- Android szakmai topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaylorXIII
őstag
válasz freelanced #12652 üzenetére
Z-s lapban a nem K-s procit is lehet tuningolni azt hiszem. Persze nem nagy mértékben de a turbó órajelig fel lehet húzni ha kikapcsolod a turbót. Több mint a semmi. Ez elvileg 400 Mhz.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz TaylorXIII #12653 üzenetére
Értem, hát kérdés, hogy mennyire bírja, köszi!
Amúgy magától felhúzta (a gép, a bios ) 3.3GHz-ról 3.4GHZ-ra de, hogy miért?
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
hidaipetya
csendes tag
Sziasztok!
Van egy korosodó PC-m, aminek az alapjai még 2006-ban lettek beszerezve. Persze szeretnék egy új asztali gépet venni, amihez szükséges még némi spórolás, így mielőtt a jelenlegi konfigurációt végleg elküldeném a vendégszobába, hogy néha mozilla, word és excell fusson rajta, szeretnék egy utolsó fejlesztést véghezvinni.
Jelenleg egy Asus M2N-E alaplap, 4 GB DDR2-es memória, AMD Athlin 64 x2 4600+ processzor, GeForce GT630 vga, 2 db nagyjából 2TB tárhelyet biztosító HDD és egy 400W-os chieftec táp alkotja a gépet. Általában grafikus munkákra (photoshop, illustrator, premierpro), műszaki rajzolásra és modellezésre (archicad, autocad, sketchup) és persze játékra (counter-strike:go) használom, amelyekhez jó volna egy gyorsvonat, de megteszi a sebes is.
Szóval megfordult a fejemben, hogy a meglévő processzor helyett beszerzek egy jobb teljesítményűt (talán a legjobbat) amit az alaplapi AM2+ foglalat fogadni képes. Mivel nem értek a lovakhoz, szeretném kikérni a segítségeteket, hogy mik a lehetőségek, mit ajánlanátok, új/használt alkatrész vonalon kell-e keresnem, stb. Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv, HP
-
sagit
veterán
Üdv
Egy 5770 1GB-ot váltott egy 6950 1GB. A felbontás 1366*768. A proci ami még alatta van egy Athlon II x2 250.
Viszont irgalmatlan CPU limitem van mostmár, mi kellene a 6950 alá? Én tippre egy négymagos Phenom II-t elégnek gondolok. Vélemények?
Alaplapot nem szeretnék cserélni.
Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
PofaJenö
senior tag
Hali
nézegettem a bios-mat és csak úgy poénból bekapcsoltam a CPU unlock-ot , és F10 után bekapcsolva ,látom hogy nem mutat hő fokot se a Aida se a HWmonitor
ez most jó vagy nem ?mert a gép megy simánLumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.
-
RPka91
tag
Sziasztok!
Múltkoriban hallottam róla, hogy a 771-es Xeon procikat egy adapter segítségével át lehet varázsolni 775-ösre. Hallott erről valaki?
Bizonyíték: [link] -
törölt tag
Üdv.
Azt tudja valaki, hogy a 775 Core2 és Xeonok között mi a különbség? Miért jött ki 775-re Xeon? Teljesen ugyan azok a procik, tudnak ezek valamiben többet, jobb minőség, jobb válogatás, akármi vagy egyszerűen csak marketing bullshit? -
Superleggera
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne, hogy ha egy 64 bites procit kicserelunk egy gyorsabb 32 bitesre akkor lehet e az az oka hogy ha bekapcsoljuk akkor állandóan felporog a venti és nem bootol? Nem sípol semmit.
Köszönöm
-
VoidXs
nagyúr
válasz Superleggera #12669 üzenetére
Annak egy tönkrement alaplap a legvalószínűbb oka. Vagy a proci hibás.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
nagyi819
csendes tag
Sziasztok!
A nálam tapasztaltabbakhoz lenne egy kérdésem, 2 hete vettem egy AMD A8 5600 (APU) processzort. A proci grafikus teljesítményével finoman szólva sem vagyok megelégedve, ezért szeretnék vásárolni egy külön videókártyát. Nem tudom nektek milyen tapasztalataitok vannak, de úgy hallottam AMD procihoz sokkal gyorsabb egy AMD azaz radeon HD videókártya, mint a GeForce kártyák. A másik kérdés, hogy jobban járok-e egy másik procival, amibe nincs GPU, ha azt a videókártya miatt úgy is kikapcsolom. Ha nem muszály nem cserélném le. Előre is köszi a tapasztalatokat.
-
Apollo_21
addikt
válasz nagyi819 #12672 üzenetére
Az első mármint h amd-amd a "jobb"sztem ez rég nem igaz..talán nemis volt
A második kérdésre módosítanám a választ..az kb egy 750K-nak felel meg..tehát nem érné meg leváltani...
Demég mindíg nemtudni mikkel játszol..és mik a cuccok mellette..
Ha fejleszteni akarsz úgyis fm2+ba kell fektetni ha a lap nemolyan most...tuning lehetséges ahogy nézem[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz Superleggera #12671 üzenetére
Ha Intelről AMD-re váltottál vagy vissza, akkor a Windowst újra kell rakni. De mivel ugyanaz az alaplap, így a gyártó váltását nem feltételezem, tehát a proci a hibás.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Apollo_21
addikt
-
VoidXs
nagyúr
válasz Superleggera #12678 üzenetére
Erre az eshetőségre azért nem gondoltam, mert amikor az én BIOS-om nem volt elég friss, elindult, de a procit 600 MHz-esnek vette, és azt a teljesítményt is hozta.
-
Sir81
aktív tag
Hali!
Nem tudom hova írjam, ezért ide nyomom, ha nem ide való akkor sorry...
Anyumnak szeretnék egy netezésre, böngészésre, általános dolgokra használható asztali gépet összerakni.
Prociból erre gondoltam:AMD A4 3400 processzor
50e forint maxért mit építenétek köréje?
A ház és a winyó kihagyható. -
VoidXs
nagyúr
FM1 alaplap, 2 GB RAM, táp, és egy DVD író. Mi más kellhet, ha a ház és a vinyó kihagyható? Jaa, hogy monitor, hangszóró, billentyűzet, egér.
[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
Jó estét! Kérlek segítsetek nekem! Az a helyzet hogy van egy phenom x2 255-öm, ami 4magosítva lett(3,2ghz-n megy) és alapjáraton 46meg fokos, terhelés alatt viszont 85van és a fölé megy. Gyári hūtō van rajta, de én úgy gondolom ez nagyon sok. A kérdés hogy vegyek rá egy hūtōt(van rá 20.000Ft-om) vagy várjak január végéig(addigra lesz 50.000Ft-om) és vegyek egy új Fx procit(ahhoz viszont lapot is kell vennem.)?
A választ elōre is köszönöm!
Geri
-
csendes tag
Azt kihagytam hogy nem 20-ért szeretnék hūtōt venni csak annyi pénzem van.
-
do3om
addikt
válasz Gery008 #12685 üzenetére
Vegyél egy hűtőt most.
Ha később lesz gépfejlesztés úgy is kellesz az az új procira is. A 20-asnak a fele is elég lesz rá. Figyeld az apróhirdetéseket is. (most nem sok jó van fent, jó áron)Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
CirrMee
addikt
válasz Gery008 #12684 üzenetére
1.: ha úgyis eladod, ne vegyél rá semmit...
2.: ha venni akarsz, de sokat nem akarsz rá költeni, nem kötelező mindjárt 20db ezrest rááldozni, párom hasonszőr gépébe egy TX2 került, amit előzőleg valami vadbarom jól leamortizált (kicsit helyrepofoztam). Az is elég neki - és az alaplapi vezérlő sem forró levegővel van "hűtve" (fűtve) azóta
3.: esetleg vegyél egy olyan hűtőt, ami a következőhöz, és a jelenlegihez is rendelkezik lefogatóval.“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Zsivaagoo
őstag
válasz VoidXs #12683 üzenetére
Ugye nem gondoltad komolyan hogy FM2-es APU-hoz FM1-es lapot ajánlasz?
Aztán csak 2 GB ramot? Aztán egy hulladék tápot?
Na meg azt a monitort? 3 évvel ezelőtt sem érte meg az árát!Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Gery008 #12684 üzenetére
Milyen a gyári hűtő? Alumínium tégla ventivel, vagy réztalpas, hőcsöves?
(Arctic Cooling Freezer 64 Pro már jó, ha még kapható egyáltalán kb. 6-7 K-ért és baromi egyszerű felszerelni. FX-8320-ra is jó 4,2GHz tuningig.)Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
do3om
addikt
válasz Zsivaagoo #12691 üzenetére
Miért?
A machora nagyobb venti megy, nagyobb borda. Nem használtam egyiket sem de 120-as erősebnek tűnik.Gery008:
Azért a magasságokat nem kel nézni? Házba beférnek?[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
-
Zsivaagoo
őstag
válasz TaylorXIII #12694 üzenetére
Igazad van, benéztem.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest