Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • karldergroße

    senior tag

    válasz Simba86 #31206 üzenetére

    Jól van Öcsisajt, még szerencse, hogy nem te mondod meg, kinek a hozzászólásaira van itt szükség. Tudod, ez egy demokratikus fórum, ez nem a Hit Gyülekezete, ahol csak "pozitív" hozzászólások jelenhetnek meg.
    Azt is tudod bizonyára, hogy a Google Play-en is megjelenhet minden vélemény, és a fogyasztó az értékelések alapján eldönti, kell-e neki az alkalmazás, vagy nem. Szóval ennyit a "megtévesztésről". Jobb, ha reális képet kap az, aki telefonvásárláson gondolkodik. És ezt a reális képet nyilván a megrögzött "rajongók" és a tapasztalatból tárgyilagosan értékelők véleményéből szeretné összerakni.
    (Ja még valami: igen, a "NYokia" hihetetlen jó poén, tényleg, olyan jó, hogy most én is használni fogom...)
    A tényszerű kérdésekre visszatérve: alapjában véve szerintem ez mégiscsak egy telefon lenne, és nagyon sajnálatos az, ha pont az alapvető funkciók a leglassabbak, mint a tárcsázó-, a névjegyek- vagy az sms-menü. Persze, ott van az exdialer, nekem is fenn van, csak az egy újabb memória- és akksizabáló app, hisz mennie kell a háttérben ahhoz, hogy gyors legyen. Az is röhej, ha a telefon gyártója által kiadott szoftverrel végzett frissítés NEM MEGFELELŐ (itt írják a NAGYOK), mert utána a telefon akad, lefagy, újraindul: Könyörgöm, akkor miért azt a szoftvert (KIES) adják ki GYÁRILAG? Miért nem mondja a Samsung, hogy odin-nal frissítsünk? Tételezzük fel, hogy a telefont megvette egy 45 éves műszaki antitalentum, mondjuk egy hölgy - még GB-vel. Nem mókol, nem imádja a telefont, nem fohászkodik hozzá, csak HASZNÁLNI szeretné az előírt módon. Ha frissítés van, akkor a gyártó programjával szeretné frissíteni. Ha telefonálni akar, a gyári appot akarja használni, mert nem tud, nincs kedve, nincs fantáziája más appokat telepíteni. Fórumot nem olvas. Az ilyen vevővel MI VAN? Hülye, tehát haljon meg, igaz? És az a baj, hogy - mint mondtam - pont az alapvető dolgokkal van a probléma. Lassúak, kényelmetlenek, sok helyütt logikátlanok.
    De lássuk egyenként:
    1. A tárcsázóról írtam: kínszenvedés kivárni, míg betölt. Az én telefonomon (odinnal frissítve, tehát már unfair a verseny a hölgyünkkel szemben...) 5-6 másodperc. A kies-eseknél 8-9 lehet... Van persze exdialerem, ami jobb. De könyörgöm, ha a MusicPlay mindig fut, akkor egy tárcsázó miért nem futhat mindig g y á r i l a g?
    2. Üzenetek: dettó. A "Nyokia" C7-en mindkettő 1 másodperc. Azonnal ugrik.
    3. Fényképezőgép: 4-5 másodperc. Mire elindul, rég elszalad a pillanat, amit le akar az ember fényképezni. Néha belefagy. C7: 1 másodperc alatt nyomhatod a gombot.
    4. GPS: van igazságod és a Samsungnak jó oldala is, talál jelet másodpercek alatt, ez igaz. De kérdezem én, mennyiért van az embernek Samsungra JOGTISZTA OFFLINE navigációja (pl. Sygic)? Csak azért, mert a Google Navi egy fostalicska és zabálja a netet. Még azt sem mutatja, mennyivel megy az ember. És minden frissítéssel egyre rosszabb. (5 programot nem frissítek soha a Play-en, abból 4 Google... vajon miért?...) A Nyokiához offline navi van, és GPS is - igaz várni kell rá 1-2 percet.
    5. Wifi: ezt nem értem. A C7-en is van. A Samsungé is jó, ezzel egyiken sincs gond.
    6. Multimédia: A C7 zenelejátszójának hangja fényévekkel jobb, egyszerűen jobban szól, mint az Advance gyárija. A fizetős android appok (pl. Poweramp) persze jól szólnak. De a gyári nem, és a másik, az új narancssárga Google féle Play vagy hogyanis hívják pedig úgy szól, mint egy Szokol-rádió, ráadásul mindig futni akar a háttérben: eredmény a teljes letiltás lett, nem volt más lehetőség. Videó: A Samsungnak persze nagyobb a kijelzője, filmet nézni tényleg jobb vele, mint a C7-en.
    7. Akkuidő: inkább nem mondanék semmit, az Advance egy tragédia a C7-hez képest.
    8. Fényképező reloaded: a Samsung jobb képeket csinál, tény, a Nyokia-féle fixfókusz vacak.
    Ennyit a két készülék konkrét összehasonlításáról.
    Ehhez még jönnek az Android hülyeségei:
    9. Nincsenek kialakítható profilok, csak appokkal, ami azért alapvető lenne.
    10. Nincs normális hangtárcsázás (az ősöreg (3510) Nyokiák tudták gyárilag).
    11. A beszélgetések rögzítésére a mai napig nem találtam elfogadható szoftvert. A C7 gyárilag tudja.
    12. A telefont 2G-ről 3G-re és vissza csak a menüben, több lépésben lehet átkapcsolni; nem értem miért, egy gombnyomás volt a finneknél...
    13. A kezdőképernyő nem tud elfordulni fekvő módba... Ez röhejes. Ha az ember kilép egy appból és kényelmesen akar navigálni, mindig forgatni kell a telót.
    14. Nincs gyári jelzés, ha nem fogadott hívásod, vagy üzeneted jött. A C7-nek ilyenkor villogott a menügombja. Természetesen erre is vannak jó kis akksiszopó szoftverek, amelyek felébresztik a telót, de ezeket jobb nem használni, ha azt akarjuk, hogy még este is legyen nafta az akksiban.
    15. A Nokia C7 - ha kézbefogod - agy masszív telefon benyomását kelti. Van fogása, fém hátlap, van súlya. A Samsung Advance egy sérülékeny, súlytalan, hiperérzékeny eszköz. Fél méterről ejtettem le parkettára. Lepattant a külső fém/es/ :-) keretből a festés, ami hajszálvékony. Jelzésértékű. (Valahol úgy mondják: bóvliszerű...) Csupa műanyag, a hátlapot egy kétéves gyerek megenné.
    16. A Google saját szoftverei frissítésről frissítésre rosszabbak. Legjobb példa: Google talk vs. Hangouts. Amióta Hangouts van, az értékelések átlaga szerintem 2 csillag alatti. Mindenki háborog. A Google leszarja. De a Gmaps és a Gmail is rosszabb lett, nem beszélve a youtube-ról, ahol már URL-t sem lehet másolni. Szerencsére az advance-on még le lehetett törölni a frissítéseket és így visszatérni pl. a talk-hoz, de 4.2.2-n már gyárilag ezt kapod. Miért van az vajon, hogy több ember visszatért a JB-ről GB-re?
    +1 Természetesen van pár dolog, amiben a Samsung jobb: például kényelmesebb gépelni vele. Meg dizájnosabb és a felhasználói "élmény" nyilván erőteljesebb, meg egy pár dolog biztos, amit majd Te szépen megírsz.
    Tehát összefoglalva az a véleményem, ha androidot akar valaki, szerintem minimum az S3-nál vagy az S4-nél, esetleg egy jobb HTC-vel vagy Nexus-szal kezdje. De EZ a teló gyenge hozzá és magával az androiddal is gondok vannak.
    Ja, és még annyi: ez a 31206-os hozzászólásod tényleg szerkesztve lett ilyen? Milyen lehetett akkor az eredeti?...

Új hozzászólás Aktív témák