- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
osztraksajt
őstag
Bizony, első próbálkozásom ezen a téren egy csodás fehét-piros AMPTRON alaplap volt, amielyik márkából a forgalmazó (a Compugroup volt ha jól rémlik) saját bevallása szerint is 30% feletti volt a selejtarány. Drótoztam én is szorgosan a celeronokat, de az NT nem kimondottan otthoni felhasználásra volt való, így dual-boot-ban ment 2 külön hdd-ről.az NT és a win95, majd csatlakozott hozzá a slackware linux. De igazán stabil a konfig nekem is csak majd VP6-os lappal lett.
Előtte illetve ezzel párhuzamosan BH6 lapom is volt (az elsők között Magyarországon, kimondottan az én kérésemre hoztak be 5 darabot, négyet a debreceni üzletünkben adtuk el, egy meg ment a chip magazinba tesztelni, utána tört ki a láz) ami a 266-os celeront 515mhz-ig tudta hajtani, sajnos a bűvös 100% tuning nem lett meg léghűtéssel. Érdekes hogy utána a BH6 2.0 lappal csontra ugyanez a konfig csak 440mhz-et ment.
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
Érdekes cikk ,köszi.
-
Degeczi
nagyúr
"8.3 GB-os darab volt. (Igen, abban az időben még nem spóroltak a gyártók, annyit írtak rá, amekkora volt"
Egyrészt nem "spórolás", másrészt pedig már ősidők óta 10-es számrendszerben adják meg háttértárak kapacitását!Természetesen a Quantum Fireball esetén is, nézz csak meg egy akkori prospektus lábjegyzetét: "GB = 1 billion bytes"
Ha a 8.3-at binárisan értették vona (GiB), akkor majdnem 9 GB lett volna a kapacitása: 1024*1024*1024*8.3=8 912 057 139 byte
-
Geri Bátyó
addikt
A 8.3-as Quantum tényleg 8.3 GB volt (megformázva kicsit kevesebb, de nem jelentősen).
A mostani 320-as valójában 298 GB, az 1 TB-osak pedig 932 GB-osak. Erre értettem a spórolást."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Degeczi
nagyúr
válasz Geri Bátyó #104 üzenetére
Pedigde: bizony ugyanúgy számoltak akkor is, most is!
Kevered a binárisat a decimálissal:
298 GiB (bináris) * 1024*1024*1024=320 GB (decimális),
932 GiB (bináris) * 1024*1024*1024=1 TB (decimális)Miután már tizenpár éve is decimálisan specifikálták a 8.3 GB-ot, a dolog magyarázata mindössze annyi, h akkoriban olyan programmal formáztad le, ami nem a bináris GB értéket írta ki, hanem a byte-okat...
(akkoriban még inkább elment az ilyesmi, hiszen nem voltak olyan brutálisan nagy számok, mint manapság)Ha a ma használt oprendszereddel formáznád le az akkori vinyót, éppúgy azt látnád, h "csak" 7.73 GiB az a 8.3 GB-os vinyó.
-
Geri Bátyó
addikt
A 8.3-as még UATA 66 csatolós volt. Azoknál még a tényleges értéket írták ki. Ebből a szériábol, ha jól emlékszem 13.2 GB volt a legnagyobb.
Amikor particionáltam és formáztam a Win telepítőjével, 3 particiót hoztam létre 2 GB a Win-nek, 1 GB az install a többi pedig az adat (zene, film, kép). Ott MB-ban kell megadni az értéket és a végén a "maradék" 5.2 GB fölött volt.
AIDA is azt írta és a Windows Commander (akkor még úgy hívták) is.Vannak homályos dolgok, de erre fel merem tenni a bal herémet!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Degeczi
nagyúr
válasz Geri Bátyó #106 üzenetére
Ne tedd: a barátnőd nem örülne!
Korábban is linkeltem már egy tízes számrendszerre hivatkozó Quantum szórólapot, ez pedig közvetlenül a Fireball LCT 8 szériáé, amiben van 8.4 GB-os is: jól látható, h a 8.4 GB is decimálisan specifikált, egyébként binárisan 8.063 GiB
-
Lomha 8V
addikt
Jó kis írás! A TNT2 Pro-val szerintem még csajozni is lehetett anno.
-
flexxx2
őstag
Nekem is "jutott" Elsa nvidia gts2, 40k Ft volt, akkor újonnan 80k volt boltban. Nagyon hasított vagy 1 évig, utána meg középkategória lett. Azóta nem vettem csúcskártyát. Akkoriban nagyon hamar gyenge lett a VGA. Te mennyiért vetted?
Asus p4 lap nálam is behalt, az agp port elszállt, de minden más jó volt. -
Geri Bátyó
addikt
válasz Lomha 8V #109 üzenetére
Köszönöm!
Csajozni viszont sosem próbáltam a TNT2 pro-val. Inkább játszottam vele!(#110) flexxx2: Közben a privire válaszoltam mobilról (bocs, hogy csak most, nem voltam errefelé pár napja), de akkor itt is.
Sajnos nem emlékszem, hogy mennyi volt. Elég régen volt és inkább azzal foglalkoztam, hogy nem kellett sokat ráfizetni a TNT 2 pro-ra. 40K-nál viszont szerintem több volt. Inkább 50K-ra tippelnék, de tényleg csak tipp."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Akos1994
aktív tag
Szép összeállítás.
Én a 775-ös generációval vagyok úgy mint Te a Core i7-tel,hogy egyszerűen nem látom értelmét a bővítésnek/gépcserének. Játszani már csak évente egyszer játszok valami régóta várt nagynevű sorozat X-edik részével. Ezenkívűl képszerkesztés,néha videóvágás és kb. ennyi. Lightroomhoz kell az erős CPU,ezért az E6600-amat egy hónapja lecseréltem és belebuheráltam egy Xenon E5450-et 4 maggal és 12mb cache-val kemény 10 ezer forintért. Kb. i7 920 szint,de mivel még húztam rajta 500-600mhz-t ezért valamennyivel több lehet.
Lehet,hogy csak nincs szükségem jobbra,de mintha megállt volna a fejlődés 3 éve.
Jönnek ki a szándékos módosított foglalatok,évenkénti köv. "generáció" kb. 10% gyorsabb, szándékos tervezési hibák (kupak alatti sz.r paszta).. Nincs értelme váltani.
Úgy gondolom nevetséges,hogy egy 8 éves platform és egy középkat.-os új között nincs olyan érdemleges különbség,hogy birtoklási vágyat ébresszen..[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Gratulálok nagyon jó cikk. A folytatására is kíváncsi lennék. Mi a PC, számítógépek jövője 10-20-30... akárhány év múlva? Kvantumszámítógép, DNS számítógép?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Adattábla szett IKarus 435 alu logo felirat embléma busz bus
- ASUS U-65GA 650W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Asus B85M-E, Intel i7-4790 + rézmagos gyári hűtő, Hynix 4x8GB (32GB) 1600MHz RAM
- TRUST GXT 101P Gav - vezetékes gaming egér -- rózsaszín
- RAZER Kraken Kitty V2 Black wired gamer fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs