Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz rikxjeee #15296 üzenetére

    Természetesen. De ha maxra húzom (adaptív mellett) az sem számít, már rég maxon van ilyenkor.
    Sok tesztet olvastam, néztem videókat is (ott látszott hogy az amoledes samuk jobban olvashatók, de nem tűnt vészesnek a különbség), de elsőre nem erre számítottam. Tudtam, hogy 10K Kelvinre kell számítani, bár az én (utolsó szériás) darabomnál nem is kellett sok korrekció, és nem is a vörös, hanem a zöld csatornán kell több, ezzel nincs is gond.
    Ami miatt meg mertem ezt venni, a tesztekben és mérésekben azt írták* mindenütt hogy keveset fogyasztó, átlagosnál jobb fényerejű, kültéren is jól olvasható. Gsmaréna mérései szerint legalább kétszer annyi kijelzőidőt bír, mint az előző telefonom (101 (stamina nélkül!) a 34-hez, pontosabban 16:40/14:52/15:13 a 5:16/4:14/9:53-hoz képest. A valóság? Legyünk nagyvonalúak és legyen egál ennyi használattal 3 napot bír a 808, úgy, hogy a kijelzője -főleg kint- jobban látszik. Idáig a Z3C második nap végére mindig piros villogásba kezdett (gsam szerint átlagosan 6,5 óra kijelzőidővel). 2G, stamina, 15 percenként levél szinkron, mobilnet napi 30 percet ha be van kapcolva. Minden töltéskor csinálok pár screenshotot a fogyasztásról hogy lássam mennyi az annyi, vagy mi eszi jobban az akkut. a Go weather sok akkut/adatot/ramot zabált, ment a levesbe pl. A fotózás is elég sokat harap, de nekem úgy tűnik hogy a kijelző visz még sokat (beltéren negyeden, harmadon használom).
    Tudom, sírok mint a fürdős kurva, de azt sem lehet mondani hogy vakon ugrottam bele, amennyire csak lehet próbáltam utánajárni mindennek, és a lentebbi idézetekből 1 kivételével mind mást sugaltak mint ami a valóság.

    *: "The screen proved to be not very reflective and resulted in some decent outdoor visibility"
    "Taking the Sony Xperia Z3 Compact outside, even in bright direct sunlight, I was still able to view the screen without any problem. This is a really brilliant upgrade that has excellent real world benefit."
    "Kijelzőről, ill akkuról: In our continuous video playback test, the Z3 Compact's 2,600mAh battery lasted an unprecedented 20 hours with the screen set to half brightness. This is the longest battery life we've seen from any phone we've ever tested" [8-9 órát már videóztam a 808al, kizártnak tűnik hogy többet bírjon a Z3C, de ha megint megyek beüzemelésre, nem mulasztom el lemérni természetesen.]

    "így is kiválónak mondható az IPS-LCD képernyő, köszönhetően az átlagosnál jobb fényerőnek, és a majd száznyolcvan fokos betekintési szögnek"
    "mely a kisfogyasztású kijelzővel; ...ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy kontrasztos a képe, nagy a fényereje és a betekintési szögei is hatalmasak. "

    És kb ez volt a legjózanabb/legnegatívabb(hosszú hogy idézzem): [link] És csak ezzel tudok egyetérteni. Az extra varázslatot sok fénynél nem nagyon láttam, csak beltéren a fényszenzorra rávilágítva (láttam a topikban hogy mit kellene hogy lássak), és a legtöbb dolognál nem problémás kültéren az olvashatóság, de ennyi, nem több (fotózáshoz már szívás ha normálisan süt a nap, nem nagyon látom hogy kell-e expókorrekció vagy nem, milyen lett az eredmény). Tudom, ha nem tetszik, cseréljem, váltsak vissza, de legalábbis ne 'trollkodjak', de lehet hogy másnak is információ lehet... más telefonra vettem már tükröződés csökkentős fóliát, jó volt, ha nincs a topikban vele tapasztalat, rendelek aztán kipróbálom másnem (csodára nem számítok, csak kicsivel jobb olvashatóságot napsütésnél).

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k, Újszerű Garmin Vivoactive 5 fehér 65k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák