mikor tetted fel a kérdésed, de a napokban többször is volt már szó erről, lehet, hogy pont a te kérdésed kapcsán.

    F-F-ECT$: Teljesen igazad van. Akik (mint én) még használtak cupcake-et vagy donut-ot, azok még inkább tudják értékelni ezt.

    [ Szerkesztve ]

    Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.

  • Bandita4141

    tag

    válasz znagy69 #7897 üzenetére

    Köszi, de még nem biztos hogy felteszem a KK5-öt, egyébként nem igazán tudom hogy mire jó az old bootloader :N

    Köszi hogy segítesz!!!

  • ForRedGlory

    félisten

    Előzmény: Samsung Galaxy S II Archívum I.

    A topicban TILOS az OFFolás. Ha a témához szorosan nem kapcsolódó mondanivalód van, akkor azt a Samsung Galaxy S (I/II) Felhasználók OFF Topicja keretein belül fejtsd ki!

    SAMSUNG GALAXY S 2

    Az erő legyen veled

    írta: ForRedGlory
    készült: 2011.07.20
    utoljára frissítve: 2012.03.15

    Figyelem: alaposan olvasd el, mielőtt nekiállsz frissíteni. A leírtakból származó bárminemű hibáért felelősséget nem vállalok!

    Rövid bevezető:
    Megérkezett a Samsung androidos legújabb zászlóshajója, nagyon erős hardverrel és komoly multimédiás képességekkel felvértezve. Tavaly júliusban megjelent a nagy dérrel-dúrral beharangozott Samsung Galaxy S, amely bár magabiztosan hozta a kötelezőt, az úgynevezett „wow-effect” elmaradt, az állunkat azért nem keresgéltük a padlón. Ettől függetlenül egy igen korrekt gépről volt szó, amely a mai napig megállja a helyét a kínálatban, az eladások is ezt igazolják. Idén Barcelonában pedig bemutatták a következő modellt, az I9100 Galaxy S 2-t , amely minden téren túl akarja szárnyalni a híres elődöt.

    Az I9100 az elődjéhez képest nem csak hardverben erősödött, hanem szoftverben is. A Samsung Galaxy S 2.1-es android operációs rendszerrel robbant be a piacra (azóta már 2.3.4 van rajta), az utód már a 2.3.3-el jelent meg, de természetesen a 2.3.4 is elérhető. A telefon az alap gyári szoftverrel is tökéletesen használható, ugyanakkor időről-időre jönnek ki hivatalos és kiszivárgott romok, melyek szerencsés esetben tovább javítják az amúgy sem gyenge telefont, és a felhasználói élményt. A frissítés két módon történhet, hivatalosan a Kies segítségével, ami a Samsung gyári programja, nem hivatalosan pedig az Odinnal. Az összefoglaló nem titkoltan azoknak készült, akik nem szeretnék kivárni a hivatalos frissítéseket, amik között akár 1-2 hónapi is eltelhet, hanem szeretnék kipróbálni a kiszivárgott romokat, melyek általában mindig hoznak valami újat, ami miatt érdemes frissíteni. Mindenek előtt azonban mindenféleképpen meg kell jegyezni, hogy az Odinnal történő frissítés a Samsung hivatalos álláspontja szerint garanciavesztéssel jár, ugyanakkor nem igazán volt még példa arra, hogy a szerviz megvonta volna a garanciát emiatt. Ettől függetlenül, ahogy mondani szokás: csak saját felelősségre. A frissítés előtt érdemes elolvasni a Samsung Galaxy S első hozzászólását, mivel sok az átfedés. Ezen kívül célszerű forgatni a telefon hivatalos magyar nyelvű kézikönyvét is.

    Rom frissítés, Root

    Hozz ki többet a telefonból

    Előkészületek:
    - biztonsági mentés a programokról, mivel minden SMS, beállítások, névjegyek stb. el fog veszni különben. Pl.: Titanium Backup (root kell, és pl root explorer) *
    - "/efs" mappáról készítsünk biztonsági mentést (root kell, és pl root explorer) *
    - Töltsük fel a telefont teljesen, de minimum 50-60%-on legyen. Ne sajnáljuk az időt feltölteni, ha közben lemerül az nagy gond, viszont a battery statnak sem árt, ha nem félig töltött telefont töltünk. **
    - SIM kártyát és a memóriakártyát vegyük ki (opcionális, nem feltétlen szükséges)
    - Ellenőrizzük (kikapcsolt telefon mellett), hogy működik-e a 3 gombos recovery és download mód
    - Végezzük el a factory reset, amivel visszaáll a gyári állapot. Recovery menüből kell kiválasztani a „wipe data/factory reset”, illetve „wipe cache partiton” menüt.

    *: "/efs" mappa lementése: a telefont először rootolni kell, mivel a rendszerfájlok csak így válnak láthatóvá. A root később bővebben... Miután a telefont rootoltuk, akkor a root explorerrel a gyökérkönyvtárban látni fogjuk az efs mappát. Miután megvan a mappa, másoljuk át a "/sdcard" könyvtárba, majd onnan a számítógépre.

    ** „battery stat”: Ez a telefonban tárolt akkumulátor statisztikákat logoló fájl, amit időről időre főleg rom frissítést követően célszerű törölni, mivel az tartalmazhat olyan adatot is, ami az előző rom óta már nem aktuális. A telefon akku ideje (mint ahogy egyik jelenlegi csúcskategóriás telefoné sem) meglehetősen limitált, állandó nyomogatás mellett egy napot sem bír ki. Meglehetősen kellemetlen jelenség a „battery drain”, vagyis az akkumulátor töltöttség egyik pillanatról a másikra történő akár több tíz százalékos zuhanása. Ez sokszor a nem kalibrált akkura vall. Csak egy példa. Amennyiben van pót akksink, mely névleges kapacitása eltér a gyáritól, akkor a következő történik, miután lemerült az 1650mAH gyári akkumulátor és betesszük a mondjuk 1800mAH akkumulátort, de nem kalibrálunk. A telefon elmentette azt, hogy az akksi kapacitása 1650mAH, és tegyük fel 100%-ra van töltve az 1800-as akksi, majd elkezdjük használni. A hibás „battery stat” miatt a telefon még azelőtt kikapcsol, hogy lemerült volna az akksi, vagyis akár 10-15%-nál, hiszen a telefon érzékeli, hogy 1650mAH elfogyott az akksiból és „nem tudja” hogy most egy nagyobb kapacitású akkumulátor van benne.
    A kalibráló program letölthető ingyenesen a marketről: Battery Calibration. A használata egyszerű: töltsük fel TELJESEN az akkumulátort, kattintsunk a battery calibration feliratra. Ha ez megvolt, húzzuk le a töltőről. Rootolt telefon kell hozzá!

    A ROM frissítésről általánosságban:
    Kétféle frissítést különböztetünk meg: 1 fájlos, illetve 3(+1) fájlos. Az 1 fájlos frissítés jellemzően a főzött romok ismérve (erről lentebb részletesen is lesz leírás), míg a 3+1 (PDA, MODEM, CSC és PIT) fájlos frissítéssel leginkább gyári romnál fogunk találkozni. Itt és most a +1 fájl, vagyis a PIT fájl ki lesz hagyva, vagyis csak 3 fájlal fogunk frissíteni a következő miatt: teljesen felesleges normál esetben a PIT fájlt is betallózni, hiszen a PIT fájl akkor kell, ha változik a partíciós tábla mérete (ez leginkább a Samsung Galaxy S-nél volt jellemző). Mivel minden jelenlegi rom ugyanazt PIT-et használja, nyugodtan kihagyható a PIT. Ugyanakkor a PIT fájl betallózásának van egy előnye: újrahúzza a partíciós táblát, és elméletileg ezzel töröl minden rajta lévő adatot, így nem marad nyoma az előző romnak. Kevesebb annak lehetősége, hogy a régi rom összeakad az újjal, ami hibás működést eredményez(het).

    A frissítés menete lépésről-lépésre:
    - Telepítsük fel a fentebb linkelt Kies programot. Miután feltelepítettük, dugjuk össze a telefont a számítógéppel és várjuk meg, amíg feltelepít minden drivert. Érdemes ezután download módban is összekötni a számítógéppel a telefont, mert ebben az esetben is települni fog pár driver. Lehetőleg alaplapi USB aljzatra kössük a telefont és még véletlenül se legyen közte USB hosszabbító. Amennyiben nem ismeri fel a telefont, akkor kössük másik USB-re, lehetőleg minimum 2.0-ra.
    - Töltsük le a fentebb linkelt Odin programot és telepítsük ki egy tetszőleges könyvtárba, majd indítsuk el. Miután a telefont download módban összekötöttük a géppel, a következőt kell látni.
    - Töltsük le a legfrissebb romot, vagy amelyikre szükségünk van. Erre a legjobb oldal a SamMobile. Ingyenes regisztráció szükséges. Miután letöltöttük a fájlt, tömörítsük ki. Attól függően, hogy a letöltött rom 1, vagy 3+1 fájlos, különböző fájlokat találunk a letöltött mappában. 1 fájlos rom esetén egy „.tar” kiterjesztésű fájlt kapunk, 3+1 fájlos rom esetén lesz a mappában egy „modem”, „CSC” és egy „code” nevű fájl, illetve opcionálisan egy „.pit” kiterjesztésű fájl.
    - Az Odinba az alábbi módon tallózzuk be a fájlokat. Amennyiben a PIT fájlt is betallózzuk, akkor a következőt kell látni.
    Miután ezzel megvagyunk, kattintsunk a Start gombra. 1-2 perc alatt kész a frissítés, majd újraindul a telefon.

    A telefon rootolása

    Az „isten-skill”

    Ahhoz hogy a telefonból mindent ki tudjuk hozni, rootolni kell a készüléket, ami röviden annyit jelent, hogy rendszerszinten tudunk módosításokat végrehajtani. A rootolást alapvetően mindig ugyanúgy kell elvégezni.

    - Töltsük le a telefonon lévő jelenlegi romnak megfelelő (rootolt)kernelt, az XDA oldaláról . Letöltés után NE csomagoljuk ki, mert a „.tar” kiterjesztésű fájl kell a rootoláshoz. Az aktuális rom fajtája a *#1234# kód telefon tárcsázóba történő beütése után ellenőrizhető.
    - A telefont indítsuk el download módban, majd az Odinba a következőképpen tallózzuk be a fájlt. Ha ez megvan, kattintsunk a Start gombra. A képen a KH3 rootolt kernele található, de természetesen ide azt a kernelt tallózzuk, amit letöltöttünk.

    A telefon felteszi a rootolt kernelt. Újraindulás után lesz egy „Superuser” ikonunk. Ez a frissítés másodpercek alatt lefut. A telefonunk rootolt. Amennyiben zavar a bekapcsolásnál lévő sárga háromszög, töltsük le az újonnan feltett rom „gyári” kernelét, és tegyük fel a telefonra ugyanazzal a módszerrel, ahogy a rootolást csináltuk. Ezzel eltűnik a sárga háromszög, de a root természetesen megmarad.

    Fontos: Frissítés előtt mentsük le a fontosabb adatokat, pl a fentebb említett „efs” mappát. Ezért a telefont először rootoljuk a rajta lévő rom függvényében, majd az efs mappa lementését követően lehet frissíteni a romot. Az alábbi linken letölthető a régebbi romhoz szükséges rootolt kernelek, melyek feltétele megegyezik a fentebb leírt módszerrel: [link] (első négy hozzászólás).

    Főzött ROM frissítése

    Az egyedi telefonért

    Mi az a „főzött rom”? A főzött rom nem más, mint a gyári romok lelkes amatőrök és profik által módosított verziója. Az alábbiak miatt érdemes használni: témát lehet rátenni, optimalizáltabb romok, és jellemzően gyorsabbak is, mint a gyáriak, rengeteg plusz funkciót tartalmaznak, könnyebb az utólagos módosítás, illetve alapból rootolt. Egy hátrányuk van: ha nem szakszerűen tesszük fel, hibát (FC, más néven „Force Close”) okoz(hat). Persze ezek nem végleges hibák, könnyedén orvosolhatóak. Fontos: a hibák nem hardveres hibák, hanem szoftveres, tehát a telefont NEM lehet elrontani ilyen módon, csak szélsőséges módon. ezért egy tanács. NE Te teszteld a romot, várd meg mások véleményét.

    A legjobb romok, az alábbi linkekről tölthetőek: [link1] és [link2]. A letöltéshez ingyenes regisztráció szükséges.

    Ebből is látszik, hogy sokféle rom van, mindegyik másban erős. Egyik gyorsabb, másik jobban bánik az akkumulátorral, nincs egyértelmű „legjobb”.

    A frissítésről általánosságban:
    Az úgynevezett főzött romok kétféle kivitelben készülnek általában: „wipe” és „no wipe”. A kettő közötti lényeges különbség az, hogy a „wipe” a frissítés során MINDENT töröl az előző romból, nem marad rajta adat, tehát, aki ilyen romot tesz fel, az előtte mentsen. A „no wipe” verzió pont a „wipe” ellentettje, itt megmaradnak az adatok, nem szükséges mentést készíteni.

    Fontos: gyári romra nem tudunk feltenni főzött romot, csak ha előtte rootoltuk a telefont. Vagyis, gyári kernellel nem engedi a telefon a frissítést. Ezért ha frissítünk, rootolni kell a telefont előtte.

    Két dolgot érdemes megfogadni:
    - főzött romok között „wipe” nélkül ugrálni nem célszerű: magyarán Batista70 romra ne tegyünk fel Lite'ning Romot, csak ha előtte töröltünk mindent recovery menüből.
    - Időről-időre még ha „no wipe” romot is teszünk fel, csináljunk „wipe”-ot.

    A törlés menete: indítsuk el a telefont recovery módban, majd ott válasszuk ki a következő menüpontokat:
    - „wipe data /factory reset”
    - „wipe cache partition”
    - „wipe Dalvik cache” (advanced menüben van!)

    A frissítés menete:
    Főzött rom felrakásának két módja van: recovery menüből, vagy Odin segítségével. Jellemzően a romok többsége recovery menüből feltehető, de pl van olyan Lite’ning Rom, ami Odinnal tehető fel. A frissítés menete megegyezik a telefon rootolásával, csak itt nem a rootolt kernelt tallózzuk be a „PDA” menübe, hanem a letöltött romot.

    A másik módszer, vagyis a recoveryből történő telepítés sokkal elterjedtebb. Most ennek a részletezése következik:
    - töltsük le a fentebb linkelt romok közül azt, amelyiket szeretnénk.
    - másoljuk rá a telefon belső memóriakártyájára egy tetszőleges könyvtárba, vagy akár a főkönyvtárba a letöltött „.zip” állományú romot. A zipet ne tömörítsük ki, így kell felmásolni betömörítve.
    - indítsuk el a telefont recovery menüben, majd válasszuk ki az „install zip from sdcard” menüpontot, majd utána „choose zip from (internal) sdcard” menüt. Ha ezzel megvolnánk, keressük ki a romot, amit felmásoltunk a telefonra (hangerő le, fel gombokkal tudunk navigálni és a home gombbal tudunk kiválasztani). A frissítést követően a telefon újraindul. Készen is vagyunk.

    Biztonsági mentés

    Az adatok biztonsága

    nandroid mentés:
    A nandroid mentés nem más, mint egy teljes rendszerszintű mentés. Ugyanazt érjük el, mintha például a windowst ghostolnánk. A mentés során MINDEN lementésre kerül, aminek nagy előnye, hogy 1-2 perc alatt le lehet menteni egy teljes rendszert, beállításokkal, programokkal együtt. Nagy előnye, hogy így bátran lehet próbálkozni különböző romokkal, hiszen ha nem jön be az új rom, akkor a régit pár perc alatt vissza lehet tenni, és nem kell újra mindent beállítani, programot letölteni, hanem minden egyből visszaáll a mentés előtti állapotra.

    A mentés menete (rootolt kernel kell hozzá):
    - indítsuk el a telefont recovery módban
    - válasszuk ki a „backup and restore” menüt
    - nyomjunk a „backup (to internal sdcard)” pontra
    Elindul a mentés. Ez hosszabb időt vesz igénybe, ami nagyban függ a telefonon lévő programok számától és méretétől. Eltarthat akár 4-5 percig is.

    Tipp: az igazán hardcore felhasználóknak többféle romról is van ilyen biztonsági mentésük, amit a telefon egy bizonyos clockworkmod mappában tárol. A mappában idő alapján vannak elnevezve a mentések, de gond nélkül átnevezhető bárminek, a könnyebb beazonosíthatóság kedvéért. Célszerű átmásolni ezek a mentések a számítógépre, mert több száz MB-t foglalnak.

    A mentett rom visszarakása:
    - indítsuk el a telefont recovery módban
    - válasszuk ki a „backup and restore” menüt
    - nyomjunk az „restore (from internal sdcard)” pontra és válasszuk ki, melyik mentést szeretnénk visszaállítani.

    Titanium backup:
    A program letölthető az Android Marketről (új nevén Google Play), root szükséges hozzá. A program legnagyobb előnye, hogy a telefonon lévő összes programról és azok adatairól biztonsági másolatot lehet vele készíteni, ami azért jó, mert egy új rom felrakását követően egyszerűen a mentésből visszatehető az összes program, nem kell pl a marketről letöltögetni.

    - A mentés menete: a program elindítása után menü gomb (bal alsó LED a telefonon), „Művelet/Batch”, majd a „Biztonsági mentés/Backup” résznél kiválasztható a kívánt menüpont. Ezt követően rákattintunk a „Futtatás/Run” gombra és kiválaszthatjuk, miről szeretnénk mentést készíteni.

    - A visszaállítás menete: a program elindítása után menü gomb (bal alsó LED a telefonon), „Művelet/Batch”, majd a „Visszaállítás/Restore” résznél kiválasztható a kívánt menüpont. Ezt követően rákattintunk a „Futtatás/Run” gombra és kiválaszthatjuk, mit szeretnénk visszaállítani.

    Samsung Galaxy S2 (i9100) gyári visszaállítás

    Ice Cream Sandwich

    A zökkenőmentes átállásért

    A Samsung 2012. március 13-én hivatalosan is elérhetővé tette az android legújabb frissítését, az Ice Cream Sandwichet (továbbiakban ICS).

    Az ICS azonban még csak a független készülékekre jött ki, a szolgáltatófüggő készülékeken továbbra sem elérhető a frissítés. Ettől függetlenül ezekre a készülékekre is feltehető a rom, de ez esetben nem KIES, hanem Odin szükséges a művelethez.

    A lehető legtöbb hiba kiszűrése érdekében, a következő kétféle mód egyikén frissítsük a telefonunkat. A frissítés megegyezik a fentebb taglalt "wipe" frissítéssel, azaz az összes adat - beleértve a telefonon lévő androidot is - csontra törölve lesz, ami miatt érdemes először a szükséges adatokat (sms, programok, efs, játék, naptár bejegyzés, stb.) lementeni Titanium Backup segítségével! Ebben az esetben még véletlenül se a nandroid mentést használjuk, mivel az lementi a teljes rendszert. ICS-re visszatenni mentésből a Gingerbreadet az álmoskönyv szerint is borzasztó végeredményt szül(ne).

    A jelenleg (2012.03.15) elérhető legújabb rom (I9100XXLPQ) letölthető innen. Szükségünk lesz még a rootra, illetve akit zavar a sárga háromszög bekapcsolásnál, annak az eredeti kernelre.

    Előkészületek: lásd fentebb, megegyezik a fent leírtakkal.

    Frissítés menete:

    1., A letöltött ICS romot telepítsük ki egy tetszőleges mappába, majd a kitömörített ".md5" kiterjesztésű fájlt és a .pit fájlt a következő módon tallózzuk be az Odinba. A pit fájl azért szükséges, hogy újra particionáljuk a partíciós táblát, aminek köszönhetően a rajta lévő adatok törlődnek, elkerülve ezzel azt hogy összeakad a rendszer. Ezt a frissítést inkább azok használják, akiknek vagy gyári rom van fent, vagy nincs rootolva a telefonjuk, mivel a másik módszer esetében a recovery menüben töröljük az adatokat. Ahhoz pedig rootolt kernel kell.

    2., Indítsuk el a telefont recovery menüben, majd az alábbi módon és sorrendben cselekedjünk:

    a., CWM főmenü:
    - „wipe data /factory reset”
    - „wipe cache partition”

    b., CWM advanced menü
    - „wipe Dalvik cache”

    c., CWM "mount and storage" menü:
    - format cache
    - format system
    - format data

    d., "+++++Go Back+++++"

    e., power off

    Ezután a telefont download módban indítsuk el, majd Odinból telepítsük fel a JPQ romot. Újraindítást követően a telefont igény szerint rootoljuk.

    Az ICS-re elérhető a főzött romok feltétele megegyezik a fentebb taglalt "Főzött romok frissítése" résszel.

    [ Szerkesztve ]

  • ForRedGlory

    félisten

    válasz ForRedGlory #7905 üzenetére

    Keressétek a hibákat, most lépek meccset nézni. utána megy be az 1-es hozzászólás helyére. Kicsit egyszerűsítetem, javítottam a linkeket, meg bővítettem.

  • leslien

    nagyúr

    válasz ForRedGlory #7905 üzenetére

    Köszönjük :C :R

    Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....

  • ERPY

    őstag

    válasz F-ECT$ #7900 üzenetére

    A billentyűzetem elől vetted el a karaktereket.
    Bírom az ilyen nagy beröfögéseket, hogy nem hozott újat, pár ikon módosult, jaj beröccent a scrollom az xy appban, igaz azt sem tudom hogy az hogy került oda, talán a rottolással mikor pitteltem. Ja, most nézem hogy még nem is ics-m van. Nembaj, összeollóztam egy halom negatív kritikát, szal biztosan csak rossz lehet. Igaz, azok is pittel rottoltak, de nem baj, megy vissza a régi romom, bár most sem tudom min vagyok, de visszarakom valahogy.

    Az ics újdonsága nem az ikonokban van, hanem a motorháztető alatt. Ott hoz előrelépést a gb-vel szemben. Persze azt is elkellene fogadni pár embernek, hogy az ics most terjed, az appok nagytöbbsége még nincs rá felkészülve. Emlékezettek xp - vista vagy win7 váltásra. Kell egy kis idő, mire az appok is használják az előnyöket.

  • Pro!Petya

    addikt

    Egy unatkozó rommer ezt megnézhetné mert ennél elakadtam nem is kicsit!!! ICS Domination
    :R :R
    (Se notifi bar , és ugy indul a tella : rendszer ui leállt!!)

    Audeze Maxwell * Alienware AW3423DWF * LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *

  • Gergőkee

    aktív tag

    válasz F-ECT$ #7900 üzenetére

    Ott nem értek veled egyet, hogy szerintem akkor lenne vállalható, ha SEMMI olyan hiba nem lenne, ami a legutóbbi (vagy akár fél évvel ezelőtti GB romban nem volt).
    Tudod az emberek (többsége) nem szeret úgy nyerni, hogy közben veszít valamit. Főleg nem egy high end device esetében.

    Továbbá van akinek azok az "elveszített" dolgok nagyon fontosak lennének. (Pl. nekem a bt zeneküldés autó hangrendszerébe, vagy a nem stock sms appok működése - ami nem ics hiba, handcent jól megy nexus és htc ics-n).

    Úgyhogy az én véleményem szerint meg maximum betaként vállalható. De ez nem baj, különbözőek vagyunk.

    ps.: mielőtt jönne, hogy úgy fikázom, hogy nem próbáltam ki.
    1. nem fikázom, véleményt írok sok-sok száz hsz alapján.
    2. ti (tisztelet a kivételnek) közel 1 éven keresztül fikáztátok a kiest úgy, hogy nem próbáltátok ki, maximum olvastatok róla valahol valamit.

    Szóval összefoglalva: szerintem egy ilyen készülékre kiadott ics esetében egy bug sem lenne elfogadható. Ezeket kiadás előtt javítaniuk kellett volna (mert gondolom pár száz ember teszteli ezeket megjelenés előtt).

    ERPY: ezzel a "beröfögés" szöveggel csak magadat minősíted. A hozzászólásodban írt további részeket eliminálod. Értelmes ember egy ilyen után nem is olvassa tovább.

    Miért fáj, ha akár azt leírja valaki, hogy ez egy "fos" vagy "ipari hulladék"? Nem a szerelmünkről, a kis barátnőnkről beszélünk, hanem egy műszaki kacatról. Tartsd tiszteletben a tiedétől különböző véleményt. Köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

  • znagy69

    őstag

    válasz Gergőkee #7910 üzenetére

    De akkor ne az ICS-t szidjuk. Nálam GB alatt (nem főzött) is előfordultak hibák, de élni tudtam vele és nem .. A samu amit művel az gáz, mert abban igazad van, hogy egy romot úgy kell kiadni, hogy szinte hibátlan. Olyan felesleges dolgon vitatkoztok. És tudomásul kell venni, hogy nem mindenkinél jelentkeznek ugyan azok a hibák, annak ellenére, hogy jól rakta fel. Van akinek gond nélkül megy mindenféle hókuszpók nélkül. Van aki szintén MIUI-ról jött mint én és gyalult mindent, de nála vannak hibák ami nálam nincs.

  • ERPY

    őstag

    Frissült Wanamlite ics-je. Hogy mi változott az előzőhöz képest, passz. Akit érdekel lesse meg.

  • zack

    nagyúr

    Egy érdekes hiba... :U

    exDialer tárcsázó. A tárcsázóban ha belépek a névjegyzékbe, ott minden ékezet a helyén van, de ha hívnak, és ékezetes a név akkor ezeket a magánhangzókat kihagyja a tárcsázó és nem jeleníti meg ha fogadott hívásom van. Fura.
    Aztán a híváslistánál is magánhangó nélkül jeleníti meg, de az exDialer névjegyzékében minden rendben van az ékezetekkel.
    Ilyen hiba Gb alatt nem volt.

    Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

  • ToMmY_hun

    senior tag

    válasz Gergőkee #7910 üzenetére

    Szerintem igazad van, sajna én sem vagyok megelégedve ezzel az ICS-szel - gyárival legalábbis. Viszont nagy lehetőségeket nyit meg a Custom romok terén, amelyek jobban ki tudják majd aknázni a lehetőségeket - remélhetőleg.Szóval én örülök az ICS megjelenésének, a tegnap kipróbált Wanamlite rom tetszett is, de nekem még mindig a MIUI az abszolút befutó.... főleg a holnap kiadásra kerülő verzió. :C

    [ Szerkesztve ]

    C programmers never die, they are just cast into void.

  • Gergőkee

    aktív tag

    válasz Gergőkee #7910 üzenetére

    Tovább az összeollózás gondolom rám vonatkozott. Azért teszem, hogy együtt lássuk a lehetséges hibákat. Később ezeket végig lehet majd próbálgatni, és látni lehet, hogy mi javult, mi maradt meg. Több szem többet lát.

    Más megköszönte, te meg lehurrogsz érte? Nem jobb látni, ellenőrizni, hogy mit pakoltál fel a kütyüdre? Nem jobb szembesülni a dolgokkal? Maximum beírod, hogy neked ez és ez a hiba nincsen jelen. Aztán majd közösen gondolkodunk, hogy vajon mi lehet az oka. De a legtöbb hibát nem lehet annyival elintézni, hogy user error. A kies által téglásított telefonokra anno miért nem mondtátok, hogy user error?

    znagy69: távol áll tőlem, hogy leálljak vitatkozni. Csak a véleményemet írom az olvasottak alapján. Hogy ez valakinek nem tetszik? Hát istenem... Objektív embernek gondolom magam, aki szeret az általa birtokolt terméknek minden + és - oldalával tisztában lenni. Nem kell átütő imádattal birtokolni egy műszaki eszközt. Csupán azt nem értem, hogy az olyan embereket, mint én miért tekintik egyesek ellenségnek.

    [ Szerkesztve ]

  • zseko

    veterán

    válasz ForRedGlory #7905 üzenetére

    Egy hibát találtam, a legvégén:

    "Ezután a telefont download módban indítsuk el, majd Odinból telepítsük fel a JPQ romot. Újraindítást követően a telefont igény szerint rootoljuk."

    Az a JPQ az LPQ.

    [ Szerkesztve ]

    HR24.hu

  • zack

    nagyúr

    válasz ERPY #7918 üzenetére

    Lehet akkor ez is a főzöttek hozadéka. :U
    De nekem gyári ICS nem kell. Akkor inkább megyek vissza HyperDroid-ra. Jó kis főzet az.
    Lesz ebből is gondolom jó, csak sok idő még.

    Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

  • HardRic

    addikt

    Supercurio gőzerővel fejleszti a Display Expert nevű kis appját. Mindent lehet majd vele állítani a kijelzőn. Komolyan mondom, ez az ember és Chainfire valami díjat már megérdemelnének.

  • ricshard444

    veterán

    Hogyan tudok beállítani ICS-n saját csengőhangot? :U

    Vannak dolgok...

  • fuximaxi

    senior tag

    válasz ERPY #7918 üzenetére

    Nálam is, tegnap pakoltam fel és semmi problémám nem volt vele.

    Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.

  • ricshard444

    veterán

    válasz ERPY #7923 üzenetére

    De egyedit mondom,mert ott csak a sablon gyáriak vannak

    Vannak dolgok...

  • zseko

    veterán

    válasz Gergőkee #7910 üzenetére

    Én ott nem értek veled egyet, hogy úgy tudom ez nem egy átdolgozott GB hanem új rendszer, tehát még szép hogy lesznek benne hibák. Igaz az szégyen, hogy mennyi is? 4-5 hónap alatt képtelen volt megcsinálni tényleg ütősre/legkevésbé hibamentesre a Samsung. És azzal sem értek egyáltalán egyet, hogy úgy írsz véleményt, hogy ki sem próbálod, mások véleménye ide vagy oda. Én nem mondok véleményt valamiről amit nem próbáltam. Én még nem találkoztam olyan készülékkel amiben ne lett volna hiba. Hibamentes nincs, legfeljebb nem jött ki. Főleg egy már összetett rendszernél. Meg kell várni amíg kijavítják a kiderült hibákat, nem nyavajogni állandóan, hogy mert ez is jobb volt, az is jobb volt, amaz is jobb lett volna ha így vagy úgy lenne. Ez nem rád vonatkozik egyébként hanem mindenkire. Igaz ez minket nem vigasztal, akiknek meg be is akad, nem működik rendesen valami azokat meg pláne nem. Két napja van kint a rendszer. De való igaz, szégyen a Samura hogy nem tökéleteset adott ki. Nekem is van béta érzésem néhol, de nem szajkózom folyton.

    HR24.hu

  • fuximaxi

    senior tag

    válasz ricshard444 #7924 üzenetére

    Létrehozol egy ringtones mappát a belső sd-n, ha sms-nek akarsz beállítani akkor pedig egy notifications

    zseko: Már mi is mondtuk FRG-vel, hogy olyanról alkosson véleményt, amit megtapasztalt.

    Sokan elfelejtik, hogy nem csak a samsung, hanem a google is felel az andorid bármely verziójában felelhető hibákért, hiszen az alap rendszert ők írják ráadásul, ha valamit nem fogadnak el, amit a gyártó beletett akkor azt ugyebár újra kell gondolni.

    [ Szerkesztve ]

    Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.

  • zseko

    veterán

    válasz ricshard444 #7924 üzenetére

    Gondolom itt is a szokásos /sdcard/media/audio/ringtones/ megoldás működik.
    Nálam legalábbis működik.

    HR24.hu

  • znagy69

    őstag

    válasz ricshard444 #7921 üzenetére

    Az is megoldás, ha zenelejátszóban elindítod, bal gombra feljön egy menü ahol beállítás mint csengőhang és kész.

  • pergabb

    senior tag

    Sziasztok!

    Mobil vásárlás előtt állok és lenne egy kérdésem. Sokat olvastam az s2-es kijelző hibájáról, hogy sötét szobában foltos, ill könnyen beég. A kérdésem az lenne van e bármi esély arra, hogy lehetőleg jó készülékhez jussak. Tehát van e sorozatszám amivel nem volt gond, esetleg bolt ahol érdemes megvenni. Én speciel a gsmline-ban vettem mindig a telefonjaimat, nem volt velük gondom, ami nem jelenti azt, hogy most nem lenne :) Életbe nem költöttem ennyit mobilra.... Számomra eleve rejtélyes, hogy hogyan lehet 1 éves garanciával eladni egy telefont, ott mi lehet a gubanc. Tudtommal mindenképp 2 év gyártóival érdemes megvenni ezt is. Szóval ha valaki tudna írni mennyire gyakori ez a hiba, hol érdemes megvenni a telefont, akkor azt megköszönném. Iszonyat szőrszálhasogató vagyok az új dolgokkal kapcsolatosan, szóval amennyire vágytam erre a telefonra annyira kezdett elmenni az életkedvem egy-két cikk elolvasása után. Nem igazán szeretnék belenyúlni egy hibás készülékbe és hónapokat szenvedni, mert rossz helyen vásároltam ahol nem segítőkészek az eladók. Szóval minden tanácsot szívesen vennétek tőletek, mivel egyáltalán nem mozgok otthon ezen a téren.

    Előre is köszönöm mindenkinek aki válaszolna és segítene

  • Rotate

    veterán

    válasz fuximaxi #7926 üzenetére

    nekem a Ringtones mappát megcsinálta maga a gyökérben, nektek nem?

  • HUTCHDB

    nagyúr

    válasz mycso #7868 üzenetére

    nem.
    a felső "notibárcsík" legyen átlátszó, mint itt:

    ill. itt:

    [ Szerkesztve ]

    " Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

  • ToMmY_hun

    senior tag

    válasz pergabb #7930 üzenetére

    Szia!

    Én azt javaslom neked, hogy mindenképpen gyári Samsung garanciás készüléket vásárolj. Ebben az esetben- ha sikerül is kifognod egy rossz kijelzős telefont - a garanciális szervíz emberei egy gyors regisztrációt követően házhoz mennek és másnap hozzák vissza megjavítva a telefonod. :)
    Az pedig, hogy melyik széria milyen, elhanyagolható mert a beégés az összes amoled kijelzőre jellemző és ha sokat használod a telefonod akkor előbb-utóbb találkozni fogsz a jelenséggel. Ez lenne a másik ok, amiért gyári garanciás készüléket kellene inkább venned, mert ha gond lenne a kijelzővel mondjuk egy évvel a vásárlás után, a szervíz akkor is ingyen javítja neked és természetesen szó nélkül. :)

    [ Szerkesztve ]

    C programmers never die, they are just cast into void.

  • ERPY

    őstag

    válasz Rotate #7931 üzenetére

    Dehogynem, mindenkinek megcsinálta a mappákat. Van dögivel, nemgyőztem törölni.

  • Gergőkee

    aktív tag

    válasz pergabb #7930 üzenetére

    1. Az 1 év gari, az szürkeimportos, más országba szánt mobilok Magyarországra importálásával (és áfacsalással történő eladásával) lehetséges. Ha kell garancia, akkor csak gyártói garival vedd. A sufnik hajlamosak hiba esetén mindennel magyarázni a jelenséget, csak javíttatniuk (saját zsebből) ne kelljen. Tisztelet a kivételnek (mert biztosan van az is).

    2. A kijelző idővel beég, beéghet. Nekem pl 2 hónap után jelentkezett. 2 kollégámnak 1 hónap(!) után, 1-nek pedig nem. Ha van gyári garid, akkor cserélik. Feltéve ha zavar. Engem nem.

    3. Kijelző zöldül, foltos a fekete. Ez vagy ilyen vagy nem. Idővel nem tud kialakulni. Valakinek csak a 3. nem volt zöld, illetve másnak a 3. cserekijelző nem volt foltos.
    Nem hiszem, hogy foltosodást a boltban tudnád ellenőrizni. Sötétszoba kell hozzá (homogén feketét kell, hogy láss). Zöldülést is csak akkor, ha van mintának egy "hibamentes"
    Sokaknak a beégés utáni kijelzőcserével lett ilyen.

    Hibás széria nincs! Lutri!

    [ Szerkesztve ]

  • the radish

    senior tag

    Sziasztok!

    Van egy program, amit régebben feltettem nem túl tisztességes módon. Most szeretném megvenni, de nem engedi, mert hiába törlöm le, azt írja ki, hogy már megvásároltam, de a telepítésnél meg még sem enged, mondván, hogy nem vettem meg.
    Szeretném legalizálni, de mégsem megy.

    Tud valaki segíteni?
    Köszönöm.

  • tronik

    csendes tag

    Sziasztok!!

    Rootoltam a telefonomat, viszont most nem tudom bekapcsolni ? :O Kapcsolnám be és bejön a galaxy, meg a sárga háromszög és fekete képernyő valószínűleg kikapcsol!!!!

    Mi a teendőőő ??! :DD

    Vki ?!

    [ Szerkesztve ]

  • Pro!Petya

    addikt

    Audeze Maxwell * Alienware AW3423DWF * LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *

  • HUTCHDB

    nagyúr

    válasz znagy69 #7937 üzenetére

    amit privátban átküldtem neked: 2012-03-12 18:07:51-kor. ;)

    " Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

  • znagy69

    őstag

    válasz the radish #7938 üzenetére

    Hát már volt itt valaki hasonló gonddal nem tudom hogyan oldotta meg. Végső esetben egy rom felrakás segíthet.

  • znagy69

    őstag

    válasz HUTCHDB #7941 üzenetére

    SP. A Galnet oldalán olvastam a V4-et és írtam is, de láttam ott egy érdekes témát, nézz be az oldalára.

    Psytech: nálam hibás az oldal.

    [ Szerkesztve ]

  • Pro!Petya

    addikt

    R2 csinál XXLPQ-ra valamit?? Ha igen akkor hogy áll?
    le maradtam pár másodperccel :DD :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Audeze Maxwell * Alienware AW3423DWF * LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *

  • ToMmY_hun

    senior tag

    válasz the radish #7938 üzenetére

    Rakd fel megint és a market-ben keresd meg, majd onnan próbáld meg törölni. Szerintem így jónak kellene lennie.

    C programmers never die, they are just cast into void.

  • fuximaxi

    senior tag

    válasz pergabb #7930 üzenetére

    Az általad említett, és még sok más boltban is elég érdekesen mennek a dolgok. Ahol azt látod egy GS2 mellett, hogy egy év garancia vagy bolti garancia illetve európai garancia azt nagyon gyorsan felejtsd el. A dolog úgy történik, hogy kb 3 "nagyker." behozza külföldről a telefonokat és azokat adják el a gsmline-nak és több hasonló boltnak. A készülékek általában Európából származnak, de van olyan is ami Ázsiából vagy Afrikából jobb esetben Amerikából, de ezekre természetesen Európában nincs garancia. Az úgy nevezett nagykereskedés vállal rá 1 év garanciát, persze ezeket mindenféle szervizben javíttatják, ha épp szerencséd van akkor a hivatalosban, persze ott sem hivatalosan. Máshova ezeket a készülékeket nem is tudod visszavinni, csak oda ahol vetted. A 3 napos cseregaranciát a legtöbbször elfelejtheted, mert valahogy kiokoskodják, hogy ne keljen neked kicserélni a készüléket, vagy a legjobb esetben neked ugyan kicserélik, de majd valaki másnak eladják (az is lehet, hogy te veszed meg). Ha gyártói garanciásat veszel akkor sem biztos, hogy az magyar piacra szánt készülék, illetve sokszor van az, hogy ezeket a telefonokat a magyar szolgáltatóktól veszik meg különböző cégek, akik utána eladják az úgy nevezett nagykereskedéseknek, akik kifüggetlenítik és utána tovább értékesítik. Ezzel nem is lenne baj, mert letiltani nem nagyon fogják őket, hiszen ezek jól bejáratott cégek, akik az előfizetést fizetik is rendesen (kivétel, ha ne adj isten csődbe megy), viszont a függetlenítés illegális módosításnak minősül, ezért máris bűncselekményből származik a készülék.

    Honnan tudom mind ezt, dolgoztam az egyik ilyen cégnél kb. fél évet. Lehet hogy egyszer egy kicsit részletesebben is leírom a dolgokat egy blog bejegyzésben.

    tronik: olvasd el az első hsz.-t és próbáld meg újra.

    [ Szerkesztve ]

    Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.

  • tomp

    félisten

    Üdv!
    Ismerősöm pár napja frissítette a telóját ICS-re Kies-en keresztül.
    Azóta nem tud képernyő mentést csinálni! Mi lehet a helyes gomb kombináció rá?

  • agabe

    addikt

    válasz pergabb #7930 üzenetére

    Szerintem is keruld a gsm boltokat.
    ahol nem 2ev gyari garit adnak az felejtos, raadasul gsm boltban meg ugyis elofordulhat, hogy kifuggetlenitett telot kapsz ha a gari esetleg gyari...ne rizikozz.
    Ha fuggetlenul kell, akkor nagy muszaki aruhazak, vagy pp extreme digital az ajanlhato szerintem.
    Ha fuggo, akkor az a szolgaltato ahol vagy.
    Ha hasznalt, akkor ne legyen elofizus, minden papir legyen meg (a szerzodes is ha szolgaltatohoz fuzodik feltoltosen).

  • HUTCHDB

    nagyúr

    válasz znagy69 #7944 üzenetére

    naponta többször nézem galnet oldalát, de pontosan nem tudom melyik témára gondolsz.
    egy linket tudnál adni, lehet nem is láttam még :)

    (#7939) tronik!
    remélem fel volt töltve a telefon!
    ha igen, akkor a root kernelt a PDA-ba tallóztad be gondolom.
    ha igen, akkor a romodnak megfelelő kernelt próbáltad feltenni.
    ha nem, akkor kezd újra az egészet és ajánlom az 1 hsz-t.

    [ Szerkesztve ]

    " Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

Aktív témák