-
Mobilarena
Samsung Galaxy W – racionális döntés
i8150
[olvasd el az összefoglalót!]
Új hozzászólás Aktív témák
-
atike
nagyúr
-
gzbotii
nagyúr
Ez a keszulek, kap majd ICS frissitest? Gondolom nem
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
iMaverick
addikt
válasz gzbotii #3403 üzenetére
Hivatalosan nem fog, a nem hivatalos verziót már hegesztik az XDA-s srácok.
Van már működő alpha verzió, csak a kamerát nem kezeli. Én már ki is próbáltam és nem volt rossz. Csak aztán hirtelen kellett a kamera...
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
dipeti
senior tag
Első hsz-be bele kéne írni egy ilyen GYIK-ot, mert minden második nap ugyanazt kérdezik az emberek.
Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
SkyLine3000
addikt
Lehet, h én nem vagyok ennyire "sietős", de engem egyáltalán nem zavar az az 1 mp. Ha itt fel nem hozzák, fel sem tűnik.
Amúgy, így alig 1 hét és egy frissítés tapasztalatából azt kell, h mondjam, qrva jó ez a kis teló! Szép a kezelőfelülete, gyors és ugye az android miatt a szoftver nagyon jól turbózható. Valahogy nem ver a víz az ics miatt. Az akksival is meg vagyok elégedve. Az O2 után kicsit tartottam, h hamar merülni fog, de ha csak telefonálok, néha frissítem az időjárást és az emaileket, akkor pár napig elmegy. Most épp 34 óra akksi használatnál tartok és még 73%-on van az akku. Ami azért nagyon nem rossz.
Próbáltam tesztelni az erejét is. Megkínáltam NFS-ekkel, Gangstarokkal, GT racing Motor akadémiával és mind röccenés nélkül fut rajta. Próbáltam a GTA3-at is, ami szintén nagyon szépen fut, de valamiért ált. 1 perc után kifagy. Mitől lehet? Próbálta már valaki?
Pedig simán kéne futnia rajta.
A játékokhoz letöltendő több 100 megákat meg olyan gyorsan lekapta wifivel, h csak néztem. -
Rotate
veterán
válasz SkyLine3000 #3407 üzenetére
a GTA bugos... S2-n is fagyogat... ICS óta ritkábban... rettenetesen megírt játék, pedig amúgy amikor működik, imádom
-
dipeti
senior tag
válasz SkyLine3000 #3407 üzenetére
Régebben próbálgattam a GTA-t én is, de valamiért sosem sikerült játszható minőséget produkálnom.
-
SkyLine3000
addikt
Tehát akkor nem az én készülékemben van a hiba. Nem igaz, h nem lehet normálisan megírni. Pedig hogy örültem, h nyomhatom nosztalgiából telón is. Azért a Gangstar-ok sem rosszak. Tiszta gta feeling. Ezek legalább normálisan mennek.
-
HSM
félisten
válasz SkyLine3000 #3410 üzenetére
Srácok, valamit kegyetlen csúnyán benéztetek a fónotokon... Én ugyan csak egy 2-3 órát játszottam GTA4-el, de úgy ment, mint az álom, fogyás, programhiba nyoma sem volt.
Viszont szabad memória kell neki, az 100%. Én az előző romon próbáltam, az LB4 végűvel, de mivel az új mindenben jobb nálam, azon is mennie kéne...
Annyi volt nálam bütykölve a telón, hogy fagyasztva voltak a nem használt gyári programok, hogy több memóriám legyen szabad, és csak pár widget volt kinn, és egy kevés memót zabáló bilentyűzetem volt (/van) használva. (Digit óra, feladatkezelő, kis naptár, és köpönyeg-időjárás.)[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz pyron25 #3413 üzenetére
Én a memóriára gyanakszom... Nálam akkor dobják el magukat az amúgy stabil alkalmazások, amikor nagyon elfogy a memória. Pl. az Opera böngésző, amit használok, sosem fagy sima weboldalakon, de ha véletlen megnyitok 3-4 nagyobb oldalt, el tudja dobni az agyát egyből...
Ha megnézed a Settings-->Applications-->Runing services menüben, mennyi a szabad memória, mielőtt indítod a progit? Nálam, mikor GTA-t próbáltam olyan 120MB körül volt a használt, a többi szabad maradt.
(#3414) dipeti: Ami kb. 3 hete a legfrisebb volt.
[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
Találtam valahol egy oldalt, ahol a fagyásra vannak tippek és ott is írják a sok szabad memót és területet. Csak mire ezt olvastam, már vagy 5x próbáltam, mindig ugyanazzal az eredménnyel. Aztán elment tőle a kedvem, de megint kipróbálom. Sok minden nincs fent a telón a gyári állapothoz képest. A 7 oldalból 4 szinte üres. Pár játékot tettem fel, meg a szokásos tesztprogramokat. Tehát nincs túlterhelve a rendszer.
Ja, csodálkoztam is, h te már a 4-el játszol, amikor nekem még a 3-al sem sikerült...
Persze ráértettem. -
HSM
félisten
válasz SkyLine3000 #3417 üzenetére
Huh, az elég kevés... Nálam a legfrisebb gyári romon, normál használat mellett MOST ÉPPEN megnézve 137MB használt és 174MB szabad... Ebbe benne volt nálam is a 10MB settings alkalmazás. (És az előbbi postomban is annak futása mellett volt 120MB körül a használt memó.) És ez a full gyári legfrisebb. Én leszedtem a nem használt képernyőket TW-ben, csak kettőm van, meg a leírt widgetek. A Samu féle task manager zöldségeket ír, az azt mondja, 238MB/351, de neki nem hittem sosem.
Annyi van, hogy runing services-nél én le szoktam lőni, ami nem kell, social hub, update, email, meg valami szürke doboz ikonos cuccot. És az új rom csak nagyon ritkán indítja el őket újra.
Talán amin még sokat spórolok, a billentyűzet, 8-10MB körül eszik cakk-pakk, és nem használok hozzá szótárat (mert amúgy is utálok minden ilyesmit), így azon is spórolok +10-20MB-ot, hogy nem fut a dictionary service, vagy micsoda a billentyűzet mellett.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz SkyLine3000 #3420 üzenetére
Nem tudom, használnak-e, mivel nem látszik a TW memóriafoglalása valamiért. De a kiszedett ablak csak kevesebbet kérhet, mint az üresen de ott álló. Később vissza lehet tenni őket bármikor.
(#3419) SkyLine3000: A 170MB szabad ram már sokkalta jobban hangzik. Így már megérhet egy próbát a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
-
stvnppp
senior tag
válasz SkyLine3000 #3422 üzenetére
Nem pont az eltávolítás mellett, de lesz
Amúgy nálam a memória tisztítása után is max 100 MB a szabad RAM. (full gyári)
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Pedig direkt írtam, ez teljesen üzemszerű használattal, 6x órás uptime, és egy aktív használatú nap után, spontán elővéve....
Mint korábban írtam is, nem gyári launcherrel nekem is sokkal rosszabb értékek voltak, kevesebb ramom maradt sokkal, mert a launcher is megzabált legalább 10-20MB-ot, és ezt nem ellensúlyozta semmi, mintha a TW továbbra is ment volna a háttérben. Én arra gyanakszom, hogy a TW-re van optimalizálva a fón memóriakezelése, így minden más csak ront a helyzeten, hacsak nem gyárilag van belefőzve megfelelően a romba.
Ráadásul sok widget zabálja a ramot, ellenben a TW-ben van pár, ami "költségmentes", pl. a task manager, meg a naptár, és az óra is baráti a maga 2-3MB-jával.
(#3422) SkyLine3000: Ahol eltávolítod, ott megjelenik egy bazinagy + jel, azt kell használnod majd, nem fogod eltéveszteni.
[ Szerkesztve ]
-
SkyLaci
őstag
a Futó szolgáltatásoknál van pár ami teljesen feleslegesen megy, pl E-mail, Social Hub,...lehet hogy van még csak azokról nem tudom hogy mik, így azt sem tudom hogy feleslegesek-e, hogyan lehet ezeket végleg kiirtani?
a Térképek is minek megy?
[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
Egyébkén jó a villanója. Most csináltam tök sötét szobában képet és frankó világos lett, egész kevés képzajjal. Az O2-ben dupla villanó volt, de az sem volt sztem erősebb.
-
HSM
félisten
válasz SkyLine3000 #3431 üzenetére
A Samu billentyűzet jó, de nem állítható rajta a hosszan nyomás ideje és a 15-20MB-os memóriazabálás nekem nem jött be. Amit nálam látsz se tökéletes, de jól használható és egész kevés memóriát kér csak, én egész megszerettem.
(#3428) SkyLine3000: A térkép azért megy, mert gyűjti a mindenféle wifi meg cellainfós adatokat, amit majd elküld a cégnek, ez van, ha belemész a cellainfós helyszolgáltatásba, akkor te is része leszel az adatgyűjtő rendszernek. Először én is elfogadtam lelkesedésemben, aztán a friss romon már nem követtem el újra ezt a nagy hibát.
[ Szerkesztve ]
-
kacsuszka
aktív tag
hálóóó
nekem go lockerem van ics kezdőképernyővel de nemjelzi a nemfogadott hívást/sms-t
lehet tenni vmit?
-
HSM
félisten
válasz pyron25 #3434 üzenetére
És így is fagy? Hát az nagyon fura... Friss verzió? Milyen romot használsz? Használsz valami vírusölőt, vagy tűzfalat, vagy hasonlót, ami beleturkálhat a rendszerbe? Nagyon más ötletem nincs, én még azért elég új vagyok android körökben....
(#3433) SkyLine3000: Kiváncsi leszek, így jó lesz-e, remélem igen.
[ Szerkesztve ]
-
pyron25
aktív tag
Amikor kipróbáltam a GTA-t akkor még 1-2 napja használhattam a telót. Most már legalább 2 hónapja használom és azóta nem is próbáltam
Nem használok semmi víruskeresőt meg semmi egyéb ökörséget (nem is értem hogy minek kell ilyen telóra) csak lassítja. Amúgy gyári legfrissebb cucc...[ Szerkesztve ]
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!!!
-
SkyLine3000
addikt
Csináltam 212mega szabad memóriát, meg egy csomó üres tárhelyet, de a rohadt gta ugyanúgy fagy. Úgyh asszem nem vesződöm vele tovább.
-
dipeti
senior tag
Egy apk verzió számot valami okos mondhatna, és azzal talán több esélyed lenne
-
SkyLine3000
addikt
válasz SkyLine3000 #3444 üzenetére
1.2-t raktam föl.
-
Zeager
csendes tag
válasz FalconKnight #3443 üzenetére
hali az lenne a kérdésem h cm9be is csak 350 mega ram elérhető ?
más
én akármilyen keyboardot rakok fel mindegyik megeszik ugyan annyit memóriát szinte ugyanannyit mint a gyári 11MB-ot a hacker is eszik :/
[ Szerkesztve ]
-
Zeager
csendes tag
válasz FalconKnight #3447 üzenetére
akkor a samu jól át vágott minket..... azt hittem csak a TW miatt van lefoglalva a maradék 150 de igy elég pofátlanul át vertek minket...
-
gipsztigris
addikt
Mondjuk (nem mintha annyira hiányozna az a 150 mega) azért kíváncsi lennék, hogy vajon miért hirdették mindenhol 512 Mb RAM-al a vasat!
A Samsung honlapján meg egy büdös szó sem esik a RAM méretéről......de még a proci típusáról sem. :-)
[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
SkyLaci
őstag
na most már nem értem ezt a RAM dolgot, 512 MB van benne csak valami lefoglal 150-et, vagy 512 helyett csak 350 MB van, más telefonokban amik 512 MB RAMosak azokban a felhasználó is 512 MB-ot lát?
Új hozzászólás Aktív témák
Az összefoglalóban nagyon sok kérdésre választ kapsz, ezért kérünk, hogy mielőtt hozzászólnál a fórumhoz vagy (!)nekiállnál flashelni a telefont(!) alaposan olvasd át!
Összefoglaló tartalma:
- Rövid leírás
- Doboz tartalma
- Garancia
- Hibák
- Recovery mód
- Download mód
- Wipe/Full Wipe
- Root! (Unroot)
- A készülék szoftverének (FW) frissítése, cseréje, javítása:
KIES; (F)OTA; ODIN
- CWM (ClockWorkMod)