Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Essentials

  aktív tag

  Lépjünk túl azon a tényen hogy egyre kevesebben vásárolnak újabb szériás Huawei telefonokat, kérdés hogy ugyanazokat a hibákat felsorakoztatva ( előző szériás 4G chip, HMS, rosszul megválasztott árazás ) mekkora a vásárlói hajlandóság még ezekre?

  .. de ezt a notch dolgot minek erőltetik vissza vajon? Lesz köré építve teljes funkcionalítás, vagy az előző szériákhoz hasonlóan csak telefon nyitogatásra lesz alkalmas? 🤔 Ahhoz kicsit drágák ezek a szenzorok, meg felesleges ekkora kivágás is talán, ha egy ujjlenyomat olvasó mellett ez csak kurtított funkcióra lesz képes megint. :F

  [ Szerkesztve ]

 • doooo

  veterán

  válasz Essentials #1 üzenetére

  Semekkora vásárlói hajlandóság nincs ezekre, Kínán kívül senki nem vesz Huaweit. Kínában is rohamosan fogy a vásárlóik száma. Persze ha nem hisszük el, hogy a Honor teljesen független cég (mert miért is hinnénk el), akkor azért látható, hogy miért adnak még ki mobilokat ezen márkanév alatt, és az is, hogy még jó ideig folytatni fogják ezt. Akkor is, ha máshonnan kell átcsatornázni a pénzt a fenntartásához (államkassza, Honor, egyéb, még működő és nyereséges részlegek, stb).

  [ Szerkesztve ]

 • Elit3Zotya

  addikt

  A mate 40 pro-t, azóta sem nagyon tudta semmi lelépni kamerában. Kíváncsi vagyok tudnak e jobbat alkotni, de ezt nehezen hiszem, mert a p50 pro sem lett jobb. Mondjuk ott a szenzor is gagyibb lett mint a 40 pro-ban.

 • Essentials

  aktív tag

  Ebben biztos van valami, de ettől függetlenül sem érthető ez a visszatérése a notch-nak. :U Az eddigiek ugye jórészt arra voltak jók hogy kinyisd a telefont, de online vásárlásokhoz, vagy fizikai tranzakciókhoz nem lehetett használni. Ha van egy teljes funkcionalítást nyújtó ujjlenyomat olvasó, akkor minek kitakarni a képernyő ekkora részét egy lebutított cuccal? Vagy lehet hogy nem is a 3D-s szenzorok miatt kell a hely? :F

 • doooo

  veterán

  válasz Essentials #4 üzenetére

  Ja nem, a notchról külön nem beszéltem... az már csak másodlagos (hülyeség), pont, mint a "naptejérzékelő" kameraszenzor az újabb mobiljaikon. Az is jó nagy hülyeség.

 • doooo

  veterán

  válasz Elit3Zotya #3 üzenetére

  Hát nem tudom... nem volt kiemelkedő (értsd: osztozott a csúcson többedmagával; rossznak nyilván semmiképp nem lehetne nevezni, de abszolút legjobbnak se) a maga idejében sem, azóta pláne nem. [link]
  A színek terén mondjuk határozottan problémás volt. Nem kevésbé szaturált vagy ilyesmi, hanem szimplán "színtévesztő" sok esetben (valószínűleg az RYYB szenzor rákfenéje, amit a szoftver furcsán kezel; nem ez volt az egyetlen ilyen Huawei).

  [ Szerkesztve ]

 • Elit3Zotya

  addikt

  válasz doooo #6 üzenetére

  Értelek, én csak a tapasztalatom írom le, pl egy s21 ultrát/13 pro max-ot simán lenyom képminőségben, ami felveszi vele a versenyt az a mi 11 ultra vagy pixel 6 pro, de azt mondanám talán még azoknál is jobb egy hajszállal. De a jelenlegi legjobb samsungot is simán lepipálja. [s22 ultra] vs [mate 40 pro] a különbség kb égbekiáltó, pedig imádtam a 22 ultrám, de ami ennyivel jobb, azt nem lehet körbe magyarázni. :) Színekben valóban voltak jobbak, de rossznak semmiképpen nem nevezném pl a mate 30 pro után kifejezetten ez egy nagy előrelépés volt.

 • doooo

  veterán

  válasz Elit3Zotya #7 üzenetére

  Ahogy a Mate40 utódai sem jobbak nála, úgy az S22U sem csinál feltétlenül jobb képet jó fényben (persze az általad linkelt képeken a fényképezett épületektől/autóktól való távolsággal is nagy baj van), mint mondjuk az S21U vagy akár a Note20U (este meg gyenge fényben viszont határozottan jobb). Jó fényeben az i12/13 is sokszor rosszabb részletességben, mint az i11, de rossz fényben mindkettő jobb. Nem mondom, hogy ez így rendben van, de ez van. Sok oka lehet az ilyen -még mindig relatíve kicsi- különbségeknek.

  Ott az általam linkelt teszt. Nem jobb a Mate, akárhogy is nézem, és ott Note20U van ellene (konkrétan ebben a parkolós képben is, ami a tesztben igazságosan, egyazon időben, pontosan egyazon helyről lett készítve, ugyanolyan jó mindkettő).

  Egyébként úgy látom sikeresen megtévesztett a Mate40 "odaképzelt" textúrája, amit a fűtől/bokroktól ([link]) az aszfaltig (lásd általad linkelt kép) mindenre ráapplikál, ha túl neccesnek véli, nagyíts csak bele nyugodtan mindkettőbe (idézem a tesztből is: "The Mate's grass is hit or miss - if the sensor is badly out resolved, textures get an artificial look"). Ez nem valódi textúra, nem lesz több valódi részlet a képen emiatt.

  [ Szerkesztve ]

 • Elit3Zotya

  addikt

  válasz doooo #8 üzenetére

  Sajnos nincs szerencséd, mert pont van saját tesztem is. :) Ezeket a képeket én csináltam egy note 20 ultrával és mate 40 pro-val, nem kell sok magyarázat, de ha te másképpen látod legyen, de az már kínos lenne.:) [Note 20 ultra] vs [Mate 40 pro] [Note 20 ultra] vs [Mate 40 pro] Ha nagyon keresném van még kép egymás mellett, de a mate egyértelműen jobb.
  És a slussz poén az, hogy ez ráadásul egy snapdragonos változat volt, ami kb rommá is verte az exynos tesóját, mert van olyan összehasonlításom is :) Persze attól még nem lesz rossz a samsung, mert más területen meg az nyújt többet, csak pont nem a kamera az, amiben lenne esélye egy mate 40 pro ellen, akár egy 22 ultrának is. Ezeket sima autóképekre értem, mert mondjuk a 108mp-es ultra részletes módot (kizárólag jó fényben) ha leméretezed pl 27mp-re, akkor a mate 40 se rúghat labdába, de az már macera. :)
  Nyilván ez a mate 50 is jó lesz, de hogy jobb is lesz e már nem biztos, mert pl a p50 pro-sem tud jobb lenne a mate 40 nél.

 • sharp4

  őstag

  Megcsinálták szerencsétlen Huawei-t, pedig milyen jó telefonokat csinált :(

  Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

 • Essentials

  aktív tag

  Szerintem olyan dolgokról vitatkoztok már 2022-ben, amik nüansznyi különbségek. Minden csúcstelefonos kamerának vannak jobban, és rosszabbul sikerült fotói, erényei, de az a misztikum ami egyes fanok szemében körüllengi a Huawei mobilok kamerás képességeit, sosem létezett. Tény, hogy tettek bele szuper dolgokat, amikkel agyon lehetett reklámozni, tény, hogy van amiben adott esetben egy Huawei a legjobb, de az is tény hogy vannak ugyanúgy hiányosságaik, és mindig lesznek olyan helyzetek, amikor egy vagy tobb csúcsmobil jobb minőségű fotókat fog készíteni, mint egy Huawei telefon.

  Ezzel nem szerettem volna semmit lefitymálni, csak ráerősíteni arra hogy az utóbbi 1-2 évben a csúcskategóriás telefonok közötti árkok kis patakocskákká szelidültek, és mindegyik készülékkel lehet remek fotókat csinálni. Egy átlag fogyasztónak nagyjából tölmindegy, aki meg direkt kamera alapján választ telefon, az is megtalálhatja a számításait egy Huawei-nél, Xiaomi-nál, vagy Samsungnál ugyanúgy, de ez a csúcsmobilt vásárolni hajlandók közül szinte láthatatlan kisebbség. ( Mármint aki mobilkamerás fotós, és nagyon bele akar merülni. ) Pláne hogy az Apple adja a csúcstelefont a kezébe az erre vágyóknak 10-ből 7 alkalommal, a "maradék" 3 meg valami androidos típus. Összességében pedig mindegyik hozza az elvárt szintet, ilyen szempontból csak a Huawei kivétel, mert a friss mobilok újabban korábbi generációs, 4G chippel érkeznek, HMS keretrendszerrel a Google helyett, és ezeket a hiányosságokat semmibe vevő árszabással, szóval ez a legtöbb vásárló számára erős hátrány, minusz vérfanok.

  Pláne most, hogy azt látni hogy az európai 90% körüli éves telefonos forgalom visszaesésük után már Kínában is lassan az others kategóriába kerülnek, ami a kínai közönség vásárlói hajlandóságát illeti a Huawei telefonjai iránt.

  Én neked is elhiszem a készült fotóiddal a vélt és valós erényeit a készüléknek, meg másoknak is. Viszont ezek a különbségek egyre elhanyagolhatóbbak, és leginkább a hype viszi tovább a mobilkamerákat. Mert ami valamiben látszólag nagyot durrant ( lásd most a legfrissebb Mi 12 Ultra főkamera, annak ugyanúgy megvannak a gyengeségei is más fronton, és így egyensúlyozzák ki egymást a kamerás képességek terén a versenyzők.

  Régen persze minden más volt, 3-4-5 éve még lehetett htalmasat villantani, ma már egyre kevésbé. :R

  [ Szerkesztve ]

 • doooo

  veterán

  válasz Elit3Zotya #9 üzenetére

  Mivel lenne hitelesebb a tiéd, mint a GSMArena tesztje? Semmivel nyilván, és pontosan ugyanazt mutatja a tiéd is, ami amott is nyilvánvaló.
  Minden másra terelsz, de felesleges, ott van "feketén-fehéren". Nem én látok bele dolgokat, hanem mindenki ugyanazt látja.
  Azt is látom, hogy -no offense, de- fogalmad sincs arról, hogy miféle lencsékkel, miféle szenzorokkal operálnak ezek a mobilok, hogy a Note20 képein miért szűkebb a fókusztartomány (az a rész, ami éles a képeken), miért mossa jobban az olyasmit, ami már nincs fókuszban, stb, stb.
  Az Exynos-Snapdragon vitába meg ne menjünk bele, lehet, hogy a Note20-nál sajnálatos módon megfordult a dolog abban az évben (ami csak a szoftverkészítők hibája), de, hogy az S20U esetén még messze jobb volt ugyanaz az E990 (ami, mint jól tudjuk, minden másban a legproblémásabb Exynos ezidáig) és ugyanaz a kamera, az tuti. Erre is van bizonyíték, számos (méghozzá olyan helyről, amit mindig szentírásnak titulálnak az Exynos-Snapdragon vita hívei): [link] Arról is olvashatsz a cikkben (a linkelt oldal alján), amit fentebb írtam a fókusztartományokról. Hogy miért képzeled jobbnak a Huaweit olyankor, amikor a dolgoknak semmi közük a képfeldolgozáshoz, csak a fizikához (a képeid központjában levő fa (annak is a közelebbi részei), meg a játékautó ugyanolyan szép éles a Note-on is, még akkor is, ha a körülöttük levő dolgok már nem azok; kicsit sem gyanús, ugye? Pedig annak kellene lennie).
  Ismétlem, lehet preferálni egyiket/másikat, de az a minőségbeli különbség, amiről beszélsz, szimplán nem létezik.

  Ú, most látom, a linkelt tesztben van Mate30 is... na megnézve a képeit, az szerintem több dologban is jobb a Mate40-nél, nem sokkal, de akkor is. Textúrák megjelenítésében mindenképp (pedig nála is felfedezhetők ugyanazok a folyamatok, mint a 40-nél, csak nem olyan erőltetettek, messze nem; aszfaltot, leveleket, füvet nézd).

  Amúgy azt is megkockáztatom, visszatérve a Note-ra, hogy novemberre, a GSMArena teszt idejére alaposan javítottak az exynosos verzió kameraszoftverén, mert az ott látottak mindenek, csak nem rosszak.

  [ Szerkesztve ]

 • Elit3Zotya

  addikt

  válasz doooo #12 üzenetére

  Húha, elengedtem a dolgot :DDD én cserélgetem a márkákat mindig arra ami éppen megtetszik, de nyilvánvaló, hogy egy full samsungfanba botlottam, a nyilvánvalót is próbálod kimagyarázni, és olyanra hivatkozol, hogy nem tudom melyik telefonba mekkora szenzor van. wtf? Egyébként a mate-be nagyobb van. :DDD 1/1.28" vs 1/1.33. Mindegy tényleg elengedem a dolgot, legyen igazad, csak nehogy valami kárt tegyél magadban, mert kikapott a samsung kamerában. :R

 • doooo

  veterán

  válasz Elit3Zotya #13 üzenetére

  Nem teszek kárt magamban, mert nem kapott ki:
  Még egy teszt, amiben van Note20 is, meg Mate40 is: [link]
  Ismét nem az látszik, amit mondasz (akárki, aki erre téved, megnézheti őket).
  Amúgy, ha már "nyilvánvaló", áruld el, így szépen offban, hogy a játékautós képen mégis mi a nyilvánvaló, ami egyértelműen a Mate-nek kedvez. Tényleg, erre az egyre még nagyon kíváncsi vagyok. Erre az egyre.

  [ Szerkesztve ]

 • doooo

  veterán

  válasz Elit3Zotya #13 üzenetére

  Okés. Tehát nincs ilyen. Én is így gondoltam. Örülök, hogy a végére mégiscsak egyetértünk.

Új hozzászólás Aktív témák