Új hozzászólás Aktív témák
-
sugarforce
addikt
válasz enginev3.0 #6250 üzenetére
Windowsnal? Kitudja windows update esetleg? Virusirto vagy viselkedeselemzo?
-
enginev3.0
félisten
válasz sugarforce #6251 üzenetére
Egyik sem
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
enginev3.0
félisten
válasz enginev3.0 #6252 üzenetére
És a plex media szerver is tökre előre ugrál proci használatban, 30-40%, de nem a transcode, hanem a sima alkalmazás
-
z1RoX
tag
Sziasztok,
Tegnap beüzemeltem egy ds118 as synology nast, upnp nyitja a portót de azt írja nem elérhető. Ipv6 plexnel off. Routerem egy tp link archer 1200. Nem tudom mi lehet meg. Nason tűzfal off.
-
z1RoX
tag
Nem vagyok natolva a digi szerint meg ip alapján sem.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
-
törölt tag
válasz sugarforce #6261 üzenetére
Engem sem natoltak, ez volt az első amit megnéztem, már szinte tárcsáztam, aztán előbb ránéztem, és valóban nem, simán érem el a plexet, a mindent is.
-
z1RoX
tag
Nem vagyok natolva az biztos. Bridge mod van kérve tp link archer c1200 as router van bennt. Ipv6 címet kapok de plexen nem pipáltam be. Nem tudom mit csináljak meg. Ipv6 őt tiltottam nason is de úgy sem ment. Routerem meg nem tiltottam de elvileg elég egy helyen tiltani.
-
Henrico
tag
Duplikátumok keresésére van valami egyszerű mód? A film címkéjére ráteszi, hogy hány verzió van belőle, .de sokáig tart végig lapozni.
-
z1RoX
tag
A nast egyébként elérem távolról..
-
-
enginev3.0
félisten
Na már megint, de csak néhány filmnél, és direct play van audio, videonál is
Ilyenkor felugrik a plex is cpu használatban illetve megjelenik kicsit a transcode, de nem értem mitől, mondjuk a transcode csak pár % procit eszik, aztán el is tűnik, a cpu pedig 30-40%-ot amíg ennyire olvassa a hdd-t, utána az is csillapodik
Az lenne a baj, hogy kikapcsoltam ezt?
Generate video preview thumbnailsDe mappa szinten is kikapcsoltam
-
Henrico
tag
válasz konigjanos #6267 üzenetére
Köszönöm! Működik!
-
z1RoX
tag
DMZ-t bekapcsoltam a routeren és úgy már át váltott zöldre és úgy is maradt. Ez mitől lehet valaki tudja?
-
z1RoX
tag
válasz sugarforce #6271 üzenetére
Igen, mert másképp nem tudtam hálozaton kívűl hozzá férni. port forward se upnp nem használt. nincs natolt cimem se.
-
z1RoX
tag
válasz sugarforce #6271 üzenetére
Sikerült. Virtual server-t kellett beállitanom nem pedig port forwardingot.. A gyári routeremmel nem voltak ilyen gondok a t-nél...
-
z1RoX
tag
válasz sugarforce #6275 üzenetére
Jo tudom béna vagyok na de akkor az upnp ilyen búgós szár vagy a routerem.. Van egy csomó más hálózati cuccom és nem akartam mindent külön beállítani meg static ip t adni mindennek.
[ Szerkesztve ]
-
code1005
senior tag
A preferences.xml fájlomban van egy ilyen ip:
PubSubServer="172.104.152.89" PubSubServerRegion="fra"
Ez mi lehet? Nem saját az biztos.
plata o plomo
-
gyugyo79
addikt
válasz code1005 #6277 üzenetére
"Pubsub”, as we call it, is the publish and subscription mechanism in PMS.
When you sign into PMS, all the entitlements of your Plex Pass subscription are delivered to the server from pubsub
When you enable Remote Access, the IP of your server is published to Plex.tv to allow you to view remotely.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Üdv srácok helpet kérnék. Valahol lehetne egyszerűsíteni LG webOS-en a Plex-en? Én simán tudom kezeli(faternak bonyolult), de pl sorozatoknál egy rakás kattintást kell elvégezni, hogy kiválasszam melyik részt akarom nézni, illetve pl a progiba nem működik a LG általi "magic mouse", csak a 4 irányú gombok.
-
plus44
veterán
Sziasztok!
Ujabban az alabbi problemaval kuzdok. Egy 300as nettel, Intel Nuc5i5-os szerverrel folyamatosan akadozik a Plex egy kicsit nagyobb (20feletti) bitrataju filmeknel. A net gondolom nem lehet a problema, esetleg a szerver a keves mar? Direkt megneztem, direct playben voltam, tehat nem kellett transzkodolnia sem, megis allandoan bufferelt a film.
Otlet?
Szerk: Applet TV 4k-val hibatlan minden, telom, gepen Infuse Pro 6-tal akadozik 1080p 20as bitrata folott.
[ Szerkesztve ]
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
-
code1005
senior tag
válasz enginev3.0 #6292 üzenetére
Nekem a 1080p szépen megy upc nettel távoli gépről. A 4k az már nem.
20 Mbps van felfelé.[ Szerkesztve ]
plata o plomo
-
havri1
félisten
Nekem a szerveren 1000/300 van, igazából ez mindig megvan neki. Ebből 80Mbitet lecsípek torrentnek, a maradékon osztozik a PLEX (up). Van, amikor 4-en is nézik/nézzük egyszerre, általában mindenki eredeti minőségben, 1080p. Itt viszont megemlítendő, nem mindegy milyen film. Van ami 20-30Mbit bitrátás, van ami 8Mbit..De még egyszer sem akad meg. Mobilon (Mi8, 5Ghz wifin) az eredeti sem megy, sokszor bufferel..Ez az egy, amin megakad a közvetlen minőség, de többin nem volt gond. Mobil appban lekorlátoztam 1080p 8Mbit max, ezen nincs gond.
Tautulli sokszor hülyeséget mér WAN-ra, képtelenség, hogy annyit egyen netből a szerver.
Most vettem egy nagyobb monitort, igaz 1440P-s csak, így nem tudom váltsak e minőségbe feljebb a filmeken, vagy maradjon az 1080p, mivel ez igazából gamer felbontás, filmek UHD-ba vannak, az meg sok..majd meglátjuk. Teszt miatt leszedek 1-2 UHD filmet, kíváncsi vagyok bírni fogja e a szerver.[ Szerkesztve ]
havri
-
plus44
veterán
Erdekes a helyzet, ha harmad olyan gyors feltoltesi sebesseggel 1080p siman megy, akar magadabb bitrataval is, mig itt neha a 720p is be-be akad neha. Nem ertem akkor. A netre nem gyanakodtam, azert ez nem szamit lassunak. Lehet veszek egy uj NUC-ot, aztan tesztelek. Ha nem jo, akkor megy vissza...
-
plus44
veterán
Ezer szazalek. Infuse pro-t hasznalok meg az audiot se transzkodolja, bar az annak a a teljesitmenyigenye nem is akkora. Ezeket direkt megneztem, hogy kizarjam a lehetseges gyenge lancszemeket, de ha nem transzkodol (mindegy a szerver ereje) es savszel is van, akkor nem ertem, mi kellene meg a Plexnek...
-
enginev3.0
félisten
PMS/Cache mappa miért ilyen nagy? Tele van a phototranscoder mappa, vagy 10GB képpel
-
Keksz
senior tag
válasz enginev3.0 #6298 üzenetére
Nekem a Phototranscoder _csak_ 2,2 GB.
A Server / Settings / Scheduled Tasks alatt van 1 taszk, amivel a Cache-t lehet törölni:
Remove old cache files every weekA Server / Settings / Library alatt van 2 opció, hogy thumbnail-t ne csináljon a server minden kliens hozáférésnél:
Generate video preview thumbnails [never]
Generate chapter thumbnails [never] -
Keksz
senior tag
A Metadata könyvtáram viszont 14 GB. :-S
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest