Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nyadan

    csendes tag

    Sziasztok!

    Bevallom, hogy csak pár oldalt futottam át visszafele, de látom, hogy az akku téma nagyon megy. :) Én a sima S22 készenléti idejével kapcsolatban lennék kíváncsi a tapasztalatokra.

    Pár hete váltottam egy S8-at az S22-re. A fő indokom a gyengülő üzemidő és a dual sim hiánya voltak. A telefonnal nincs semmi bajom. Szép, gyors, stb. Viszont a készenléti ideje nagyon nem tetszik. Két Telekom-os SIM van benne. Az egyikről mennek a hívások és üzenetek (ez a munkahelyi kártyám) a másikról meg a mobilnet (ez a privát kártyám). Az 5G hálózat ki van kapcsolva, LTE/3G/2G automatikusra van állítva mind a két kártya. Budapesten lakom (Corvin negyed), szóval a lefedettség eléggé jó, nem 1-2 egységen szenved folyamatosan. Ezekkel a beállításokkal egy este alatt (egy 8 órás periódus, amikor nincs a telóhoz nyúlva) nagyjából 10%-ot merül. Ha beteszem repülőgép módba és visszakapcsolok mindent (wifi, bluetooth, location), akkor csak 3-4%-ot. Ez már feltűnt, mikor megvettem és laktam be a telefont. Nem volt benne SIM és hasonlóan jónak tűnt az üzemidő, aztán mikor belekerültek egyből csökkent.
    A kérdésem igazából az lenne azok felé akik 2 kártyával használják, hogy ez normálisnak számít? Ennyire megviseli a telefont a hálózat keresés/tartás? Sokallom, hogy 24 óra alatt elmegy arra 30%, hogy a telefon csak "létezik" 2 SIM kártyával. :)

    Kiegészítő infók:
    Nem vagyok egy power user. Csak olyan appok vannak fent amik kellenek. Ezek mind be vannak sorolva a különböző alvási csoportokba. Egyáltalán nem játszom a telefonon. Egy Huawei órával van összekötve folyamatosan. Kikapcsoltam minden (számomra) felesleges Samsung, Google és egyébb szolgáltatást. Még Android12-n fut, direkt nem váltottam. RAM plus ADB parancsokkal kikapcsolva. Felesleges alkalmazások (pl Samsung Free) ADB parancsokkal eltávolítva. Developer opciókból a "Suspend Execution for Cached Apps" funkció engedélyezve. 20% és 85% között töltöm. Éjszakára nem hagyom rajta. Nem használok (még) Bixby rutinokat.

    Köszi előre is a tapasztalatokat (már aki végig olvassa ezt a regényt). Ha az jön ki, hogy ez normális, akkor elfogadom, de addig reménykedem, hogy van valami beállítás, ami felett átsiklottam. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák