- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
@matthew@
őstag
-
mattilam74
csendes tag
Külföldi oldalon olvastam, hogy mielőtt bármilyen firmware frissítésre/telepítésre adja a fejét az ember mindenképpen ellenőrizze hogy a sim illetve network lock OFF azaz ki van kapcsolva. Nekem T-Mobile-os a Wave II és a Network lock be van kapcsolva tehát ON, amit így ellenőriztem: *#7465625#
Ez idáig be is adta az oldalt amin ezt ellenőrizhetem, viszont kikapcsolásra nem ad lehetőséget és az említett oldal sem ad erről infót. (csak annyit ha nem akarom tönkre tenni a telefonom, akkor legyen OFF-on a NetLock).
Már szerintem minden magyar bada fórumot végignéztem, de erről shol nem esik szó. Ez a dolog tényleg ennyire fontos, vagy egyáltalán nem számít? -
ssm
csendes tag
srácok, észrevettem, az első számomra naggggyon zavaró problémát... ez pedig a kamera.. hát nem is tudom, nagyon rossz képeket csinál, pedig próbáltam jól beállítani, de mégis nagyon ritkán lehet elfogadható képet lőni.. 1.2 alatt nagyon szép képeket és videókat csinált, most pedig kameránál a kép mintha fakóbb lenne, fényképeknél fakóbb is talán és szinte mindig elmosódik.. ti nektek nem?? Ti milyen beállításokat használtok? Valami ötlet esetleg? Előre is köszönöm nektek a segítséget..
-
-
Orlin
addikt
a kepernyon tudom szabadon igazítani a "widget-et".úgy mint pl windosban?koszi
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
azoltan88
tag
Szerintem csupán a jobb böngészőrért érdemes frissíteni, amúgy nem. Ugyanaz más csomagolásban...
Sok okos megoldást kivettek a mostani rendszerből.
Olyan, alapvető praktikus dolgok sincsenek meg benne, mint például a képernyőzár feloldása bármelyik gombbal (én nem találtam meg benne) vagy a jobbra húzásos hívásfunkció...
-
mattilam74
csendes tag
Mivel nem kaptam választ a fenti kérdésemre ezért elkezdtem a firmware telepítést magamtól...: A Network Lock ON szerencsére semmit nem befolyásol, ezt azoknak írom le akik hozzám hasonlóan máshol olvasták az ezzel kapcsolatos figyelmeztetést és aggódnak miatta. Nekem T-Mobile-os a telefonom (Wave II). Azt az utat választottam, hogy feltettem az 1.2 gyári európai változatát, ami fentebb be van linkelve. Ezt követően átállítottam a Preconfig segítségével (szintén fentebb leírva) TMH-ról (T-Mobile Magyarország) XEH-re a CSC-t. Megvártam amíg beállítja és újraindul, majd Kiessel frissítettem Bada 2-re. Minden hibátlanul ment. Itt nagy köszönet mind a Multiloader és a Kies fejlesztőinek.
Szerintem nem kell annyira parázni a frissítéstől, mint ahogy néhányan beállítják. Alp dolok: STABIL, VÍRUSMENTES PC, amiről telepítesz és tartsd be az ezen a bloggon leírtakat a firmwarefrissítéssel kapcsolatban. Másik alapszabály: készíts elő mindent átlátható módon (pl. ne legyen száz firmvare verzió ott ahonnan telepíteni fogsz) és ne kapkodj.
Bada 2: szerintem hibátlan. Nekem a fényképező ugyan ilyan mint etötte. A jobbra húzós tárcsázás és SMS pedig benne van, csak még kell egy extra gombnyomás. Nekem tetszik, hogy az e-maileket külön kezeli a hívásoktól és nem jelenik meg a híváslistában. (Ez amúgy is idegesítő volt, mert nem csak az e-mail fiókból kellet törölni őket.) Az új funkciók hibátlanok és a Flash 10 támogatás az új bönkgészőben nagyon jó dolog! A többit ki-ki fedezze fel magának.[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz mattilam74 #3867 üzenetére
Gratula a sikeres frissítéshez! A "Network Lock ON" kérdésre szerintem azért nem reagált senki, mert eddig nem találkoztunk ezzel a témával.
-
mattilam74
csendes tag
Köszönöm! PC-n nagyjából otthon vagyok, de ez a telefon dolog teljesen új volt, gyakorlatilag néány óra alatt sikerült képbe kerülni, nagyrészt ennek a fórumnak köszönhetően. Igazán ebbe az infóba itt futottam bele és még egy másik oldalon. Csak próbáltam kellően óvatos lenni.
Azoknak akinek a fényképező halvány képeket készít: van automata kontraszt és fényérték állítási lehetőség. Ezek beállításához jó szórakozást kívánok!
Köszönet minden értékes hozzászólásért, infóért!
-
mattilam74
csendes tag
válasz @matthew@ #3870 üzenetére
Az ISO értékkel az érzékenységet állítod. Igazán ez régen a film érzékenysége volt hagyományos fényképezőn. Nagyobb ISO értéken pl. gyors mozgású tárgyról lehet élesebb fényképet csinálni. Illetve gyenge fényviszonyok mellett elméletileg jobb képet kapni. Azért elméletileg, mert régen egy nagyobb ISO érzékenységű film tényleg jobb minőséget adott, addig ma a digitális fényképező lapkájának nem tudod túllépni a fizikai korlátait. Az vagy elég érzékeny és jó minőségű, vagy nem...
-
@matthew@
őstag
válasz mattilam74 #3873 üzenetére
Ilyen részletekben nem tudtam h hogyan van ez, csak azt amit írtam.
Amúgy erre tud nekem vki vmit mondani?
Matthew 24:42
-
FLATRONW
őstag
válasz @matthew@ #3877 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az csak a telefonra telepített alkalmazásokat és adatokat tartalmazza, nem pedig a régi szoftvert. Ahogy lefutott a frissítés, a Kies rögtön megkérdezte, hogy állítsa-e vissza ezt a mentést.
A KIES-ben van az a lehetőség, hogy biztonsági mentés/visszaállítás, és azon belül legalul található a visszaállítás.[ Szerkesztve ]
-
beni18
tag
válasz @matthew@ #3877 üzenetére
A biztonsági mentés az csak a 2.0 óta él így csak azon tudsz mentést visszaállítani.A Kies csak a telefonra mentette adatokat menti le (névjegyek...stb.). A Kies nem támogatja a downgradet (mint ahogy szinte semelyik frissíthető elektronika eszköz sem), így egyedüli járható út az a multis frissítés amit pár hsz ezelőtt leslieke is linkelt.Arra kell csak figyelni teljes frissítést válaszd (tehát a Bootfileokat is frissíteni kell). Sok sikert a majd hozzá
-
-
@matthew@
őstag
Igazából ha a Samsung Magyarországnak küldjük az karcsú vagy nem? Olyat meg tudok kérdezni ismerőstől mivel koreai és itt élnek Mo-n és tudna segíteni a fordításban talán h ha összeírunk egy pár dolgot akkor a koreai Samsungnak el tudnák-e küldeni vagy ezt hová kéne?
De ezt nem tudom 100%-ra ígérni h megcsinálja, de megkérdezem holnap, csak addig ki kéne találni h hová kell elküldeni a hibák listájátMatthew 24:42
-
@matthew@
őstag
Rendicsek akkor majd ezt később elkezdjük összesíteni és ha sikerül az ismerőst ezzel kapcsolatban aktiválni akkor még lesz segítség hazai pályán is de ezt mondom nem tudom 100-ra ígérni, de legalább összegyűjtjük és akár a magyar képviseletnek elküldjük Én elkezdem akkor most gyűjteni a fórumról egy doc-ba a problémákat és úgy később könnyebb lesz egyszerűsíteni
-
@matthew@
őstag
válasz azoltan88 #3889 üzenetére
Csak 1 kérdés: a 3. vagyis bill zár feloldása az 1.2-ben nekem csak a feloldó gombbal működött, a 2.0-nál nekem meg megy a feloldóval, a középső gombbal is Illetve a jobbra, balra húzásban sztem tuti nem lesz változtatás, mivel az így is jól működik mivel most is el lehet húzni csak ott kell kiválasztani 4 lehetőség közül h mit csinálsz, úgyhogy ebben sztem nem lesz változtatás részükről , de felírom ezt is
Szerk.: még a laggoló legördülő menüt is hozzá tenném illetve az esetenként gyengébb aksi időt illetve a fénykép minőség romlását némely esetben.
[ Szerkesztve ]
-
gabo01
senior tag
válasz @matthew@ #3891 üzenetére
- híváslista probléma (csoportosítsa a név alá az eseményeket mint az 1.2-ben)
- hívás és üzenet kezdeményezés úgy mint az 1.2-ben - azaz jobbra vagy balra húzás hosszan
- billentyűzár feloldása bármelyik gombbal úgy mint az 1.2-ben
- laggoló legördülő menü
- rövidebb akkumulátor használati idő (én nem tapasztaltam!)
- fénykép minőség romlás -
@matthew@
őstag
-
PartyShan
aktív tag
Érdemes visszaolvasni a tapasztalatokat mint pl az enyém és abból is kigyűjteni a negatívumokat és felírni a listára.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Politika
- Gitáros topic
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Játék télapó sapkáért, csak PH! segítőknek. (2024) Ha nem vagy segítő, ne írj bele!
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest