- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
desmond18x
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy volt róla szó de nem szeretnék több száz hozzászólást visszaolvasni, szóval:
A TimeShift videók rögzítéséhez szükséges romot akkor is fel lehet rakni, hogyha a készüléken nem nyitható a bootloader? Vagy akkor felejtős? -
LonGleY
veterán
Abban tudnátok segíteni, hogy miként tudnám beállítani az SMS értesítést akkor, ha valaki hívott, és ki volt kapcsolva a teló? A régi HTC-men így működött.
A mostani beálításaim így néznek ki (T-Mobile):
A foglaltas számot kellene beraknom a nem elérhetőhöz is?
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
válasz desmond18x #13602 üzenetére
Fellehet rakni,
Részemről ezt ajánlom: [link]A romot illetőleg, ajánlottam bele azt a kb. egy hete szóba került stereo hangmódosítást és a rom készítőjének is tetszett, így a következő evo10-be ha minden igaz majd belekerül
LonGleY:
Az utolsó "Átirányítás, ha nem elérhető" részhez is meg kell adni a hangposta számát. Nekem így működik[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
LonGleY
veterán
válasz HuaweiU8500 #13606 üzenetére
Oké, sikerült így, hogy nem a hangposta számát adtam meg. Frankó! Végre látom, ha hívtak... Pfehh, totál elfelejtettem eddig ezt aktiválni.
-
tangiers
tag
válasz LonGleY #13595 üzenetére
Köszi a segítséget, de sajnos konkrétan a szinkron kikapcsolása nem oldja meg a problémát. Törölnöm kellett a mutatott helyen a fiókot. Így már nem látom a szükségtelen neveket.
Viszont a mobil skype-ról nem hajlandó kijelentkezni. Hiába nyomok a kijelentkezés gombra hanghatás megvan ( mitha kijeletkezett volna) , de amint megnyitom a skype appot, bejelentkezés nélkül be is lép. Erre ötlet?[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz tangiers #13608 üzenetére
Nekem akkor lép ki, ha egyrészt megnyomom azt a gombot (vicces, de tényleg mintha nem csinálna semmit a hanglejátszáson kívül), és utána a recent apps-ból is kihúzom. Így viszont nem jelez és nem indul automatikusan, egészen addig kussban van, míg újból el nem indítom a progit.
A Hangouts a másik... szerencsére ott is van kijelentkezés (és tényleg működik), csak be kell lépni hozzá a beállításokba.
[ Szerkesztve ]
-
tangiers
tag
-
joci9
tag
válasz Citad_Ella #13563 üzenetére
Szia!
Én Z1C-t vettem, de most már az S5 mini mellett döntenék.
Szubjektív:
pozitív:
- masszív kütyü, jól néz ki
- baromi erős papíron, sok memória, jó fényképező
negatív:
- nem áll kézre
- nincs rajta fizikai gomb, S5-ön meg tudod nézni az időt az előlapi középső könnyen megtalálható gombbal, ezen meg keresni kell az oldalán :-), ezen kívül sztem jobb ha a három gomb megvan külön, könnyebben kezelhető
- karcolódik, mindenhol, hátulja nagyon. Zsebben hordom tok nélkül, de a Xperia Mini az nem karcosodott ennyire
- funkciókban majdnem kevesebbet tud mint a 3 éves Mini (abban meg elfogyott a RAM)S5-ön van ezen nincs infratávirányító, ujjlenyomatolvasó, meg szerintem több szoftveres ez-az amit erre (Z1C)külön fel kell tenni.
Összeségében, nekem kezelhetőségre a régi Mini jobban bejött, valamint a műanyag gagyibb kinézetű samsungok jobban kézre állnak. Nem értem, hogy miért nem gyártanak kis méretben normális telefont.
Én megnéztem a teszteket vásárlás előtt, de ott ezekről nem írtak egyáltalán, lehet nekik kézre áll.üdv
-
kasee
aktív tag
Sziasztok,
Rootolt Z1C-n gyári beállítások visszaállítását csináltam, majd recoveryben wipeoltam.
újraindítás után csak a SONY feliratig jut
Mi a pé lett vele?
Hogyan tudom helyreállítani?köszi
N -
Bozek
nagyúr
válasz Partyface007 #13597 üzenetére
Az addig okés, de itt nem két Gmail címről van szó, hanem az egyik egy Exchange fiók. Szóval várok türelmesen, egyébként se frissült még hivatalosan a telefonon a Gmail, csak felraktam APK-ból.
(#13611) joci9: Akkor add el és vegyél S5 mini-t. Egyébként meg: Nem csak papíron erős, hanem amúgy is. Kicsivel több RAM, a Z1C-ben 2 GB van, az S5 mini-ben csak 1,5.
Használod az ujjlenyomat olvasót és az infraportot? Mert szerintem nem. Cserébe meg nem kapsz FM rádiót... Melyikre van nagyobb szükséged?(#13612) kasee: Mit wipe-oltál az újraindítás után? Szerintem legyalultad róla a szoftvert, úgyhogy fogsz egy Flashtool-t, leszedsz vele egy friss gyári ROM-ot és felrakod. Vagy custom ROM-ot is kereshetsz rá.
-
kasee
aktív tag
-
nszabolcs94
csendes tag
Hello. Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy vettem nilkin üveget a telefonomra. És felraktam egy telefonos boltban ahol elvileg tök jól felrakják. Na sajnos az üveg alá 3 szösz bekerült amit csak utólag vettem észre. Pedig a feltevés nagyon szép pont középen egy milliméter elcsúszás sincs. ÉS, hogy ezt a nilkin üveget is fel lehet szedni majd megmosni és száradás után ugyan úgy vissza rakható, mert hallottam, hogy fóliával lehet ilyet. A hátsó fólia meg sajnos alapból ferdén lett felrakva. Bár az alatt nincs szösz.
-
csadi0011
őstag
Nagyon ügyetlennek kell lenned, hogy ne találd el a gombot az oldalán. Nekem a kamera- és a hangerőgombokkal van problémám tokban. Kell egy kis erő, hogy benyomja az ember. Kicsit kényelmetlen. Lehet, hogy a tokom hibája. De tok nélkül sem a legjobb.
Milyen funkciókat hiányolsz, amiket a 3 éves miniben használtál?
-
Thronks.90
tag
Sziasztok!
Szeretném visszatenni a gyári szoftvert a készülékre. Elég annyi hogy flashtoollal felflashelem a gyári szoftvert? XDA- n találtam gyári UK szoftvert, az jó lenne? Esetleg valakinek megvan a gyári magyar? Ha belinkelné megköszönöm! Várom a Lollipopot, jó lenne ha megjelenésekor fentlenne a gyári szoft. köszi a segítségetSzerk: láttam feljebb a szoftvert írtatok honnan lehet leszedni, de a kérdésem többi része fentall.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz Thronks.90 #13619 üzenetére
Igen, ha valaki feltöltötte.
Ha egyszer használtad frissítésre/javításra PCC-t, akkor a tényleg telod fw-jét tudod elkészíteni.(Logout-omon van erről leírás)
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
micro
addikt
Sziasztok!
Ki kellenem próbálnom e telefont egy frissen telepített, szűz szoftverrel.
Mivel érdemes, az adatokat lementeni, amivel a próba után vissza tudom teljesen állítani az eredeti állpotot?Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
darvinya
titán
-
Joezyka
senior tag
válasz szjutyi #13596 üzenetére
Nálam is csinálja sokszor ezt, függetlenül attól milyen progit használok, (de általában, a hangaoutsnál szokta ezt csinálni), de volt már, hogy kezdőképernyőre kiléptem, lezártam a kijelzőt, majd amikor feloldottam egy régebben használt valami volt ott (pl telefonkönyv, vagy egy kontkrét névjegy, vagy valami hasonló). kilépkedéseknél, meg kamera, vagy chrome szokott elindulni. igazából "ráhasalok" a back gombra aztán várom hogy kilépjen (szerencsére annak ellenére, hogy hü....get csinál a telefon, legalább gyorsan csinálja
Nálam a skype fiók szinkronizálás tiltása, illetve a névjegyek összekapcsolásának a tiltása, majd beállítottam, hogy mely fiókok jelenjenek meg a telefonkönyven megoldotta ezt a problémát.
egy javaslat: töröld le a skypeot mindenestől. rakd fel, és mielőtt bejelentkezel tiltsd le a szinkronizációt, így nem fogja a telefonkönyved látni.
Valaki írta - de sajnos már nem tudom melyik hsz volt - ,hogy a képeknél a driva meg stb képek is megjelennek, meg ilyenek. Én pl kikapcsoltam a drive autómatikus szinkronizációt (persze szereti frissítések után visszakapcsolni aoutómatikusan) így csak az megy fel drive-ra amit szeretnél, azon kívül semmi.
Plusz én kitöröltem minden facebook-os matricát (igaz ezt 3x is meg kellett tennem) de - lekopogom - azóta nem jöttek vissza. (mindegyik kijelölés, majd kiválasztod azt a pár mappát amit nem akarsz törölni és máris gyorsan megvagy)[ Szerkesztve ]
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Bozek
nagyúr
válasz darvinya #13624 üzenetére
Nem értem, hogy mit beszélsz. Ki tölti fel? Érdekes, én szedtem már le vele gyári firmware-t, de nem kellett semmi torrent hozzá... Annyit pontosítok, hogy nem FTF-et szed le, hanem a FILE_ kezdetű cuccokat (amiket a PCC is letölt) és azokból tudsz Flashtool-al FTF-et csinálni. Ezeket a Sony szervereiről szedi le, nem pedig innen-onnan összekapart forrásokból.
Ez az XperiFirm hivatalos XDA topic-ja.
-
semetka
őstag
Amikor villog a wifi mellett a nyíl, azt valahol meg lehet nézni hogy épp mi használja, vagy melyik progi szinkronizál?
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
darvinya
titán
Hát nem, mert 5db File van a mappában mikor PCC letölti.
Mikor ezt használtam, sin-es File-ok jöttek le 8db.
Régión belül CDF szám általában 8db van, ez az apró HW eltérések miatt a fw is tartalmaz.
A Flashtool indításkor írja is, ha nincs net a torrent nem jött létre.
Ráadásul nincs utalás a PCC szerveire, csak annyi, hogy mint a Nokia letöltő működik.
Ami egy torrent oldalról szedi le.Ezekre értem.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Bozek
nagyúr
válasz darvinya #13629 üzenetére
Ez nem elég utalás: "Nope, it downloads the official FILE_* files that Flashtool can decrypt and bundle to FTF."? Esetleg ez: "XperiFirm shows you only what there is on Sony Mobile servers."? Ez utóbbi arra volt válasz, hogy tud-e a programmal régebbi FW-t letölteni. Mivel a Sony csak a legfrissebb fájlokat tartotta meg a szerverein, így csak azokat lehet leszedni.
Itt egy példa is, amiben a linkek a Sony szervereire mutatnak és BIN fájlokat töltenének le. Ezeket szedi le az XperiFirm is, csak átnevezi FILE_*-ra, ahogy a PCC is.
Az meg egy dolog, hogy a Flashtool kiírja, hogy a torrent nem jött létre. Újabban akkor is csinál hozzá torrent fájlt, ha a PCC-s cuccokból akarsz FTF-et készíteni, ennek semmi köze az XperiFirm-hez.
-
micro
addikt
válasz Quasi_modo #13631 üzenetére
Én háromszor futottam neki, nem tudom mi lehetett a gondja.
Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
Sify
senior tag
Aki egy minőségi zenei (FLAC) szolgáltatást szeretne kipróbálni annak:
Azt tudni kell, hogy egyenlőre csak US és UK IP cimről lehet regisztrálni.
DE amennyiben már sikeresen regisztráltunk akkor már nem kell trükközés, mindenhonnét lehet használni.
Regisztráláskor én ezt használtam: [link]
Kipróbáltam működik......de nekem nincs nagy különbség zeneileg (eszközöm sincs). :-)
Amúgy van 7 nap próba, utána fizetős 20 dollár/hó.
Hátha valaki erre vágyódik!Iphone 14 Pro, Apple TV4K, Ipad (2018), AirPods Pro, Apple Watch Series 3
-
Bozek
nagyúr
1. Ezt miért is a Z1 Compact topic-ba írtad?
2. FLAC-et streamelni mobilnettel?
3. Inkább megveszem egyszer az albumot, amire szükségem van és mindjárt nem jár adatforgalommal a későbbi zenehallgatás. Na meg ha egy albumot hallgatnál mondjuk 5 hónapig, akkor az 100 dollár, ami meg 23-24 ezer Ft... -
Sify
senior tag
1. Mert ilyen mobilom van, és ezen próbáltam ki.
2. Nem kell streamelni, le is lehet tölteni (persze 400-500 MB egy album).
3. Én nem veszek semmilyen albumot Spotify-t használok, persze ez csak 5 euro/hó. De mobilneten ezt sem használom, hanem letöltöm a telefonra az albumot.És hátha van akit érdekel....
[ Szerkesztve ]
Iphone 14 Pro, Apple TV4K, Ipad (2018), AirPods Pro, Apple Watch Series 3
-
hunfefe
tag
Sziasztok.Xperia SP ről váltanék Z1 Compakt-ra.Milyen a teló,megéri a csere.?Szeretnék egy szintén megbizható készüléket.Köszönöm elöre is a válaszokat.
Samsung Galaxy
-
joci9
tag
válasz csadi0011 #13617 üzenetére
Kezdem megszokni, 30 felett vagyok, lassan tanulok :-)
Asztalon fekvő telefonon nem tudom egyszerűen megnézni az órát a fizikai gomb hiánya miatt.
A mini kézreállt, ott voltak a négy sarkában a fix helyek. (bár itt meg mappákba lehet szervezni alul)
Összességében könnyebben kezelhető volt, és amíg nem fogyott el a RAM addig nem is volt lassabb mindennapi használatban.
Amúgy valóban erős ez a telefon, csak arra akartam rávilágítani, hogy a gagyibb műanyag lehet jobban kézreáll mint ez a tényleg minőségi cucc, karcolódást leszámítva. A fizikai nyomógomb meg a szoftveres cuccok nekem többet számítanak mint a nyers erő. Most. Anno én is ezt választottam, azért is mert a Sony egyszer már bevált.
Meg jó árat mondtak amikor új előfizetést kellett vennem. -
csadi0011
őstag
Most elmondtad majdnem ugyanazt, mint amit ez előtt is. Nem gond csak konkrétumok érdekelnek engem, hogy mik azok a szoftveres cuccok, amiket hiányolsz.
Nálam amúgy mindig úgy van letéve a telefon, hogy könnyedén időt nézhessek rajta. Kb így fekszik elöttem: " \ " . Jobb kéz hüvelykujjal megtámasztom a mágnestöltőnél mutatóval meg benyomom az onoff gombot. Szerintem kézre áll. Persze ha lenne az előlapon gomb akkor az egyszerűbb lenne, csak mondom, hogy szerintem ebben nincs negatívum a +0,5 másodpercen kivül, meg hogy 2 ujjat kell használni
_______
MA sikeresen leejtettem a készüléket egy iskolai szék lábára és berepedt a nillkin Nem szeretjük egymást.
-
Trialbiker
tag
Sziasztok holnaptól elvileg egy fekete z1 compact új tulaja leszek , egy xperia go ről szeretnék váltani mert elég ótvar állapotban van már
Samsung Galaxy Note 20U
-
joci9
tag
válasz csadi0011 #13642 üzenetére
Többre számítottam. A kezelhetőségre gondoltam, (meg az a pár konkrét amit írtam) gyakorlatilag fele akkora kijelzőn hamarabb elértem mindent. Ezek szubjektív dolgok, valsz ha nem ilyen telefonom van előtte akkor ezek nem tűnnek fel.
Az meg objektív, hogy az fele annyira se karcolódott, mint ez, pedig az ára a fele volt kb.
Ja és azt leejtettem vagy 20x, ezt még nem mertem egyszer se :-)
De olyan méretet még közelítőleg se lehet kapni jófajta hardverrel, azért vettem ezt. -
BaLee
addikt
Így jó fél év használat után néha érzem, hogy belassul a teló, mi a legegyszerűbb módja egy gyári visszaállításnak ami után az adataim megmaradnak és nem hagy sok szemetet és újra a régi sebességén fog működni?
Ha a beállítások menüből nyomok egy gyári adatok visszaállítását az elég? -
zlotty
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan tokot amiből nem kell mindig kiszedni a telefont, hogy tudjam tölteni dokkolóval?
-
knuckle
aktív tag
nos ma bevittem a Cordonhoz a telót, a Flash Bleeding miatt és mert kezdett elválni az egyik oldala a hátlapnak. kíváncsi vagyok mi történik. a hölgy még csak nem is hallott a kifejezésről, de ő csak egy ügyintéző, nem szerelő, vagy műszerész. a készülék karcmentes, erre használtként írta fel a papírra, amin kicsit kiakadtam, mert van új, és újszerű megnevezés is a hibalapon. de azt mondta, hogy azért ezt kell írnia, mert már 3 hónapos...
mindenesetre közöltem hogy vannak fényképeim az állapotáról, és ha nem abban kapom vissza, át sem veszem.
most várom hogy teljenek a napok, elméletileg 15 napon belül elkészül"...ki korpa közé keveredik, az beleesett a moslékosvödörbe..."
-
HuaweiU8500
senior tag
válasz hunfefe #13636 üzenetére
Egy évig használtam SPt a Z1c előtt..
Sztem minden téren elorelepes. A kamera ég és föld...a processzor kb 150% -kal jobb, az akku is jobban birja, főleg a kijelzo miatt sztem. A kijelzo kisebb de szebb színei/betekintési szöge miatt jobb. Általában 6 óra kijelzohasználat mellett birja ki a napot...Motorola MCR 4800...... J5 (2016), Ulefone Power 2, Umi Plus, Oukitel K3, BV9500
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest