-
Mobilarena
SONY ERICSSON XPERIA X8
A téma összefoglalóban igyekeztem/tünk összeszedni minden, a telefonnal kapcsolatos információt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Hasznalom, szerintem a legjobb lock screen, de sajnos csak kepet tud beallitani maganak hatternek, live wallpapert nem. Termeszetesen, ha a Launcher Pro-ba beallitom a KF Flames-t hatternek, akkor a lock screenen is hasznalja a Widget Locker, de ahogy mar mondtam, ez igy nem jo, a telefon "erzeketlen" tole...
-
törölt tag
Két hónapja használok X8-ast. Néhány tapasztalatom szeretném megosztani veletek.
A telcsi vodás, 100 + surf csomagban vettem. Egyszerű hófehér ruciban van felöltözteve. A hátlap nyikorog mint a fene, de egy kartonlap megoldotta a problémát. Ez tisztán esztétikai jellegű probléma, mégis kicsit elgondolkodtató, hogy egy neves gyártó nem tudja úgy összerakni, hogy egy ilyen dolog ne merüljön fel. Amúgy az ergonómiai kiképzése egészen elsőrangú.1.6-os Androiddal érkezett a kicsike, amire még karácsony előtt megjött a 2.1 update - 1, ami előrevetíti, hogy lesz még egy update, de sajna sem a 2.2 sem a későbbi android nem lesz rá a jelen állás szerint (ide majdnem beírtam egy csúnyát, hogy mit csináljon a ericsson magával). Ez az első androidos telcsim és az androiddal meg vagyok elégedve. A rootolást a múlt héten sikerült megcsinálni. Viszont eddig még nem tudtam kihasználni a root adta lehetőségeket, mert sem a MarketEnabler nem akarja az igazságot (ezzel nem sikerült még beállítanom egyetlen külföldi szolgáltatót sem), sem az App2sd nem akaródzott felinstallálódni a telefonra. Az AngryBirds viszont telitalálat.
A gps, a wifi mind remekül teszi a dolgát. Nekem a hozzá kapott ébresztővel sem volt semmi gondom. Egy halom asztronómiai app-ot telepítettem már rá (érdeklődési kör) és mind remekül működik. A gyári füles az kuka, helyette egy hifi fülest használok.
Szóval meg vagyok elégedve a telefonnal és ha lesz időközben warez 2.2 vagy 2.3 android rá (valamilyen úton-módon), biztos, hogy megyek vele majd egy kört.
-
l4c
senior tag
válasz #84221696 #3753 üzenetére
A hátlap nyikorog mint a fene, de egy kartonlap megoldotta a problémát. Ez tisztán esztétikai jellegű probléma, mégis kicsit elgondolkodtató, hogy egy neves gyártó nem tudja úgy összerakni, hogy egy ilyen dolog ne merüljön fel.
Egyébként erre kiváló és esztétikailag sem csúnya (sőt kívülről láthatatlan) a boltokban (papírírószerben is) kapható gyurmaragasztó. Alul két ponton felül egy ponton egy vékony rétegben kell elhelyezni, nyomot nem hagy hátlapot könnyen le lehet venni tőle, és teljesen nyöszögésmentessé teszi.||| Nexus 5 [4.4.2] ||| Nexus 7 [4.4.2] |||
-
Richee11
senior tag
Személyes véleményem nekem is van a telefonról.
Ez az első android alapú telefonom, sőt az első érintőlépernős is. Sok telefonon gondolkoztam, de végül ezt választottam, és nem is bántam meg. Az android nagyon jó, rendkívül testreszabható, rengeteg programot terveztek rá. Féltem a képernyőtől, hogy nem lesz elég érzékeny, de nekem nagyon tetszik. Néha újraindítom a telefont, amivel még gyorsul is (mondjuk nálam amúgy sem lassú). Nekem a wifi is nagyon bejön, elég jól talál jelet, és engem még soha nem dobott le. Amire én használom tökéletesen megfelel ez a telefon, szóval aki vásárlás előtt áll, annak csak ajánlani tudom.
Már csak egy kérdésem lenne a tulajdonosokhoz, hogy esetleg tudnak e ajánlani egy olyan programot amivel tudok word, és exel formátumú fájlokat megnyitni?
-
l4c
senior tag
-
törölt tag
Egy kérdésem nekem is lenne.
A wifi ledob, ha wep-es routerre akarok csatlakozni, viszont a wpa-val semmi gondja nincs. Vajon miért lehet ez? -
aktív tag
-
l4c
senior tag
válasz JoolsNOS #3760 üzenetére
Esetleg itt nézz körül a 17. pontban
elkéstem....
[ Szerkesztve ]
||| Nexus 5 [4.4.2] ||| Nexus 7 [4.4.2] |||
-
honeker
őstag
Sziasztok! A Launcher Pro-hoz honnan lehet témát letölteni?
Üdv:Honeker
Ha 84% az ukku ez le van irva az átverés ? -1
-
aginor
veterán
Igazából nem tudom mire való, mert nem igazán zárogatja be magától a programokat, vagy legalábbis nekem nem nagyon tűnt fel.
Van valami jó alternatív Market? Lehetőleg olyan, amin a marketen fent lévő programok is fent vannak, nem baj, ha csak wifi-vel elérhető.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
doc
nagyúr
en egyedul a SlideME-t probaltam, nem rossz, bar nekem valamiert nem jott ossze a fizetos programok letoltese, a legkulonbozott problemakat irogatta, a support sem tudott segiteni, ugyhogy hagytam a francba. de a telefonon fent van meg az ujonnan erkezo appokat is figyelem, idonkent vannak jok
-
roti86
őstag
Nos, csökkent az ára a t-nél, 36K-ért vihető webshopból dominoban: Link
-
mrThomi
addikt
Sziasztok!
Felmerült 1 elég fontos kérdésem .Az a helyzet, hogy ugye alapból járt hozzá egy 2gb SD kártya. Amikor csinálta a frissitést nyilván az is kelett hozzá. De nekem van egy 4Gb SDHC és ezt szeretném használni, de most nézem hogy ami benne volt eddig, meg a frissités alatt SD kártya, hogy azon rengeteg adat van. Android mappáktól kezdve minden.
A 4gb kártyámat most formatáltam gyorsan, mert azt szeretném használni. Ha most azt beteszem az X8-ba mi lesz? Rámásolja automatice az adatokat, vagy ez hogy oldahtó meg?Remélem mihamarabb jön majd az update 2. PIcivel lehetne gyorsabb és akad sajnos még igyis 1-2 bug :S Bár én igyis megvagyok vele!
köszi
-
#TOTTI
őstag
válasz ShadowX #3777 üzenetére
Nekem volt egy kb. 1 hónapja frissített teló, root megvolt, akartam app2sd-t de nem engedte a szokott módon, ahogy itt a fórumban valami miatt, lényegtelen.. Félig megcsinálta de nem akarta végig. Elegem lett újra frissítettem. Root újra, app2sd megint, és láss csodát visszapakolta a korábbi programjaimat, ott folytatta ahol abba maradt, Backup visszatettem az smseim meg a hiváslista stb, telefonszámokat pedig *.vcf-ből tette vissza amit korábban mentettem, szóval visszakatam a korábbi állapotot, minden mentésem, stb. megmaradt. Feltettem a JiT- azt is pofonegyszerűen, először lassan indult a telefon de most már semmi különbség, már kezdtem megijedni, de most így egy árva szavam sincs rá, komolyan mondom le a kalappal. Midnent megoldottam telefonon belűl Gscriptel.. Sok leírásban van adb shell, de nekem emlékeim szerint nem kellett..
mrThomi: Másod te át őket, mert nem fogja átmásolni, igazából semmi sem kell neki én is csak simán betettem az új kártyát, csináltam gépen pár alap mappát, Music, stb.. de csak magam miatt. A telefon úgyis beolvassa, ha Zene mappába teszed a zenét és a képek mappába a képeidet, Csak a rend kedvéért hoztam létre..
[ Szerkesztve ]
-
haverzozi
csendes tag
Gyors kérdés: van köztetek olyan aki a vásárláskor vacillált az x8 a mini PRO között? Vagy aki váltott egyikről a másikra? Persze ízlések és pofonok kinek mi jön be, de gondolom jól teszem hogy ezt veszem???
Meg a kijelző felbontása miatt több erre a cucc a marketben, ugye?!
Angry Birds megy szépen rajta? Képei mennyire visszafogottak? -
#TOTTI
őstag
válasz haverzozi #3782 üzenetére
A lényeg, hogy egy egyszerű módosításról beszélünk, ami root-olt teflonokon lehetséges, a lényege valami olyasmi, hogy 2-3x gyorsabb lesz a logikai számításokban a telefon, X8 esetén. Egyenes arányosságban nem gyorsul maga a telefon, de nagyon sok alkalmazás hasznát veszi. Bevallom nem tudom, hogy minek köszönhető a gyorsulás, talán egyszerűbb algoritmusokkal számol, de ezt nem tudom..
-
haverzozi
csendes tag
köszi. Majd ha aktuális lesz ez a kérdés akkor olvasok róla többet. Egyenlőre az izgat hogy úgy néz ki amit vennék független), 1.6 andro van rajta. 2.1et PC-vel vagy telón keresztül lehet rátenni?
Illetve van itt egy 2.1 el rendelkező is...de az drágább ( az üzlet miatt). Gondolom én hogy akkor az 1.6ot korábban gyártották le...Vagy ne s.arozzak és 1.6 ot veszem és frissités? Hol lehet megnézni a gyártási dátumot amugy? -
l4c
senior tag
A rootolással kapcsolatban please segítsen aki jártas benne. Találtam többféle leírást, és némi ellentmondást érzek ezzel kapcsolatban.
Ez alapján szeretném megcsinálni.
Az első dolog, hogy pár leírásban szerepel, hogy amikor az usb hibakeresést bekapcsoljuk le kell választani az SD kártyát. Ezt kell-e vagy nem mert a belinkelt leírásban nem szerepel?
A második hogy olvastam olyan leírást, hogy amikor a belinkelt szerint megcsinálom még nincs kész, mert telepíteni kell a BusyBox v1.6.apk-t de ez az XDA-ról leszedett SuperOneClick.zip ben mint apk nem szerepel.
még egy kérdés: jól tudom, hogy amennyiben kiírja a progi, hogy rootolva van a telcsó akkor szabványosan le kell választani, usb debug off és kész?
Valahol olvastam azt is de nem tudom már ehhez tartozik-e hogy amennyiben a waiting for device felirattal találkozok bármely fázisban akkor meg kell ismételni a műveletet?||| Nexus 5 [4.4.2] ||| Nexus 7 [4.4.2] |||
-
l4c
senior tag
A második hogy olvastam olyan leírást, hogy amikor a belinkelt szerint megcsinálom még nincs kész, mert telepíteni kell a BusyBox v1.6.apk-t de ez az XDA-ról leszedett SuperOneClick.zip ben mint apk nem szerepel.
Látom ez benne van a marketben. szóval ez pipa.
de még maradt két kérdés az előző hozzászólásomban||| Nexus 5 [4.4.2] ||| Nexus 7 [4.4.2] |||
-
#TOTTI
őstag
Superoneclick kicsomagol. Rádugod a telefont USB hiobakeresési módban, Root-ra katt és már kész is van..
-
l4c
senior tag
akkor ezek szerint én aggódtam túl a dolgot.
igazából azért forogtam rá a témára, mert elég későn jött ugye ki a telenoros 2.1 és volt időm olvasgatni (talán túl sokat is) és ezért mindenre ezer megoldást olvastam és már nem voltam abban biztos, hogy létezik-e hogy csak ennyi lenne.
Azért köszi!||| Nexus 5 [4.4.2] ||| Nexus 7 [4.4.2] |||
-
-
ShadowX
őstag
válasz webdeejay #3796 üzenetére
Ezeket mind leszedtem, igen. Ma meg még a gyári widgetek 90%-át is leszedtem, mert nem használom őket, vagy a marketon találtam jobbat. Természetesen minden leszedett alkalmazásomról biztonsági másolatot csináltam, ha a jövőben mégis kellene valamelyik.
Amik a listában vannak, azok 100%-os biztonsággal leszedhetők. A backuandrestore leszedése valójában eldobja a sim-et, de nálam újraindítás után nem volt vele gond. -
nemmy
csendes tag
üdv, amióta felraktam a 2.1-et 1-2 naponta jön egy értesítés, hogy a mobil adatmentő nem tudott szinkronizálni mert nincs hálózat, mivel nem lógok egész nap a wifin vagy a 3g-n jogos, de amikor megnéztem beállításban ki is van kapcsolva a szinkronizálás, akkor meg milyen megfontolásból próbálkozik, meg egyáltalán mi ez? Találkozott még valaki ilyesmivel?
-
törölt tag
Ahogy olvasgatom az xda fórumát, valaki teszteli az x8-on a 2.2-es androidot és megállapította, hogy nagyon, nagyon lassú lett. Majd az Erik Fia Sándor biztos befoltozza..
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- iPhone topik
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arena Breakout: Infinite
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...