- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbeee01
tag
válasz quailstorm #3250 üzenetére
Nyertél... Asszem inkább pár napig átváltok csendes olvasgatósba Nincs egyébként, pedig lehetett volna ennyi eszem hogy az kell hozzá...
,,Elég bizonytalan vagyok, vagy mégsem? A válaszom egy határozott TALÁN!"
-
netpeti98
addikt
A leváló USB-n kívül van valami jellemző hibája a készüléknek?
Üdv netpeti98
-
félisten
-
netpeti98
addikt
válasz FoxiestFox #3256 üzenetére
A böngészés milyen? Tehát ha Operával Flash nélkül böngészek, akkor nincs gond?
Üdv netpeti98
-
félisten
-
netpeti98
addikt
válasz FoxiestFox #3258 üzenetére
Egyenlőre csak a felvetés, hogy lehet beszerzek egyet használtam, ha találok jó áron. A parancssoros Linux-al még nincs sok tapasztalatom, de hajlandó lennék megtanulni.
A külseje és a rendszer is bejövős, a billentyűzet pedig külön előny.
Jut eszembe, a Flash-en kívül van más megoldás a YT-re?Üdv netpeti98
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz netpeti98 #3259 üzenetére
Van egy itt a polcon, ~ fél éve nem nyúltam hozzá mióta Androidra váltottam. Csak telefon és töltő, én is így vettem az első tulajától (itteni fórumtag: KTTech). Az állapota karcosabb az átlagnál, de inkább csak a hátlapja (egyszer összekülönböztek a zsebemben a fémházas Sony fülesemmel, ő húzta a rövidebbet). Az USB csatlakozója hibátlan.
A többiek segítenének beárazni?
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
gyugyujol
tag
válasz FoxiestFox #3260 üzenetére
zsírpüré
hahaha! aki nem keni-vágja az angolt, az baszhatja ezt a telót, hacsak nem tanulási céllal esik neki..és ez alatt azt értem, hogy egy teljesen más világba cseppen, mint amit megszokott, ami ijesztően racionális és minimalista, és elég sok alkalmazkodást igényel.
viszont egy informatika iránt érdeklődőnek kutyakötelessége fejest ugrani a unix rendszerek világába és filozófiájába.
ez az eszköz elsősorban egy demo, csak GSM funkcióval,ezzel tisztában kell lenni!szerintem borzasztóan izgalmas, viszont megdöbbentően szelektáló. itt a gyengék elhullanak!
ez a teló [a lényeg a linuxon van] a véren és verítéken felül olyan tapasztalatot és tudást ígér, amivel az informatika világában bármerre tovább lehet lépni..csakhogy az informatika és az emberiség közös nyelve az angol, tehát ezutóbbi miatt már eleve kötelező jelleggel kell tudnia mindenkinek, aki kicsit is belátó és többet akar az élettől.
önmagunk fejlesztésére nem szabad sajnálni semmiféle erőforrást lett-légyen anyagi vagy időbeli, mert bizony busásan megtérül!na,értitek h mit akarok mondani!
kitartás![ Szerkesztve ]
-
félisten
-
quailstorm
nagyúr
válasz netpeti98 #3257 üzenetére
A webböngészésről annyit hogy van a gyári Firefox 3, ami életkora miatt alig jó valamire. Az Opera a 12.10 óta akad mint a szar. A fennec meg akad mint a szar, de mindig, és nem csak a görgetés, hanem minden. Szóval elég szenvedős...
(#3267) dying_star: és rájöjj hogy az N900-ra több cucc van...
-
félisten
válasz quailstorm #3268 üzenetére
Igazából ami nekem kell, az van rá.
N900-on sem tartottam sok programot... ha dúskálni akarnék, vélhetően Apple-fan lennék
Ami számomra meggyőző, az a GUI, és az OLED.
És a külső. És a progipróbálgatásra használható Android 4-es verzió felett (mint írtam, barátkoznék vele).
És hogy... kúl. ^^ -
quailstorm
nagyúr
válasz FoxiestFox #3269 üzenetére
Az a fos pentile amoled, nyáhh, sose kéne... undorító ahogy torzul minden. Még 720p-n is feltűnő számomra. N900 kijelzője nekem jobb.
Persze kúl meg izé. De nincs qwerty. Csak azon múlott volna hogy én meg unokatesóm veszünk-e...
-
félisten
válasz quailstorm #3270 üzenetére
Nagyon sokat írtam N900-on, de mivel azóta csak társaságkerülőbb lettem virtuálisan is, ez már annyira nem fontos, hogy emiatt ismét az N900-at válasszam.
Az N9 kijelzővel nekem nincs problémám, ez a pentile-dolog annyira hidegen hagy, hogy nagyon...
Fotót szerkeszteni és videót vágni nem azon a kijelzőn fog az ember.
Ellenben a normális fekete, a sötétben is látható idő, és az alacsonyabb fogyasztás már vonzó.
Az N900 képe szerintem is nagyon szép, az igaz. De temeti is az áramot cserébe... -
quailstorm
nagyúr
válasz FoxiestFox #3271 üzenetére
hünnye, jó hogy szólsz, fel kéne raknom tölteni...
egész délelőtt használtam, lement 300mA-ra... olyan 13:20 óta nem megy, 265mA. Kernel power 52 forever!
régen ment 2 órát és kikapcsolt..., vagy hármat -
félisten
válasz quailstorm #3272 üzenetére
Ja, én is emlékszem, mikor megvettem az enyémet anno, finoman szólva nem az üzemidő volt az erőssége...
Kernel power és thumbosítás után némi CPU feszpiszkával mindjárt jobban érezte magát... : ] -
*Ropi*
félisten
válasz FoxiestFox #3267 üzenetére
Akkor marad akkutöltőnek meg egyéb, nem erőforrásigényes feladatokra.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
gyugyujol
tag
amit osszeraktam review-kbol az N9rol az az,h egy nagy csalodas.nekem elsosorban a fizikai billentyu hianya miatt egy normalis virtualis kellene,arra meg azt irtak,h szar.
de talan a legfontosabb,h a szupport is szar.
nem egy mainstream telo az sem
en is raizgultam,de aztan letettem rola.talan egy n950et megneznek.azert talan 40et is adek! -
félisten
-
bandy13
aktív tag
Na, gyűlik az n900 telefont használó tábora
-
madstunt
addikt
válasz FoxiestFox #3276 üzenetére
a legtöbb fake volt
amúgy tényleg nincs sok probléma a pentile-al, nem beszélve arról, hogy kevesebbet fogyaszt és tartósabb mint a többi, normál kialakítású amoled kijelző
[ Szerkesztve ]
-
madstunt
addikt
válasz quailstorm #3279 üzenetére
Arra kíváncsi leszek mikor nézed amúgy úgy a kijelzőt, hogy a szemgolyód a kijelzőn pihen kb
Mert a rácsig nagyított képek csak faszverésre jók, a való életben sosem nézed olyan közelről, és általában a vérfanok és a placebódzsankik hajtogatják, hogy látják normál használat közben[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz madstunt #3280 üzenetére
te beteg vagy, ezt 3 kilométerről látni. Azért raktam mellé az RGB mátrixos képet. Nem érted meg hogy semmi nem homogén? Rácsos, színes, torz fos?
B@zmeg, már a tököm ki van veletek. Bezzeg PC-n az élsimítás módjairól dumáltok, a TV-nél is minden fontos, csak a telefon mindegy. Pedig azt nézed közelebbről...
Képcsöves TV-t biztos láttál szar antenna jellel. Gondolom nem zavart. Sőt téged az se zavarna, ha minden második vagy harmadik pixelt kikapcsolnának a monitorodon. Mert lehet hogy túl jó a szemem, de azon a szaros képernyőn fehér és piros szín nincs. A piroshoz hasonlító rácsnak meg csak egy árnyalata van, és pár fényerőssége. Semmit nem tud visszaadni, a saját videója nézhetetlen rajta. Ha neked ez tetszik akkor nyaljad, vegyed, csak hülyeséget ne beszélj. A szőrős betűkről meg ne beszéljünk, az külön élmény...Egyébként tényleg vallás amit műveltek, mindegy mit mutatok, közeli kép nem jó mert távolról nézem, távoli képen ha látszik a színhiba akkor szar a kamerám. Menjetek a pi...-ba.
Csak annyit mondok még utolsónak hogy vetettem egy ismerősömmel Nokia E6-ot, aztán megnéztem hogy végülis milyen. Nagyon jó. Annak van 640x480-as kijelzője, ennyit tudtam. Utólag megnéztem hogy 2,46 col. Az 320PPI... A saját telóm meg csak 266
Néztem 20 másodpercig, lapoztam a menüt, egyszer csak felordítok hogy bazdmeg ez pentile. Na ennyire látszik. Akkorán nem zavar, de 300PPI alatt, főleg WVGA-nál ahol a hasznos részletességtől esek el, ott kurvára.[ Szerkesztve ]
-
madstunt
addikt
válasz quailstorm #3281 üzenetére
Peace out
Valami TFT lobbi frusztráltsága vegyül valami mindenki hülye hozzáállással, ha csak a többes számot nem rám használtad Nem megyek bele felesleges flamába, elmondtam a véleményemet. Tudom szar
Meg ide ez kurvára offtopic, még akkor is ha felsikoltasz a pentile láttán[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz madstunt #3282 üzenetére
én csak tényeket beszélek...
átlagos nem műszaki ember nem veszi észre, míg nem szólok mit figyeljen, műszaki embernek azonnal szemet szúr, makacs, és vak műszaki embernek meg soha. De mondom vegyed, engem zavar nem téged.A témát meg te hoztad fel, gondoltam segítek oszlatni a ködöt. Szó nincs a tft mániáról, mutathatnék RGB amoledet is. Nem az a lényeg csak ez volt otthon, mert én mindig saját anyagból dolgozok, érted?
BTW egész fasza 720p videókat lőttem N900-zal tegnap, fel kéne már rakni youtube-ra. Persze csak a telefon eredeti képességeihez mérten jó. 22-23 FPS.
-
gyugyujol
tag
nekem csak pár éve van 1024x768-nál nagyobb felbontásom számítógépen is, és alig 1 éve cseréltem le a G1-emet erre --meghalt-- 20ezerért, szal én ezekkel abszolút nem foglalkozom. átjön a képről infó így is úgy is.nyílván ha valaha is hajlandó lennék kiadni olyan rahedli pénzt új telókra, akkor valszeg utánajárnék, és már csak a tudat miatt is a legjobbat venném, de mondom, én jelenleg nem értek hozzá, de bármikor érthetek, h a szükség úgy hozza, viszont olyan termék nincs, h minden szempontból tökéletes.
a stílusotok pedig ijesztő
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
quailstorm
nagyúr
válasz gyugyujol #3284 üzenetére
N900-at leszámítva én is gagyi felbontásokat nézek. 1280x1024 a monitorom (tegnap néztem 15,4 colon fHD-t hát remek csak drága meg a jelenlegi gépemnek fölös).
Másik telóm 240x320-on QVGA(2,8col!)... De legalább olyan mint az N900 panelje, fényes, és nagy betekintési szögű, így nem akkora baj, főleg hogy keveset netezek vele mostanában.
Csak a PenTile-lal az a baj, hogy elveszi előled ami hasznos. Nokia N900-on megszoktam a nanométeres betűket 30centiről. Végre nem kell semmit nagyítani. Erre ugyanezt megteszem pentile-lal, és egy nagy szőrös pacát látok. Nem öröm. A színeket meg már írtam. Ha nem homogén, akkor nagyon mindegy mekkora felbontás. Kásás, szemcsés TV képet se szeret senki nézni, de javítsatok ki ha tévedek...
Szal pentile-t csak akkor érdemes venni, ha nincs más út (N9), vagy best buy a teló (használt Nokia E6, SGS, S3LTE...) És 300 PPI környéként a csúfító hatása nagyban csökkennek. Csak az N9 pont nem olyan.Amiket leírtam, azt lehet tényként kezelni, hogy az mennyire sokakat nem zavar, azt meg nem értem. De ha nem izgat, akkor meg ne válaszoljatok, mert csak felesleges flame. Nagyító alatt én még pentilet nem láttam azt elárulnám.
(#3285) dying_star: igen rohadt meleg van a szobámban plusz a gép is fűt. Ilyenkor morcos vagyok. De ha megnézed a bunkó stílust nem én kezdtem. Élces volt ugyan már az első ilyen hsz is, de csak azért hogy ébredjen már fel a tündérmeséből, nem kell minden reklám és marketingmaszlagot bevenni, hanem ki kell próbálni, utána kell nézni, és meg kell nézni szabad szemmel. PenTile kijelzőket láttam beégve, és nem beégve, de a használat mennyiségéből és az életkorból következett ez. Felbontását tekintve 640x480-800x480-854x480-1280x720-1280x800 ezek voltak a kezemben PenTile matrixszal. Minddel láttam a hibákat szabad szemmel 25-30 centis használati távolságból. Különben nem írnám hogy zavar, de hát ezt úgyse hisztek el. A 4 col WVGA és FWVGA kivételével mint használható volt egyébként, ha az enyém lenne akkor azt mondanám hogy jól van, használható. Csak madstunt példája pont az N9, ahol eléggé leordít a kijelzőről az összes ismert képhibája...
(#3284) gyugyujol: mi lett az N900-zal? Szerencsére az enyém még megy, egyelőre pár csavar nélkül és két bad pixellel. Bolti garanciánál sose adjátok le a telót, kérjétek el az alkatrészt inkább.
-
gyugyujol
tag
válasz quailstorm #3286 üzenetére
hehe,én nem akarok ebbe belefolyni. nekem nem kell a pompa!
ami az n900-at illeti, lehet h rosszul fogalmaztam: kicsivel több, mint éve szerváltam egy cimbimtől 20ért, mert meghalt az én G1-em, ő meg nem bírta kezelni ezt a telót, így hát mondtam neki, h hadd kerüljön jó helyre egy jelképes összegért.
azóta van már egy backup, és igazából nincs szükségem semmire a mai telefonokból.
ha a facebook meg a gmail meg az ilyen szutyok szolgáltatók vmi radikálisan módosítanak, amit a maemos developerek nem követnek, akkor természetesen nem fogok szembemenni az árral.
viszont rendszer szempontjából már oly' mindegy lesz,h mire váltok, mert a "nativ" linuxhoz képest az android is csak valami csalfaság, a winről meg iosről ne is beszéljünk.szal lekopogom; nekem tökéletesen működik a telóm, és jól megvagyunk
-
quailstorm
nagyúr
válasz gyugyujol #3287 üzenetére
Akkor jó, öröm ilyet hallani. Viszont nekem a gtalk már nem megy.
iOS elég natív, csak mostanság gond van még a jailbreak adta lehetőségekkel is, mert nincs a legutolsó 3 FW-re(iP 5). Egyébként a Maemo5 után az iOS7 az első, ami hasonló élőképes ablakváltóval rendelkezik. Csak jóval komolyabb hardveren, hiszen minimum iP 4 kell hozzá. Kár hogy nem adott ki a Nokia még pár telót maemoval, beindulhatott volna, így egy-egy linuxos telóval csak azt bizonyították hogy remekül megy mobilon a cucc. Üzletileg se érte meg nekik.
-
félisten
válasz quailstorm #3288 üzenetére
WebOs? BB Playbook rendszere?
Ezek is élőképesek, és nem mai gyerekek már. (Na jó, a BB még nem régi.) -
quailstorm
nagyúr
válasz FoxiestFox #3289 üzenetére
Személy szerint szívesen kipróbálnám őket, de odáig se jutottak itthon népeszerűségben mint a maemo5... Igen léteznek ez kétségtelen. Ami kihagytunk az a BB OS10. Az is tudja már.
Viszont én még egy darab webOS-t nem láttam életemben. BB OS-ből is a 6-os volt a legfrissebb a kezemben. Nagyon csúfos vége lett a próbálkozásoknak. Pedig jóval smoothabb élményt adott mint egy droid. Csak nem állt mögéjük egy egész kémhadsereg meg egy óriáscég.Akkor javítok. A nagyok közül az iOS7 és a BBOS10 az első kettő ami végre olyan multitaskot használ, amihez eddig nagyon alternatív útvonalat kellett bejárni. És csak van rá igény, hiába mondják nekem a droid topicban hogy nincs... totál úgy érzem hogy elvakít az a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz quailstorm #3290 üzenetére
Én elnyomkodtam pár óráig az első Palm Pre-t, nagyon rá lehet állni a cuccra, csak ne lenne olyan ronda szerencsétlen készülék...
A BB pedig istentelen király mostanában, bár nekem a régi, nem érintős BB-k minimalizmusa is tetszett.
PlayBook-om meg nemsoká lesz, mert a jelenlegi tablet-kínálatból csak az rendelkezik szimpatikus GUI-val és külső design-nal. -
quailstorm
nagyúr
válasz FoxiestFox #3291 üzenetére
A BB GUI nekem is nagyon bejön, csak az nem, hogy J2ME appokon kívül semmi bővítés, de nagyon az se. Más célokra kell nekem a teló.
BTW ha mér N900 topic. Tesztemben is láthattátok hogy nekem az állapotsáv ki van húzva a képernyő feléig. Van aki még így használja? Még nem nagyon láttam. Nekem aki 1 év alatt is úgy böki a képernyőt mintha 1 hete se lenne meg, így a jobb Csak a portré módú appoknál meg lehet centizni, kb 0,5cm-re csökken az app legördülő menüjének sávja.
-
gyugyujol
tag
jah, palm pre-n én is gondolkoztam
ha az n900 megköszöni a játékot, akkor az lesz a következő a touchstone töltövel, vagy hogy hívják.amúgy a multitasktól nem kell túlságosan hasraesni, ezek mobil eszközök, amik korlátozott képességekkel vannak megáldva, ráadásul akkumulátorról mennek.
szerintem az apple csinálja jól a fake multitaskinggal. nem kell mindennek eccerre futnia, csak jól kell összeokoskodni.
na nem mintha az android memória- és alkalmazáskezelése nem lenne hányinger, már a froyo alapján azóta nem találkoztam vele közelebbről, de nem is érdekelde mindezek közül még mindig az N900 a legcsicskább ezzel a szánalmas mennyiségű rammal és a swapos elképzelésével. botrány!
lehet kipróbálom, h megveszem a leggyorsabb microsd kártyát, és kirakom arra a swapot. -
félisten
-
gyugyujol
tag
válasz FoxiestFox #3294 üzenetére
parszor mar olvastam rola,de nem emlexem pontosan,viszont az megmaradt,h vki csinalt benchmarkokat,es kijott,h ha nem is lesz 194x gyorsabb,de legalabb a parezres microisd meg gajra,es nem az emmc/nand.
ennyit maris meger
de mintha lett volna sebessegnovekedes. majd megolvasom megint! -
félisten
-
gyugyujol
tag
válasz quailstorm #3297 üzenetére
az tiszta sor, de a microsd talán más buszon van, mint az a flash, ami a swap van gyárilag, így tehermentesíthet.
most kipróbáltam, mar sdn van a swap, és lekapcsoltam az eredetit.olvastam valahol, h bekapcsolva mindkettőt és azonos prioritásra hozva faszán egyenletesen swappol mindkét helyre.
franctudja, bonyolultabb ez a kérdés, mint az elérési idő, hiszen a /sys/vm-ben is lehet mókolni.
mindegy,olyannagyon amúgy nem érdekel. valszeg már az is sokat segít,h lejjebb raktam a swappinesst.
viszont ha valóban megnyújtja a flash élettartamát, mert nem azt nyúzza, akkor lehet, h véglegesítem.
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt 12 hónap szavatosság
- Bontatlan Iphone 14 Plus Starlight + Armor tok
- IPhone 14 256GB gyári független megkímélt 12 hónap szav
- IPhone 13 Pro 128GB alpesi zöld akku 95% 12 hónap szavatosság
- Eladó iPhone 12 Pro Pacific Blue 128Gb független Akku 80% ÚJSZERŰ ÁLLAPOT
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest