- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
perempe
addikt
most raktam bele az új lapomba egy G3220 procit. nem pasztáztam a dobozos cpu-t, vagy kellett volna?
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Hunork
veterán
válasz cashback #12851 üzenetére
Köszi, már kaptam választ máshol, az Axtu felülírta az Energiagazdálkodást...hihetetlen, én sem gondoltam erre kapásból.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Tarill
őstag
hy! ez a proci: E3 1245 v2 mivel másabb/jobb mint a 3770, specifikációi teljesen megegyeznek... több helyen láttam már hogy ilyet hajtanak nem "i" szériás asztali procit
-
etejedu
őstag
Hali!
Egy ivy pentium g2020 processzor "kihajccsa é" a referenciaórajeles sapphire hd 7790 1gb vga-t?
Thx a megtisztelő válaszod! -
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Bolobi #12861 üzenetére
(#12861) Bolobi : -- tuningolt i5-ről nem ajánlanék i3-at. Csak min. i5-öt.
etejedu (#12860): -- játékfüggő. (Az i3 erősen túlárazott, a 2 db virtuális HT szál csak parasztvakítás.)
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Zola007
veterán
üdvözlet mindenkinek
néztem egy használt gépet net+office+filmre
Gigabyte GA-MA78G-DS3H lap egy X2 4850e procival
ami fontos lenne
- alacsony fogyi
- kis tdp - > egyszerű, halk hűtés elbírja
- későbbi procicsere hozzom teljesítménynövekedéstmost van otthon i3 szintűből 2 gép, a kérdés hogy érdemes-e megvennem vagy már nincs benne fejlesztési potenciál a fentiek figyelembe vételével?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Intel core i5-4570-es processzorhoz 5k-s kerettel tudtok használható ventillátort mondani?
ZALMAN CNPS5X Performa-ról vélemény? -
Hunork
veterán
válasz TeebyKay #12866 üzenetére
Ez engem is érdekelne, másik topikban kérdeztem, tehát már 2-en vagyunk!
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
4A
csendes tag
sziasztok én azt szeretném meg kérdezni hogy CPU típusa DualCore Intel Pentium E6600, 3066 MHz (11.5 x 267) ehez a procihoz meg érie veni egy nagyobb video karit mind a rVideokártya ATI Radeon HD 5400 Series (1024 MB) 2gb 3D gyorsító ATI Mobility Radeon HD 5430/5450 (Park) és vane egyáltanan olyan mit a proci nem vog visza
-
-
4A
csendes tag
válasz TaylorXIII #12870 üzenetére
hát olyan 40000 felso hatar amugyis szimulator fan vagyok és oda kel a video kari mar a ramot nem tudom tovább böviteni van bene 8gb csak a videokari marat
vagy egy uj gép[ Szerkesztve ]
-
TaylorXIII
őstag
Az elég sok Na 40 ezres kártyákhoz már tényleg kevés lenne a processzor a legtöbb játékban Mi a cél? Milyen felbontásban játszol? Idővel veszel erősebb processzort? Most milyen videokártyád van? A az mobility radeon meg laptop vga amit írtál az nem jó gépbe de neked számítógéped van, nem? Szimulátoroknál a processzor sem mind1. Szóval most milyen videokártyád is van?
-
4A
csendes tag
válasz TaylorXIII #12872 üzenetére
hát én az everest-el néztem meg és ezt dobtaki Videokártya ATI Radeon HD 5400 Series (1024 MB) ezt dobtaki ebol van keto azt nem ertem hogy hogy lehet laptop vga ez pc igen
és amilyen felbontást eged ugy jatszok öröke a makxot ki probálom hoszni belölle és azt nem tudom hogy valamenyit lehete huzni video kari mert nagyon vágom az ilyen tipusu témakat nem tudom szerintem nagyon
nincsen meg huzva gyárilag van mert soha nem álitotam rajta -
-
4A
csendes tag
válasz TaylorXIII #12874 üzenetére
hát a procin még nem gondolkodtam de ha jó áron kapok egyet lehet hogy be vállalom pld farming simulator 13 ,euro truck simulator 1,2-es, és persze azért az új játékokat is nem hagyom ki, de ere érdemes egyáltalan erösebb procit Alaplap neve ASRock G31M-S (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
-
TaylorXIII
őstag
Legfeljebb használtan érdemes erősebb processzort venned bele. Tudsz bele rakni 4 magos core 2 quadokat is pl. De már a videokártyacsere is sokat fog segíteni aztán majd meglátod, hogy mennek a játékok. Új vagy használt kártyát vennél? Ha az új kártyával is még nem úgy mennek a dolgok ahogy szeretnéd akkor eladod hozzáraksz még és eladod az alaplapod ramod procid egyben és veszel valami új platformot azaz új alaplap, új ram(ok) és új processzor és még erősebb videokártya és ha jóval erősebb videokártát vennél akkor esetleg egy tápegység is bár attól függ most mid van pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék venni egy i5 3470-es procit. Eddig a közeli boltokban néztem, ahol 175 eurótól indulnak (bocsi, hogy euróban írom, de SK-ból vagyok). Nézegettem neten is, ahol olyan 160 euró lenne, szállítással eggyütt. A kérdésem az lenne, hogy mennyire kockázatos egy processzort netről rendelni, mekkora az esélye, hogy hibás darabot fogok ki? Van ezzel kapcsolatban esetleg tapasztalata valakinek? Előre is köszönöm a segítséget. -
4A
csendes tag
válasz TaylorXIII #12876 üzenetére
hát a tápot azt nem néztem még meg de tuti nem a legjobb és szerinted most milyen video karit vegyek
-
4A
csendes tag
válasz TaylorXIII #12879 üzenetére
kosi szépen
-
őstag
Sziasztok!
Vettem egy gépet amiben egy 775ös proci ment elvileg évek óta hibátlanul. Most kicseréltem nagyobbra a procit és akkor vettem észre hogy a "gyári" proci alján hiányzik valami. Beraktam egy másik gépbe is ahol szintén teljesen jól működik, de azért megkérdezem, mi az a cucc ami hiányzik és ez biztos nem befolyásolja a működést?
Bekarikáztam pirossal , remélem látszik [link] -
Zsivaagoo
őstag
-
isizakhi03
tag
sziasztok. szerintetek megérné visszaváltani amd-re? jelenleg most egy i5 2310 processzorom van, és mondjuk egy fx 6200-ra váltanék át. azért, mert hiányzik egy kis tuning is, és a memóriákat is meglehetne rántani azért.. ugye a sandy bridge esetében nem. egyébként egy 1333, és egy 1600-as kingston hyperX genesis ramok vannak. alatta pedig egy hd 7850 1gb oc van. felbontás 1680x1050. érdemes szerintetek? tuningal nyerhetek esetleg teljesítmény pluszt?
Intel Haswel i5 Feel the Real Power !
-
Morris
veterán
válasz isizakhi03 #12884 üzenetére
Nem!
Inkább egy i5 2500k és adhatsz neki annyit amennyit bír![ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Morris #12885 üzenetére
+1
----------------
Magyarázat:
- olcsóbb és egyszerűbb processzort cserélni, mint platformot váltani. (Ha a lap kezeli a fürgébb/szorzózár mentes procikat.)
- Sandy i5-öt nagyon nem biztos, hogy váltani kéne.
- Ami a Sandy i5 felett van teljesítményben AMD oldalon, az az FX-8320/8350. Ha kell a 8 fizikai mag, akkor kell ráugrani. Egyébként meg nem.Jók azok (a 4 magos) i5-ök, csak nagyon indokolt esetben érdemes őket akár i7-re, akár újabb intel/AMD platformra cserélni.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Alister71
nagyúr
válasz isizakhi03 #12884 üzenetére
Felesleges, a ramoknak pedig menniük kell 1600-on, ha az xmp profilt beállítod a biosban.
Alister from Hell
-
isizakhi03
tag
válasz Alister71 #12887 üzenetére
szia ! most vettem egy ASROCK B75-PRO3 alaplapot LEC kollegától. A két memóriám pontos típusa pontosan ez:
KINGSTON KHX1333C9D3B1/2G
KINGSTON KHX1600C9D3K2/4GXÉn úgy tudom, a Sandy nem kezeli az 1600 Mhz memóriákat ! A biosban nem találok ilyen XMP profilt. Megtudnád mondani légyszi, az mi?
Intel Haswel i5 Feel the Real Power !
-
Alister71
nagyúr
válasz isizakhi03 #12889 üzenetére
Nekem így van beállítva és 1600-on megy sandy mellett: klikk
Alister from Hell
-
Szakiii
addikt
Üdv, i7 870as procim van mit gondoltok megérett cserére? Kevés már játékokhoz?
-
Petyyyyy
addikt
Üdv urak!
Szeretném megkérdezni ismertek-e olyan szakembert, aki BGA javítást vállal? Válasz jöhet akár PM-ben is. Van egy régi szeretett laptopom, azt szeretném életre kelteni.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Hunork
veterán
Üdv!
Egy kérdés: az átlag user szemével nézve mennyire fontos/számít az IGP? Gondolok erre: internet / office / játékok / zene-film. Mert egy halom cikket elolvastam, és most már lassan írhatnék egyet, de mégsem derülne ki semmi... Merthogy vannak ugye i5 procik IGP nélkül is, nyilván olcsóbbak is, ráadásul kevesebbet fogyasztanak is. Elnézést, ha a kérdésem egyszerű, de képben szeretnék lenni.
-
Ribi
nagyúr
válasz Hunork #12897 üzenetére
Csak a régi i5ben nem volt IGP, esetleg a szerver procikban nincs.
Amúgy mindegyikben van. Ha nem játszik valaki, akkor átlag felhasználónak IGP elég mindenre. Ha játszik, akkor nem igazán kell IGP, mert nem árt dedikált VGA. Esetleg AMD prociba szerelt erősebb IGP is megfelelő lehet játékra.[ Szerkesztve ]
-
cashback
őstag
válasz Hunork #12897 üzenetére
Én sokáig használtam SandyBridge IGP-t. G530 / G620 / G840 és a mostani i3 2120-as IGPt is.
Film, netezés, kisebb játékokra bőven elég (COD2, MW1, MW2, MW3-at is játszottam rajta - Szóval akár a "nagyobb" játékokkal is elboldogulhat kompromisszumokkal /minden low )Létezik olyan Sandy (2nd) / Ivy (3nd) processzor amiben nincs IGP - "P" jelöltést kaptak. (Haswell-nél még nem láttam, de ez nem zárja ki hogy ott is van)
Különbségeket a legkönnyebben az Intel oldalán tudod összevetni: [link]
[ Szerkesztve ]
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
tome0001
senior tag
Sziasztok. Van egy AMD Phenom II X4 955 BE procim, amivel az a baj, hogy terhelés alatt folyamatosan váltogatja a proci magok órajelét (3200mhz-ről leveszi 800-mhz-re), ezáltal akadást okozva bizonyos folyamatokban (pl HD videók nézése és játékok közben).
Prime95 nevű progival teszteltem, de nem írt hibát a CPU-ra. A teszt alatt végig 100%-on ment a proci, és az AIDA log fájlokban is látható a mag órajelek csökkenése/váltakozása: KÉP
A proci tegnap újra lett pasztázva, a hűtők normális fordulaton mennek, a proci terhelés nélkül 38 fok, de 100%-os kihasználtság esetén sem megy fel 56-57 fok fölé a hömérséklet.
A hibát ezen a videón is jól láthatjátok:
A fraps-es fps mutató 0:17-nél 70ről leesik kb 20-22-re eszméletlen akadást eredményezve, majd utána visszaugrik 70-80-ra amikor újból 3200 MHz-n kezd üzemelni a proci.Nincs program ami a háttérben futna és akadást okozhatna. BIOS, videókari driver, chipset upgrade-elve van, mindegyikből a legfrissebb van fent. Alaplap: ASRock N68C-GS FX
Mi lehet a baj? Ez proci vagy alaplap hiba lehet? Ebben kérném a segítségeteket. Köszi: T.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- eBay-es kütyük kis pénzért
- DIGI kábel TV
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest