Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Shyciii

    veterán

    válasz szab.tam #1993 üzenetére

    szab.tam

    Az a baj, hogy te annyira leegyszerűsíted a problémát, ami az informatikában nincsen. Először is ott kezdődik, hogy anno amit használtam sim kártyát, az nem teljesen ugyanaz, mint amit mondjuk 1 évvel ezelőtt kértem (és ki tudja közben még hányszor módosítottak rajta). Nem véletlenül mondják azt, hogy akinek régi sim kártyája van, az inkább cseréljen, ha meg akarja úszni, hogy rendellenes működést tapasztaljon (bizony, még fagyhat is az okostelefon).
    Aztán a ; karakter ősidők óta használatos az informatikában. Ez egy elválasztó karakter (lásd pl Excel). Nem magyar nyelvterületen általában ezt használják, máshol a vesszőt. Külön állítható amúgy az operációs rendszerben is (Windows). A gond az, hogy aki nincs ezen a területen minimális szinten, az utána automatikusan szídja a rendszert pl ez miatt, ahelyett, hogy pl utána nézne, és rájönne, hogy évezredek óta így működik, és a több éve szajkózott megoldásokat - miszerint központosítsuk a cuccainkat - használná.
    Arról már nem is beszélek, hogy már akkor illendő volt használni a telefon memóriáját kontaktok tárolására a sim helyett, mikor az erre képes telefonok kijöttek (ez sem most volt már)...Ugyanis a telefon saját memóriájából egyszerűbb átszenvedni egy másik telefon tartalmára: lásd Nokia S40-es rendszeréről Androidra. Te gyakorlatilag a legalapvetőbb hibát követted el azzal, hogy a simre másoltál minden kontaktot (a sim korlátait már meg sem említem ezügyben)

    leslike

    Ugye nem gondolod azt, hogy amiről nem hallasz a mobilarenan, indexen, blikken stb az nem létezik? Nemrég pont erről volt szó, mikor az androidban találtak egy súlyos hibát, hogy érdekes módon a népszerű oldalakon az ios biztonsági hibáiról "egyáltalán" nincs szó, csak az eldugottabb fejlesztői oldalakon, ahol általános user nem jár, ellenben azt hiszi így, hogy biztonsági hiba nélküli az ios.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák