- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patrick76496
őstag
válasz mrbig25 #6800 üzenetére
Csak szimplán felmásoltam a telefonmemória gyökér mappájába (azt a boot.img-t, ami a JB rom zip mappájából), de nem indult el a CWM sem a képernyő koppintgatására, sem a hangerő lefele gomb nyomogatására.
Értem, igazad van, nem olvastam el a leírást, csak barom módjára felraktam simán.
[ Szerkesztve ]
"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
mrbig25
őstag
válasz Patrick76496 #6801 üzenetére
Ne haragudj...de miből gondoltad, hogy ennyi egy kernelcsere?!
Blogom -> mélyvíz -> kernel nyitott BL-re
szerk:
állítólag Flashtool-al is lehet egyedi kernelt felrakni, de én parancssoros megoldást használok mindig.
Ha így nem menne, akkor utánanézek a Flashtool-os módszernek ha lesz időm...[ Szerkesztve ]
...
-
Patrick76496
őstag
válasz mrbig25 #6802 üzenetére
Siker, működik a JB! Köszönöm az összes segítséget! Bocs a sok szerencsétlenkedésért, eddig nem igazán foglalkoztam CWM-nél komolyabb dolgokkal az Android-os telefonokkal kapcsolatosan.
Megjegyzés: Most nézem ebben a Walkman lejátszóban is rózsaszín az alapértelmezett albumborítójú zenék háttere, azt hittem, hogy csak az Experience V2 hibája. Ettől függetlenül marha jó, tetszik, hogy témaváltásnál a lockscreen, a beállítások, és még az állapotsor színe is változik.
-
Bkrisz9
őstag
válasz Patrick76496 #6803 üzenetére
Az uj lejatszoba ez a gyari alapszin.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Patrick76496
őstag
válasz Bkrisz9 #6804 üzenetére
Értem. Hát érdekes ízlése van a Sony-nak.
- - - - - - - - - - - -
Más: Akinek volt már fent ez a nem hivatalos Stock JB ROM, mennyire merült vele a telefon? Mai tapasztalat az, hogy még az ICS-nél is jobban meríti."I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
mrbig25
őstag
válasz Patrick76496 #6805 üzenetére
Ezt a fixet felraktad?
Mondhatni kötelező a nem hivatalos stock JB-hez....
-
bepken
veterán
válasz Patrick76496 #6807 üzenetére
ha szükséges, javítani kell a fájl jogosultságait (RW-R--R-- vagy 644). ezt állítólag a CWM alól is meg tudod tenni, én még sosem próbáltam.
nem tudom, mennyire kihagyható ez a lépés adott mod esetében, nekem még nem volt szükségem rá. de igazából ártani nem igazán árthatsz vele╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
mrbig25
őstag
válasz Patrick76496 #6807 üzenetére
A CWM advanced menüjében van egy ilyen opció, ugyanott ahol a Clear Dalvik cache is van.
...
-
Patrick76496
őstag
Így már tiszta (hirtelen nem jutott eszembe mire gondol a permissions-el, legjobban úgy ragad meg az emberben, hogy "RW- R-- R--" . . CWM telepítésnél nem hiszem, hogy szükséges átállítani, legalábbis nem igazán volt még vele gond se Sola-nál, se Mini-nél. Bár most hogy root-olva sincs, így érdekes lenne átírni root explorer-rel (ha jól emlékszem, már az alkalmazás indításánál kéri a jogot), elvileg ez a csomag tartalmazná a root-ot is.
(#6809) mrbig25: Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Patrick76496
őstag
Felraktam a javító csomag V2-t kétszer is a leírás szerint, ki is töröltem néhány RAM zabáló app-ot a safe listáról (Google+, Gmail, Email, néhány FB és Twitter plugin), de a root és a floating touch app megjelenésén kívül nem érzékeltem semmi változást többszöri újraindítás után sem.
Ugyan úgy zabálja a telefon az akkut és a szabad RAM is még mindig 50 körül van (van, hogy 30 alá is lemegy). Két alkalmazást nem tudok egyszerre megnyitni, ha zenehallgatás közben pl meg szeretném nézni a Facebook-om a dedikált alkalmazáson vagy a böngészőn keresztül a szokásos módon lefagy a Walkman app.
Megy is vissza a jó öreg ICS eXp. V2,
okos ember mások hibáiból tanul, a hülye a sajátjából sem. Azért szerintem érdemes volt felrakni, legalább megtudtam, milyen lenne a Sola JB-vel. A merülést és a lassúságot leszámítva egész jó. A legjobb az, hogy szinte a nulláig le lehet venni a kijelző fényerejét (ezt hiányoltam nagyon az ICS-ből), nem tudja valaki véletlen, hogy melyik apk-val szabályozhatom ezt (hogy lementhessem és felrakhassam ICS-re)?[ Szerkesztve ]
-
Bkrisz9
őstag
válasz Patrick76496 #6811 üzenetére
Én egy cm ROM-ot ajánlanék h probald ki. Az atis fele módszerrel zart BL-en is jo volt csak sajnos voltak bugok a zart bl miatt de nyitottan szerintem a legjobb az lehet en legalábbis tuti azt probalnam először
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
bepken
veterán
válasz Patrick76496 #6811 üzenetére
az akkumulátor merülésének megítélésével érdemes azért 2-3 töltési ciklust kivárni...esetleg a kalibrálást is megpróbálhatod.
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
Patrick76496
őstag
válasz Bkrisz9 #6812 üzenetére
Mondjuk a srác aláírásából az XP245-ös CM10-et? Legalábbis a 10.1-esnél és a 10.2-esnél sehol sem találtam a "Pepper"-t.
(#6813) bepken: Az akkumulátor merülése csak egy dolog, de mivel lassú is, így békén hagyom Stock Sony JB ROM-ot. Azért kösz a tippet.
-
mrbig25
őstag
válasz Patrick76496 #6814 üzenetére
A CM10 nem teljesen tökéletes, én inkább ezt ajánlanám -> SlimFXP CM9
Letöltöd, felmásolod a telóra -> belépsz CWM-be -> wipe data/factory reset, wipe cache, wipe dalvik cache -> ezután mount & storage menüben format system
Ezután feltelepíted.
Utána ezt a kernelt letöltöd és simán feltelepíted CWM-ből, mintha rom lenne.
Ezután még egy wipe cache/wipe dalvik cache és örülsz.Jelenleg én is ezt a párost használom.
[ Szerkesztve ]
...
-
mrbig25
őstag
válasz Patrick76496 #6816 üzenetére
Miért most nincs nyitva a BL-ed?
Ha egyszer kinyitod, akkor nyitva is marad, amíg vissza nem zárod.ICS és root nem kell.
Nyitott BL-nél simán felrakod fastboot-al a romban található boot.img-t, mint JB esetén. Innentől már van CWM-ed, a többit pedig előbb leírtam....
-
Patrick76496
őstag
válasz mrbig25 #6817 üzenetére
Ez is felment. Érdekes kis ROM, eléggé üres, na de azt majd én megoldom. A kikapcsolási animáció nagyon jó, pont ilyen volt a Mini-nek is 2.3.3-nál, csak sajnos 2.3.4-nél elvették tőle. Most 150 mega szabad RAM van, kíváncsi vagyok, mennyi lesz, ha feldobom a szükséges dolgokat. Te felraktad a Google alkalmazásokat az 5. pontból? Egyébként kösz a tippet a "pároshoz", eddig bejön.
-
mrbig25
őstag
válasz Patrick76496 #6818 üzenetére
"Érdekes kis ROM, eléggé üres,..."
Ez a lényege a slim romoknak. Csak az alap dolgok vannak benne."Te felraktad a Google alkalmazásokat az 5. pontból?"
Én saját magam rakom fel a szükséges dolgokat, mert nekem csak a gmail és a gplay kell a Google alkalmazások közül.
De ha Te többet is használsz, akkor a legegyszerűbb, ha CWM-ből felrakod egyben...utána meg kitörlöd a /system mappából, ami nem kell....
-
-
mrbig25
őstag
válasz Patrick76496 #6820 üzenetére
Phonesky.apk -> ez a Google Play, viszont a működéséhez még szükség van két másik fájlra is:
GoogleLoginService.apk és GoogleServicesFramework.apk.
Ezzel a három fájllal már lesz működő GPlay....
-
Patrick76496
őstag
válasz mrbig25 #6821 üzenetére
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Mennyire lehetne Sony-sítani ezt a ROM-ot? Pl. meg lehetne oldani, hogy működjenek a Toggle widget-ek, a Képernyőzár, a gyári óra widget és esetleg a Launcher? Utóbbi három elhanyagolható, a legfontosabb az első lenne.A 4.0.4-es Walkman alkalmazás a képernyőzáron kívül normálisan működik, plusz szerencsére a Smart Connect és a Track ID fent vannak Google Play-en.
-
Bkrisz9
őstag
válasz Patrick76496 #6822 üzenetére
Az xperia z fele JB launchert fel lehet azon mar mennek a widgetek is ha "beleganyolod" oket. A walkman ahogy irtad es a sony fele album app is ment. Szoval amikrol tudom h megoldható:
-Launcher,widgetek
-Walkman,album
-Sony fele jb system ui (ezen mar kapcsolható a wifi stb fent)[ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
sikerült már valakinek működő Google Now szolgáltatást varázsolni ICS alá? úgy emlékszem, egyszer már próbálkoztam vele, de akkor nem sikerült...
leszedte ezt az Aviate nevezetű...valamit...ami elméletileg a Now alternatívája lenne, de elég kaki egy valami. bár még beta, szóval nem feltétlenül kell leírni...
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
Patrick76496
őstag
válasz Bkrisz9 #6823 üzenetére
Nekem az ICS-es apk-k is megfelelnek, plusz azokat könnyebb megszereznem, mivel múltkor csináltam az összesről mentést flashtool-ban.
És ezeket az APK-kat hogy rakjam fel? Mert bemásoltam (természetesen RW-R--R-- jogokkal) root expolerrel néhányat a system\app-ba (pl Home.apk, UxpNxtLockSreen.apk, pár Walkman kiegészítő és néhány Widget), és restart után megáll az indító képernyőnél. Semmilyen fájl nem cserélődött. Bár azon is gondolkodok, hogy a 30 fokozatú hangerő mod a hibás amit az Experience ROM-on használtam, de miután kicseréltem az eredetire a fájlokat, amiket felrakott, azután sem változott semmi.
Menthető még vagy rakjam újra a CM9-et?
[ Szerkesztve ]
-
Bkrisz9
őstag
válasz Patrick76496 #6825 üzenetére
Azok nem mukodnek mert a sony ROM-ban levo fajlok kellenek hozza. Ha kicserelted a launchert es elotte cwm-be nem mentettel akkor most nincs kezdokepernyod szoval ha nem talalsz valami cwm-bol flashelhetotnakkor rakhatod ujra. Piszkalas elott cwm backup kötelező!
-
Bkrisz9
őstag
válasz Patrick76496 #6827 üzenetére
Akkor úgy néz ki hogy a sony felet rakta be alapnak a rendszer ami ha nem megy akkor ciki
-
taletale
tag
Üdv Lenne egy kérdés Ti mennyi pontot értetek el Antutu benchmark-ban ? mert Én ICS 4.0.4 Custom Rom (saját kezem által kitakarított és moddolt) Rootolt és BL zárva ( De nyitható nekem) Kernel meg gyári Fórumokon néztem és eléggé kevés pontot kap Sola.. De nekem elég szép pontot adott a gép
[ Szerkesztve ]
OnePlus 5T 8/128GB -> OnePlus 9Pro 12/256GB
-
bepken
veterán
ha jól értem, itt nem kifejezetten a launcher-el van probléma, mivel a készülék be sem tölt.
ebben az esetben én gondolkodás nélkül feldobnám újra a CM ROM-ot és probléma megoldva valószínűleg valamelyik MOD nem volt szimpatikus neki, esetleg olyan fájlt írtál felül/töröltél, amire allergiás...taletale! az AnTuTu egy érdekes jószág...gyakorlatilag, ha nem ugyanazzal a verzióval teszteled az összes alanyt, akkor nincs értelme az összehasonlításnak.
ezzel az új verzióval még nem teszteltem, de majd lefuttatom a kedvedért.[ Szerkesztve ]
-
taletale
tag
Hát a romot lehet kimentem de nagyon megpucoltam illetve fagyasztottam a gyári mérethez képest.. Hívás bug illetve a ram hiányát elég jól megoldottam mert a ram ha simán semmit nem csinálok 160 mega alá nem esik.. és ha rányomok egy jó pár óra után h takarítson akkor 190-200mega lesz nem pár percig hanem jó félóráig vagy ameddig nem kezdek el jobban bűvészkedni rajta. Az appok közül meg kb nagyon kevés gyárit használok csak kb külsős 3-dik féltől való szoftwaret mivel h pl zene lejátszó ugye egy idő után befosik helyette poweramp van kép nézegető se volt mindig nálam a helyzet magaslatán ezért quickpic video nézésről nem is beszélve ezért Bsplayert használok fotó készítéshez Camera Fv-5-öt használok mivel gyorsabb szerintem mint a gyári. A kellő softwareket pl az összes google dolgot (google+, google kereső, chrome, stb) mind le van nekem fagyasztva mert azok eszik a legtöbb ramot és mikor kell akkor csak kifagyasztom és tádám nem hal meg a rendszer mert Én úgy vettem észre ha én törlöm utolag akkor néha megmarhult a rendszer és full újra kellet rakni a telefont. A hívás fixet vagyis h laggol meg minden Én úgy orvosoltam hogy az Android Tuner nevezetű (rootolt telefon kell persze hozzá) programmal oldottam meg úgy h a lezárt képernyőnél milyen mhz-en menjen max a cpu stb.. és bekapcsolt kijelzőnél mennyivel menjen és ajánlani tudom h ne 200Mhz legyen bekapcsolt kijelzőnél az alapértelmezett mert Én akkor tapasztaltam hogy ugye általában kikapcsolt kijelzőn jön a hivások nagy része.. és ha hirtelen ráeszmél h hopp hopp kéne telefont hívást fogadni meg a rendszerben futó dolgokat is újra alvó állapotból felkelteni mert netán akármit akarsz csinálni nem azonnal fog 1Ghz-re felugrani ezt tapasztaltam hanem még jó pár másodperci marad 200-400Mhz közt és lassú. Ha jobban érdekli a közönség a Custom Romomat akkor csinálok egyet vagy felrakok egy listát mit alkottam a Gyári dolgokkal
-
bepken
veterán
válasz taletale #6833 üzenetére
nem tudom, hogy hol nézted a proci teljesítményt, de olyat nem igazán szabadna látnod, hogy másodpercekig nem ugrik fel max órajelre, holott szükség volna rá...
a minimum frekvencia nem (feltétlenül) egyenlő az ébresztéskori "awake" értékkel. pontosabban fogalmazva, egy ilyen tuner programmal nem fogod tudni babrálni ezt az értéket, mivel ezt a kernel határozza meg.azt, hogy milyen mértékkel lépkedjen ezeken a képzeletbeli "lépcsőkön", az általam is leírt governor beállítások módosításával tudod szabályozni.
-
taletale
tag
Android Tunerrel lehet állítani persze csak akkor müködik ez mint a No-frills CPU Control proginál is ha ugye ott a gyári governor azok közül ugye a 3 db gyári és ott beállítod h h viselkedjen Én teszteltem sokféleképpen h ilyen meg olyan állapotba h menjen a proci
[ Szerkesztve ]
-
fodor0410
tag
Sziasztok!
El szeretném adni a telefont.
1 éves, minden tartozék megvan, minden működik rajta, semmi karcolás, 100%-os a telefon, nagyon vigyáztam rá.Meg tudnátok mondani nagyjából, hogy mennyit ér / mennyiért tudnám eladni?
Köszi előre is
-
bepken
veterán
válasz fodor0410 #6838 üzenetére
hát ez leginkább attól függ, mennyire sürgős. ha annyira nem, akkor szerintem nyugodtan hirdetheted 35k környékén. hogyha sürgősen el akarod adni, akkor 30k a maximum.
de egyébként nézz fel a hardverapróra, ott biztos találsz pár sola-t meghírdetve.
(ja és természetesen az sem mindegy, hogy független e vagy szolgáltatós...a fent leírt árak inkább csak független készülék esetében érvényesek)
-
fodor0410
tag
válasz lord.lakli #6839 üzenetére
Köszi, kib****tt kedves vagy... -.-
-
Patrick76496
őstag
válasz Bkrisz9 #6828 üzenetére
Vagy a 30 fokozatos hangerő babrált be neki, azt lehet nem írtam eddig. Még az újraindítás előtt telepítettem CWM-ből az ICS-es verziót. (azóta már újraraktam)
- - - - - - - - - - - - - -
Én azért nem adom fel a modolást, lehet, hogy csak a fenti mod volt a hiba. Egyébként az album alkalmazással mit lehet kezdeni a lecserélésén kívül, ha videónézés közben úgy feltolja a videó képét fekvő üzemmódban, hogy csak az alsó ~80 pixel látszik belőle?
- - - - - - - - - - - - - -
2 érdekesség a Sola-ról:1. Tudta ez előtt valaki, hogy bizonyos esetekben a 3 érintőgomb az érintőképernyő folytatásaként működik? Jó példa erre, amikor tekerem a zenét Walkman-ben a csúszkán, és kihúzom az ujjam (anélkül, hogy felengedném a kijelzőről) a három érintőgombra. Ekkor nyugodtan folytathatom a tekerést, inaktívra váltanak az érintőbillentyűk. Ez akkor nagyon hasznos, amikor játszik az ember és véletlenül kicsúszik a keze a kijelzőről. Ez esetben sem dob ki a kezdőképernyőre (ha pl a Home gombra nyomok rá), hanem ugyan úgy folytatódik a játék, mintha misem történt volna.
Kipróbáltuk, osztálytársam J-jén is működik.2. Annak idején még stock ICS-en beállítottam sms jelző hangnak zoidberget. Többszöri újratelepítés, factory reset, cache és dalvik cache wipe után még mindig ott van az alapértelmezett értesítési hangok között. Ezt el nem tudom képzelni, hogy hozta össze a telefon.
Egy kis OFF:
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de a google mostanában nagyon erősen súrolja a pofátlan szintet. Nem elég, hogy az Anrdoid oprendszert telerakják teljesen fölösleges alkalmazásokkal, amiket az ember soha sem használ (Google+, Google szolgáltatások [a youtube nem megy néküle], GMail), rengeteg RAM-ot zabálnak és még letörölni sem lehet őket root jogok nélkül, de most még tettek rá egy lapáttal és a Youtube-ot is össze akarják kapcsolni a Google+-al. Nekem van már egy account-om, de azt nem akarom hozzákapcsolni a YT-hoz, ne lássák a teljes nevem. Olyan nagy dolog lenne elfogadni, hogy az embereket nem érdekli a G+? Egyes felhasználók már ilyeneket kommentelgetnek."I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
Bkrisz9
őstag
válasz Patrick76496 #6843 üzenetére
A videót nem az album alkalmazás jatsza le. Modolas elott a mukodo rendszerrol csinalj mentest cwm-be (backup and restore-> backup visszaallitas ugyan igy a restora parancsal. Igy a belso sd-re csinál egy mentest ha nem jönne ossze valami vissza tudod allitani)
Es ezeket mar en is eszrevettem
A google meg kapja be
-
szoke12
őstag
perpill melyik rom erre a legjobb?
fő a stabilitás."Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
bepken
veterán
válasz Patrick76496 #6847 üzenetére
ha az alap lejátszóra gondolsz, akkor az a "SemcVideo.apk" - aka - "Filmek" nevezetű alkalmazás.
-
Bkrisz9
őstag
válasz Patrick76496 #6847 üzenetére
Arra vigyazz h belso tarhelyen legyen 1,5 gb szabadon nalam kb 1gb-ot szokott foglalni
-
Patrick76496
őstag
Jaja, valszeg az nyílik meg a Sony-s android-on, amikor a videókat megnyitom. Kösz a választ.
(#6849) Bkrisz9: Backup előtt majdnem 2 gigám volt, kösz a tippet.
- - - - - - - - - - - - - - -
Felraktam néhány Sony-s alap alkalmazást a system\app mappába RW-R--R-- jogokkal, de egyik sem akar működik (nem látom őket sem a launcher-ben, sem az összes alkalmazásnál), pedig amelyiket engedte, még fel is telepítettem. Szerencsére most nem "téglázódott" a teló restart után, szóval múltkor tényleg a 30 fokozatos hangerő mod volt a hibás.Amúgy miért kell minden egyes fájlnál párosítani a telefont a laptoppal, amikor küldök rá valamit?
Két kérdés SlimFXP-vel kapcsoltban:
- Hogyan tudok kapcsolatokat importálni a telefonkönyvbe a SIM kártyáról?
- Csak nekem csinál 0kb-os 0x0 felbontású screenshot-okat a telefon? Maga a Sola megnyitja őket normálisan, de a gépem már nem.
Sikerült felrakni a Solára a KitKat-et!Bocs, ezt nem hagyhattam ki. Nem látszik, de a csoki alatt az a hivatalos 4.4-es háttér lenne.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest