Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz zoli62 #21363 üzenetére

    túlbonyolítod, semmi ilyesmi nincs, a szolgáltatósra is csak rákerül néhány olyan specifikus alkalmazás, amit a play áruházból amúgy letölthetsz, de a szolgáltató megteszi ezt előre, mert egyrészt érdeke fűződik hozzá, másrészt sokak számára tényleg hasznos, a műsorújságot például sokan használják független firmware verzión, de más szolgáltatós firmware verzión is.
    a másik része, hogy a szolgáltatós konfigurációk nem feltétlenül a szolgáltatós firmware verzióban adottak, a független firmware verzió is képes utólag beállítani dolgokat, ha beazonosítja adott szolgáltató sim kártyáját.
    az n97 és a symbian még más tészta volt, android alatt gyökeresen változott minden, itt nem kell már olyan szinten belenyúlni a firmware verzióba, hogy feltlepüljön egy - vagy több - utólag elvárt alkalmazás.
    az viszont furcsa, hogy egy szolgáltató más és más alkalmazásokat tesz rá például egy samsung, sony...stb androidos rendszerre, ennek a miértjére kíváncsi lennék, mert a párom s advance telefonján több szolgáltatós indíttatású - a play áruházban amúgy elérhető - alkalmazás is van, de nekem az xperia z csak egy origo alkamazást tartalmaz többletben, az itteni régiós független firmware viszonylatában.
    telepítettem eltérő régiós független firmware verziót, na attól az isten óvjon engem, nem is tudom, hogy miként viselik el a használók, annyi "vacak" volt benne - persze ez nézőpont kérdése, itt is sokan gányolják úgy tele a telefonjukat, hogy számukra az a jó, másoknak meg nem, ez egyéni elbírálás kérdése...

Új hozzászólás Aktív témák