- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepken
veterán
válasz anorche1 #6447 üzenetére
köszönöm szépen!
egyébként úgy történt a dolog, hogy tegnap újrahúztam az eXperience ROM-ot és így ma az első zenelejátszó indítást követően rádöbbentem, hogy nem tudom maxolni a hangerőt, mivel ezt az .apk-t korábban már töröltem, a ROM pedig nem tartalmazta..... így csak a PowerAmp EQ-val tudtam plusz hangerőt varázsolni
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
bepken
veterán
válasz anorche1 #6453 üzenetére
tudod ez az a felugró ablak, ami felhívja a figyelmed a halláskárosodásra veszélyeire, mikor először próbálod maxolni a hangerőt
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
kameraman77
tag
Sziasztok. Lenne pár kérdésem a Sola-val kapcsolatban.
Létezik-e olyan custom rom, amely android 4-esre alapul, működik szolgáltatófüggő telefonon és visszahozza a stereo videofelvételt, amit a Sony elszúrt az ICS frissítéssel? Használ valaki ilyet? Vagy van olyan program ami képes kihasználni az egyébként brutálisan jó stereo mikrofonokat a telefonban, vagy vissza kell downgrade-elni Gingerbread-re?
[ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
válasz kameraman77 #6455 üzenetére
hát én ezt az infót találtam...
[link]ezek szerint hivatalosan csak a downgrade oldja meg :/
szerk.: ja és hirtelen a Cybershot MOD-ot akartam mondani, de sajnos az se tudja ezt a funkciót....
[ Szerkesztve ]
-
kameraman77
tag
válasz kameraman77 #6455 üzenetére
Közben megtaláltam a tuti befutót.... Elvileg..
Az lgcamera nevű app-ot próbáltam ki és tudja a stereo videófelvételt a Sola-val.
Itt egy link: tesztvideo
Ezen egy tesztvideó van, amit a programmal csináltam, tisztán hallatszik a sztereo hang (meg a szél az ablakon keresztül, mert nyitott ablakban csináltam, hogy legyen elég fény ) és teszteltem az autófókuszt is. Nyilván még tesztelem a programot, de nagyon jól paraméterezhető mind a videó, mind a fényképező része, így elsőre visszahozta a stereo videót, meglátom még, hogy milyen a képminőség. JA és felvétel közben nekem összenyomja a képet, DE a videón normális...
[ Szerkesztve ]
-
salgocomp
senior tag
Sziasztok.
"A telefon megjelenésével egy időben kiadott első gyári szoftver (Android 2.3.7) még nem használta ki a két mag nyújtotta lehetőségeket."
Ezt úgy kell értelmezni, hogy csak 1 magot kezel minden esetben a készülék, és rosszabbul mennének vele a játékok is ?
-
bepken
veterán
válasz salgocomp #6458 üzenetére
"még nem használta ki a két mag nyújtotta lehetőségeket."
így értelmezd újra a mondatot! - de egyébként ez annyit takar, hogy a GB még nincs optimalizálva arra, hogy kihasználja mind a két magot (huh, tudom most leírtam ugyanazt ) - de szó sincs hardveres korlátozottságról vagy ilyesmi, hiszen GB alatt is ugyanúgy 2 mag van a készülékben ...inkább csak az, hogy pl GB-ben még egy mezei HWA (hardveres gyorsítás) sincs...
[ Szerkesztve ]
-
salgocomp
senior tag
Hm, ez tényleg gyorsabbnak tűnik. Bármi hátrányom lesz az ICS-el szemben a hardveres gyorsításon kívül ? Mellesleg a fejlesztői beállításokat hogyan érem egy GB alatt ?
-
bepken
veterán
válasz salgocomp #6463 üzenetére
néhány alkalmazás (vagyis mára talán nem olyan kevés) minimum követelménye a 4.0
Sola esetében (amennyire tudom) nincs semmilyen GB alapú próbálkozás, ha miden igaz, rootolni tudod valahogy
hasonlóképpen semmilyen módosítás nem kompatibilis a GB-vel, csak ICS-re vannak portolva (apróbb kivételek lehetnek)╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
salgocomp
senior tag
Köszönöm. Igazából pár játékon kívül nem rakok mást a telefonra, nem vagyok az a nyomkodós típus, meg igazából időm sincs rá. Rootolni se nagyon fogom, zárt bootloaderrel túl sok romot nem tudok próbálgatni sajnos. Egy darabig marad a GB, ha hosszú távon se fog belassulni, akkor marad. ICS elég gyorsan megadta magát, sokat laggolt, pedig 1-2 hetes rendszer volt rajta.
-
salgocomp
senior tag
Akkor még kérdeznék egyet. Az előbbi fejlesztői menü előhozása érdekelne, és, hogy létezik-e alkalmazás arra, hogy GB alatt is villogjon nekem a led, ha nem fogadott hívásom van, a fényérzékelő mellett. Mi is annak a lednek a neve ?
-
japy
őstag
Ha flash tool-al rakom vissza a GB-t akkor most kell vagy nem a pipa a "No final verification" négyzetbe? mert egyik helyen azt mondják kell a másikon hogy nem. Mi a jelentősége ennek?
-
Patrick76496
őstag
Üdv ismét! Tapasztaltátok már ezeket a jelenségeket?
- Fehér színű az m.facebook.com "állapotsora" (ami általában kék), inverz színekben jelenik meg (ezt már a Mini is csinálta). Szerk: Nincs bekapcsolva a böngészőben az inverz megjelenítés
- A zenelejátszóban nem tudom módosítani a már meglévőlejátszási listákban a számok sorrendjét. Ha pl előrébb szeretnék tenni egy zenét, akkor jobb esetben visszaugrik az eredeti helyére (akármennyire is pontosan is "rakom" az új helyére), rosszabb esetben pedig random átrakja valahová az adott számot, esetleg még mellette 2-3-mat. Ezt is csinálta már a Mini is.
- Egyszerűen nem ébreszt a telefon (nincs kikapcsolva) a gyári ébresztővel. Ezt egyik ismerősöm is tapasztalta, csak éppen Xperia J-nél. Sőt valszeg ez a probléma is volt a Mini-nél (nem hiába vettem elő a Zylo-t még régebben külön ébresztős telefonnak).Valaki találkozott már ezekkel?
[ Szerkesztve ]
"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
bepken
veterán
válasz Patrick76496 #6475 üzenetére
első kettő engem nem érint...
utóbbi probléma oka lehet esetleg valamilyen task killer alkalmazás is. én ezzel problémával még nem találkoztam.
-
kivulallo
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy Sony Xperia Solat, sok tesztet, véleményt, specifikációt néztem már, és nagyon irritál az akkumultárja. Sokat olvastam laggról, és, hogy egy idő után az akksi és a működési sebesség együttese kibírhatatlanná teszi.
Persze mind ez gyári szoftverrel.Olvastam azt is, hogy CyanogenMod 9-cel gyökeresen megváltozik a telefon. Én már az elején úgy gondolkoztam, hogy gyári szoftvert soha, szóval biztos le fogom cserélni valamire, de még mindig megmarad az akksi probléma.
Az a kérdésem, hogy valakinek van-e tapasztalata, látott-e, nyomogatott már-e Solat CyanogenModdal?
Érdemes-e megvenni?
Akkumulátor jobb lesz?Én személy szerint nagyon érzékeny vagyok az ilyen problémákra, a mostani Samsung Galaxy Gioból rengeteg szenvedés és modolgatás után sikerült egy használható telefont kihozni, de eljutott oda, hogy egyszerűen gyenge a hardver. Nincs RAM, nincs memória, nincs LED vaku, az autofókusz lencse és elég hangos és nem mindig működik. Ha van egy telefonom, azt használni akarom. Normálisan.
[ Szerkesztve ]
-
Bkrisz9
őstag
Gyerekek ennek a telefonnak lelke van! amiota elgondolkodtam h valtok lumia 520-ra megtaltosodott... Minden ugy megy ahogy annak kell
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
salgocomp
senior tag
válasz kivulallo #6477 üzenetére
Szia.
Én visszaraktam rá a gyári GB-t (2.3.7) és sokkal jobb lett. Aksi is tovább bírja, nincs lagg. Aksi feltűnően jó. Tegnap reggel fél 7-kor vettem le töltőről, azóta játszottam, telepítettem, fényképeztem jó párat, wifiztem, mobilneteztem, GPS-eztem, telefonáltam, és ezt egy HD élő háttér társaságában...még mindig 20 %-on van.
-
tekk
tag
Sziasztok!
Barátnőmnek van egy telenor függő solája, melynek a garanciája a jövő héten lejár. A kérdésem az, hogy e függő készüléket lehet-e rootolni, illetve custom rom-ot felrakni?
-
kivulallo
tag
Persze, a függőség nem szoftveres módosítás.
Viszont garanciába csak gyári rommal vihetitek vissza. A garancia pedig akkor veszik el, ha telepítés közben saját hibából megy tönkre a telefon (Persze ilyenkor be lehet mesélni valami sztorit, telepítettél valamit, a telefon kikapcsolt, azóta semmi. Ilyenkor felteszik rá a gyári szoftvert és kész.)Nekem is mondták a Telenornál, hogy nem nyúlhatnak hozzá, csak a gyári szoftverrel, hiába csak akksit akartam cserélni. Másnap visszavittem nekik gyári szoftverrel, kaptam egy akksit
-
Patrick76496
őstag
Pedig nem használok semmilyen task killer-t, csak az ICS gyári "kitologatóját". Mindenesetre kösz.
Valaki játszik közületek Sola-n a Despicable Me (Minion Rush) nevű játékkal? Nektek hogy fut?
"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
Bli92
tag
Üdv emberek. Köszönöm a válaszokat. Úgy alakult, hogy a gyári ICS maradt a telómon és kicsi változtatásokkal mintha teljesen megújult volna. speedydroiddal letöröltem pár "nagyon hasznos" appot. Egy jó kis progival lefagyasztottal amiket ritkán használok illetve a proci szabályzására is került fel egy alkalmazás. Reggelente pedig egy memória kezelő kilő szinte minden futó cuccot így nem kell újraindítani sem.
Viszont egy dolog megmaradt. Hiába a hihetetlen sebesség még mindig akad, hogy újraindul...
Ennek mi lehet az oka? -
salgocomp
senior tag
válasz Patrick76496 #6486 üzenetére
Próbáltam már, az első töltés nekem rengeteg idő volt, de maga a játék az laggmentsen futott. A második töltést már nem vártam meg, mert nem jött be a játék...
-
kameraman77
tag
Üdv. Mindenkinek!
Pár tapasztalat és kérdésem lenne hozzátok.
Néhány hete jutottam hozzá egy Telenoros föggő Sola-hoz, a cégünk lecserélte a belső mobilkészletét és potom pénzért meg lehetett venni őket (értsd pár ezer ).
Abszolut bevált nálam eddig a telefon, 4.0.4-es android van rajta -a gyári frissítés, nem akad, nem szaggat, üzemidő is kielégítő, 1,5-2 nap simán benne van napi 1 óra telefonálással, fél óra fotó/videófelvétellel, fél-egy óra mobilnettel + plusz általános file nézegetés, adathordozóról olvasás, OTG stb... Jobboldali recsegés nálam is megvan a hangerőgomboknál.
Kérdéseim a következőek lennének:
Végigolvastam a fórumot (Tényleg ). Van, hogy a telefonom eldobja a sim-et, és visszadob a pin-kód beírási képernyőre. Nem sűrűn, de előfordult már párszor. Olvastam, hogy a régi SIM okozhatja. 2001-es SIM-em van cserélni kellene esetleg? (Ha cserélném, akkor hogyan tudok a SIM-ről elmenteni adatokat? névjegyzék pl)
Videófelvétel közben 3 és 4 másodperc között egy kattanást/sercenést hallok minden felvételen. Találkozott már valaki ilyen problémával? Amúgy a videó felvételi képessége teljesen használható, egy bizonyos pontig még a digitális zoom is elfogadható (fenntartásokkal). egy külső ingyenes app-al sikerült megoldani, hogy stereo-ban vegyen fel. A fotók minősége közepes, igazából a zajjal van a gond, a vonalélesség meglenne (vagyis pont ezért van, mert kevés a zajszűrés és nem most annyira), de monitoron nézve, vagy 10x15-ben előhívva lehet jó képeket lőni, blogra pedig simán elmegy (egy kis PS-el).
Valamint a videók hangja nagyon csendes - még más telefonokhoz viszonyítva is. Lehet ezt valahogy emelni? Mármint a mikrofonok felvételi hangerejét növelni?
Valamint a sima 4-es android-on belül található valahol processzorszabályozási lehetőség? Én nem találtam a menüben sehol..
A háttérkép "milyensége" tehát színei, világossága van bármilyen befolyással ezen típusú kijelző élettartamára, akku felhasználására? Vagy csak AMOLED-nél érdemes a teljesen fekete?
Cybershoot kiegészítő csak külső (főzött) romokra megy rá, vagy a hivatalosra is? Teljesen felülírja a kamerát, vagy kiegészítő programként is tud működni?
[ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
válasz kameraman77 #6489 üzenetére
a térerő problémádnak a SIM kártya lesz az oka, ezt 99,9*% biztonsággal mondom menj be a telenorhoz és kérj egy cserét (ingyenes) az adatok mentése az ő feladatuk, gyakorlatilag 2 perc alatt meglesz az egész
videórögzítésnél én ilyen hangokkal nem találkoztam...gépen visszajátszva is tapasztalod? normál fényviszonyok mellett szerintem is kielégítő minőségű képeket lehet lőni. persze a legjobb eredmény érdekében érdemes manuális módban fotózni...kis utómunka pedig csodákat tesz
a videó hangerő max utólag javítható...bár valamilyen módosított build.prop lehet ilyesmibe is belenyúl (nem olvastam eddig ilyesmiről)
proci beállításokhoz (governor beállítás) csak root után tudsz hozzáférni, például CPU Control segítségével.
a háttérkép színe ezen technológia mellett teljesen mindegy itt nincsenek inaktív képpontok.
a Cybershot egy portolt kamera alkalmazás, mely kizárólag a gyári ICS és JB ROMokkal kompatibilis és lecseréli a gyári kamera alkalmazást.
-
Tom5
addikt
válasz kameraman77 #6489 üzenetére
Pár hónap múlva nem ezt fogod írni a telóról nyugi...
-
kameraman77
tag
Köszönöm a válaszokat!
Akkor szerintem beballagok a Telenorhoz, és rákérdezek a cserére.
Igen a kattanást a felvételeken hallom, amikor a gépen visszanézem - mindegyiken - bármely programmal is készítsem azt, kb 3-4 másodpercnél. Nem tudom, hogy mi lehet, képernyőről indítom el a felvételt, direkt nem matatok..stb. gondoltam arra, hogy az autófókusz hangja lehet, de pl ha végtelenre állítom, akkor is hallom, meg ha érintéses fókuszálást csinálok videó közben, akkor annak más a hangja...Mert amúgy a hangfelvételekkel (a csendességén kívül) nincs bajom, szélszűrés lehetne, de az szinte sehol nincs - (Nokia C7-ben volt valamennyi, de az sem volt képes csodákra)
A root menete ugyanaz, mint ami az összefoglalóban le van írva? Mert az mintha a GB-re vonatkozna. A root-tal (ha utána nem piszkálok bele) elvileg nem tehetem tönkre a rendszert, igaz?
Tom5
Ezt mire érted? Mert eltűnnek belőle a mostani tulajdonságai? Vagy mi? Ha most megfelel, szerintem fél év múlva is meg fog. Nem játszom rajta, szinkronizálni adatot tud, gondolom fél év múlva is tudni fog, a GPS megy rendesen, éppen most heggesztettem hozzá turistatérképet, gondolom fél év múlva is menni fog, szerintem a böngésző is működni fog, ahogy most, az OTG kábellel sem lesz problémám és felismeri a pendriveokat, kártyaolvasókat, egeret, billentyűzetet stb... A munkámban távirányítottam már vele az asztali pc-met a TeamViewer segítségével, gondolom ez menni fog fél év múlva is, mint ahogy a Skype ingyenes hívások is. Time Lapse videókat remekül készít, ott nem jön ki annyira a közepes fotó teljesítmény, csak lerakom megcsinálja, összefűzi, videókat is viszonylag jól vesz fel... Szóval - bocsánat, ha kicsit szarkasztikus voltam - de nem értem, hogy mi az ami miatt fél év alatt ezek el fognak romlani, hogy megváltozzon a véleményem a telefonról. Nyilván tisztában vagyok vele, hogy milyen kategóriába tartozik, nade 4500 forintért bizony-bizony megérte megvennem a céges kiárusításon...
[ Szerkesztve ]
-
salgocomp
senior tag
Hát sajnos nekem eddig tartott a Sola. Azt hiszem végleg megválok az Androidtól.
-
bepken
veterán
válasz kameraman77 #6492 üzenetére
én tömött koncerteremben rögzítettem pár percet néhány hete, eddig ez az első készülékem, mely tűrhetően tudja kezelni ezt a hangerőt (mondjuk ez elég speciális dolog, nyilván tekinthető szempontnak)
fogok csinálni videót, ha hazaértem és csend lesz körülöttem, mert most kíváncsi lettem
GB-t máshogy kell rootolni, igazából nekem se tiszta, hogyan egyébként a rendszert bármikor tönkre tudod tenni, ha rendszermappákban piszkálsz....de ha érted, hogy mit csinálsz, akkor nagy gond nem lehet. meg ugye, ha bizonytalan az ember, akkor csináljon mentést! azt meg 2 perc alatt bármikor vissza lehet varázsolni
-
kameraman77
tag
Azt aláírom, hogy közel hangfalakhoz nagyon jól rögzíti a hangot, másfél hete én is 4. sorból vettem fel néhány felvételt egy koncertről és nem recsegett - tisztán szólt.
A reccenés olyan 3 másodperc körül van minden videómon, de van ahol csendesebb, van ahol hangosabb...
próbáltam most reprodukálni, hallatszik, de csendesebb, 3 mp-nél:
11 mb-os file
Illetve itt egy másik, itt hangosabb:
ez egy 26 mb-os file
de van, hogy még hangosabb ennél... szóval, nem tudom, hogy mi lehet, lehet, hogy egyedi gond, ha másnál még nem jött elő Mondjuk ahogy hallgatgatom a felvételeket, főleg a csendben készülteket, minden felvétel végén is van hang, de ezt nem tudom, lehet, hogy csak az ujjam, ahogy hozzáért a képernyőhöz...vagy nem tudom. Amúgy gondom nincs vele, autófókusz, fehéregyensúly, expo korrekció működik alap és külső szoftverekkel is.
Remegést nem a felvétel csinálja, hanem a kezem
[ Szerkesztve ]
-
kivulallo
tag
Szia! Nekem a mostani Galaxy Giom akkor szokott újraindulni, ha nem kapcsolom ki estére.
Én is használom az alap task killert, meg Clean Mastert is, de még is újraindulgatott (gondolom nem csak appokat kell kilőni, hanem ideiglenes fájlok, dalvik-cache, stb...).Rászoktam, hogy mindig kikapcsolom éjszakára, és úgy is töltöm. Akksinak is jó, és a telefon sem fagyogat, meg indulgat újra.
Szerintem próbáld ki pár napig, hátha bejön.[ Szerkesztve ]
-
mrbego
aktív tag
válasz kameraman77 #6495 üzenetére
Most hogy említetted ezt a 3 mp-nél lávő "kattanást" eddig fel sem tűnt nekem. Most visszanéztem pár nyáron készült videomat és mindegyiknél van tompa kattanás, egy esetben pedig kattanás után a hang is elnémult.
Igazából ez nem zavar annyira, mert kb 1%-ban használom a video funkciót, valószínüleg ezért nem is tünt fel eddig nekem. De érdekes...Üdv, P
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest