Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Shyciii

    veterán

    válasz Keem1 #5663 üzenetére

    "...általában ha 90% környékére esik vissza."

    Töltés közben sose esik vissza 90% környékére...Nincs ekkora holtjáték a töltés közben. Attól, hogy te nem érzed a töltőn, hogy melegedik, az nem jelenti azt hogy kikapcsolt. Ekkor dolgozik csepptöltésen.
    Az elektronika egy bizonyos szintnél jelezteti, hogy fel van töltve az akksi, de valójában ekkor még nem éri el a 100%-os töltöttséget, hiába jelzi a mobil. Ekkor vált át csepptöltésre, és jóval lassabban mint előtte, de így eléri a teljes töltést, vagyis, amikor a mobil jelzi, hogy 100%-on van, még érdemes 1-3 órát rajtahagyni a töltőn, mert akkor lesz teljesen feltöltve, vagyis tovább fogja bírni.
    Persze ez a tovább szó csalós, mert csak annyit fogunk észrevenni, hogy lassabban esik a töltés az elején, mintha rögtön levesszük, mikor 100%-ot jelez.

    "Ez egy akksi, nem földöntúli csoda."

    Az a baj, hogy te baromira leegyszerűsíted az akksi működését, pedig nem így van. Nem véletlenül, hogy nem lehet keverni a töltőket, főleg ha ólomsav bázisú, vagy nikkel, li-ion, li-polimer akksiról beszélünk. Ezek között nem kis fejlődés ment végbe, ennek megfelelően a töltési mechanizmusok is változott.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák