Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ko9

    addikt

    válasz proximus #16858 üzenetére

    Na akkor kezdjük sorba :)

    ICS-t csak gépen keresztül tudsz frissíteni, ez egy kicsit nagyobb lélegzetvételű frissítés, ezért nem jelzett OTA-n.

    Ha frissítésnél nem a tiszta telepítést választod, akkor akadni fog, stb., ez a tapasztalat, de erre te is rájöttél. Baseband ugyanaz mindenhol, pár régióspecifikus valami eltérhet, de ezek csak olyanok, hogy pl más a neve egy bloatware-nek... Ergo mindegy, hogy Nordic vagy World nekünk.

    CWM valóban a ROM része zárt bootloadernél, konkrétan a Ramdisk. Annyi bug van benne, hogy ha updater-scriptből wipeolod a /system partíciót, akkor ott elszúr valamit, és nem lesz jó. Ha CWMből formázod, akkor nem lesz semmi baj.

    Boot partícióhoz nincs hozzáférésünk, külön mint más készülékeknél nincs - vagy csak nem látható.
    A baseband a modem FW-je, az oda tartozik. Külön is cserélheted Flashtoolal és a SUS/PCC-vel, de külön partíciója nincs.

    A batterystat.bin a data partíción van, konkrétan a /data/system alatt. Vagyis konkrétan minden ROM cserénél törlődik. Nem is árt, mert függ a ROM fogyasztásától is, hogy jó adatokat tartalmaz-e.
    Mind mondtam, nekünk nem elérhető a Boot partíció, azt egyszer odaírták Sonyéknál, és pont, jóccakát. Lehet, hogy ők SUS-al tudnák frissíteni, de nekünk egyelőre elérhetetlen, és szerintem az is marad. A bootloader itt van a boot partíción.
    A fastboot viszont a telefon függőségétől függ. Van egy bizonyos Trim Area nevű rész, amiben van az IMEI, az SN és egyéb egyedi azonosítók. Ebben van az is hogy a készülék szolgáltatófüggő-e. Ha függő, nincs fastboot, ha független, akkor van - zárt bootloadernél is! Annyi a különbség a zárt/nyitott bootloader között, hogy zártnál visszautasítja a nem Sony által aláírt kernelek futtatását, nyitottnál meg engedi.

    A Wifi modult hogy kell-e cserélni, az csak is a kernel gyártójától függ. Ha ő bennehagyja a -perf jelzőt a kernel neve után, akkor jók hozzá a gyári modulok, ha megváltoztatja pl -Huudejovagyokmertilyetistudok-ra, akkor kell hozzá külön modul. Viszont megoldhatja úgy is, hogy belerakja Ramdiskbe, és átírja, hogy minden indításkor symlinkelje/másolja a megfelelő helyre.
    Boot partíciót felejtsd el, sehogy se tudsz hozzáférni. Be jó is lenne ha össze-vissza tudnánk írkálni :U
    Flash mode minden készüléknél van, de azzal viszont csak Sony által hitelesített/aláírt cuccokat tudsz felpakolni. Fastboot viszont nincs mindnél.

    Az ICS-t alapvetően 2.6.35+ kernelre írták. Ez nem történt meg, mivel csak egy patchelt 2.6.32.9-es kernelt kaptunk - utólag kiderült, hogy miért...
    Van különbség 2.6.35-ös és 2.6.32.9-es kernel között... Nem csak az a lényeg, hogy 2.6.x...

    --------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------

Új hozzászólás Aktív témák