- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S9 és S9+ duplateszt
- November 19-én elindul Kínából a Vivo X200 és X200 Pro
-
Mobilarena
Ha nem működik az OTA update:
Új hozzászólás Aktív témák
-
duo
addikt
sziasztok!
A54 helyett (feleségemnek adtam, jobban látja, munkához is jó neki)
vagy az A55-öt gondoltam. (rettenetesen kényelmetlen sajnos, de még barátkozom a gondolattal. az új/ garis használt lenne).
vagy használt, kicsit lerúgott keretű de új akksis s21- jött szóba. (kompaktabb elég erős hardverrel, számomra még elég ideig bíró támogatottsággal)
kérdésem megérné ez utóbbi? A SOT-t kipucolással 60Hz-el ki tudnám tolni, + veszek egy nillkin frosted shieldet, (vagy létezik fóliázás is hátlapvédelemre pl) de a térerő/melegedés kicsit aggaszt. illetve bővíthetőség híján nem tudom mennyit harap le a droid a 128 Gigából, ergo mennyi maradna az adataimnak.
köszi ha válaszoltok!Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
zombei
aktív tag
Nekem belakva ~60GB szabad most épp.(Rendszer adatokra 13,94 GB-t ír.) 60Hz, sötét mód, alacsonyabb fényerőn nekem olyan 5-6 óra SOT jön ki 80%-ra töltve, és nem csutkára merítve. (Ha keveset van használva ~ napi 20% merülés, ami csak készenlétben is hasonló.)
Hátlapra is van fólia, nekem is van rajta (alis) matt felületű. (Bár egy kemény tok is van rajta, szóval sokat nem számított. ) -
csorbajeno
veterán
Nálunk a családban van egy A55 így van összehasonlításom. A gyakorlatban mindkettő elég gyors számomra, mindkettő fluid, amit a szintetikus tesztek is igazolnak, mert kb. egyforma pontszámot hoznak. Ami inkabb lényegi különbség a kettő között az a kamera, ami a gyakorlatban az S21-ben jobb(bár ez is lehet szubjektív), a méret(az A55 nagyobb kijelzővel van ellátva, ami multimédia, játék esetén jelenthet előnyt, illetve a nagyobb házban nagyobb akku kapott helyet, így az A55 tovább bírja szuflával) és végül a szoftveres támogatás. Az S21 az utolsó főverzió frissítésére vár, míg az A55 most kezdi ezt a fajta útját. Szóval ezeket kell mérlegelned, hogy neked mi a prioritás, mert a mindennapokban mindkettő megállja a helyét.
Tárhely szempontjából a 128GB-ból kb. 100-105 ami neked megmarad, a többi a rendszeré. Nekem van jaték meg egy pár app a kb. 1000 fotó/videó mellett és így van 70GB szabadon.[ Szerkesztve ]
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Van arra mód, hogy tiltsam a 2G-t?
Csak érdekességképpen érdekelHölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
TODI1111
veterán
válasz zombei #11157 üzenetére
Ezek a hacker eszközök úgy működnek, hogy először "áttérítik" a készüléket egy saját 4-5G hálózatra és onnan kényszerítik a 2G használatára. A tévedés jogát fenntartom.
"A cellahely-szimulátorok, más néven hamis bázisállomások (FBS) vagy Stingray-ek, olyan rádióeszközök, amelyek valós cellahelyeket képesek szimulálni. A csalók és csalók ezekkel az eszközökkel ráveszik a közeli eszközöket, hogy csatlakozzanak az általuk irányított hamis 4G/5G mobilhálózatokhoz. A csatlakozást követően az eszközöket olyan 2G hálózatokra kényszerítik, amelyek nem olyan biztonságosak, mint az újabb hálózati szabványok. A 2G hálózatokból hiányzik a 4G/5G hálózatok által kínált számos kulcsfontosságú biztonsági funkció."
-
valeno
tag
Sziasztok!
Barátnőmnek van egy céges samsung a52s telója, be kellett állítania egy új pin kódot amikor irodában volt de elfelejtette. Így nem tudja feloldani a telefont.
Van ötlet hogyan lehetne ezt feloldani vagy melyik topikban tudnám ezt megkérdezni? Köszi szépen a segítséget. -
duo
addikt
válasz csorbajeno #11154 üzenetére
hááh. nem könnyű.
az akksi idő persze jó dolog, meg a szupport is, de a hordozhatóság is. kicsit megfogdostam a napokban egy a55-öt. minőségi darabnak tűnik, de tokban az már lehet h törvénytelenül nagy lenne. nem tudom. élhető még az a méret?
Alszom még rá párat.Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
tome0001
senior tag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani bevált üvegfóliákat linkkel együtt?
Aliexpresses verziók voltak eddig, de 2 nap alatt elkezd feljönni, így ezt az olcsó vonalat szívesen elengedném.
Köszi előre is -
SztiviVander
őstag
válasz tome0001 #11165 üzenetére
Szerintem itthoni boltokban mar keves lesz a jo uveg, tul regi a telefon mar ahhoz.
Nekem ez van rajta 2.5 eve, sehol se jon fel, gyakorlatilag lathatatlan (tokban a kijelzo szele sem latszik). Persze ehhez zsir es pormentes felrakas is kellett. Sajna reg nem forgalmazzak, ha torne rajta az uveg en is bajba lennek mit tegyek ra. -
tome0001
senior tag
válasz SztiviVander #11166 üzenetére
Koszi, csak pont ez lenne a lényeg hogy tudjak rendelni egy olyat, ami meg kaphato, es bevalt tipus... Mert mar joparat kiprobaltam, de mind rossz, mondjuk 1000 Ft-ert mit varok?!
-
zombei
aktív tag
Igen, olyasmi érzésre. Ezen semmi zsírfolt nem látszik, az ujlenyomatok sem. (De tényleg nem olyan könnyű felrakni mint az üveget. Van hozzá ilyen kis karton simító, középen le lehet ragasztani aztán onnan két ériányba megindulni vele, egy-egy folyamatos mozdulattal, majd leszedni a felső védő réteget amitől nem nyúlik meg jobban a felrakás közben.)
-
mhydas99
aktív tag
Ha nem odzkodsz a felujitott twlwfonoktol akkor a Rejoynal allapottol fuggoen mar kaphatsz A55 aron 1/1,5 eves hasznalt S23-at ami sokkal jobb vetel az S21-nel is. En a helyedben arra mennek ra. Aprosag, de ha mar csereltek kinelzot/keretet/akksit a telefonban akkor mar nem lesz vizallo, erre erdemws figyelni. Cseppallosag ugyanugy megmarad egyebkent.
-
mhydas99
aktív tag
válasz zombei #11174 üzenetére
Pedig abban hihetsz. Nekem a Huawei P20 Prom (IP67) 3 evig nem produkalt semmi hibat. Heti ketszer mostam meg csap alatt. Aztan bekuldtem akksicserwre, utana ugyanugy csap alatt mostam meg es a kameravedouveg ala bement a viz. Baja nem lett, 2 nap alatt kiszaradt de utana mar nem tettem viz ala...Mellesleg hivatalos szervizbe kuldtem. Miutan irtam nekik hogy buktam a vizallosagot kaptam a valaszt hogy telefon bontasakor automatikusan ugrik a vizallosag hiaba hasznalnak profi ragasztot es gepeket a visszaszerelesehez, de akkor sem lesz mar gyari minosegu. Akkor ezt nwm tudtam...
[ Szerkesztve ]
-
MadMancs
veterán
válasz zombei #11174 üzenetére
És milyen jól teszed.
S21U 2,5 éves koráig simán bírta víz alatt. Tavaly nyáron már beázott. Szerencsére csak kamera nem volt használható 1 hétig mert tiszta vastag pára volt az összes lencse, de kiszáradt és azóta is tökéletes.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
zombei
aktív tag
válasz mhydas99 #11175 üzenetére
De alapból a gyárira sem terjed ki a garancia, le van írva sok helyen apró betűsen, hogy elméletileg ezt bírja, de ha baja lesz, és megbontásnál a kis nedvességjelző matricák elszíneződtek, akkor bukta a gari.
Én ezt is belerakom ilyen vízálló zacsi szerű telefon tartóba SUP-ozáskor.
[ Szerkesztve ]
-
mhydas99
aktív tag
válasz zombei #11177 üzenetére
Igen beleirja az osszes gyarto nyilvan, hogy ha baj tortenne ne kelljen gariztatni. Nekem mar 8 eve lassan csak vizallo telefonjaim vannak, amig nincsenek megbontva (szetszedve) addig tokeletesen vizalloak voltak nekem. Persze ha leejted es behorpad kisse az alukeret vagy mikrotores van a kijelzo szelen, kameraknal akkor mindegy mert beazik. Nekem ilyen nem volt meg, ne is legyen. Ugyhogy hiaba van leirva attol meg nekem bevaltak.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz gainwardgs #11179 üzenetére
Akku nem púpos?
-
TomPack
őstag
válasz gainwardgs #11179 üzenetére
Ha nem az akksi nyomta fel a hátlapot, akkor a meleg miatt tud elengedni a ragasztó! Nagyon más lehetőség nem lehet. Ha tokban van a telefon akkor soszor nem érezni annyira a melegedést, éa telefon is nehezebben bírja leadni azt a külvilág felé.
-
duo
addikt
válasz mhydas99 #11173 üzenetére
A55-öt itt venném 95-115 közt. ami 115. arra letiltás elleni gari is van. 117-123-ért vannak rejoyon s21-ek. az s23 azért jóval több. persze kedvező áron van, kétség nem fér hozzá, de az túl van a tehetségemen.
amúgy s21 felé hajlok (és sajnos bejött a képbe egy iphone 12 pro is. de azt még fontolom mert nem hiányzik egy ökoszisztéma-váltás)Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
zombei
aktív tag
Használt S21 65-85e között van általában, 70e körül már ki lehet fogni szép állapotban, ha én most gondolkodnék vételben akkor biztos ilyen formában, nem 110e+ -os rejoy-osban. Jövőre szerintem lesz megint regalaxy, aztán akkor mondjuk még egy 20-25e-ből egy kupont véve fel lehet újíttatni, és akkor amíg jön biztonsági frissítés még bőven ellehet vele lenne.
-
duo
addikt
válasz zombei #11186 üzenetére
igen hasonloan gomdolom en is.
találtam egy szépet, karcmentes kijelzővel. mikrokarc van, de pl a kerete szinte érintetlen. egy év garanciaval 100-ért. (128-as mondjuk) még a háta is karcmentes.
70-80-körül gari nélkül van. ha eleg bátor lennék akár olyan is lehetne. de óvatos duhaj vagyok
[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
SztiviVander
őstag
Nincs olyan hogy "letiltas elleni garancia", az csak egy ures igeret/bullshit egy ismeretlen embertol. Es ha nem fizeti a reszletet a szolgaltatonak (akinek mellesleg tobb eszkoze es ugyvedje van behajtani mint neked) es letiltjak a telod akkor majd neked biztos visszaadja az arat. Persze. Ezt ugye te se hiszed el... Mehetsz majd polgari pereskedni maximum. Eleve aki ilyet kiir az alapbol gyanus, mivel mar az elejen hulyenek probal nezni.
Szoval ez a suket duma ne legyen szempont telo vasarlasnal.[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
válasz SztiviVander #11188 üzenetére
de akkor a rejoy is ebben a ligában jatszik nem? oda is beviszi boldog boldogtalan a készülékét
-
SztiviVander
őstag
-
duo
addikt
válasz SztiviVander #11190 üzenetére
köszönöm szépen, figyelembe veszem!
-
mhydas99
aktív tag
-
őstag
válasz mhydas99 #11192 üzenetére
Egyetértek, valószínűleg én is így gondolkodnék, de emlékeim szerint utána sem szűnik meg teljesen a támogatás, csak a havi frissítések ritkulnak (talán negyedévesre...?). Ha nem lesz rajta bankolás, meg mobilos fizetés, akkor ez persze nem biztos, hogy gondot okoz.
+ megfigyelésem, hogy az A széria kamerában nappal nem sokkal marad el, gyenge fényviszonyok között viszont azonnal kijön a különbség az S széria javára."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
mhydas99
aktív tag
válasz Seraph 16 #11193 üzenetére
Lehet hogy ad majd a Samsung negyedeves frissitest, lwhet hogy nem. Regen adott de nem is igertek 5 eves tamogatast mint az S21-tol felfele, szoval nem hiszem hogy adnanak meg. Motivalni kell a valtasra, na.
Masreszt kozepkategoriatol fwlfele mar teljesen jo fotok keszithetoek nappal gyakorlatilag barmilyen markaju telefonnal. Mar mindben 48-50 mpx a fokamera, szoftver az ami igazan szamit mert egy kegyetlen jo fotos szoftvwr meg az S21 12 mpx-es kamerajaval lott kepeket is siman feljavitana Pixel 9 szintre. Ma mar nem annyira a hardver, mint inkabb az AI szamit (mar 4 eve amugy, nem uj dolog). Persze egy csucsszoftver egy relativ legujabb optikaval azert szamit igen.
En szivesen viszontlatnam mar azt hogy csak 1! Szenzor legyen a telwfonban, az viszont csucs, legjobb AI szoftverrel mogotte es valtoztathato rekeszertekkel es zoommal (5x). Mint a regi szep Sonys idokben. Azt megvennem biztos. Termeszetesen kameragombbal (2 allasu)... -
őstag
válasz mhydas99 #11194 üzenetére
En szivesen viszontlatnam mar azt hogy csak 1! Szenzor legyen a telwfonban, az viszont csucs, legjobb AI szoftverrel mogotte es valtoztathato rekeszertekkel es zoommal (5x).
Ismét szívemből szóltál. Biztos, hogy megvan az oka, hogy miért használnak több szenzort, de így lenne az igazi. Az AI része engem nem izgat, inkább a természetes színeken lehetne kicsit nagyobb hangsúly.Azzal, hogy kikapcsolatam a kamerában a jelenetoptimalizálót (néhány hónapja), szerintem itt is rengeteget javult a helyzet. Néha pro módra átkapcsolva is nagyon más lesz, de az önmagában nem mindig elég, mert úgy meg a dinamikatartomány nem az igazi.
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
SztiviVander
őstag
válasz mhydas99 #11192 üzenetére
Azert azoknak a "tamadasoknak" a 99%-nak az alapja az egyugyu felhasznalo, azon meg semmilyen biztonsagi frissites nem segit. Olyat nem tudsz mondani hogy akar regi android os biztonsagi reset kihasznalva elloptak vki penzet (maximum urban legendakat), de olyan hogy a naiv es/vagy olvasni es ertelmezni keptelen ember onszantabol megadja az adatait, az napi tobbszaz eset. Android 10-es mix2s-en is fent van a kh app, teljesen nyugodtan hasznalom rajta, utolso biztonsagi frissites valami 2021-es... De ahogy mondtad, egyszerubb (es profitorientaltabb) uj telefont vetetni ijesztgetessel mint edukalni az embereket hogy ne a telefonja legyen az okosabb.
[ Szerkesztve ]
-
zombei
aktív tag
válasz Seraph 16 #11195 üzenetére
Egy szenzor, zoom, meg még változtatható rekesz is ekkora méretben mai technológiával full esélytelen. (Max olyan formában mint a Galaxy Zoom volt.) Igazából inkább az ilyen 2 meg 5 MP macro/mélység szenzorokat kéne már elfelejteni, mert totál felesleges pazarlás. Legyen egy wide+tele + maximum egy ultrawide. (Bár az UW-ből lehetne W-t csinálni szoftveresen, és akkor elég lenne a két lencse is.)
-
Magnat
veterán
válasz Szaszabond #11164 üzenetére
Jaja, bár most egy kék van rajta, mert a zöldet meguntam
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
mhydas99
aktív tag
válasz zombei #11197 üzenetére
Ha meg tudtak oldani 8 evvel ezelott, akkor siman menne ma is. Ha meg ezert 2 mm-rel vastagabb lenne a telefon (8mm) az nem vastag, cserebe az akksi is nagyobb lehetne. Csak persze nem lehetne nagyon marketingelni mert az emberek fejeben a tobb vagy magasabb szam az jobb ugye, holott sokszor nem ...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Elektromos autók - motorok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motoros topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Megkímélt Samsung Galaxy S21 5G 8/128GB Dual Sim Kártyafüggetlen, fekete színben, garanciával!
- Samsung Galaxy S21 5G 8GB/128GB
- Samsung Galaxy S21 Plus gyári független dobozos 12 hónap szavatosság
- Samsung S21 5G 8/128 GB snapdragon, független
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest