Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Celtis

    veterán

    Tele lett a hócipőm a Xiaomi robotjával. Pontosabban a felhasználói felülettel.

    Maga a robot, Xiaomi Mijia 1S, szuper. Jól dolgozik, jól takarít, bármilyen helyzetben feltalálja magát, egyszerűen szuper. De a kezelése egy rémálom a köbön. Én még ilyen borzalmasan pocsék felhasználói élményt nyújtó technikai eszközzel nem is találkoztam.

    - Megbízhatalan. Ma három vagy négy alkalommal kellet az alkalmazásra ráböknöm, hogy egyáltalán elinduljon. Mindig valami modulokat inicializált, homokórázott majd eltűnt. Máskor random jelszavas belépéssel szórakoztat.
    - Borzalmasan lassú. Soha nem gyors, még ha néha elfogadható is, de gyakran hosszú perceket kell várni, hogy a térkép vagy akár a robot állapota megjelenjen.
    - A tárolt térképek betöltése még a lassúnál is lassabb.
    - Nem reagál. Van, hogy 30-40-szer meg nyomom a start gombot az appban, mire méltóztatik felfogni. Lehet, hogy nincs kapcsolat a robottal vagy bármi oka van, de akkor miért nem szürke az a rohadt gomb.
    - Elvették a térkép memóriát. Amikor megjött a robot, az aktuálison kívül még 3 térképet tudott tárolni. Mondjuk olyan idióta elv szerint frissítette, hogy soha nem voltam képes elérni, hogy a lakás két szintjéről legyen egy-egy betölthető térkép, de már épp kezdtem kiismerni és túl akartam járni az eszén, amikor változtattak rajta. Nem követem, hogy mikor mi frissül, de most már egy ideje az aktuálison kívül egy térképet tárol, de hogyan! Amikor az aktuálisat feltérképezi, azonnal felülírja a backup térképet is :W Ez mire jó, b..ák meg?
    - a térképszerkesztés anomáliákról egy külön szösszenetet lehetne írni. De a fentiek miatt már tárgytalan is.
    - Rendszerese küld rohadt fontos üzeneteket kínai írásjelekel.
    - és még tudnám folytatni.

    Kérem senki ne mondja, hogy user error. Már rákérdeztem itt, hogy mit lehet csinálni, de nem kaptam hasznos választ. Gyenge wifi is kizárt. Már routert is cseréltem és ugyanolya fos lassú a router mellett is. Próbáltam egy reszetet rajta, az is egy kínszenvedés volt mire a robot és a tőle 5 centire lévő telefon egymásra találtak.

    Na, kidühöngtem magam. Írok a kínaiaknak is, hátha valamit reagálnak.

Új hozzászólás Aktív témák