- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giovan!
addikt
Mert itt volt vita? Én tényeket és érveket csak az egyik oldalról láttam, a másik megelégedett a “csúnyaginoszmulti elnyomja a szegény kis (lol) spotit”, illetve a “rohadjonmegazaapple” frázisok puffogtatásánál. Annyira komoly gyűlölet fűt itt egyeseket, mintha legalábbis a családi vállalkozásukat akarná épp tönkretenni az Apple.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Dehogynem válaszoltam, azzal kezdtem. Ezen felül mégis milyen választ vársz arra, hogy "szerinted" mi hogy van?
Másrészt most, hogy megpróbáltam érdemben reagálni a hasfájásodra ("Arrol meg tovabbra is kuss van, hogy miert nem lehet link mas fizetesi lehetosegre. Mert az mar nem fer bele az ervrendszerbe"), hirtelen nem az lett a lényeg?
-
kalimist
aktív tag
A Spotify esetén "digitális" szolgáltatást vásárolsz míg az Uberrel kapcsolatban egy FIZIKAI (szállítás) szolgáltatásért fizetsz. Ez a lényeg és ezt az Apple le is írja:
"Offer customers extra content and features using in-app purchases — including premium content, digital goods, and subscriptions — directly within your app."
És akad még pár Uberhez hasonló app akik szintén kiesnek az IAP-ból ez miatt.
Az EU pedig ezt írja: "If a company has a market share of less than 40%, it is unlikely to be dominant." Az iPhonenak, az iOS-nek de még az Apple Musicnak sincs 40% piaci részesedése Európában.
Végszónak annyit, hogy ezt pont abban az EU-ban akarják vizsgáltatni ahol üzletekben, áruházakban létező jelenség a "polcpénz".
#93: Kivette már a Spotify is, most töltöttem le próbaképp. Egyből fel is ugrott egy pop-up. Ilyet enged a nagy gonosz Apple?
-
Zedz
addikt
Szerintem tok mindegy, hogy egy utert vagy egy zenetar hozzaferesert fizetek.
Más típusú maga a mód amivel fizetsz. Nem a szolgáltatással van a baj, hanem hogy a Spoti az Apple rendszerén keresztül fizetteti elő a felhasználóit, az Uber meg csak egy in-app vásárlást kér tőled. A Netflixnek is ez volt a baja mint a Spotinak, de ha jól tudom ők nemes egyszerűséggel kivették az iOS appból a subscribe lehetőséget. Igazából a Spoti is megtehetné, hogy "oké itt a weboldalunk, fizess elő, töltsd le az appot és használd". Csak ugye kényelmes más rendszerére támaszkodni, ha meg esetleg azok sápot kérnek akkor meg jön a hurr és durr .
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Lehet, hogy szerinted tök mindegy, az Apple szerint meg nem, és hát "my house, my rules".
Az Apple üzemeltet egy alkalmazásboltot ill. ökoszisztémát. Ennek költségei vannak. Ezeket a költségeket a fejlesztőktől beszedett pénzekből fedezik. Ennek egyik része a fizetős appoknál az alkalmazás vételárának bizonyos százalékából tevődik össze, a másik része pedig az ingyenes alkalmazásoknál az alkalmazáson belüli vásárlásokból leszedett jutalékokból. Ezért viszont cserébe biztosítja a működőképességet és a biztonságosságot, gond esetén pedig ő tartja a hátát.
In-app purchase esetében azért használhatják csak az Apple saját fizetési rendszerét a digitális dolgok vásárlásához, mert így az Apple a reklamációk kezelésében is részt vesz, azaz például van lehetőség refundra amit ők intéznek macera nélkül, és nem mellékesen így tudják biztosítani azt, hogy a user egy ellenőrzött és biztonságos(nak mondható) környezetben fizet a vásárolt lópáncélért. Ha mondjuk nem kapná meg a vásárolt páncélt vagy aranyakat, akkor az Apple veri le a fejlesztőn, nem a user-nek kell küzdeni. Ellenben ha engednék a mindenféle ellenőrizetlen helyre történő átirányításokat, a problémák nagy részét ugyanúgy nekik kellene kezelni, mert az emberek többsége hozzájuk fog fordulni ha problémát tapasztal egy App Store-ból származó alkalmazással vagy az ott történő in-app purchase-ekkel, viszont az ehhez szükséges anyagi erőforrások nélkül.
De tudom, szerinted ez is hülyeség és tulajdonképpen az Apple-nek kellene fizetnie a Spotify-nak (és mindenki másnak), hogy méltóztatik használni az App Store-t és igazából már az Apple puszta léte vizsgálandó és bűnös, mert csak.
Tulajdonképpen én vagyok a hülye, hogy megpróbálok értelmes párbeszédet folytatni ebben a kérdésben, szerintem el is engedtem a dolgot mostantól.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
+ passatgt
Nem felejtettem ki: "lecsökken az előfizetést választók száma, mert nem vándorolnak át a weboldalra előfizetni?" – mondjuk ezt lehet, hogy egy mondattal bővebben kifejthettem volna, hogy pont azért nem fognak átvándorolni, mert nem is tudják, hogy lehet hiszen ezt nem lehet kommunikálni, de igazából a felhasználók sem teljesen hülyék, ha érdekli őket egy szolgáltatás, akkor megtalálják a módját annak hogy megoldják az előfizetést; de szerintem ez tulajdonképpen irreleváns kérdés a téma szempontjából.
Annyi történik itt, hogy a Spotify kapott az Apple Music személyében egy erős ellenfelet ezen a piacon, és most próbálja azt elhitetni mindenkivel (az itteni hozzászólásokat olvasva sokakkal sikeresen), hogy a nagy és gonosz Apple őt, és kizárólag őt különbözteti meg hátrányosan. Na ez az, ami nem igaz, mindenkire ugyanazok a feltételek vonatkoznak. Pont a Spotify akar valamilyen okból kivételezést, azaz a kapálózása alapján továbbra is használni akarja az in-app purchase-t, de nem hajlandó annak feltételeit elfogadni.
Kristálytisztán le van írva, hogy ha valaki app-on belül akar digitális javakat árulni, akkor mik a keretek. Ha ez nem tetszik, ki lehet venni az egész vásárlósdit, és meg van oldva, majd a felhasználók megtalálják a módját az előfizetésnek, ha tényleg érdekli őket a szolgáltatás. Igen, fájni fog (legalábbis ahhoz képest, mintha alkalmazáson belül zajlana a dolog), de majd bemondják a user fülébe, amikor prémium nélkül stream-et hallgat, hogy mit csináljon.
Másoknak ezt sikerült hisztizés nélkül abszolválni, és olyan appot készíteni amiben az előfizetéssel kapcsolatos dolgokat nem tudod babrálni (pl. HBO GO vagy a már többször említett Netflix).
Ezt az egész Uber-es dolgot idekeverni meg a fake news legalja, nem tudom hogy ez a Spotify saját hülyesége, vagy a linkelt forrás / Mobilarenás cikkíró költötte bele. Plusz ott a kattintásvadás "Apple adó" kifejezés (ez viszont már tuti, hogy a cikkíró saját kreálmánya), ami azért segít a pártatlanság utolsó szikráit is eloszlatni és finoman állást foglal a kérdésben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- iKing.Hu - Samsung Z Fold 6 - Navy - Használt, szép állapot
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest