Hirdetés

2018. május 25., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#49) .Szaki. válasza mrphoenix (#36) üzenetére


.Szaki.
(őstag)

Valaki mondja már el nekem, hogy mégis mi a fene köze van az Apple-nek, vagy bármelyik másik gyártónak ahhoz, hogy ki veszi meg a termékeit? Szerinted ők az általános iskolásoknak készítik a telefonjaikat? Az összes mérnök azon gondolkozik, hogy a tizenévesek milyen igénnyel rendelkeznek és nekik feleljenek meg? Ők a fő vásárlóréteg? Nyilvánvalóan nem. Rossz a példád.

Az, hogy kiskorúak kezébe ilyen drága eszköz (bármilyen flagship) kerülhet, az egyedül a szülő felelőssége. Amellett, hogy én nem értek egyet azzal, hogy gyerekeknek ilyen komoly és drága telefont kellene adni (nem használja ki a tudását, el is lophatják tőle, rosszabb esetben pedig még meg is sérülhet miatta a gyerek, ha valami rosszindulatú irigy szemét ezért bántja, stb.) baromira nem tartozik senkire, hogy emberek mire költik a pénzüket és családon belül kinek mit ajándékoznak. Ő dolguk. Én nem sajnálom senkitől.

Egyébként meg nyilván a gyerekek is azokat a termékeket bálványozzák, amik tényleg jók, méltán népszerűek és mondjuk kiváltanak egy prémium hatást. Ez pedig az iPhone és a Samsung. Mint ahogyan cipőből is mondjuk Adidast, vagy Nike-t szeretnének, nem pedig valami noname cuccot. De ez egy bonyolult téma.

Na meg az sem tiszta, hogy mi köze van ennek a Windows eszméletlen sikertelenségéhez. Akinek volt Windowsos telefonja nagyon jól tudja, hogy milyen (nekem is volt), és azt is nagyon jól tudja, hogy az utódját miért a másik két platform közül választotta. A WP és a W10 pont azért került oda, ahova, mert nem tudta felvenni a versenyt a másik kettővel. Szóval pont, hogy baromira majmolnia kellett volna, hogy legalább tudjon hozni egy szintet. Ezért ne az iOS meg az Android legyen már a hibás. Az alkalmazások terén pedig igazad van, rengeteg szemét van a Play Áruházban, de legalább ki lehet válogatni közülük a komoly applikációkat. WP-n még véletlenül sem találtam egy olyan normális appot sem, ami mondjuk komolyabb volumenű lenne, aminek mondjuk a hasznát tudtam volna venni munka közben.

Örömteli, hogy szereted a telefonod és a platformot, tök jó, hogy van akinek bevált, nem vagy ezzel egyedül, de ettől függetlenül teljesen felesleges gyűlöletkampányt indítani a másik két platform ellen.

Eugene Roe

Emlékszem anno direkt követtem a BB-s topicokat, amikor nagyon ment a találgatás, hogy esetleg átállnának Androidra és rengetegen tüntettek miatta akkori BB-sek, hogy az csak elrontaná a telefonokat stb. Már csak azért is figyeltem, mert iszonyatosan gondolkodtam egy Classicon, nagyon szeretem a qwerty-s telefonokat, de nem mertem belevágni. Mindemellett egyetértek, talán jobban járhattak volna ha időben Androiddal dolgoztak volna, de én azt sem értettem, hogy minek erőltették annyira a full érintőkijelzős telefonokat, amikor BB-nek (oké tudom a rendszer és a híres biztonság mellett) a kiváló billentyűzete volt az egyik nagyon nagy ütőkártyája és stílusosak is voltak. A Passport pedig egy olyan luxustermék volt, amit én őszintén szólva sokkal nagyon sikernek gondoltam volna, mint amilyen lett. De a Classictól is többet vártam volna. Talán ha megpróbálták volna őket droiddal lett volna valami esélyük. Fene tudja. Mindenesetre nagyon kár érte.

[ Szerkesztve ]

Semmi sincs ingyen. A dobogóra az jut fel, aki megküzd érte. || Think Different

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.