- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2024-08-01 (Frissítés: 2024-08-11) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-08-01 (Frissítés: 2024-08-18) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz 30z.Samu #5787 üzenetére
Megsérült/elhasználódott a töltőkábel csatlakozója. Picit össze szoktam ilyenkor nyomni körömmel (fogóval) a csatlakozót (ami a telefonba megy), hogy erősebb legyen a kontakt, van, mikor segít, van, mikor nem. Előtte ki kell húzni a töltőből, mert túlzott nyomásra szikrázhat.
-
nagyúr
válasz 30z.Samu #5813 üzenetére
Nyugodtan lehet hagyni lemerülni a telefont, viszont visszakapcsolni már nem szabad ilyenkor. Mindig hagy a telefon annyi tartalékot az akksiban, hogy ne károsodjon.
Mint ahogy a 100%-ra töltés se károsítja, de ha feltöltve állandóan a töltőn van, az már nem feltétlenül tesz jót neki. -
nagyúr
Nézd, erre nincs egyszerű kérdés. Ahogy mondani szokták, a fizikát nem lehet megb*ni.
Tény: 100% töltöttségen az akksi stresszes állapotban van, ha nem tud töltést leadni, kémia folyamatok indulnak be (kristályosodás, oxigén képződés).
Tény: Kb. 15 évvel ezelőtt volt olyan laptop akksim, ami azért lett cellazárlatos, mert 24 órában töltőn volt a gép (desktop gépnek volt használva) és nem vettem ki belőle az akkupakkot.
Tény: Mára összehasonlíthatatlanul jobb a töltésvezérlés, valóban lekapcsol 100%-nál, már laptopokra se jellemző, amit feljebb írtam. De attól még ha egy akksi mondjuk 98% és 100% közt ingázik hosszú órákon keresztül, egész biztosan nem tesz neki jót, még ha nem is napokon vagy heteken belül lesz látható (érezhető) a változás. De nem is fog rögtön tönkremenni attól, mert mondjuk 1-2 napra a töltőn felejtetted a telefont.A bixby rutinban nem pont az a jó, hogy automatikusan aktiválja magát, nem neked kell rá figyelni? Nálam éjszakai akkuvédő bixby rutin van, éjjel 1 és 5 közt bekapcsolja az akkuvédő módot (ha már van ilyen, akkor miért ne használjuk).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz 30z.Samu #5824 üzenetére
Hogy kerül kapcsolatba egymással ez a két dolog?
A li-ion akkumulátoroknak van egy jól meghatározott töltési görbéje, 0-100% közt folyamatosan csökken a bevihető töltés. Van egy CC és egy azt követő CV fázis*, valószínűleg 85% környékén van a váltás.
* A töltés elején a töltő elektronika a töltőáramot szabályozza, míg el nem éri a cella a max feszültséget, utána pedig fix töltő feszültség mellett egyre csökkenő áramot kap, míg a töltő áram nem csökken egy meghatározott szint alá.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A bixby rutint azért kapcsolgatom manuálisan,mert nem sikerült jól beállítani
Szívesen segítek beállítani, ha szeretnéd.Nálam egy A3(2016) akksija púpos lett és kinyomta a helyéről az üveg hátlapot Érdekes módon azóta is működik. Az A3(2017) viszont a mai napig hibátlan.
Előtte viszont volt pár év, amikor a Samsung akksik sorra mentek gajra. Ezt mára remélhetőleg kinőtték.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz DrBubo77 #5844 üzenetére
Csak kellene hozzá vmi magyarázó szöveg, mert a képről nem jön át, hogy mire is jó pontosan, pl. egész éjszaka töltőn hagyott telefon akkumulátor kímélése bixby rutinnal vagy ilyesmi.
Így ha 5:30-kor 85%-on lenne, van ideje 6:00-ra teljesen feltöltődni. Ezt amúgy a felkelés idejéhez érdemes beállítani.
-
nagyúr
válasz kengyel #5846 üzenetére
Akkor adok még kettőt, hátha hasznát veszitek:
Média üzemmód (nálam a képernyő elforgatás alapból ki van kapcsolva, meg bekapcsolja a wifit, ha véletlenül épp ki lenne, és YouTube-oznék vagy Drive-ról néznék videót)
Navigáció (a GPS is ki van nálam kapcsolva alapból, ezzel csak akkor kapcsol be, amikor valóban használni is akarom)
-
nagyúr
válasz kengyel #5846 üzenetére
De érdemes átnézni, hogy miket tud még, pl. fülhallgató csatlakoztatásra nálam kikapcsolja a Dolby Atmos-t, de be lehet állítani, hogy elinduljon mondjuk egy zenelejátszó.
Vagy a böngésző bezárása után le kellett csökkenteni vele a képfrissítési frekvenciát, hogy lassabban merüljön az akksi stb. -
-
nagyúr
Az előző nem hard reset videó volt, az világos?
Jó a fényerő, direkt napfényben túltolja a fényerőt olyan szintre, amit kézzel amúgy nem tudsz beállítani, ezzel biztosítva, hogy napfényben látható maradjon a kijelző.
Ezt régóta csinálja a Samsung az Amoled telefonjain (a többit nem tudom). -
nagyúr
válasz 30z.Samu #5904 üzenetére
Én tudom hogy történt!
A verzió: Beállítottál pénteki ébresztőt. Csörgött hajnalban, te pedig álmodban úgy kinyomtad, hogy nem emlékszel rá, a telefon pedig dolga végeztével átállította magát a következő péntekre.
Megoldás: tedd kartávolságon kívülreB verzió: nem állítottál be szundit, 1 perc után abbahagyta a csörgést, a telefon pedig dolga végeztével átállította magát a következő péntekre.
Megoldás: szundi 5 percenként, végtelenítve -
nagyúr
válasz 30z.Samu #5906 üzenetére
Egyébként azt tartja a tudomány, hogy sokkal kipihentebben ébredünk, hogyha az ébresztőt nem kerek időpontra állítjuk be. Például 4:30 helyett 11:18-ra.
Nagyobb összegben mernék fogadni, hogy nem történt szoftveres baki, egyszerűen az agyad nem ébredt fel, még talán az álmodba is beleálmodtad az ébresztőhangot.
Nem emlékszem, hogy Samsungon valaha is kimaradt volna ébresztő ilyen hiba miatt. Talán még az Android 2.1 körüli időkben.Én egyébként mindig lefekvés előtt állítom be a következő reggelre az ébresztőt (ez onnan jön, hogy a nokiákon nem is lehetett időzített ébresztőt beállítani, később meg zavart, hogy folyton kint volt az értesítési sávon az ébresztő ikon). Ennek viszont van egy pszichológiai hozadéka, ugyanis az agyat be lehet programozni az ébredésre, így szinte mindig a beállított időpont előtt ébredek.
Plusz egy tipp: úgy kell beállítani az ébresztőt, hogy az alvás ideje osztható legyen másfél órával.
-
nagyúr
válasz Trooper82 #5913 üzenetére
Igen, Android 2 környékén még volt ilyen issue, hogy a telefon kilökte a memóriából az ébresztő appot és elmaradt a riasztás. Annak idején voltak 3rd party ébresztő appok, amik megbízhatóbbak voltak. Ez a telefon appal is előfordult, olyan jelenségeket produkálva, hogy csörög a telefon de nem lehet felvenni, mert nem jelent meg a zöld gomb a kijelzőn (ez sem érintett engem, mert minden eddigi telefonomon valamelyik fizikai gombbal fogadtam a hívást, régebben a home gombbal, most a hangerő fel-lel). Azóta talán az Android 5 körül kezdték a rendszer appokat magasabb prioritással kezelni, azóta nincs ilyen gond.
-
nagyúr
válasz attilaxxxx #5918 üzenetére
Lehet valamelyik bt eszköz okozza. Nálam még csak be se lassult, nem hogy fagyott volna...
-
nagyúr
válasz Oryctolagus #5939 üzenetére
-
nagyúr
Egyedül a gmail-nél vettem észre késést, de mivel arra csak másodlagos fiókok vannak beállítva, az elsődleges pedig a Samsung mailt használja, ami meg nem késik, valóban, nem zavar a probléma. A whatsapp pedig eddig nem késett, sőt, semelyik másik app értesítése sem.
Korábbi telefonjaimon is volt gmail értesítés probléma, de a fenti okból kifolyólag sosem foglalkoztam vele. Lehet, hogy ez Samsung specifikus gond. -
nagyúr
Miért nem veszel A72-t...? Az az A70 utódja.
Sajnos mindenben nem fogsz találni jobbat, az A3(7)-nek sem mindenben méltó utódja ez a telefon, főleg méretben nem (te nagyot, én meg kicsit kerestem...), viszont máshol meg jobb. Az értesítési sáv azért magasabb, mert a kamerakivágás aljáig kell érnie, ez az A72-n is így van, ha ilyen apróságon fennakadsz, már most csomagold vissza a készüléket
-
nagyúr
felteszed és működik, mert NFC-s...
Az furcsa lenne, ha a fixen a telefonon lévő tokban egy fixen beépített NFC lenne, onnantól ugyanis az NFC-t semmi másra nem lehetne többet használni.
A telefonban lévő mágneses szenzor felismeri az eredeti tok mágneses mezőjét vagy valami ilyesmi. Egy újraindítás mintha kéne felrakás után, hogy megjelenjen a menüben, de ez nem biztos (még sosem volt ilyen tokom).[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Predatorr #6077 üzenetére
Érdekes ez a függőlegesbe forgatott videó probléma. Nemigen szoktam játszani a telefonnal, de múlt héten letöltöttem egy autós játékot (amit a G-szenzorral lehet ugye irányítani), és azt a furcsaságot tapasztaltam, hogy vízszintesen tartva a telefont az autó jobbra húz, 5-10°-ban balra kellett dönteni, hogy az autó pont egyenesen menjen.
Ugyanitt a Gmaps rendszeresen azt érzékeli a navigáció elején, hogy hátrafelé megyek az iránytű szerint. Hiába kalibrálom újra és újra (8-ast leírva a levegőben a telefonnal).
Nem létezik, hogy valamilyen összeszerelési vagy kalibrációs hiba miatt nálad nem vízszintes a vízszintes?
-
nagyúr
Ez a hozzászólás több sebből vérzik...
- nem szabad bekapcsolva kivenni a SIM tálcát. Tönkre mehet a SIM/SD kártya
- ha találsz egy bekapcsolt telefont, nem kell ahhoz kivenned és visszatenni a SIM kártyát, hogy tudj vele telefonálni, elég, ha feloldod a kijelzőt és használod
- ha nem tudod feloldani a kijelzőt és használni, tök mindegy, hogy kért-e pin kódot, úgysem tudsz vele telefonálni
- a telefon nem tartalmaz LCD-t, mert Amoled-es. 🙃 -
nagyúr
-
nagyúr
válasz yossarian14 #6087 üzenetére
Ha tudnám...
-
nagyúr
válasz kukker01 #6125 üzenetére
Nincs semmi gond a szolgáltatós készülékekkel, van, amelyik pár nap/hét késéssel kapja a frissítést, de ez van, amikor inkább előny, mint hátrány. Bloatware sem igen van rajtuk. Én ezelőtt 3 évig használtam Telekomos fw-el az előző telefonom, a fertelmes bekapcsolási hangon kívül semmi hátránya se volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest