- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
válasz david_97 #6811 üzenetére
Változás azóta?
Melyik pie rom-ot próbáltad? Van régebbi, amely visszazárja a telót és meghülyül tőle, van régi, ami a vendort cseszi szét és kell előtte egy régi romot telepíteni, hogy kb működjön. Azzal én is megszívtam.Mivel nem tudom pontosan mi minden történt az én alap megoldásom:
- Orange twrp 7.1 régi stabil és jó, plusz az új pie romokat is flasheli (közteseknél volt hiba).
- TWRP-ben simán feltelepíted, restartol ugyanide telepítés után
- Ha esetleg van rajta valami fontos, akkor recoveryből mentsd le. Mount - MTP enable és látja a gép.
- Wipe - Advanced és ott a microsd és OTG-n kívül mindegyik.
(Figyelj kiír-e valamit pirossal, mert ha igen, akkor lehet az a baj, hogy nem csatolta a partíciót és azért nem törli) Alapesetben nem lesz gond.
- Restart ismét recoverybe, MTP-be és másold át a rom-okat.Én alapesetben egy gyári miui-val kezdek ilyenkor
[link]
Leszeded, total commanderben vagy fájlkezelőben belemész és a Firmware-update mappából kitörlöd az emmc_appsboot.mbn-t.
- Másolás telóra
- [link]
- PE stabil rom (nem official, ez is rak fel firmwaret), másold fel ezt is biztonságképp, mivel ez tuti stabil pie-romSzóval most van egy tök üres telód, rajta a miui gyári rom és a egy PR rom telepíteni.
- Feldobod a miui-t, restart, megnézed csinálja-e még
- Ha igen - vissza recovery - wipe minden, kivéve a tárhely és feltelepíted a pie-rom-ot, restart, megnézed mi van.
-
david_97
senior tag
-
Steve1207
veterán
válasz david_97 #6813 üzenetére
USB-ről is lehet telepíteni, nem lényeges honnan megy. Semmi extrát nem írtam egyébként le, max annyit, hogy a vendort is formázom, a többi csak sablon lépés, viszont ezek nekem bármilyen félreflashelésből helyrehozták a telót.
Szerintem amúgy, ha csak simán nem is a miui-t, hanem a pie-rom-ot telepíted, amit linkeltem, az helyrehozza a vendor-t és ott nem is kell mókolni sok mindent. Orange recovery, rom leszed, teljes wipe, telepít, újraindít..
-
david_97
senior tag
válasz Steve1207 #6814 üzenetére
Sajnos hiába minden. Hiba nélkül felment mind a 2 rom,az ajánlott recoveryvel,mind a 2 rom ugyanazt csinálja,első boot végig sem megy a rendszerig,már restart,aztán márodik bebootol rendszerig,onnantól kezdve pedig max másodpercet töltök ott,és auto restart megint,és így megy ez szerintem a végtelenségig,mivel tegnap csinálta vagy 3 órán keresztül
-
david_97
senior tag
válasz Steve1207 #6814 üzenetére
Még valami,ha file menegert nyitok a recovery-ben ott van egy csomó minden még a resetek után is,gondolom az valami gyökér helység lehet,nem lehet hogy onnan kellene törölnöm valamit amit berakott valamelyik rom? Valami Root-ot ír felül,gondolom az a mappa vagy helység neve ahol vannak aezek a bizonyos fileok
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
válasz david_97 #6815 üzenetére
Milyen rom volt előtte, ami gond nélkül ment? Gyári miui 10 már?
Most így körbelesve másoknak is van ilyen jelenség külföldön, általában szerviz, akkucsere és az se oldotta meg. Nem láttam még ilyet idehaza fórumokon se nagyon, érdekes egy jelenség.
Amiket megnéznék:
- Sim, esetleg memóriakártya ki, úgy is csinálja-e.
- Annyi idő hátha van, hogy kikapcsold a telót, amikor belép rendszerbe. Kicsit vársz, esetleg rápattintod töltőre, leveszed, aztán bekapcs és úgy.
- Töltőre dug, teló bekapcs csinálja-eUtána fimware teszt:
- [link]
Mindkettő leszed, emmc_appsboot.mbn-t töröld mindkettőből. Utána most simán az arrow rendszeren telepíted recoveryben a nougat-os 8.1-es-et. Ha nem változik mehet a másik ugyanígy, restart és megnézed dob-e valamit a rendszer. Lehet semmi haszna, hátha.Vagy raknék fel régebbi rom-okat:
- Először egy developer legújabbat: [link]
emmc_appsboot.mbn-t töröld ebből is előtte- Xiaomi.eu-t [link] , mivel ez 7.1 alapú még
itt nem kell törölni semmit, telepít és restartNézd meg ezeket, hátha.
(#6816) david_97: file managerben a rendszer partíción fölösleges bóklászni
[ Szerkesztve ]
.
-
david_97
senior tag
válasz Steve1207 #6817 üzenetére
A nagyon régi rom felrakásán kívűl ezeket már próbáltam,mindegyik kudarc volt eddig. most megnézem a régi romot is,hátha,ha az sem,én feladom és megy gariba cserére.
amúgy mostmár az Arrow rom sem bootol rendesen,pedig elméletileg az cseszett szét valamit. A rendszer partíciót nem kell törölni? Az nem okozhat akkor gebaszt?[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
Hello!
Eszrevetel.
Ha a regio,EU-n kivuli,zenelejatszo, reklammal indul, akkor is ha ki van kapcsolva.
Viszont az arcalapu feloldas csak igy mukodik. -
totyak
aktív tag
Üdv!
Ma én is felraktam a 10-es MIUI-t, nekem eddig nem tűnik nagyon furának, ikonok megváltoztak kicsit.
Korábban olvasgattam, hogy reklámok kerültek bele, panaszkodott valaki betűméretekre, ikon méretekre. Ezeket hol kellene figyelnem? Nem láttam ilyesmiket. Ha reklámok vannak, azokat szeretném én is kikapcsolni, ha lehet. Egyéb problémák voltak még vele? Nézzétek el, de nem szeretnék visszaolvasni Isten tudja mennyi hsz-t.
Köszönöm
-
veterán
-
david_97
senior tag
válasz Donki Hóte #6825 üzenetére
végig próbáltam az összes létező módszert,többször is,nemhiszem hogy ők tudnának valamit ami nincs fent a neten
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
david_97
senior tag
válasz Donki Hóte #6827 üzenetére
Tudsz nekem mutatni egy olyat? Még nem láttam
-
totyak
aktív tag
Azóta is tesztelgetem, nézegetem, semmi rendelleneset nem látok. A hangosítás valóban érdekesen lett megoldva, de nálam sem az ikonok, sem a feliratok nem kicsik, reklámot sem találok, szóval eddig semmi problémám nincs.
Kérlek benneteket, aki már jobban benne van a témában, írja már le nekem, hogy milyen gondok voltak eddig MIUI10-en.
-
tirszin
senior tag
Sziasztok! Használ valaki 8.1 ROM-ot?
Én már 3 hónapja, kb. a 6. verziót teszem fel belőle, de még mindig előfordul, hogy elfelejt a telefon csörögni bejövő hívás esetén.
Tud valaki megoldást erre? Vagy tegyek vissza inkább egy 7.1.2 ROM-ot?
Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
-
aram01
nagyúr
Sziasztok BT fulessel használom a telot.kerdesem a következő lenne az aptx-el mi újság? Be kell kapcsolnom valahol?
Koszi.[ Szerkesztve ]
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
andatti
senior tag
Hello!
Mivel ilyen telót vettem itt kérdezek róla...
Érdeklődöm, hogy mennyi töltés normális ennél a típusnál? Nem akarom tönkrenyírni ennek az aksiját is, de kb. 30%-ig hagyom merülni és 8x, 9x-ig hagyom töltődni, utána leveszem. Na ebből jön össze 2-3, naponta... Ez nagyon sok? Töltés alatt max böngészek, vagy hívásom van, de jobbára semmi. Eddig éjszakára is csak 1x hagytam töltőn...
De mivel ennek sem cserélhető az aksija vannak fenntartásaim. De az nem opció, hogy csak annyit használjam, h kétnaponta 1x kelljen tölteni... -
MPeter87
őstag
-
veterán
válasz andatti #6835 üzenetére
Valami nem gömbölyű azzal a telefonnal. Szolíd használat esetén naponta egyszer szabad neki merülnie 40-50 %-ot, nem háromszor egy napon belül.
Dobj fel ide egy képernyőmentést az akkuhasználati grafikonról két töltés között.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
andatti
senior tag
válasz Donki Hóte #6837 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a választ.
Megnéztem, bár fotót nem csináltam még... Ami extrém használat az a rádióhallgatás nappal, /10-12h/ illetve tv nézés este. (néha nappal, ha engedi a forgalom. Mindigtv böngészőből, vagy mytv, néha más appokból. Játék nem számottevő... Majd angolul is akarok tanulni, hang és kép... Meg sokat olvasok is. Biztonsági őr vagyok, igyekszem hasznosan tölteni az időt.
Most 26% volt a rádióhasználat, az 58% app használatból. A hardvernél 30% felett van a képernyőhasználat, a többi minimális.
Tv nézésnél gondolom az a több.
A kérdésem is arra vonatkozott, hogy töltés alatt mi a megengedett és mi nem.
A régit jégakkura tettem, így töltés alatt is hideg maradt. 3-4 óra alatt bármelyik telefon lemerül. De sokszor 36ban dolgozom. Ezért érdeklődöm, és keresek valami kompromisszumot. De a rádiózás is sokat kivesz... Mivel lassan végzek megpróbálom kihúzni 10%ig és majd arról csinálok képet a 7végén, de szerintem semmi baja a telónak, egyenletesen merül. A tv-t meg kerülöm majd. -
titán
-
Giot
addikt
Sziasztok!
Adott a topik témáját adó készülék. Egy ideje kb2 hete néha azt játsza, hogy nem hajlandó rendesen érzékelni pld billentyű használat közben egy pár betű kimarad nem reagál. Vagy görgetésre egy két másodpercig nem történik semmi.
Tapasztalt már ilyet valaki? Elég bosszantóak ezek a megakadások. Főleg hogy eddig nem volt jellemző. -
tirszin
senior tag
Ezek szerint mindenkinek kicseng a telefonja Android 8.1-en.
A töltésről még annyit, ha csak 90%-ig töltöd, próbáld meg valami kis áramú töltővel (pl. 800mA), mert a 2-3 A-es töltőkel, amikor már 90%-ot mutat, még valahol 60-70% köröl lehet. Ezért merül is le olyan gyorsan.
Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
vendingo
veterán
Igen, hónapokig szívtam vele. Próbáltam mindent, de nem lett jobb. 1-2 frissítéssel ezelött kezdett magától megjavulni, már csak heti pár alkalommal csinálja. Baromi idegesítő volt, amikor folyamatosan nem reagált, volt, hogy majdnem összetörtem a telefont. A legrosszabb az volt, hogy a gesztusvezérlésre se reagált, nem bírtam kilépni az appokból sem. Miui 10 óta egészen használható a telefon.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Giot
addikt
-
david_97
senior tag
Na beigazolódott a félelmem,amiket olvastam a kedves waytq véleményekből. Állítólagos szétszerelés miatt be akarják nekem vizsgálni a garanciás telómat 5k-ért,hogy aztán árat mondhassanak mennyibe kerül a javítás. Hát a jó krva ...... "Csavarokon bontás nyomok láthatóak,biztonsági matrica sérült de nincs átszúrva" Hogyne mikor hozzá sem volt nyúlva,csak a hátlapját vettem le... Lehúzós hazug cég ez,és ez miatt inkább kidobom a kukába ezt a szart,miontsem hogy fizessek nekik. Mindenek tetejében,fel sem kerestek azzal hogy be kellene vizsgálni,elméletileg pedig a szerződésben benne van hogy ilyenkor keresnek,ha nem nézem meg online,ki tudja mikor szólnak. Gratulálok nekik,ezek egyenlőek a 0-val,nem hiába az Isten háta mögött van egy 10nm2 irodájuk!!!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest