Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz rzoli #11474 üzenetére

    XDA.n ott van a leírás!

    Az összes CUSTOM ROM.ot ugyan úgy kell telepíteni! (ezidáig csak a recovery-3.1.1-1-deadman.img vel lehetett custom ROM-ot telepíteni)

    Annyival jobb a helyzet, azóta van FRISS mohancm féle TWRP amivel nem kell bajlódni a bootloaderes indítgatásokkal!

    De röviden annyi a telepítés történet hogy:

    1, Letöltöd a recovery-3.2.1-2-oreo.img -t, telót FastBoot módba indítod, kinyitod a BL-t(fastboot oem unlock) majd az előbb letöltött twrp vel be bótolsz (fastboot boot recovery-3.2.1-2-oreo.img)

    2, TWRP ben sajnos kell egy teljes formatálás (Wipe => Format Data) csak így lehet feloldani a gyári titkosított fájlrendszert(ha már van telepítve custom rom ugye ezt már korábban elvégezted, akkor ez a lépés kihagyható), ugye ez MINDEN ADATOT TÖRÖL A TELÓRÓL szóval ha van a telón fontos dolog azt előtte le kell menteni.

    Ha megvan nem kell újraindítani, ha van a telóban SD kártya akkor onnan telepíthető a custom ROM, ha nincs akkor gépre dugod és ahogy windows alatt is MTP módban csatlakozik a teló és tudsz rá másolni amit telepíteni akarsz!

    3, Telepítés menete: TWRP.ben belépsz a Reboot menübe, és megnézed melyik a jelenlegi aktív slot középen látni fogod (Current slot: A vagy B) vissza lépsz főmenübe és ott install, be adod a telepítendő custom ROM ot, majd telepíted 2.lépésbe telepíti 1/2, majd 2/2 re vált, pont úgy működik ahogy a gyári full OTA ROMok telepítése tehát nem a jelenleg aktív slot ra települ hanem a másikra, magyarán ha az A volt az aktív akkor a B re települ, tehát ha végzett a telepítéssel vissza kell menni a reboot menübe és manuálisan át váltani a másik slot ra, ha a current slot nál A van akkor a B re kell váltani manuálisan, vagy ha a current slot nál B van akkor az A ra kell váltani, és nem kell restart csak a vissza gombbal vissza lépsz a főmenübe!
    Ha ez megvan telepíted a Twrp-recoveryInstaller-3.2.1-2-oreo.zip -et ha felment vissza főmenübe és Reboot menüben a Recovery -t választod, újra fog indulni TWRP be. Wipe menü és ott advanced opció és ott kipipálod a Dalvik/ART Cache -t és a Data -t
    ezután tudod telepíteni a Gapps csomagot(én csak a pico-t szoktam) és a Magisk ot is telepítheted ha kell a root :)

    Annyit még tudni kell hogy ha jelenleg gyári OREO ROM -on vagy és NUGAT Custom ROM ot telepítesz fel kell tenni a gyári 7.11.18.as ROM ak a Firmware csomagját! ide feltettem => Nugat és OREO FirmWare zip et is Twrp ben telepíted és kész, nem kell semmi wipe meg miegymás. Ha pedig OREO 8.1 et telepítesz akkor a Mi-A1_OREO_V9.5.4.0.ODHMIFA_Firmware.zip -et kell telepítened!

Új hozzászólás Aktív témák