- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
"Alapból eddig csak simán úgy hasznalta a netet, hogy a modemet kötötte össze laptoppal. Na most van nekem egy linksys wrt54g routerem (tökéletesen megy), gondoltam belövöm, lesz legalább wifi. Routerbe be a modemből kijövő kábel, fel wifire, juhhé, látom a router menüjét. Belövöm hogy automatikus dhcp kiosztás legyen, majd save és restart. Net nincs... o.O
Mi lehet a gond? Modem jó, mert router nélkül van net."
A gond az, hogy a szolgaltato csak 1 IP-t ad, az viszont automatikusan (DHCP) kiosztasra kerult a notebook halokartyajanak reszere, MAC Address alapjan. A lejarati idon belul masik gepnek nem fog kiosztani IP cimet.
A legegyszerubb, hogy klonozod a mukodo kapcsolat HW cimet a routerbe.
Gyari firmware eseten: Setup --> MAC Address Clone -
-
Bozek
nagyúr
A Telekom-os NET az ADSL, szóval ezek szerint a modem-en belül van beállítva. Viszont reset esetén ennek el kellett volna tűnnie... Próbáltad úgy is, hogy a router-ben kiveszed az automatikus DHCP-t? Lehet, hogy már a modem is DHCP-zik és az bekeverhet.
(#16175) kummer: Portot kell nyitni a játéknak. Én eddig csak olyan router-el találkoztam, amiben alapból a port forwarding-nál ki tudod választani magát a játékot is. Bár lehet, hogy pont az nincs benne, amivel Te játszol.
-
Feltételezem, hogy kondi kiszáradás lesz, vagyis fárad a router, a végét járja... Ami nem is lenne csoda, hiszen DIGI nethez nem a legkisebb, leggyengébb TP-LINK modellt kellene használni! Bár a 20/10-et kábelen még elviszi, de a nagyobb csomagok keményen megizzasszák!
VaMikTégy belátásod szerint, nem árt neki az sem, ha kikapcsolod, de az sem, ha megy... Én személy szerint sosem kapcsolom ki, csak nagy viharok idején!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Elektromos autók - motorok
- TV antenna és jelerősítés
- Milyen autót vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- EAFC 25
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest