Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • awakening87

    aktív tag

    Mert kicsi a ~180MB hely a /data-nak, gondolj bele, ott tárolja a dalvik cache-et (~bájtkód), az alkalmazásaidat, az adataidat. Ennyi helyre lehetetlen feltenni néhány alkalmazásnál többet. Főleg, hogy egy Facebook vagy egy Skype ~15-20MB-nál kezdődik. Aztán 20 vagy 30 MB szabad helynél már szól, hogy törölgess, és a szinkronizálás sem működik. Hiába helyezel át bizonyos alkalmazásokat az sd kártyára, ennek is vannak határai.

    Root hozzáféréssel + az sd kártyán egy második fat/ext4-es partícióval (max. 300MB már bőven elég) használhatod a link2sd-t, amivel át tudsz helyezni mindent, kivéve a rendszeralkalmazások dalvik cache-eit és az összes alkalmazásadatot. Kézzel persze lehet ügyködni a konzolban, de nem mindegyik alkalmazás szereti (így van megírva?), ha nem a /data alatt vannak az adatai (hiába linkelted a /data-ba, ahol eredetileg is voltak)
    láttam olyat is, ami megcseréli a külső és a belső tárhelyet

    ahogyan a legjobb lenne:
    belső tárhelyen (igazi /data): alkalmazásadatok (egy része) + gyakran használt (rendszer)alkalmazások dalvik cache-ei
    külső tárhelyen (/sdext vagy hasonló, a /data megfelelő helyei alá symlinkelve): a többi alkalmazásadat, az összes alkalmazás apk-ja, + a ritkán használt (rendszer)alkalmazások dalvik cache-ei
    ez hogyan oldható meg nagyobb trükközés nélkül?

    még hely spórolása a /data-nak:
    bizonyos firmware-eknél sok hely marad a /system-ben és bizonyos alkalmazások futnak a /system/app-ból is, viszont a dalvik cache-ük és az adataik ugyanúgy a /data-ban maradnak (legalábbis a link2sd nem engedi áthelyezni őket)
    vagy ha nincsen rá szükséged, törölsz/áthelyezel a /system/app alól a /data/app alá olyan alkalmazásokat, mint a Swype (kapásból ~12MB)

    és a belső tárhely általában gyorsabb, mint az sd kártya, fogalmam sincs, hogy mennyivel

    [ Szerkesztve ]

    SM-G930F @ BlackDiamond.NFE.PIE.V4.0 | https://www.youtube.com/watch?v=8P6QbTJsb-U&hd=1

Új hozzászólás Aktív témák