- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- iPhone topik
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba.G
aktív tag
válasz TedThomas #950 üzenetére
Ezeket a képeket csak az összehasonlítás kedvéért töltöttem most fel (na persze, Nikonnal, jó vicc...), vagyis inkább a bizonyos szempontból érdekeseket, ahol volt összehasonlítási alap, bár a képek nem ilyen szempontból készültek. Sajnos a jó idő előhozta belőlem a HDR-freaket. (Nekem újdonság.) Majdnem mind HDR vagy éjszakai mód, előbbinél meg a mosottság lehet a többszöri expo következménye - ill. bizonyos helyeken biztos, hogy az. Még gyakorolni kell. )
Hito szerint az ő első gépe jobban mosott az enyémnél. Én azon a melki képen vettem észre igazán először, máshol nem volt zavaró. A porosodás nálam egyelőre nem jelent meg asszem (kop-kop-kop).
A 1020-at én is nézegettem, sőt, kimondottan a WP kedvéért, de újonnan kb. a duplája. (Karácsonykor még volt a MM-ban 159e-ért...)
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Az elmosódást sokszor a HDR okozza, vagyis a hibás algoritmus ami a képet összeállítja, nem véletlen szoktak olyat csinálni, hogy 3 képből rakják össze PC-n a HDR-t, mert ott még lehet finomítani a hibákon.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
falijja
őstag
Helló 5.0 mikorra várható lesz egyáltalán...
-
kakuk100
őstag
-
Akosh87
tag
válasz kakuk100 #959 üzenetére
Sziasztok!
Jól látom, hogy a porosodásra még nem született más "orvosság", mint a gariztatós lencsecsere? Ez elszomorít, mert anno azért váltam meg tőle, most gondolkodom, hogy visszatérjek, de ha még mindig a porosodással kell küzdeni, nem sok értelmét látom? Anno újan vettem a készüléket, és 3 hét után már a zoom-os fotókon foltot hagytak a porszemek.
[ Szerkesztve ]
"Mindig légy önmagad... Kivéve ha lehetsz Batman... Akkor legyél inkább mindig Batman!"
-
zsolt501
nagyúr
Azért azt érdemes tudni, hogy minden olyan készüléket érint a porosodás kisebb nagyobb mértékben, ahol az objektív így működik, de a porosodás a cserélhető objektíveket is érinti, sőt ott még az érzékelő porosodásával is lehet számolni, hiába vannak különböző automatikus tisztívási módszerek a por ott is meg tud jelenni.
Jelenleg tökéletes módszer nem sok van, ami van is az árban olyan is.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
roxan
senior tag
Nem lehet teljesen zárt. A gyűrűk között nem légmentesen záródik. És hiába védett elölről egy üveggel (vagy műanyag), a gyűrűk között bemegy a por. Így a mozgó lencsék közé is odakerül. Sajnos
-
kakuk100
őstag
-
Akosh87
tag
válasz kakuk100 #966 üzenetére
A K Zoom is tokban volt, amíg megvolt, mégis bement 3 porszem, pechemre pont olyan helyre, hogy a fotókon is foltot kreált. Most viszont Z2-m van, nincs az a tok, ami ne rondítaná el. Inkább vigyázok rá, mint a hímestojásra, elöl-hátul fóliáztam, így viszonylag védettnek mondható, na meg vettem egy "belebújtatós" tokot hozzá, de nemigen használom, mert kényelmetlen. Viszont ha egy telefon alapjáraton szép, az ember sajnálja tokba tenni. Így voltam az Alphával is, anno az S4-gyel, a Note3-mal, meg még néhány szép telefonnal.
"Mindig légy önmagad... Kivéve ha lehetsz Batman... Akkor legyél inkább mindig Batman!"
-
gti16v
őstag
Jó,hogy kb fél év után tudom meg,hogy a T-s Z2-esem mellett a T-s K-zoom-om is független...
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_2_20_al6xxx6fbd.jpg
-
varga75
csendes tag
Nem valami népszerű a K Zoom fórum! Kb két hete szereztem egy ilyen gépet. Elötte másfél évig nyomkodtam egy S4 minit (tökéletesen működött!) Ezzel sincs semmi gondom,gyors és stabil! Eddig! Számomra nagyon megfelelő képeket lehet vele lőni,és persze a videó minősége is kiváló! Üdv mindenkinek!!!!
-
kakuk100
őstag
Szia! Gratula a telefonhoz. Legyen benne sok örömöd! Én is nagyon szeretem ezt a telefont. Nem tudom miért nem írnak a többiek a fórumba talán mert nincs semmi érdekes közölni valójuk.
Tegnap a Sammobile oldalon megjelent egy új Baltic rom. Feltettem és van benne Camera frissítés is.
A mostani camera szoftver: D20FSHG01DA. Még nem próbáltam ki. Majd holnap. Talán az 5 lollit is megkapjuk ebben a hónapban. -
Mister_1234
tag
Sziasztok!
Bátyám keresett meg ma azzal, hogy keresgéljek a problémája után a neten, hátha találok valamit, ezért fordulok hozzátok. Neki olyan problémája van a K-Zoomjával, hogy elmondása szerint az optika random időközönként "kicsúszik" valamiért, de hogy miért azt nemtudja.
Találkozott már valaki ilyennel, vagy ehhez hasonlóval, és ha igen, akkor mi lehet a megoldás? -
zsolt501
nagyúr
válasz Mister_1234 #973 üzenetére
Általában valami hibás szoftver tud ilyet csinálni, érdemes egy gyári visszaállítást csinálni, és nem feltelepíteni mindent ami eddig volt, mert valószínű ezek közül csinálja valami.
Ha ez után sem javul meg, akkor ott nagyobb a probléma, és garanciáztatni érdemes, mert ezt így távolról senki nem tudja megmondani mi okozhat ilyet, szóval elsőre a szoftver hibát szűrném ki.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
T0rnad0
addikt
Valahol már olvastam, hogy a Viber okozhat pl ilyet.
-
roxan
senior tag
Nekem van ilyen problémám, kitolja a zoomot, utána nem lehet használni a fényképező alkalmazást.
Restart kell.Általában akkor tolja ki, amikor a vibert használtam. De van, hogy csak úgy, amikor éppen alszik.
Nekem volt gyári visszaállítás, utána is csinálja.
Rejtély egyelőre.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz kakuk100 #983 üzenetére
Ok, nem gaz! Az enyemert csutortokon jon a szervizfutar. Ha visszakapom feldobom azt a romot es megnezem. Mondjuk jobb lenne, ha helyszinen csinalna meg, de legjobb tudomasom szerint K Zoom-okat nem javitjak helyben, beviszik oket a kozpontba.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hito
nagyúr
Szerintetek a Telemax-ban (Budaors) megvarhato helyszinen a javitas? Vittem anno hozzajuk egy Note 2-t. Akkor elkuldtek setalni 2 orara es amikor kesz lett hivtak. Vajon ez meg mindig igy mukodik es K Zoom-mal is?
-
Ba.G
aktív tag
A hibátlan azt jelenti, hogy az életlenedés is előnyére változott? Mármint: az adottságokhoz képest, vagy abszolút? Csak nem rájöttek az objektív pontos beállításának módjára? Bár, sztem egyszerűen az objektív kevés ehhez az érzékelőhöz, csak azt nem értem, hogy szuperálhat jobban a sokkal kisebb a 1020-ban...
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Tökéletes ugyan nem lett, de így már hozza az eddigi legjobb K Zoom-om szintjét ha ezt a problémát nézzük.
T0rnad0: így igaz, mosott. Méghozzá nem is kicsit. A bal szél konkrétan egy nagy paca volt, 14"-os monitoron nézve 2.5 ujjnyi sávban.
-
kakuk100
őstag
Ez persze relatív, hogy mi a tökéletes. Nem hiszem, hogy van tökéletes kamerás telefon. Én megelégszem azzal ha jó képeket csinál. Gondolj csak vissza a fotós topikra. Ugyan az a gép csinál nagyon jó és kevésbé jó képeket is. Ezt a romot is lehet rootolni CF auto root-al és fel lehet tenni a TWRP-t is Szerencsére Knox nincs ami nagy előny a többi Samsunghoz képest..Nálam kicsit gyorsabb lett és az akksi is kicsit jobb. Még nem volt elég időm hozzá.
-
hito
nagyúr
válasz kakuk100 #994 üzenetére
Őööö, nem így értettem. A széleken lévő mosás nem tűnt el teljesen (az nem tökéletes), van egy kis minimális.
Root és TWRP miatt nem lesz jobb az akksid és gyorsabb sem lesz, ehhez a két dologhoz másik kernel kell. Vagy azt az új szoftverrel kapcsolatban írtad?
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Most ennél egy picivel jobb. Egyébként ha a mosott részbe pöccintesz és oda fókuszál, akkor jó lesz a kép. Használj többszörös fókuszt és tartsd nagyon stabilan a gépet fénykép készítéskor a szervizig. Ezzel egy picit lehet javítani a helyzeten addig is.
-
hito
nagyúr
Találtam hozzá custom kernelt:
ezt próbálta már valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- BestBuy ruhás topik
- Gumi és felni topik
- Szólánc.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...