- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz Roberto76 #250 üzenetére
Első linken lévő rossz, mert az a X1-hez való miniUSB kábeles.
Második már jó.De mielőtt megvetted volna azt a töltőt jobb lett volna kérdezni.
(nem kioktatásnak szántam)
És akkor nem vetnéd magadat több költségbe.Ez az üzlet itt van nem messze tőlem.
Még 2 éve vettem ott utoljára X1-hez UGy-s aksit ami tré volt.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Arkie
csendes tag
Sziasztok,
a Neten találkoztam egy felhasználói visszajelzéssel, miszerint emberünk belefutott az alább idézett 2 hibába:"1. Es file explorer alól sehogy sem érem el a microSD-t. Sd cardnak hozza a telefon belso memoriajat. Ami erdekes hogy pl walkman, es mas alkalmazasok persze megtalaljak rajta a tartalmat
2. wifi gond. Van ugy hogy nem lehet kikapcsolni a wifit. Hiaba allitom offra gondolkodik egy darabig, majd ujra on allpotba kerul. Eddig csak telo ujrainditas segitett"
Emberünk itt, Magyarhonban vette a mobilját.
Érdekelne, h akiknek már van Xperia V-je (Roberto76, Lamantin, és sorry, akit nem említettem név szerint), szintén tapasztaltátok-e ezeket a hibajelenségeket?A WIFI tényleg gyenge rajta?...
Gondolkodom a megVásárláson , azért kérdem.
[ Szerkesztve ]
Biológus: „A tó biotópjának mortalitása elérte a 100%-ot”. Halász: ”Az összes hal megdöglött”.
-
Gaba9
csendes tag
Üdv!
Elsők közt vettem meg egy svéd mobilos ismerősöm tanácsára és nem is bántam meg bár van egy két dolog ami hiányzik a régi Motorola Defy és a rajta futó CM7-hez képest...pl a felső lehúzható sávban nem cserélhetők az ikonok vagy csak én siklok át valami felett..? Próbált már valaki iGO-t telepíteni és használni rajta ?
Másnál előfordult már, hogy csak harmadik gombnyomásra ébredt fel a telefon kijelzője ?Üdv ..: Gaba
-
.bruszli.
senior tag
Rakj fel pl egy Notification Toggle progit,és kedvedre rakhatsz ki szinte bármit a rolóra.
IGO nincs rá hivatalosan ( WareZ ) így erre itt nem fogsz választ kapni.
...ja és szóljatok ha kell olcsón egy kanna besugárzott hangya !
-
lamantin
tag
darvinya, Roberto76:
...
Szerintem a sony webshopos normál töltő lesz belőle ...[ Szerkesztve ]
-
Roberto76
tag
válasz darvinya #251 üzenetére
darvinya: "Első linken lévő rossz, mert az a X1-hez való miniUSB kábeles."
Pedig a kompatibilitásnál írják az Xperiákat.
De mielőtt megvetted volna azt a töltőt jobb lett volna kérdezni.
Ja, igazad van, de amikor megláttam az átalakítót, akkor tudtam, h az részemről kuka, szóval kellett vmi megoldás. A töltőfej meg jónak látszott, de a kábelt valóban benéztem.Az az üzlet hozzám is közel van, akkor ezek szerint "földik" lennénk.
Arkie
1. Pár órája tettem bele az SD kártyát és simán látta, külön kezel mindent, szóval ez nem hiba.
2. wifi gond. Negatív. Szépen (1-3 mp) csatlakozik, stabil, erős jel. Pedig a router egy 4000 ft-os TPLINK szóval nem vmi minőség.
Ezen a routeren ment már Samsung Galaxy Mini, (GT-S5570), Tipo, de a V hasít.Gaba9: "Másnál előfordult már, hogy csak harmadik gombnyomásra ébredt fel a telefon kijelzője ?"
Eddig még nem tapasztaltam ilyet. -
Dexter-2000
őstag
Miért írják azt hogy hazánkban nem kapható? pedig kapható
Szép napot!
-
darvinya
titán
válasz Dexter-2000 #264 üzenetére
Hivatalosan nem kapható, csak szürke importos van.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
monti0222w
addikt
válasz Dexter-2000 #266 üzenetére
Csak a bolti gari müködik a hivatalos gyártói nem, én legalábbis igy tudom.
-
Hraki
csendes tag
Valakinek van esetleg infoja, nagyobb akksit lehet valahol venni hozzá? Úgy már "tökéletes" vétel lehetne... Előre is köszi!
-
Gaba9
csendes tag
Helló.
Miért lehet az, hogy bele teszem a 16Gb-os memóriakártyát és azt írja üres kártya vagy nem támogatott fájlrendszer, leformázom és semmi ugyan ezt írja ki...más telefonban működik a kártya!!
Van ötletetek, hogy mi a gond ?? -
.bruszli.
senior tag
Azt az adott kártyát ( vagy típust ) nem szereti a telefonod.
Nálam a T játszotta el ezt egy A-Data 32 GB c10 kártyával,minden mással működik rendesen. Egy másik T tulaj pedig egy Kingston 16 GB c10 kártyával járt így... Szóval tesztelni kell,mivel megy rendesen....ja és szóljatok ha kell olcsón egy kanna besugárzott hangya !
-
.bruszli.
senior tag
Ezt én sem értettem,de ezek szerint nem egyedi eset,hogy valamelyiket nem kezeli rendesen. Azóta meg próbáltam / használtam több méretű,márkájú és class besorolású kártyával is,és mindegyikkel normálisan működött,kivétel nélkül.
...ja és szóljatok ha kell olcsón egy kanna besugárzott hangya !
-
Gaba9
csendes tag
válasz .bruszli. #272 üzenetére
Na igen..én is a 16 gigás helyett most kénytelen voltam 4-est beletenni azt kezeli persze..de akkor is elmennek a búsba..elég gáz, hogy egy ilyen szintű telefon ennyit tud, hogy "válogat"
Kezdek nagyon csalódni ebbe a kis Sonyba ennyi pénzért, az ilyen kis szarakodások miatt, mert amikor azt hiszed penge telód van rendelsz hozzá egy class 10-es 16 gigás jó kártyát és szét robban a fejed, hogy az ezer éves fos szar telefonokban pörög mint állat ebbe meg mintha bele se tetted volna mert "nem szereti a készülék"...Szerintem ez a mai technika mellett nagyon gáz...Na mind1 -
Bozek
nagyúr
Kell egy ilyen.
Csak előbb el kellene adnom a Neo-mat és a C901-emet (amit nem igazán akartam pénzzé tenni), hogy legyen rá keret...
-
Roberto76
tag
Sziasztok.
Előszó.
Sajnos nagyon sok fórumra jellemző, hogy általában csak azok írnak be, akiknek vmilyen panaszuk van, vagy kíváncsiak vmire. Ezért egy-egy topikban (és most maradjunk a telefonoknál) néha eltorzul a valóság. Azért, mert szinte csak hibákról, gondokról olvasni. Arról nincs statisztika, hogy hány olyan embereke is olvassa, akinek semmi baja nincs a telóval, csak érdeklődő. Szeretném ezt az arányt picit javítani.Boldog V típusú tulaj lettem lassan 2. hete.
Sokat váram rá, hiszen ugye tavaly jelent meg. Majdnem elcsábultam a T-re, de az oldalsó gombok, és egy picit a fix akksi miatt vártam a TX-re. Azt majdnem meg is vettem, (már több helyen is voltam h megnézzem) de mivel fizikálisan nem tudtam megfogni, így vártam. Aztán egyszer csak itt-ott felbukkant a V. Akkor tudtam, h nem kérdés, h melyik lesz, már csak egy jó boltot kellett találnom. (na ez egy külön story …….)Nekem a telefon elsőként telefonálásra kell, még ha okos készülékről is van szó.
Tehát, fontos, h kézre álljon, az a kevés gomb is ami van rajta. Erősen, tisztán szóljanak a hangszórók. Olvasható legyen a kijelző minden körülmény között ….Szóval:
Gombok. Jobb kezes vagyok, de mind két kézre nagyon jól esnek a gombok. Közepesen erősen kell megnyomni őket. Beszélgetés közben 2xer előfordult, h véletlenül leraktam a hívást. (hangerő le picit közel van ki/be kapcs gombhoz, és nekem be van rá állítva a hívás befejezés)
Egy kézzel átérem az egész teló képernyőjét, ami nagyon pozitívum. V vékony, könnyű, nagyon jó fogni. Telefonálás közben is kellemes a tartása. Külső hangszórója szerintem jó, bár egy picit lehetne hangosabb. (ezt ugye lehet ellensúlyozni, ha olyan csengőhangot teszünk rá ami eleve jó hangos. Gyári csengések között is vannak jócskán eltérések dB-ben)
Sokat használom autóban, utcán, zajos környezetben, és ezért mérhetetlenül boldog vagyok, mert a belső hangszórója CSODÁS. Tisztán szól, hangos. (mondjuk nem is kicsi ha megnézitek)Rendszerről sokat nem írok. Egyelőre 4.0.4 van rajta ami kifogástalanul működik. Nekem gyors, néha picit gondolkodik, de kicsit sem zavaró- (ez lehet app hibája is)
Fényképezőgép része, CSÚCS. Tudom, tudom, itt sokan meg fognak kövezni, akik elvárják egy telótól, h csúcs digit gép legyen. Én nem várom el tőle, de eddig amikor fényképeznem kellett egy adott pillanat kedvéért, (vagy munkám miatt) 100%ban azt hozta amit vártam.
Nem futtatok különböző teszteket a telón, mert nem érdeklenek a számok. Felhasználás során azt tudja, amit elvárok tőle. Wifi, GPS gyorsan működik, de a mobilhálózattal is hasít.
Nem nézek rajta filmeket, és nem is játékra használom.
Akksi. Remélem még nem állt be az üzem idő, egy általam használt átlagos napon, estére volt h elérte a 25%-ot.
Átlagos nap: kb. 2 óra telefonálás, aktív kijelző használat, Wifi, 2 Gamil és naptár szinkronizálás. (FB letiltva )
De ez sem tragédia, mert tudjuk h ezt el kell fogadni. Okostelefon 1 nap és töltés.SD kártya kezelés.
Erről nem tudok nyilatkozni. Egyelőre egy pici 2 Gbyte-os kártya van benne, (régi típus) ami kifogástalanul működik.Víz alá még nem tettem.
Negatívumot nem tudok írni (egyelőre), remélem ez így is marad.
Nekem a telefon: titkárnőm, munkatársam, életem fontos eszköze.Ár. Ezt mindenki maga tudja megítélni, h mi fér bele és mi nem. Ár / érték (minőség) arányban nem találtam jobbat. (amúgy is ez a max amit egy telefonért bármikor is adnék)
-
szabo.csabi
tag
Még nem olvastam végig a fórumot, a kütyü már a megjelenése óta favorit nálam!
De nem értem, hogy miért emlegettek 130 eFt-ot, miközben (igaz 1 éves EU garanciával de) 99 eFt-ért is kapható. Legalábbis mintha már láttam volna ennyiért valamelyik 'zug-GSM' webshopban.
Egyébként nem úgy volt, hogy Apple másolt Sony-ról anno? :-) -
Bozek
nagyúr
válasz szabo.csabi #279 üzenetére
1 hónapja írták a 130-at, azóta lement az ára. A PartneroGSM-nél van 99 ezerért, bár ők többféle kiszerelést szoktak árulni. Az alap, legolcsóbban csak telefon meg töltő van. Legalábbis régebben így volt, most nem tudom. Én is onnan szándékozom majd beszerezni hamarosan.
Itt az árdiagramon is láthatod, mennyit változott az ára: [link]
[ Szerkesztve ]
-
szabo.csabi
tag
Egyébként ezeket a szürke importos mobilokat magyarítják / rootolják vagy minden eredeti csak nem adnak hozzá csilli-villi dobozt meg fülest, meg USB kábelt, stb. ?!
-
Bozek
nagyúr
válasz szabo.csabi #281 üzenetére
Az Android alapból tartalmaz magyar nyelvet, így azt nem kell megcsinálniuk. Root-ot meg alapból nem ad egyik üzlet se, azt Neked kell megoldanod. Régebben az alapcsomagban csak angol nyelvű készülék volt, de ez az említett okok miatt már nem így van. Legalábbis Android vonalon.
Amúgy minden eredeti, sőt, a magasabb áron értékesített csomagokban minden egyéb tartozék benne van. Persze előfordulhat, hogy a telefonon alapból előre telepített kínai alkalmazásokat találsz. Az Xperia neo-mban voltak ilyenek, ezért raktam rá Central Europe-os szoftvert.
-
szabo.csabi
tag
A témában sajnos abszolút kezdő vagyok minthogy még nem volt androidos telefonom, így a rootolással és egyéb sufnituninggal sem vagyok tisztában hogy mit lehet és mit nem, mik a lehetőségek de nagyon szemezek néhány felső-közép kategóriás mobillal. Egyelőre csak próbálom belőni, hogy számomra mi lenne a legjobb választás.
Azt tudom, hogy az olcsóbb változat egy telefont+töltőt és max 1 éves garit ér a drágább változat esetleg egyéb tartozékokat+szebb dobozt és kb. 2 év EU/gyártói garanciát. Őszintén szólva tudatlanságomból fakadóan nekem elsőre a megbízhatóság lenne a fontos, ami azt jelenti, hogy lehetőleg magyar nyelvű és minden sallangtól mentes szoftver legyen a telón és ha véletlenül hibás készüléket kapnék ne kelljen hónapokig intéznem a garit és álmatlanul forgolódnom, hogy vajon megjavítják-e / kapok-e újat, stb.
Egyelőre Xperia V, Nexus 4, BB Z10 és Grand X van a látómezőmben, bár azt hiszem a Z10 kicsit drágább, Grand X-et meg már mintha nem lehetne kapni csak Grand X IN-t.
-
Bozek
nagyúr
A neo-hoz? Valami háromlábú csodát, de átalakítóval. Mondjuk az a legkevesebb, mert töltőt bármikor lehet szerezni eredetit is.
(#283) szabo.csabi: Az említett telefonok közül én az Xperia V-t ajánlanám leginkább, bár kissé elfogult vagyok a Sony felé.
A Nexus 4 hiába Google referenciamodell, elrettent, hogy az LG gyártja. Na meg a 4,7"-os kijelző nekem már nagy, valamint a 8 GB-os belső tárhely se kecsegtető, mivel nincs bővítési lehetőség. Igaz, elvileg van 16 GB-os változat is, de az ugyebár drágább.
A Grand X IN megint nem a legjobb választás, mivel abban már Intel processzor van, amire elég sok alkalmazás nincs optimalizálva az Android-os cuccok közül. A sima Grand X-ről meg nem tudok nyilatkozni, mert benchmark tesztekbe nem megyek bele, azok eléggé csalókák lehetnek.
A BB Z10 pedig 235 ezer, szóval több szót nem is áldoznék rá.Magyar nyelv, mint említettem, az Android-os telefonok 99%-ban benne van. Sallangokat meg mindenképp kapsz, mert a saját szoftvereit is telepakolják a gyártók mindenféle felesleges cuccal. Persze a 4.0 óta ez nem probléma, mert letiltod és nem is látod, amíg újra nem engedélyezed. Hozzáteszem, ettől még ott van a telefonban, szóval helyet foglal, de például az Xperia V esetében azon a közel 2 GB-os tárhelyen, ami a programoknak van, bőven elférnek.
A gariztatásról meg nem tudok nyilatkozni, mivel úgy 2005 környékén volt egy Sagem myV-55 utoljára szervizben a telefonjaim közül. Igaz, az kétszer is. Az első alkalommal kipucolták belőle a port, mert beragadtak a billentyűi. Másodszorra pedig a kijelzőt cserélték, miután bekapcsolt állapotban, előlap nélkül akartam megpucolni. -
szabo.csabi
tag
Köszi a tájékoztatást, magam is hasonló véleményen vagyok.
Bár van néhány SONY készülékem és telefonom tőlük még nem volt de lényegében szerintem jó minőségű holmikat gyártanak. Igaz a 2005-ben vásárolt HiFi-mmel megjártam de úgy hiszem az inkább a helyi szerződött szerviz sara volt. Ettől függetlenül bízom benne, hogy kielégítő a terméktámogatásuk! Szerencsére az említett eseten kívül még nem volt á szükség.Sajnos kézbe még nem sikerült vennem a V-t és vidéki lévén nem is valószínű, hogy mostanában a kezeim közé kaphatom pedig jó lenne élőben is megnézni. Nemrég megtapogattam egy Nexus 4-et, jónak tűnt de arról is hallani rosszat (melegedő akksi, sárguló kijelző). Persze ezek többnyire egyedi esetek, így nem feltétlenül mérvadóak.
Egyébként éppen a mérete miatt hajlok én is a V felé, szerintem 3,8" és 4,5" között van az a méret, amit még kényelmesen lehet tapogatni és zsebben hordani. E felett még elviselhető de azok már inkább kétkezes telefonok és inkább hárdkór júzereknek ... :-)
Mellesleg a bővíthetőség is negatívuma a Nexusnak és a már említett két betű (LG) :-)[ Szerkesztve ]
-
lamantin
tag
Urak! 4.1.2 -es Jelly Bean frissítés megérkezett. Nem OTA, szóval szgép közvetlen közelében végezhető :-).
-
Kenéz Árpád
csendes tag
Adnak hozzá átalakítót ingyen, úgyhogy ez nem gond, a gond a mellékelt adatkábel hosszával van: túl rövid. Adattovábbításra megfelel, de tölteni inkább egy komplett usb-s töltőt érdemes venni hozzá, én is így tettem. Akármilyen jó, mivel az original sony-s drága, vagy legalábbis drágább. Amúgy dokkoló nem beszerezhető, legalábbis a sony-nál, ami persze nem meglepő, hiszen ha a telót nem forgalmazzák a tartozékait minek?! Én azért próbálok keríteni hozzá, de egyelőre a netes áruházakban sincs.
[ Szerkesztve ]
-
petymeg
addikt
válasz Kenéz Árpád #293 üzenetére
Dokkoló az jó dolog. Ha úgy alakul, hogy V-m lesz, tuti beszerzek én is egyet.
Bár most a V beszerzését jegelem, legjobb egy kétsimes telefon lenne nekem, mert két telefont használok és nem túl kényelmes megoldás. Csak sajnos minden dualsimes telefon harmatgyenge hw-ben, vayg pedig vannak a kínai gépek amikenk meg egyéb más aggasztó dolgaik vannak... Így hát kivárok.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
Roberto76
tag
válasz Kenéz Árpád #293 üzenetére
Kenéz Árpád
Ha találsz vhol kérlek szólj nekem is, mert én is kerestem már a Sony honlapján is, de nincs.petymeg
Én is 2 telefonnal rohangálok. Nem túl kényelmes, de szerintem jobb, mint az egy telóban 2 SIM.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest