- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
SamS20
senior tag
válasz mgTerminator #12221 üzenetére
TCP nel cubic vagy reno a nyerő? Csak mert stockban ez a kettő van.
-
Slukkica
őstag
-
palesz53
senior tag
no, tcp congestion (torlódás) igen röviden...
legegyszerűbben ez egy hibajavító algoritmus...kissé bővebben: a vevő - ez jelen esetben a telefon -, és az adó (esetünkben a hálózat) adatcsomagokkal kommunikál egymással... arról, hogy az egyes csomagok helyesen megérkeztek-e, visszaigazolást küldenek egymásnak (angolban az 'acknowledgement' kifejezést használják)...
ha ezek az acknowledgmentek 'feltorlódnak' vmiféle hiba miatt (teszem azt egymás után jön belőle több, vagy épp a csomag nem megfelelő helyén jött 'okézás' stb.) akkor 'lép működésbe' ez az algoritmus... ennek különféle elveket követő (pl x időn belül érkezett y db, vagy épp a vevő vagy az adó oldaláról közelítsük-e meg a problémát) algoritmusai (vegas, reno, bic, cubic, westwood stb) azok, amelyek közül választani tudunk pl a tricksterrel...
az még nem világos (számomra), hogy ez az algoritmus miképp van hatással a sebességre...
(amikor én még ilyet tanultam, akkor volt Németországban bevezetés alatt az 1800 MHz-s mobilhálózat, meg volt nagy újdonság itthon az optikai hálózat - előbbivel még a technikusi szakdolgozatomban is foglalkoztam... az én életem aztán másként alakult, és nem sokat foglalkoztam a távközléssel mélyebben a későbbiekben - viszont az elvek a távközlésben hál' istennek nem változnak; maximum a megvalósítás... )
ha elérem, megkérdezem a vodánál melózó volt osztálytársamat, hátha tud róla vmit...vmelyik nap pedig pont egy tesztelési adatokat összegző, a különféle algoritmusok mellett tapasztalt írási/olvasási sebességeket összehasonlító táblázatot láttam erről - ha megtalálom beteszem ide a fórumra... sajnos sorrendet nem jegyeztem meg, csak "lecsekkoltam", hogy tényleg a sokat dícsért westwood (+) a leggyorsabb...
[ Szerkesztve ]
vezess, kövess, vagy takarodj az útból
-
palesz53
senior tag
válasz SamS20 #12251 üzenetére
magát a jkv-t nem találom, de az xda-n franco-nál az eredmények ki vannak postolva...
(még 1x - ami itt westwood néven szerepel, az valójában ww+, egy továbbfejlesztett változat; a régi ww-t már rég kihagyta a google az általa kiadott kernelből, így az még véletlenül sem lesz megtalálható egy kernelben sem...)íme:
Latency - Download - Upload (sebességből az első oszlop a hálózati le, a 2.-ik a hálózatra feltöltési)
cubic:
1st run: 15ms - 10,75Mbps - 7,82Mbps
2nd run: 14ms - 10,84Mbps - 8,06Mbpsreno:
1st run: 13ms - 15,51Mbps - 6,73Mbps
2nd run: 13ms - 14,73Mbps - 8,51Mbpsbic:
1st run: 12ms - 10,38Mbps - 8,61Mbps
2nd run: 13ms - 10,78Mbps - 8,62Mbpswestwood:
1st run: 11ms - 17,65Mbps - 8,30Mbps
2nd run: 13ms - 13,28Mbps - 8,29Mbpshighspeed:
1st run: 13ms - 10,76Mbps - 7,94Mbps
2nd run: 16ms - 14,42Mbps - 8,52Mbpshybla:
1st run: 14ms - 11,19Mbps - 7,44Mbps
2nd run: 14ms - 13,47Mbps - 7,56Mbpshtcp:
1st run: 14ms - 13,24Mbps - 7,03Mbps
2nd run: 15ms - 10,85Mbps - 8,00Mbpsvegas:
1st run: 14ms - 8,49Mbps - 6,62Mbps
2nd run: 14ms - 12,00Mbps - 7,07Mbpsveno:
1st run: 13ms - 9,58Mbps - 8,13Mbps
2nd run: 13ms - 8,50Mbps - 7,64Mbpsscalable:
1st run: 18ms - 12,01Mbps - 8,73Mbps
2nd run: 14ms - 13,96Mbps - 8,23Mbpslp:
1st run: 14ms - 14,90Mbps - 8,68Mbps
2nd run: 14ms - 13,44Mbps - 8,72Mbpsyeah:
1st run: 14ms - 13,37Mbps - 8,28Mbps
2nd run: 17ms - 13,89Mbps - 8,14Mbpsillinois:
1st run: 13ms - 12,93Mbps - 8,24Mbps
2nd run: 16ms - 13,97Mbps - 6,46Mbps(ez persze csak egy mérés... hosszabb távon a westwood előnye és stabiltása még jobban megmutatkozik - ezt egy-egy hosszabb a ww-t egy másik algoritmussal összehasonlító teszten igazolták is... (lte hálózaton más lenne jobb, de ezt tényleg csak mellékesen, nagyon zárójelesen írom ide...))
[ Szerkesztve ]
-
palesz53
senior tag
ha már belejöttem az írásba...
gpu: stock romon elég a 307 MHz, bár sokan felhúzzák 384-re, amivel némi smoothságot nyernek (ekkor 110% túlfeszen szalad a gpu), viszont ez az akksiidőt némileg csökkenti... google-os fejlesztőmérnök szerint ennek a túlhúzásnak ez esetben semmi értelme, mert nincs a rendszernek olyan eleme, ahol erre szükség lenne, ami ezt kihasználná...
ez csak stock romra vonatkozik, az ott gyárilag beállított feszültségértékekkel!custom romokon más feszültségértékeket használnak, ott sem a 384, sem az 512 MHz-re beállított gpu freki nem jelent jelentős fogyasztásnövekedést, így ott ezek "nyugodt szívvel" használhatóak...
-
iOnizer
tag
válasz palesz53 #12256 üzenetére
Tapasztalataim szerint a 384-nek van értelme, mert az tényleg sokat gyorsít, viszont az 512-re felhúzható verzió nem nagyon ér semmit. Ennek pedig az az oka, hogy ha felugrik 512-re akkor nagyon melegszik, aminek az a következménye, hogy visszapakolja magát 384MHz-re, így csak egy rövid időre ment csúcson (ez főleg játékoknál érezhető). A másik, amiért nem ajánlatos az 512MHz az az, hogy a hőtermelés révén nem csak hogy melegszik a telefon, hanem zabálja is rendesen az akkumulátort. Amit még fontos megemlíteni, az az, hogy mivel nincs két egyforma telefon, nincs két egyforma minőségű chip sem, így az egyik Nexus bírja az 512-t, míg a másik nem. (ugyanez a prociknál is érvényes)
Az 512MHz tehát maximum benchmarkban való erőfitogtatásra jó. A 384MHz viszont tökéletesAlá bizony
-
Benex
senior tag
Sziasztok Olyan kérdésem lenne h h tudom megoldani hogy XP laptopra USB vel megosszam a netet..?
Előre köszönöm a segítségetS23 Ultra | Sony A7 IV
-
SamS20
senior tag
játszik valaki innen a rayman jungle runnal ?
csak mert 4.2.1-en simán ment a 2.0.2es verzió, most 4.1.2-n meg elindulna és kilép.[ Szerkesztve ]
-
slice14
veterán
T-Mobile - Debrecen belváros
A telefon jelzi hogy HSPA-n van, de se a Google-vel sincs kapcsolatban, se böngészni nem tudok.
"Ez a weboldal nem érhető el!'
Más is tapasztalt ilyet?
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
ntomka
nagyúr
válasz slice14 #12265 üzenetére
Nekem is szokott csinálni ilyet a T-s kártyám, de ezek szoktak segíteni. Érdekes módon a telenor-os nem csinálja, pedig mennyire szeretik szidni. A hálózata is stabilabb és még a push üzenetek is gyorsabban megjönnek rajta.
Ja és igen, Debrecenben fordult elő párszor.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
M0RGI
őstag
A kijelző - beégés és egyéb bajok miatt cserélve -, gyári gariban, itthon.
Ha már itt volt a szervizes, kicserélte az usb panelt, a komplett házat, hátlapot is grátisz.
Egyiket mert meg szokott hibásodni, másikat mert inkább cseréli mint kipucolja.
Romot, rootot, bootloadert nem vizslatta.
Azt mondta a srác, hogy a gyári garim nem hosszabbodik meg, hiába fődarabot cseréltek. Annyi, hogy a szerviz adott két hónap saját garit a most cserélt részekre, ami mától indul.[ Szerkesztve ]
-
slice14
veterán
Így nézett ki az Android eredeti kabalafigurája. Link
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
palesz53
senior tag
most, hogy a múlt héten slukk új játékszert adott a kezembe az új kernelével, próbálgatom őket...
érdekes módon az interactivex a row-val simább, mint a zen-nel... és zabálja az akksit, amit utálok, mert ezekívül meg imádom! repül vele a rendszer... ami még érdekes, hogy kikapcsolt képernyőnél is imádnivaló, mert akkor meg szinte nem is fogyaszt - éjjel repcsire téve, ébresztéssel olyan 3%-ot esik az akksi jó 8 óra alatt...
kíváncsiságból feltettem az intellidemandx-et - meglepetésemre majdnem azt a sebességet prezentálja, mint az interactivex! böngészés közben meg még talán sebesebb is - elképesztően jó ebben!
(így még kíváncsibb vagyok hogy sikerül anarkia-nak kétmagosra alakítani! mindezt gnexen teszi... )kipróbálom őket variálva is - pl x töltöttségig megy az egyik, utána egy másik, screen off-nál egy harmadik stb. (a schedulert nem variálom közben - most a row megy jó ideje...)
ez néha sod-dal végződik... pl ma intellidemandx-ről nem sikerült a váltás pegasusq-ra...kísérletképp jelenleg screen on esetén intellidemandx, screen off-nál interactivex megy - kíváncsi vagyok, hogy alakul az akkuidő...
közben készül a governoros iromány - elképzelhető, hogy egyenlőre nem lesz teljes, mert van amelyikhez konzultálnom kell programozókkal... próbálom röviden és érthetően megfogalmazni melyik milyen elvet követ, abból kiindulva, hogy nem mindenki programozó-pc guru-távközlési szakember egyben... (ha nem így tennék, folyamatosan szakmai leírásokkal, magyarázatokkal kéne megtűzdelnem a szöveget, ami egy laikus számára biztos érthetetlen lenne...)
előzetesnek annyit, hogy nincs kétmagos procira optimalizált governor... a legtöbb régit feljavították (ezek nevének végén van az 'x'), amelyek így képesek lekapcsolni a nem használt magot pl alvás közben (ez a hotplugging)...
a pegasusq meg az s3-ra optimalizált, vagyis négymagosra...[ Szerkesztve ]
-
SamS20
senior tag
kemény egy napot bírt nálam a 4.1.2
a kamerája szerintem gyorsabban készít képet, de annyi. más előnye nincs.max fényerő mellett és aktív 3gvel 1 óra 18p képernyővel lemerült kb 40%ot.
-
palesz53
senior tag
hát a row-pegasusq vagy a zen-pegasusq párosok azok, amelyek nem merítik annyira gyorsan az akkut (be, ill kikapcsolt képernyőnél is... hozzáteszem, ha van setcpu-d, vagy cpu master pro-d, azzal be tudsz állítani profilokat - ebben az esetben screen off-hoz leginkább az interactivex a nyertes...)
ezek sebességre - mondjuk úgy - közepesek, átlagosak... lehet gyorsabbá tenni, de annak ára van: gyors merülés... (használat közben értem ezt...) csodák sajnos e téren - egyenlőre - nincsenek...vezess, kövess, vagy takarodj az útból
-
Benex
senior tag
válasz palesz53 #12281 üzenetére
köszi aszem akkor maradok a row-pegasusq-nál! reggel 6kor vettem le a tőltőről most van 46%on a telo több mint 2óra kijelző idővel és folyamatos 3G ,játszottam is rajta egy kis zene és persze netezés .Szerintem ez nem rossz igy és nagyon gyors igy is a telefon
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
palesz53
senior tag
úgy tűnik elbambultam...
már "rég" kész a multi core képes intellidemand 3.2+! egy user szerint igen hasonlatos a pegasusq-hoz...vezess, kövess, vagy takarodj az útból
-
agyhalal
aktív tag
A beégést azért ellenőrizte? Én sajnos begyűjtöttem valahogy egy kb. 1 cm hosszú, de elég mély karcot az előlapi üvegre. Az a szerencsém, hogy a kijelzőn kívülre esik, így nem zavaró, de ha egyszer el szeretném adni, biztos érték csökkentő tényező lenne. Ha megnézik a beégést, akkor viszont nem kockáztatok feleslegesen, mert az meg nem tapasztalható.
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
Slukkica
őstag
-
assemble
addikt
Nektek nem szokott a zsebetekben kioldodni a kepernyo? Altalaban csak azon veszem eszre h szamot valt a zenelejatszo random, de most pl full elhalkult a zene, es amikor a kepernyore nezek, epp hivas kapcsolatban vagyok egy random ismerossel a telefonkonyvbol
Ez azert gaz Pedig sztem tuti le szoktam zarni mielott beteszem a zsebbe.
-
leslien
nagyúr
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
Dzsuri89
őstag
SOD = Sleep of Death
Olyankor a telefon nem csinál semmit, csak egy fekete képernyő van, mondjuk úgy hogy lefagy. Anno nekem Galaxy Ace-n volt ilyen problémám. Ott elég volt a telefonnak annyi, hogy bekapcsolt wifi-vel kisétáltam a wifi hatósugarából és vehettem ki az aksit, majd indítás.
-
wardemi
senior tag
Gnexus milyen codeket támogat hw-esen, filmeknél milyen verziót érdemes rá keresni vagy lényegtelen?
iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3
-
bodoraudio
aktív tag
a friss xylon nagyon jó.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest