- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
joco1977
tag
A hálózati nyomtatókat tudja kezelni? Az ubuntu a munkahelyemen simán kezeli a Xerox hálózati nyomtatónkat.
Mennyire viszi a youtube videókat? A nem HD videókat folyamatosan, szaggatás nélkül, a 720p-asakat csak szaggatva? Van valakinek tapasztalata?
ASUS PRIME B760M-K, INTEL Core i7-12700, KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5, WD Black 2TB, SAMSUNG 500GB 870 EVO, SAMSUNG 1TB 980 PRO M.2, ASUS GeForce GT 730 2GB GDDR5, 27" Acer NItro Gaming Monitor, PHILIPS 275E1S Monitor
-
leviske
veterán
Kérdésem volna és lehetőleg elfogult választ várnék, miután Nokia párti vagyok.
Motorola Milestone vs. Apple iPhone 4G vs. Nokia N900
Ki, melyiket választaná, figyelembe véve az árakat is?
Az alábbiak miatt esett erre a háromra a választásom:
- Motorola MS: Az egyetlen Androidos telefon, amiben nem találtam semmi kivetnivalót és design szempontjából is bejön. Emellett a MA!-s teszt is elég pozitív hangvételűre sikerült vele kapcsolatban.
- iPhone 4G: Design és tudás szempontjából nagyon bejön, bár miután Apple, ezért kissé félek tőle. Nem áll szándékomban azért platformot váltani, hogy ne merülhessen fel vele kapcsolatban semmi gond. (Mondjuk egy esetleges frissítés esetén.) Meg mondjuk már Jobs hozzáállása az antennagondhoz sem segített a telefon pozitív megítélésében.
- Nokia N900: Igazándiból a 7610 óta nem tudom elképzelni, hogy ne Nokia telefonom legyen, akármennyire is sokat szídtam az utóbbi időben a céget. Symbian alapú gépet már nem akarok, szóval N97 és N8 kilőve, a N9 meg nem tudom, hogy mikor jön és még az is kérdés, hogy sikerül-e az N900 fölé lőni minőségben, a jobb design miatt meg nem tudom, hogy érdemes-e várni.Előre is kösz a válaszokat!
-
3RROR
aktív tag
Motorola: Nem rossz teló de nekem túl nagy és otromba de ízlések és pofonok.Androidos telefonom nem volt szóval nem tudok nyilatkozni róla.Árban kb annyi mint az N900
Apple: Nagyon sokat kérnek érte és nem ér annyit....Főleg ezzel a térerőhibával.Gyors és jó a kijelzője de a többi....Céltáblának jó :[link]
Nokia:Most ez van nekem is és nagyon meg vagyok elégedve vele.Lehagyja az Iphone-t....Motorolával nem tudom összehasonlítani mert nem fogtam/láttam androidos mint azt már írtam de inkább egy Nokia mint egy Moto...
[ Szerkesztve ]
-
Mazka05
őstag
válasz HarryPotter #606 üzenetére
Ezt én is tudtam. Már sikerült ujra raknom, hogy müködjön
Ebben a világban megtanulod, hogy a szar is le van szarva..
-
pallos99
csendes tag
Hol találom meg a Canolát?
-
pH03N1xM
tag
válasz joco1977 #603 üzenetére
Halozati nyomtato tamogatast nem lattam, infras 2200DN bizta megy (legalabbis osszes nokiammal ment infran, sot ftpvel is lehet ra kepeket tolteni azt is kinyomja), holnap megprobalom.
Youtube kerdes erdekes, mivel youtubeon a 720p videok is 360p-ben jonnek alapban (esetleg adhatsz olyat ami nem), es nem is valthato ez, legalabbis az alap bongeszovel nem. Egyebkent a youtube videok tokeletesen mennek.SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM
-
zsmehes
csendes tag
Sziasztok! Magyarítást és leirást honnan tudok letölteni?/Nokia N900/ Előre is köszönöm.
-
HarryPotter
őstag
mit gondoltok, a maemo mennyire celpontja virusoknak, trojaiak
k, stb. kell erre virusirto, illetve letezik egyaltalan erre irt antivirus program?my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
zsmehes
csendes tag
Sziasztok! Segítség!!! Nokia N900-as telefonommal nemtudok csatlakozni semelyik oldalra sem.Mitől lehet ez? Magyarítani szeretnék de nemtudok.A fríssitést sem csinálta meg.Előre is köszönöm.
-
dani54
tag
válasz HarryPotter #612 üzenetére
Nem mondok semmi konkrétat, de a linuxok számítógépeken is szinte teljesen biztonságosak. Alig van rájuk vírus, szinte elhanyagolható. A Maemo ugye a debianból készült, szóval maximum annyi vírus van rá, mint debian-ra, de ne felejtsük, hogy ez mégsem számítógép, mert ARM-ra fordít, így abból a nagyon kevés vírusból is még kiesik pár. Én azt mondom, hogy nyugodtan használd, szerintem több vírus van a többi rendszerekre.
Szerk.: maemo.org-on találtam:
Does n900 need a firewall?
No.Does n900 need an anti-virus?
No. The N900 runs Linux, an operating system for which few to no viruses exist. Beyond that, the N900 uses a processor (CPU) not used by desktop and notebook Linux machines. This means it's unlikely a (mostly theoretical) virus for desktop Linux could infect the N900.Can I block adverts?
Adblock Plus is being developed for the Maemo browser on the N900 and will be available as a free download.Does n900 play YouTube?
Yes.[ Szerkesztve ]
-
HarryPotter
őstag
koszonom, megnyugtato. mas: nalam mostanaban bosszantoan gyakran (mondjuk naponta egyszer) ha a kepernyot felelesztem, es egybol rakattintok valamelyik app-ra, az egesz rendszer lefagy. kb. 1 perc utan magahoz ter, de aztan barmit csinalok, lassu marad. ha ilyenkor telefonalok, engem hallanak, de en semmit nem hallok. csak az ujrainditas segit. mitol lehet ez es volt mar valakinek hasonlo?
[ Szerkesztve ]
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
dani54
tag
válasz HarryPotter #616 üzenetére
Ha még nem frissítetted a telót, akkor frissítsd. Úgy tudom, hogy a régi verzió volt ilyen bugos. Ha frissítetted már, akkor nincs ötletem Talán gondold végig, hogy nem függ-e össze valamilyen program telepítésével. Lehet csak bekavar valami.
-
HarryPotter
őstag
frissitettem az op rendszert mar. amire gondolok: a fagyas akkor jon elo, amikor uton vagyok, jovok megyek, es a telefon folyamatosan halozatot valt (2g 3g wifi). ha mondjuk egesz nap otthon vagyok, es a telefon nem mozdul el az otthoni wifirol, akkor nincs semmi baj.
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
dani54
tag
válasz HarryPotter #618 üzenetére
Van progi, amivel beállíthatod, hogy milyen hálózatot használjon: 2G, 3G, Dual. Rakd fel, és állítsd be, hogy egy hálózatot fogjon csak, lehet tényleg ez a sok "ugrálás" árt neki. (Ha progi nélkül is be lehet állítani, akkor sry.)
-
Gaborno1
csendes tag
Hello,
Ha valakinek szüksége lenne N900as készülékre jelentkezzen az origabor@citromail.hu címen. Jó áron megválnék készülékemtől.
Kösz
-
HarryPotter
őstag
az fmms-sel lehet gond. sajnos felraktam, de nem ment, le is vettem. de maradtak nyomok: kreált egy mobil internet profilt amivel sajnos "deafult"-ként akar a hsdpa-ra menni (ha pl. elhagyom a wifit, és átvált hsdpa-ra, na akkor alapból ezt a profilt keresi, de ez nem működik, így csak próbálkozik, próbálkozik, addig amíg manuálisan be nem állítom neki a vodafone-t. Ezzel még nem is lenne baj, de ezt az új profilt egyszerűen nem tudom törölni. Szerintem ez a baj okozója.
-
dani54
tag
válasz HarryPotter #623 üzenetére
Lehet kicsit körülményes megoldás, de próbáld meg azt, hogy "mindig megkérdez" legyen beállítva a kapcsolódásnál, így ha elmész a wlantól, akkor rákérdez, és be tudod jelölni, hogy a vodafone-ra kapcsolódjon. Jobb ötletem nincs, nyilván lennének formázások törlések stb... amivel lehetne, csak nem tudom mennyi progid van rajta, amit újra kéne rakni, vagy mennyi beállításod veszne el. Most így hirtelen ez a legjobb ötletem.
Más: Nem tudod/tudjátok, hogy a nokia mennyire tervezi még az N900 támogatását? Már cserélném az N82-met, de nem nagyon merek belevágni az N900-ba, ha most a Meego miatt igazából csak a lelkes fejlesztők tartanák életben a telefont, ami mondjuk a linuxnál nem akkora baj, de azért mégis gondolom érthető.. Maemon kívűl még az Android van, ami szóba jöhet, de ahogy látom bővül, jósolják a még nagyobb sikerét, meg minden, de nem érzem olyan jónak, mint amilyen ez a Maemo, vagy mint a Symbian,ami mostanra meg kiöregedett sajna. Bár az N8 még tartogathat meglepetéseket... Ti mit mondtok, mennyire halott a rendszer támogatás szempontjából? Ennyi pénzért nem éri meg, ha a támogatás megszűnik, és ugye csak fekve lehet használni, meg ugye az akku. Mivel lehet hogy tanulnék fejleszteni én is telókra, ezért a bada (Samsung Wave) a blog alapján nem nyerte el a tetszésem (túl megköi a fejlesztő kezét) az alma meg nekem túl drága. Sok fantáziát látok az N900-ban, kár hogy a nokia annyira már nem
Bocsi a regéért, ha valakinek van véleménye,írjon!
-
3RROR
aktív tag
Te nem tudom hogy vagy vele de én akkor szoktam telefont venni ha gyors és megbízható.Na meg a kinézet se az utolsó dolog... Ha meg elkezdesz telót bütykölni akkor jó választás.És ott van még a billentyűzet ami ezzel segíti a munkádat szerintem.
A támogatásról nem tudok nyilatkozni, annyira nem vagyok benne a témában.Bár én csalódnék a Nokiában ha nem támogatnák ezt a jó telefont...
Én ajánlom a telót.Nekem bejött!
-
3RROR
aktív tag
válasz HarryPotter #623 üzenetére
Szerintem is le kéne akkor formázni a telefont ha nagyon zavar...
-
dani54
tag
Igen, szeretem, ha lehet bütykölni a dolgokat. Érdekel a programozás is stb... Amit írtál, h csodálkoznál, ha a nokia nem támogatná.. Na ezzel van nekem is bajom, hogy sajnos lehet hogy ez lesz a Meego miatt. Így meg neccesebb bevállalni. Amúgy nekem is nagyon bejön. Még nem volt konkrét összehasonlítás kijelző terén, de a rezisztív technológia jobban bejön, azért a cerka mégis csak pontosabb... Ha meg a multitouch hiányzik, hogy több feladatot adj a procinak, akkor arra meg ott a billentyűzet . Kár hogy ilyen drága még mindig (legalábbis nekem...)
-
3RROR
aktív tag
Ha a MeeGo kijön 1 új telefonnal szerintem erre is rá lehet majd rakni.Ha nem csinálja meg a Nokia akkor majd pár ügyes ember megcsinálja Rezeszítv és kapacitív...Attól függ mire használja az ember a telefont. Szerintem a multitouch felesleges bele...
75-80e szerintem korrekt ár ha azt nézzük hogy itt hardveraprón van 1-2 eladó aki az N97-es árulja ennyiért... -
dani54
tag
Jaja, én is néztem de... Lehet hogy beleugrok majd egy új vásárlásába, csak még végig kell gondolni
mennyire érdemes tokot venni hozzá (ilyent néztem), ha veszek rá képernyővédő fóliát? Azaz a készülékház mennyire állja a strapát? (Leginkább farmerzseb)
Amúgy a képernyővédő fólia mennyire befolyásolja az érintőképernyő érzékenységét?
-
david->off
tag
üdvözlet mindenkinek!
ki hogy tud megbírkózni az akku problémával? nekem teljes töltöttség esetén 12 órát bír kb., ha hozzá sem nyúlok. ha van mondjuk egy-két hívásom, meg frissítem wifin az e-mail-jeimet, akkor 5-6 óra. ez elég bosszantó, nem egyszer a nejem fogta meg a kezem, hogy ne bas..am földhöz a 148 eft-os nokiát. természetesen kikapcsolt bluetooth, wifi, 2g hálózat, 2-es fényerő, egy deka widget sincs a készenléti asztalon. (kb. annyi funkció van engedélyezve, mint 10 éve a 3210-esemen).
nos...nincs valakinek valami tutti tippje? néztem a mugen 2400 mah-s akksiját, amivel kb. dupla vastag lesz a készülék. nem szimpatikus. láttam hogy lehet overlockingolni a processzort 125-800 (900, 1000) MHz-en múködne. elvileg azt írták okosok angolul persze, hogy a 125 MHz a legtöbb feladat ellátására elegendő és amennyiben szükség van rá autómatikusan feljebb veszi a proci órajelét. ez elvileg megnyújtja valamelyest a készenléti időt...
esetleg valakinek valami más tippje?HARIBO macht Kinder froh und Erwachsene ebenso... ;)
-
dani54
tag
válasz david->off #630 üzenetére
Nincs személyes tapasztalatom, mert nincs ilyen telefonom, tudom, hogy gyenge az akksi, de amit írtál, az igen csak rosszul hangzik.
Ahogy a tesztben is írták, átlagos használat mellett két napig mennie kéne, te meg szerintem azzal amit leírtál, átlagon alul használod. Gondolj vissza, hogy nem volt-e telepítve egy alkalmazás, ami óta így működik. Szerintem az lehet a bibije, hogy felraktál valamit, ami automata indul, és a háttérben fut(nem olyan alkalmazás amit meg tudsz nyitni, szóval a futó alkalmazások közt nincs), és az hogyha épp egy olyan funkció, lehet hogy folyamatosan zabálja az akksit, meg nem tudom, esetleg be is lassíthatja a telót. Ha úgy érzed, hogy kicsit lassabb a teló, mint ahogy mondják, vagy a videókon látod, akkor én erre gyanakodnék.
Más ötletem nincs, tovább kéne bírnia, azok akik nagyon ráfekszenek a telóra, mondják, hogy reggel leveszik, este töltik... Ezen kívül csak azt tudom mondani, hogy ha mész valahova vidd az USB-t... Persze csak akkor töltsd ha meg tudod várni, amíg teljesen feltöltöd.
Remélem segítettem! -
3RROR
aktív tag
A fólia csak a kijelzőt védi.A tokot nem... Ha farmerben akarod hordani akkor tokot nem tudsz használni mivel nehézkes a kivétele és berakása a zsebbe.Ha táskában hordod akkor ajánlott egy ilyen tok beszerzése.Az érzékenység attól függ milyen fóliát veszel...Tükör fóliát nem ajánlom mert azzal a képernyőt csak sötét helyen látod.
-
3RROR
aktív tag
válasz david->off #630 üzenetére
Szerintem az akku tönkrement...Próbálj beszerezni egy másikat ami nem utángyártott, mert az semmit se ér.
-
dani54
tag
Igazából nem olyan tokot akarok hozzá venni, ami tárolja, hanem ami védi. Nem tudom, hogy láttad-e hogy a HTC HD2-höz milyen tok van gyárilag, vagy akár a Nexus One-hoz. Csak olyant, ami megvédi a karcoktól pl a hátlapot meg ilyenek. Fóliából a Brando ultra clear protector plus-t ismered? Te mit használsz? Köszi
-
david->off
tag
Semmit nem telepítettem rá; rootsh, foreca weather (widgetet nem használom), conky, wifi switcher és egy angry birds nevű játék volt fent a lányomnak kb. 1 hétig míg kijátszotta. Jelenleg a 2. akkuval nyüstölöm, mert gyanakodtam én is akku problémára, de nem oldotta meg...
kérdés: ez segíthet (ha még is telepítettem volna valamit ami bekavarhat)? :[link]HARIBO macht Kinder froh und Erwachsene ebenso... ;)
-
dani54
tag
válasz david->off #638 üzenetére
Igen, én azt mondom, ha ki tudod menteni az adataidat, érdemes hard resetet nyomatni, h mindent kigányoljon onnan. Ha utána is jelentkeznek a problémák, akkor még arra is lehetne gyanakodni, hogy hardveres hiba.
Szerk: Amúgy hibás a link, a helyes itt van.
[ Szerkesztve ]
-
3RROR
aktív tag
válasz david->off #640 üzenetére
Garancia nincs rá?
-
dani54
tag
válasz david->off #640 üzenetére
Nem teljesen. Mivel cseréltél akksit ezért valószínűleg nem annak van baja. Elég az alaplapon egy kis elmozdulás, esetleg az akku csatlakozónál, hogy "szivárogjon" a feszültség. Ez szervizes téma, ha tényleg ennek van köze hozzá
Minden esetre próbáld meg, hogy teljesen legyalulod, és meglátjuk mi lesz. Szerintem progi okozza majd a hibát.
-
david->off
tag
van, de nem magyar a keszulek (nemetorszagbol hoztam tavaly augusztusban), vagy ez nem szamit? azert en meg bizom a hard reset dologban... (bocsanat az ekezethianyert telefonrol irtam) az kinyirhatja az akkut, hogy ha beszallok a kocsiba automatikusan radugom toltore?
HARIBO macht Kinder froh und Erwachsene ebenso... ;)
-
3RROR
aktív tag
válasz david->off #643 üzenetére
Nokia garancia van rá?Ha igen akkor itt MO-n beviheted a Nokiához.
-
dani54
tag
válasz david->off #643 üzenetére
IGEN! Bocsi, de ezt felejtsd el, ha jól tudom pont itt az N900 topicban volt erről szó. A lényeg az akksinál: nem kell formázni, kb 10 töltés alatt érik el max teljesítményüket. Nem szabad hagyni, hogy teljesen lemerüljön. Ha kikapcsol már mert kevés erő van benne, ne kapcsoljuk be stb... csak ha már töltőn van. Ha olyan, akkor este simán fennhagyhatod a töltőn, miután feltöltött, az akksi nem kap több áramot. Ha nagyon sietsz, és kevés van rajta, felrakhatod tölteni, és leszedheted mielőtt feltöltene rendesen, de ez egyel talán nem lehet gyakori, csak egyedi alkalom. Az akksi élettartama meghatározott töltésszám elvileg, nem tesz jót neki ha kicsit rátöltesz, majd leveszed, megint kicsit rátöltesz. Csak úgy töltsd, ha meg tudod várni, míg teljesen feltölt. Épp emiatt nem lenne gond az 1 napos készenléti idővel ennél a telónál, mert este felteszed, reggel leveszed.... De ha a kocsiban mindig rányomod, most bele se gondolok, napi gondolom minimum 3-4szer felraktad akkor töltőre a telót, ez kb azzal egyenlő, hogy kinyírtad. kocsiba tölteni akkor töltsd, ha GPS-nek használod, szval ha több időd van, és kell, hogy ne merüljön le.
-
david->off
tag
nos, nem történt komoly előrelépés az ügyben. hard reseteltem a telefont, újraflasheltem a romot és töröltem mindent a mass partícióról. ezek után is ugyan az a szitu. merül az akku, mint a vadállat. egyébként nem lett gyorsabb a telefon, de nem is volt lassu. ma pl. tottál feltöltöttem a számítógépes bohóckodás elött. a munkahelyemen kb. 14.00-kor flasheltem a telefont és most csipogott, hogy lemerült (19:50). egy valamit nem is mondtam eddig, szóval melegszik is az akku, kb. olyan 40 fokos lehet a hátlap. érdemes lenne próbálkozni egy új akksival? csak azért nem értem mert elötte volt egy nokia e61i-m és egy e90-em, mindkettőt ugyan így használtam és egyikkel sem volt probléma soha, eredeti akkuk vannak benne, amivel vettem őket...
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz david->off #646 üzenetére
Ha az az akku melegszik, akkor akár zárlatos is lehet. Meg kellene próbálni egy másikkal. Ennek meg meg kellene mérni a feszültségét töltés után, mert lehet, hogy percek alatt leesik miutábn lejött a töltőről.
Vagy valamilyen program megy a háttérben, de az meg nyilván látszana valami taskmanagerrel.[ Szerkesztve ]
valami
-
david->off
tag
válasz Quasi_modo #647 üzenetére
nem megy semmi a háttérben ez 1000%, ma formáztam tottál 0-ra a telefont és semmi programot nem is telepítettem vissza. most full gyári a teló. még egy valami érdekes történt egyébként tegnap, de félálomba voltam így nem biztos...ha jól emlékszem előző nap éjfél körül lehúztam a 1, kikapcsolt és 2, zölden világító telefonom (tele állapot) a töltőről. viszont reggel mikor ébresztett már azt is jelezte hogy üres az akkuja... holnap veszek a nokiában újfent egy akkut, most már lehet kapok kedvezményt is (1 év alatt 3)
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz david->off #648 üzenetére
Nem garanciás a masina ?
Mert lehet, hogy nem az akkuk zárlatosak, hanem a gép.
Esetleg...valami
-
david->off
tag
válasz Quasi_modo #649 üzenetére
nem tudom hova lett rakva a garancia papírja, ami egyébként is német... egyébként megint van új fejlemény...lemerültem újfent. kikapcsoltam hát a telefont de az akku továbbra is 40 fok körüli hőmérsékletü volt egészen addig míg meg nem elégeltem a dolgot és egy óra után kivettem a telefonból. most kihült...
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztalos klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- ZIDOO médialejátszók
- Discord
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okos Otthon / Smart Home
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Politika
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hardcore café
- További aktív témák...