Új hozzászólás Aktív témák
-
oO7
őstag
válasz Rickazoid #330 üzenetére
van egy apró hiba a gondolatmenetedben:
"Ha most képesek lesznek egy termékcsaládnyi WP7-es telefont legyártani, akkor a MeeGo alá is képesek lettek volna ilyen erejű telefonokat legyártani (hisz a Microsoft nem gyárt telefont, ez a rész a Nokia dolga), ráadásul függetlenek maradnának, megmaradna a saját op.rendszerük, ami felveszi a versenyt, kiszélesíthették volna a palettájukat (tabletek és netbookok működtetésére is alkalmas a MeeGo)"először is... egyáltalán nem biztos, hogy képesek lettek volna a meego -val versenyképesek maradni... egy OS nem csak az OS -ről, hanem a hozzá tartozó szolgáltatásokról is szól... ezt még csak az Ovi -val úgy ahogy többé kevésbé tudta is volna nyújtani a Nokia, de nem biztos hogy valami hihetetlen méretű fejlesztőtábort tudtak volna összeszeni, akik majd pillanatok alatt feltöltik a sotre -jukat...
másodszor pedig ez a kiszélesítés nem olyan egyszerű dolog... ne az apple -t vedd alapul akik ráraktak egy telefon OS -t egy tabletre és eladták a világ legnagyobb találmányaként... normál esetben tabletre még csak-csak relative gyorsan át lehet húzni a rendszer magját de UI szempontból szinte teljesen újra kell írni, az meg hogy netbookra is rámennyen az meg aztán nem kicsi átdolgozást jelent... szerinted pl a microsoft miért nem adott még ki valami tabletre szánt OS -t, vagy miért választotta le a google az android 3.0 -át a mobil vonalról ?
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
A kérdés ott dőlt el, hogy a MeeGo láthatólag a fasorban nincs idén év végére a versenyző rendszerek harcában. Egyszerűen lehetetlen felső- és felső-középkategóriás készülékek tízmillióinak eladását várni tőle, ami ugyanígy igaz lesz rövidesen a Symbianra. Olvasd el az N8 nemzetközi tesztjeit.
Ezt egy Jorma nevű bácsi már tavaly év közepén tisztán látta, amikor meghozta a döntést, hogy nem maradt más, össze kell állni a Microsft-tal, és úgy alternatívát csinálni az APple-nek és a Google-nak. Ha nem hangsúlyoztam volna eléggé: Nem az OS a kulcs kérdés, hanem hogy mennyi idő alatt és milyen erőforrással lehet felépíteni egy komplett versenyképes ökoszisztémát, beleértve a zenét, a navit és főleg a játékokat. Az XBOX és a Kinect hatalmas sikere húzza magával a rendszert, sok lehetőség rejlik a szinergiák kiaknázásában."Itt arról van szó, hogy a Microsoft a Nokia nevét kihasználva akar még többet eladni a termékéből, kihasználva az egyértelmű kapcsolatát az új vezetéssel."
A dolog fordítva történt. Miután a Nokia boardja eldöntötte, mi lesz az új stratégia, kerestek hozzá megfelelő embert, aki a Microsft-tal együtt dolgozva végigviszi azt a stratégiát.
"épp úgy utolérhették volna a konkurenciát, miközben megmaradnak egyedinek, a Microsoft "segítsége" nélkül"
Az iPhone európai megjelenése (2008 nyara) óta próbálkoznak ezzel, nézd csak meg a számokat. Nem ment. Nem hogy utolérni nem tudták, folyamatosan és gyorsuló ütemben veszítettek piacot, és ez még legalább 2 évig folytatódni fog!A legjobb aláírás a héten
-
Morden24
nagyúr
Melyik fórumot olvastad? Ahogy én olvastam EZT, azt làtom, hogy a többség egymondatos "na, tökjó lesz ez" kommentet hagy, csak pár droid fanboi akarja megmagyarázni, hogy a NOKIA, aminél SOHA nem volt arról szó, hogy Androidos teleftont adjon ki, most azért fog a totál érdektelenség mocsarába süllyedni, mert a meglévő termékpalettáját bővíti egy új felsőkategóriás kínálattal.
Komolyan, ezt a brainfartot hogy tudjátok szagolni? Van valami spéci androidos filter erre?
#344 Plus44: Tényleg jól néz ki
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
johny dragon
aktív tag
Sajnos azt kell mondanom, hogy igazad van. Így sikerült egy korai HTC szintű MS hardvergyártóvá válniuk. Én mindig is a MeeGo-ban láttam a Nokia utolsó esélyét, vagy ha az nem jön be, akkor a gyártók által testreszabható Androidban (ráadásul a Google/OHA nem kérte volna el az összes szolgáltatásuk az OS-ért "cserébe"). Ezzel a döntéssel azonban az legtöbb olyan júzert aki eddig a Symbiant (és így a Nokiát) részesítette előnyben, odaadnak ajándékba az Androidnak. Én mondom, a Nokia hosszútávon nem fog ezzel jól járni.
Xperia mini pro 4.0.4
-
Morden24
nagyúr
válasz Rickazoid #366 üzenetére
Amúgy nagyon nem értem a Symbiannal mi a baja sokaknak
Én sem értettem, ameddig ki nem próbáltam egy N8-at. Nem illetném jelzővel a "júzer ikszpírienszt", mert valószínűleg pár Nokia-fan virtuálisan megkövezne, de mégis kijön belőlem: gyalázat. Vagy a keményebb hardver kéne bele (amit kispóroltak), vagy az OS-t kellett volna még erősen kalapálni (amit kispóroltak). Rosszabb esetben mindkettő.
Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy nem felsőkategóriában a Symbian teljesen versenyképes. Illetve bocsánat: ezzel ÉN egyetértek, meg adott esetben te is így gondolhatod, de ameddig az Android kvázi egy önálló branddé kezd válni, addig a Symbiannak ehhez nagyon sokat kellene nőnie.
Az Android halomnyi "óccsó szmártfónt" tud eladni a nem felsőkategóriában, Androidot venni manapság divat. Milyen telefonod van? Android. Teljesen tipikus.Szóval itt olyan versenyfutásba kellett volna beszállni, amibe az MS alapvetően későn érkezett, a Nokia meg még mindig a futócipőket nézegette a sportboltban, mire a Google már két kört vert rájuk egy izzadós start után.
Félreértés ne essék: én nem mondom, hogy ez a Nokia valaha volt legjobb döntése, mivel ez abszolút time will tell kategória, ráadásul akkor sem tudjuk meg soha, hogy mi lett volna, ha...? Azt viszont a magam részéről kvázi biztosnak veszem, hogy ez a lépés biztosíthatja a mobil OS-ek piacát, legalábbis európai és némi ázsiai viszonylatban.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
Inarus
addikt
válasz Rickazoid #333 üzenetére
Azt a pár évnyi lemaradást sok év alatt tudnák behozni. A "picit lemaradva" állapot is még egy-két év lenne. Egy két év elég súlyos preztizs-vesztéssel jár.
A MeeGo meg jó lett volna ha már kint lenne. Egy éve is azt mondták, hogy mindjárt jön.
+ Azt sem tudni, hogy mire és mennyire alkalmas. Az ok, hogy mobilokra és tabletekre is faxa, de mögöttes tartalom?Az a baj, hogy sokan (szvsz te is), azért látja ennyire rossznak a mostani megállapodást és a köré nyomott bullshitet, mert másik bullshitet - a gőzerővel robogó, mindent megváltó MeeGo-ét kajáltá(to)k be. Bocs, nem személyeskedésnek szántam.
(#235) projekt:
Grat!
Symbian ítéljünk Nokia 6600 alapján, Maemo-t N700 alapján, Androidot HTC Dream alapján, iOS-t az első iPhone alapján, asztali Windowst pedig a 98 alapján![ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iOS alkalmazások
- Elektromos cigaretta 🔞
- NBA és kosárlabda topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Projektor topic
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.