Hirdetés

  • Nyárköszöntő hardverszemle

    ph A desktop gép, notebook és ház nyomába sokféle periféria szegődik, sőt, még egy VR headset is tiszteletét teszi heti rovatunkban.

  • Hauntii teszt

    gp Ki gondolta volna, hogy az élet és halál közti rés ennyire élvezetes lehet? Igaz, szín nem sok fért ebbe a birodalomba, de a Hauntii hangulatával, harcaival és apró fejtörőivel is képes elvarázsolni.

  • A hajlíthatók kedvence lehet a Dimensity 7300X 5G

    ma Átcímkézés helyett csíkszélességet váltott a MediaTek, népszerű Motorolában debütálhat.

Új hozzászólás Aktív témák

  • mezis

    nagyúr

    válasz CorrectorHUN #29938 üzenetére

    Nem ezzel, hanem egy régebbi (már lecserélt) UPC-s kábel modemmel hasonló hibám volt. Miután koax és UTP csatlakozó van mind a kettőn, a hiba lehet nálad is hasonló:

    - Koax: valamikor valahol kitágulhatott a középső csatlakozó, ami bizonytalan kontaktust okoz. Nehezen behatárolható hiba, a koax merev, a modemet akárhogy próbáltam moccanás mentesen tartani, a koax mozgatásával moccanhat az egész készülék és lehet, hogy mégis az UTP aljzatnál jelentkezik a kontakt hiba.
    (A koax F-csatlakozójából kilógó középér enyhe hullámosításával a kontakt hiba megszűnt. Valakinek valahol már volt gondja ezzel, mert egy kis darab visszahajlított középeret "szült" a modem koax aljzata... :Y )

    - UTP csatlakozó aljzat: Meguntam a ritkán, véletlenszerűen jelentkező "internyet"-et, óvatosan szétszedtem a modemet. Az UTP aljzat beforrasztásánál kevés zöldes anyagmaradványt ("flux") láttam. A forrasztási pontokat kellően újra forrasztottam, zöldes anyag eltűnt és onnantól semmi gond nem volt az internet kapcsolattal.
    (Régebben gyantás forrasztásnak neveztük az ilyet, látszólag minden rendben, de csak akkor van kontakt hiba, amikor a nagy természet úgy gondolja.
    Ennek a hibának a behatárolása ugyanolyan nehéz volt mint a koax-é.

    mezis

Új hozzászólás Aktív témák