- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomi564
csendes tag
Sziasztok, olyan problémám van, hogy PC-ről újratelepítettem a telefon szoftverét, de előtte leformáztam szintén gépről a belső 16gigás memóriát teljesen, és azóta a közösségi alkalmazást nem tudom kirakni widgetnek, valamint ha elindítom ilyen ferdén kettétört képek vannak a fejlécben és máshol is az ikonok helyén. Gondolom valamit letöröltem, de az újratelepítéssel nem tette vissza magának. Ezt hogy lehetne megcsinálni, hogy újra rendesen működjön?
Ezen kívül minden tökéletesen fut. -
tomi564
csendes tag
Sziasztok, nektek olyan volt már, hogy valaki hívott, de elutasította, hogy "előfizető kérésére nem kapcsolható" és semmi híváskorlátozás nincs bekapcsolva... telefon újraindítás után meg már működik :S
-
tomi564
csendes tag
-
tomi564
csendes tag
azt be lehet állítani valahol, hogy az Opera Mobile ne nyissa meg az utolsónak megnézett oldalt induláskor?
-
tomi564
csendes tag
1. Oviból a külön alkalmazással vásárolj, de ha valamit megvettél és újra fel szeretnéd tenni (nem sikerült, formázás után), akkor itt a Fiók fülön belül megtalálod a Saját dolgok címszó alatt az eddigi összes telepített programodat, ahonnan újbóli fizetés nélkül fel tudod telepíteni.
2. Nekem alapból csörög a telefon és a BT füles is, beállítást hirtelen nem találtam hozzá.
3. a Naplóban levő adatszámláló csak az EDGE/3G adatforgalmat nézi, wifit nem, és azt magától nem is nullázza, de te tudod magadnak. A Beállítások -> Kapcsolatok -> Kapcsolatkezelőben az éppen aktív kapcsolatokat látod, és minden infót meg is tudsz nézni benne addig, amíg él a kapcsolat (adatforgalom, sebesség, időtartam, stb.)
-
tomi564
csendes tag
alaplap csere után kaptam egy matricát a teló hátuljára az új IMEI számmal, de bent van a HDMI fedél alatt is. A hátlapon levőt szerintetek le lehet szedni? nem tetszik, hogy ott van rajta.
-
tomi564
csendes tag
ez a lilulás már új állapotban is látható, vagy csak idővel lesz ilyen a kijelző?
És ha most nem ilyen, akkor elképzelhető, hogy később belilul? -
tomi564
csendes tag
-
tomi564
csendes tag
Olyan problémám akadt, hogy az alsó műanyagnak a gomb felőli csavarjánál a rögzítőfülek letörtek, és lötyög a fele (biztos a nagy hideg miatt megdermedt, és azért könnyebben letört). Gondolom erre nincs garancia, szerintetek van olyan Nokia szerviz, ahol ezt nekem rögtön ki tudják cserélni?
-
tomi564
csendes tag
Azért itt a sok egyéb hozzászólás mellett gondoltam leírom, hogy már fent van Ovin az új Nokia internet radio, mivel sokan kerestek használható netrádiót. Ez nagyon jó lett, simán tudtam mellette böngészni, sms-t írni, meg sem akadt, és egyszerű használni
-
tomi564
csendes tag
Nekem wifi, mobilnet, BT állandóan be van kapcsolva, ráadásul BT-s fülhallgatót használok hozzá. Ezen kívül általános használat, és estére (23:00-ra) 30% körülire csökken.
-
tomi564
csendes tag
-
tomi564
csendes tag
válasz
karldergroße #5297 üzenetére
Térképhez még annyit, hogy a kihangosítás működik. Alapból nem úgy veszi fel, de a felvétel "gomb" mellett rögtön rá lehet nyomni a kihangosításra, és működik rendesen.
-
tomi564
csendes tag
válasz
karldergroße #5297 üzenetére
Nekem nem volt 5800-m, de N8-ból leírom mik működnek, és mik nem
Zenelejátszó (szerintem ugyanaz lehet):
- lejátszás közben albumcímet nem ír
- hangszínszabályozó, véletlenszerű lejátszás, fm adó az opciókból érhető el
- eq-ban nincs saját állítás, de előre beállítottak közül lehet választaniNaptár:
- az ismétlődés a naponta, hétköznap, hetente... tehát napokat nem lehet megjelölni
- másolni minden gond nélkül lehet a bejegyzést, és akkor ugye kettő lesz belőle
- rendszeres bejegyzésnél megkérdezi, hogy mindet, vagy csak az adott alkalmat akarod- e szerkeszteniSzámológép nem tudományos, 4 alapművelet, meg %, és ennyi, de biztos van rá külön program, ami tudja.
Híváslista: ugye mivel nincs fizikai gomb, vagy alapképernyőn van híváslista ikon, vagy a Hív gomb (tárcsázó) megnyomásánál jön ki a "zöld gomb". Ez a kettő ugyanazt hozza elő, külön rendezi a nem fogadott, a hívott, és fogadott hívásokat, amik 3 fülön helyezkednek el, és egyszerűen tudsz váltani köztük.
Kijelölés, pl. névjegyzékben hosszan rányomsz, majd kijelölés, a többinél ezentúl hosszan sem kell nyomnod, csak rányomsz, és utána arra, hogy kijelölés, fotóalbumnál, pedig alul a középső gombbal átváltasz"kijelölő" üzemmódra, akkor csak rá kell nyomogatni, és már teszi is rá a pipát. (tehát nem megnyitja nagyban)
Térképpel eddig nekem nem volt semmi bajom, rögtön frissítettem az új 3.06-ra és szépen vitt, bár még nem sokat használtam.
-
tomi564
csendes tag
főképernyő szerkesztés, és van egy simán "naptár" nevű az kell, és nem az alkalmazásokon belül (ami nekem hivatkozások)
-
tomi564
csendes tag
válasz
zazenke #5008 üzenetére
Egy frissen megjelent telefonnál, és jelen esetben frissen kiadott rendszernél ez benne van. Aki megveszi tisztában van vele,hogy mint mindennek, ami új vannak gyerekbetegségei, és kevés a tapasztalat. Ezeket általában később orvosolni szokták, de a kezdet minden esetben ilyen. Nem lehet a gyárban előre gondolkodni a több millió ember különböző felhasználási módjaira.
Am. nekem is volt 1-2 megfagyás, újra kellett indítani, csinál érdekes dolgokat, de nem zavaró, és tudom, hogy a frissítések orvosolni fogják.
-
tomi564
csendes tag
válasz
manchester85 #4987 üzenetére
Én is Misály véleményét osztom, nem feltétlen a symbiant védem, de ez a rendszer logikusan van felépítve, nem kell keresgélni, gondolkozni, minden a helyén van elhelyezve. Olykor lehet, hogy ezt nem rögtön a főmenüből éred el, hanem lépkedni kell, de egyértelmű, hogy milyen funkciót hol kell keresni.
Említette itt valaki, hogy miért nincsenek az emailek az üzenetek között... én nem is értem mit keresne ott, az legyen külön.
Arról meg hogy a pc-s szoftverek is milyen irányt vesznek inkább ne beszéljünk, sokszor az új csilivili programokba jobban belekavarodik az ember. -
tomi564
csendes tag
válasz
silentkiller #4772 üzenetére
E-s telóknál, mivel üzleti mobil úgy tudom gyárilag az összesben ki van kapcsolva a némítás lehetősége.
-
tomi564
csendes tag
Az mitől lehet, hogy a névjegyzékemben az összes névjegytől törlődött a facebook hozzárendelés?
Ovival meg a netes részével szinkronizáltam többször, (arra is rá kellett jönnöm hogy működik) lehetséges, hogy attól szállt el? -
tomi564
csendes tag
válasz
AndrewTdi #4543 üzenetére
Hálózat alapú GPS-t érdemes bekapcsolni, mert villámgyorsan megtalálja a pozíciót, még épületen belül is tud közelítőlegeset mondani. Max. 10 kbyte forgalmat csinál ez a része, de az N8 már bejelentkezik Ovi-ba is, meg egyéb helyekre, azt nem nézegettem meg mennyi adatot generál közben, mert nekem van mobilnetem, és minden be van kapcsolva.
-
tomi564
csendes tag
Olyan problémám van, hogy az Ovi suite a szoftverfrissítésnél azt írja, hogy "Nem lehet csatlakozni a szolgáltatáshoz."
Feltettem utána az új 3-as verziót is, de ugyanezt csinálja, pedig korábban működött.Valakinek van még ilyen problémája?
-
tomi564
csendes tag
válasz
cortez1985 #3919 üzenetére
A nokia féle Térképek alkalmazásra pc-ről rá lehet rakni a kívánt országok térképeit, és akkor nem tölt le semmit, csak akkor, ha az adott ország térképe nincs meg, ahol vagy.
A Google maps az, aminek folyamatos kapcsolat kell.
-
tomi564
csendes tag
leviske: Próbálgattam még, ha a gépen a WPA2-Personal titkosítást választod, akkor nem tud kapcsolódni nekem se, gondolom a mobil nem támogatja, de WEP és nyílt állapotban tökéletesen megy.
GinJoe: Nekem rejtettre van állítva a router, és gond nélkül működik. Az elején én is azt hittem, hogy nem működik, de rájöttem, hogy MAC cím szűrés be volt kapcsolva, és azért nem engedett csatlakozni (kb. 2 órát próbálkoztam mire rájöttem), de mióta a telót is hozzáadtam tökéletesen megy.
-
tomi564
csendes tag
válasz
leviske #3880 üzenetére
Nekem egy Intel WiFi Link 5100 AGN adapterem van, de szerintem mindegyikkel kellene működnie.
Még kipróbáltam a varázslóval is itt: vezérlőpult -> hálózati és megosztási központ -> új kapcsolat vagy hálózat beállítása
A varázslót végignyomogatva az ad-hoc móddal nekem a legvégén, amikor kiírja, hogy a hálózat használatra kész, ott van olyan gomb, hogy internetkapcsolat megosztása. Az ugyanazt csinálja, mint amit leírtam, csak magától. Nekem így működött. -
tomi564
csendes tag
"Módosítsuk azt az időtartamot, amelynek leteltével a háttérvilágítás kikapcsol.
Válasszuk a Menü > Beállítások, majd az Telefon > Kijelző > Megvilágítás
időtúllépése. Ha módosítani szeretnénk a fényviszonyokat észlelő és a kijelző
fényerejét beállító fényérzékelő beállításait, akkor a kijelző beállításai között
válasszuk a Fényérzékelő menüpontot." -
tomi564
csendes tag
válasz
leviske #3860 üzenetére
Telóhoz nem kell semmi, mert az elején én így használtam.
XP-t nem tudom, Win Vista és 7 esetében hálózat -> adapter beállítások, amelyikkel fogod a netet (csak a kábeles lehet) tulajdonságok -> megosztás fül -> kiválasztod a wlan adaptered, hogy azon ossza meg, az ad-hoc csatlakozást meg simán beállítod, mint eddig.
-
tomi564
csendes tag
"Kapcsoljuk ki az elérhető WLAN-hálózatok háttérben való keresése funkciót.
Válasszuk a Menü > Beállítások, majd az Kapcsolatok > WLAN > Opciók >
Beállítások > WLAN-elérhetős. megjel. > Soha."
mellé a főképernyőt offline állapotba állítod, és mellé az adathasználatot mindig rákérdezre teszed, és nem fog magától csatlakozni. Persze bontani mindig neked kell, mert nem fogja magától. Azt pedig úgy tudod, ha hosszan nyomsz a wlan kapcsolatokban az aktívra, majd a felugró menüben bontás. Ennél részletesebben már nem tudom leírni. N8on tuti működik, mert megcsináltam, sőt nem is kell hozzá se fórum, se használati utasítás, csak józan paraszti ésszel megkerestem. -
tomi564
csendes tag
WLAN automatikus csatlakozás kikapcsolása:
beállítások -> kapcsolatok -> beállítások -> Váltás WLAN-ra funkciónál lehet állítani kézire.
Valamint ugyanitt a Célok -> Internet résznél is ki lehet törölni a WLAN cuccokat, ha nem kell egyáltalán, és a főképernyőt is offlineba kell rakni.
Illetve van még a kapcsolatok-> WLAN -> opciók -> beállítások résznél, hogy automatikusan, vagy adott időközönként keressen.
Megfelelően kell beállítgatni, mindenkinek ahogy szeretné
Igaz, hogy én nem próbáltam mivel szeretem ha automatikusan csatlakozik, sőt füles miatt nekem a BT is állandóan be van kapcsolva.
Az igaz, hogy jobban merül, de így is ráér kétnaponta tölteni. -
tomi564
csendes tag
az miért van, hogy az rss olvasóba ha beteszem az index.hu rss-t, akkor nem jön semmi, más oldalak pedig tökéletesen működnek.
-
tomi564
csendes tag
illetve még olyan kérdés, hogy ha Oviban megvesz az ember egy alkalmazást, akkor azt utána akárhányszor fel tudom telepíteni a telefonra? pl. hard reset után nem lenne jó újra fizetni érte.
-
tomi564
csendes tag
Nálam felmerült egy olyan probléma, hogy a TV-re kötés 3,5-es jack kábellel működik, csak be kell forgatni a csatit, hogy érintkezzen, és ha kicsit elmozdítom már búg, és elmegy a kép...:S N82-vel ugyanez a vezeték nem csinálta...
Valakinek van még ilyen problémája?Egyébként ez az első gondom vele, minden más rendben működik
-
tomi564
csendes tag
Bármilyen autóban és rádióval fog működni, mivel a tuner az a fejegységben van. Ha nem lenne antenna beledugva, vagy max. egy rövid kábel van rajta, akkor is fogja szerintem 1m-ről. Nekem spec. nincs antennám az autóban, csak egy jókora darab vezeték lóg ki belőle.
-
tomi564
csendes tag
válasz
ssgt1981 #3279 üzenetére
én ott beállítottam a Csak Wlan-t, és így nem akar kapcsolódni a hálózatra, meg sem kérdezi.
nekem ez a kérdésem még mindig fennáll:
sms érkezés esetén, ha nem nézem meg, akkor időnként elkezd csipogni valamit a telefon, de nem tudtám rájönni milyen rendszer alapján. Hogy lehetne ezt kikapcsolni?
Az sms és nem fogadott hívás esetén a gomb villogás be van kapcsolva, és szeretném ha ez maradna is, csak a hangot szeretném kikapcsolni. -
tomi564
csendes tag
sms érkezés esetén, ha nem nézem meg, akkor időnként elkezd csipogni valamit a telefon, de nem tudtám rájönni milyen rendszer alapján. Hogy lehetne ezt kikapcsolni?
Az sms és nem fogadott hívás esetén a gomb villogás be van kapcsolva, és szeretném ha ez maradna is, csak a hangot szeretném kikapcsolni. -
tomi564
csendes tag
én is beléptem az n8 tulajok táborába, n82 után pár óra alatt megszoktam, és nagyon tetszik a cucc
-
tomi564
csendes tag
-
tomi564
csendes tag
Szerintetek ez a telefon is normális magyarországi piacra szánt (tehát nem import)?
Vagy ti inkább a biztos helyről vásároltat ajánlanátok?
Azért számít, hogy ez 134e Ft, a nokiashop 149e Ft helyett.
[link] -
tomi564
csendes tag
Olyan kérdésem van, hogy nokia honlapon ezt írták :3,5 milliméteres AV csatlakozó.
Lehet csak az én fejemben fordult meg, de az AV az Audio-Video?
Tehát 3,5mm-es kimentről ugyanúgy rá lehet kötni régebbi "csöves" TV-re, mint pl. N82-nél vagy csak HDMI-n keresztül megy? -
tomi564
csendes tag
-
tomi564
csendes tag
válasz
tariattila #1591 üzenetére
Azért azt nem mondanám, hogy nem látszik, ugyanis ez logaritmikus skála, tehát 20-20kHz-ig mérik. Tény, hogy nem szép karakterisztikája van a többihez képest, de az már az elhanyagolható tartományba sorolható, ráadásul elhanyagolható mértékű a csillapítás. Csak vájtfülűek fogják észrevenni, ráadásul a rákötött füles is sokat számít.
Egyébként én is azok táborát erősítem, akik nagyon várták a telefont. Én is eléggé kételkedve álltam hozzá, de sok teszt, vélemény és videó elolvasása/megnézése után arra jutottam, hogy nekem jobban tetszik, mint előtte.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megjött végre a várva várt Nokia zászlóshajó, de vajon a megújult Symbian fel tudja-e venni a versenyt az egyre erősödő konkurenciával?
- Nyaralás topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Star Trek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest