- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoleeno1
veterán
Az összes tesztben agyba-főbe dicsérik a kijelzőt, van ahol azt írják jobb mint a note8. Szóval tuti nem kóser ott valami azokkal a bemutató darabokkal... Remélem
Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu
-
ForRedGlory
félisten
Nincs gáz a Mate 10 Pro kijelzőjével. Note 8 mellett mondjuk nem rúg labdába nálam, de teljesen rendben van.
Ami nekem nem tetszett, az az általános rendszer sebesség. Persze valószínű, hogy a kirakott példányokon futó demo fogja vissza kicsit, de annyira nem dobtam el tőle a hajam.
Maga a készülék összeszerelése brutálisan jó egyébként, ha meg lehetett volna venni, már megvettem volna, de nem adták oda az MM-ben.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz ForRedGlory #902 üzenetére
Lassúnak talaltad a rendszersebességet?Talalkoztal laggolásokkal?
-
D4ni
őstag
Én tartok az oled kijelzőtől, tegnap sógor mutatta/kérdezte mi a fene van az S7 edge kijelzőjével, konkrétan bele volt égve a waze, pedig 5 hónapja volt a Samsungnál pixelhiha miatt kijelzőcserén. Azért kicsit brutál, hogyha az ember használja is a telefonját nem bír fél évnél többet ez a fajta kijelző. De láttam előtte nem sokkal s6 edget és nexus 6-ot szintén beégve.
"Fujigama? Nem ismerem ezt a márkát. - Csak kívül Fujigama, belül Sony "
-
D4ni
őstag
válasz #04441088 #907 üzenetére
Viszont gari lejárta után súlyos pénzek, így nem lehet tervezni 2 évnél tovább egy flagshippel. Találtam appokat, melyek pont erre a problémára vannak, már csak az a kérdés valóban működik-e.
[ Szerkesztve ]
"Fujigama? Nem ismerem ezt a márkát. - Csak kívül Fujigama, belül Sony "
-
-
imi4199
tag
Hááát, sajnos a kijelzővel kapcsolatban nem sok jó véleményt lehet olvasni.
Van egy német srác, akinek a tesztjeit szoktam figyelni és elég korrektül tolja.Az aktuális M10 Pro tesztjében két dolgot kifogásol a telefonnal kapcsolatban: első a videó felvétel minősége, a másik pedig a kijelző. Nyilván a videó minőségén szoftveresen lehet majd javítani...A fényerő nagyon kevés és a képpontok felépítése is eltér a Samuétól. Ennek a cég is tudatában is van, mert szövegek megjelenítésénél valami szoftveres machinációt/korrekciót is bevetnek....
Ha valaki tud németül:
https://www.youtube.com/watch?v=BAmAVSEyKggA 8. perc környékén foglalkoznak a kijelzővel....
-
babosmiki
addikt
Így van, auto módban csak erős fény alatt hozza a max fényerőt. Viszont beltérben a 400 nit bőven elég kell legyen, de valahogy szerintem sem kóser a kijelző, legalább is ebben a kategóriában gyenge amit én láttam..
"Galaxy Z Fold3" , Watch Active4, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."
-
kiszu
senior tag
A videoban azt mondja el a srác, hogy feher alapon ha belenagyit egy szovegbe akkor torzabbak a betuk mint egy samsungon. Melleteve egy samsung amoledet max fényerőn a Huawei halovanyabb. Ő sem erti miért.
-
MK VII
veterán
Teljesen egyértelmű, hogy OLED kijelzős telefonnal nem navigálunk, nem használjuk sokáig a böngészőt..
Ez ilyen.. Aki navigál vele az számoljon a beégéssel.. Egytől egyig az összes OLED ilyen. Nincs kivétel. És semmilyen appal nem fogod tudni helyrehozni..(#901) zoleeno1
"Az összes tesztben agyba-főbe dicsérik a kijelzőt, van ahol azt írják jobb mint a note8."
---->
(#916) imi4199
"Hááát, sajnos a kijelzővel kapcsolatban nem sok jó véleményt lehet olvasni."
Na most akkor igazodjon ki az ember, hogy mi van...
Na látjátok erről beszéltem korábban:
"Ráadásul trükköznek a hardverekkel. Ahány telefon típuson belül annyi hardver... "
Simán el tudom képzelni, hogy az egyiknek épp így sikerült a kijelzője a másiknak úgy..
P10-nél is csodálatosan átbaxták az embereket a memóriával.. P9-nél sok funkció működött az egyik telefonon a másikon nem..[ Szerkesztve ]
-
elekreg
tag
Navigálni valóban nem nagyon szoktam én sem, de böngészni nagyon sokat és valahogy egyik adott technológiájú kijelzővel szerelt telefonom megjelenítője sem égett még be, pedig elég sok típust használtam, főként Samsungot, bár ezt csak szűk egy évre tudom nyilatkozni, mert tovább egyik sem volt meg és mindig újonnan vettem, ha ennyit fog bírni (márpedig szerintem fog) a Mate 10 Pro, akkor elégedett leszek azzal is.
-
MK VII
veterán
Természetesen a fényerő is közrejátszik.
Mikor böngészel akkor általában szobában, lakásban vagy ahol lejjebb veszi a fényerőt a készülék. Navigálás meg ugye autóban fényes nappal full fényerőn megy a kijelző.. Előbb beég természetesen.
Egyébként rengeteg IE böngészősáv beégéssel, navigációs sáv beégéssel találkoztam. -
MK VII
veterán
Hidd el azoknál is gond még a beégés, de már jó úton haladnak... Annyi bizonyos, hogy még nem találtak tökéletes megoldást az OLED panel beégésére.
(#922) beyruth82
Akármennyire is mellbevágó az OLED panel esetében számolni kell ezzel a jelenséggel... Csak a miheztartás végett írtam le..OLED-nél a lilulás/sárgulás is előjöhet mint tünet, ha egy ponton nagyon forró lenne a készülék mondjuk sok játék vagy fényképesés közben, azon a ponton ahol forró ott a kijelző elszíneződhet véglegesen.
De, hogy ne csak az egyik féle panelra írjak ilyet, az IPS is be tud égni.. Igaz sokkal jobban bírja mint az OLED.[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz beyruth82 #925 üzenetére
Írtam. Felhasználás függő..
Ha odafigyelsz arra, hogy, ha olyan appot használsz amin sokáig van egy ponton ugyan az a kép akkor lejjebb veszed a fényerőt, úgy kímélheted a kijelzőt.
Teljesen általános amit írok.
Nem kell 1-2 év ahhoz, hogy beégjen. Akár már 1-2 hónap, fél év után is észrevehetsz rajta beégést, ha nem kíméled a kijelzőt.
Garanciában cserélniük kell szóval 2 évig végül is nem kell aggódni. Csak ugye a tudat, hogy szervizbe kell küldeni beégés miatt..
Én sokáig használtam OLED kijelzős telefonokat. Áttértem az IPS-re, mert a tököm tele lett az OLED-del.[ Szerkesztve ]
-
elekreg
tag
Nem csak sötétebb környezetben szoktam böngészni, hanem olyan helyeken is, ahol magasabb fényerőn megy (automata módban) a kijelző, de úgy sem szokott beégni.
Aki persze a környezettől függetlenül is mindig(!) maximum fényerőn használja a telefonját (sok ilyet olvasni) és többnyire statikus képpel, az tarhat a beégéstől, mint például az üzletekben kiállított demo telefonoknál, amik minden nap reggeltől estig maximum fényerőn és többségében fix képet megjelenítve működnek, de ugye nem ez az életszerű használati mód.
Amúgy meg nem csak ennek a technológiának a sajátossága, ott vannak például az LG telefonok, sok típus IPS kijelzője pont úgy beég, mint az AMOLED, más IPS kijelzők meg besárgulnak, vagy nincs tökéletes fekete és/vagy fehér. -
zoleeno1
veterán
-
rhonin
senior tag
válasz babosmiki #917 üzenetére
Az S8+ és a Mate 10 Pro is diamond Pentile elrendezésű viszont a gsmarena oldalán látszik a tesztnél, hogy míg az S8-nál egyformák a különböző színű pixelek addig a Matenél a zöld pixelek mintha hosszúkásak lennének.
No meg persze a 402 ppi is sokkal kevesebb mint az S8+-nál.A videóban tisztán látszik, hogy fakóbb/sötétebb élettelenebb a Mate, pedig a GSMarena tesztjében ugyanakkora fényerőt mértek.
Én most már amúgy csak a HTC U11+-ra vagyok kíváncsi. A simának is dícsérték a kijelzőjét, a plus meg még annál fejlettebb kijelzőt fog kapni HDR támogatással stb..
Nekem 3 éve van meg lassan a Samsung Alphám ( Amoled ) és még nincs beégve pedig navigálok is vele.
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz zoleeno1 #930 üzenetére
"100 OLED-ből beég mondjuk 60"
Mit linkeljek? Csak az körülbelüli arányokat próbáltam szemléltetni a nálam megfordult és beégett OLED paneles készülékekből kiindulva. Hozzáteszem az IPS 100-ból 5 beégést talán még fölé is lőttem. Több IPS kijelzős telefonom volt mint OLED-es és IPS-ből egyenlőre eddig csak egynek voltak a kijelzőjével a gondjaim, az Alcatel Idol 2s mini-vel. Az például a melegedéstől elsárgult.
Bár neked mindegy, hogy mit linkelnék.. A hozzászólásaidból kitűnik, hogy teljesen elvakult lettél ettől a telefontól... Nem gond, csak szerintem nem tudsz már elfogulatlanul bármit is hozzászólni a telefonnal kapcsolatban, így feleslegesnek is érzem, hogy bármiről is meggyőzzelek..
Ha tettszik szíved joga.. Nekem is tettszene, ha nem üveg lenne... A száraz adatai nagyon biztatóak és alapvetően csípem a Huawei-eket, de egyáltalán nem vagyok elfogult velük kapcsolatban... Fél éve még talán az lettem volna, de ahogy kijöttek a P10-zel és a P9-ről is egyre több számomra furcsa dolog jött napvilágra, így már a márka nem annyira vonzó számomra. A realitás talaján maradva nézek már a Huawei-re és nem csöppenek el egy új készüléktől attól függetlenül, hogy elismerem a céget, mert nagyon komoly amit letettek az asztalra pár év alatt..[ Szerkesztve ]
-
gyvince
senior tag
Mit aggódtok 2év gari van nekem mate 8 van vált el a kijelző a készülékháztól 3nap alap megcsinálták van egy új telefonom új aksival hátlappal előlappal kell ennél jobb....
Ott az Iphone X 1év garival 400ezer FT szintén oled maradok a Huaweinél ilyen jó szervízzel támogatva...(nekem nem volt bajom velük)Apple Iphone 12 Pro Max + Apple Watch Series 4 44mm, Hp Omen laptop
-
gyvince
senior tag
válasz beyruth82 #937 üzenetére
Nekem csak pozitív...tudva hogy meg volt repedve a kijelző és így is javították....csak a munka lapról tudtam meg hogy javítva ha az nincs simán azt hiszem hogy kicserélték egy újra....még a fólia is rajta volt elöl meg hátul is...
Nem hinném szívóznának...Én nem szarok be ettöl a be égéstől beég le adom szervízbe...nehogy már ne navigáljak mert oled van benne telefon van értem nem én a telefonért....
[ Szerkesztve ]
Apple Iphone 12 Pro Max + Apple Watch Series 4 44mm, Hp Omen laptop
-
MK VII
veterán
válasz beyruth82 #937 üzenetére
Igen cserélik a kijelzőt gari időn belül beégés esetén.
Nekem volt nem egy nem kettő negatív tapasztalatom velük kapcsolatban, de nem ide tartozik..
Telemax topikban aki kíváncsi rá rákereshez a hozzászólásaimra, ha nagyon érdekli.
Azóta volt nem egy pozitív tapasztalatom is velük, szóval általánosságban nem lehet kijelenteni, hogy gond van velük... Attól függ, hogy a szervizben kinek a kezébe jut épp a telefonod. -
ADAM1337
nagyúr
Nah megnéztem én is személyesen.
Honor 8 után, igaz teszt software dunaplaza MM-ben, nincs amoled élmény, de szép, fényerőben a honor 8-nál érezhetően jobb. (Nekem nappali navigációnál érdekes, illetve kültéri használatnál)Kameráját tesztelgettem, fizikai méretben tűrés határon felül van(Illetve kár, hogy hátul van az ujjlenyomat olvasó , ([link]), de mégis csak ez lesz a befutó nálam, ez a barna szín élőben nem olyan nagy szám, így a fekete lesz.
Portré mód nagyon szépen dolgozik az algoritmus:
[link]UI: Még megnéztem az S8-at is, de az vagy gyári hibás, mert nem hiszem el hogy a honor 8-am ennyivel jobb lenne kamerában. (Tiszta volt a kamerája az S8-nak, vissza raktam mindent gyárira a kamerában, még se volt az igazi, szemben álló 13éves gyereket fotóztam fehér oszlop elött, és az S8 valamiért elmosta a haját, a honor8-nál meg látszodott a hajszálai is)
[ Szerkesztve ]
-
malor
aktív tag
Nálunk rozsdásodott a P9 például félévesen. Nem nagyon idegesítette a párom, mert az előfizetés meghosszabbítása miatt nulla forintért kapta.(A P7 sokkal jobban bírta nála, még ma is meg van valahol egy fiókban). De aztán csak lett belőle egy Mate 9, mert a szolgáltatónál nagyon baráti áron lehetett lecserélni, ha továbbra is hűséges marad hozzájuk.
Gondoltam a Mate 10pro meg jó lesz nekem, cserélnék én is. De egyelőre csak figyelek. Megnéztem élőben és kiszúrtam a fura kijelzőt és a kamera fogyatékosságait. Lehet csak pechem volt, aztán az is lehet, hogy a "hype and hope" elkapta a tesztoldalakat. Sok más terméknél is rá lehet fázni, ha csak a tesztekre hagyatkozunk. A típushibák mindig csak utólag derülnek ki, a felhasználóknál/vásárlóknál, a tesztekből alig.
A Huawei, ha saját maga gyártotta ezt az amoled kijelzőt, akkor nevezhetjük első szériásnak is, ha előtte még sohasem csinált ilyet. Az is lehet, hogy valami szoftveres "marhaságról" van szó, ki fog ez is derülni pár héten belül. Minél több ember kezében lesz, annál gyorsabban jönnek majd a valós tapasztalatok. A kamerát biztosan lehet szoftveresen javítani.
A kijelző már egy másik kérdés. Nekem zavarta a szemem tegnap az egész színvilága, akárhogyan is állítottam. A fényerő zárt térben még elmegy, erre mondják, hogy megszokható. De a napsütés egyébként sem az oled kijelzők barátja. Arra már ideje korán a Samsung is rájött, hogy turbózni kell, (abból lett a super amoled, ha minden igaz) mert a napfény erős ellenfélnek bizonyult. Lehet jobban járt volna a Huawei, ha marad a jól bevált és kiváló IPS paneljeiknél. Csak biztosan szúrta a szemüket, hogy az iPhone X is elhagyja az IPS kijelzőt, ezért nyomás alatt cselekedhettek/dönthettek. Az "alma" egyfajta példaképnek tűnik a Huaweinél.
-
-
zoleeno1
veterán
Tény, hogy nagyon tetszik ez a teló, de nem vagyok elfogult, főleg úgy, hogy még a kezemben sincs. Ha nem lesz ok vissza küldöm a pékbe a trének, szemrebbenés nélkül. Az OLED - IPS kérdésnek pedig semmi köze a telóhoz, amit szóba hoztam. Csak szerintem az a szám nagyon nagy volt. Nálam is jó pár oled és ips panel is megfordult, soha egyik sem égett be. Pedig volt/van benne 4-5 órás folyamatos navi is, nyáron, tűző napban. Tisztában vagyok vele, hogy az oled hajlamos a beégésre, de szerintem nem ennyire drasztikus a helyzet. Vagy csak nekem volt mindig szerencsém...
Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu
-
törölt tag
Valakit már felhívott a T mobil előleggel kapcsolatban Mate 10 Pro előrendelése esetén?
-
jani70
aktív tag
válasz #04441088 #948 üzenetére
Nekem online rendelés esetén kér be 294360-ezer Ft előleget,de a havi részletet is ugyan úgy feltunteti!Szóval elég érdekes mivel 6 éve aranyszínű ügyfél vagyok,és online fizetem a számláim sose volt elmaradás stb!Szóval fizessem ki a teljes összeget pluszban meg a kiválasztott törlesztő részletet 😁
Neked is kérnek be előleget?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alcatel 3D dual SIM 4/64Gb új állapotban eladó!
- Apple iPhone 14 Pro, Space Black, független, garanciális, 88% akku, karcmentes
- Apple iPhone 11 Pro, Gold, 64Gb, 86% akku, független , új állapotú
- Apple iPhone Se 3, ( 2022 ), 64Gb, független ,Space Gray, új állapotú, 87% akku
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest