Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sn00PiG

    aktív tag

    Nem vagyok (még!) N8 tulaj, de gondoltam vásárlás előtt benézek ide, meglesem a véleményeket. Hát kapott sok savat tőletek, de jót is, most nem is emiatt írok...

    Kár temetni a Symbian rendszereket. A legtöbb cég, akik a termékeiket későbbi támogatás és frissítések ígéretével adják el nem véletlenül teszik: az, hogy ezentúl lesz WM alapú Nokia nem azt jelenti, hogy megszűnik a Symbian. De ha meg is szűnik(nem most, hanem 1-2-3 év múlva), a támogatás és szoftverfejlesztés attól még maradhat. Valaki nagyon jó példát hozott: ott a Samsung Bada rendszere, ami változatlanul jön ki a telefonjaikhoz amellett, hogy Androidis készülékeket is készítenek, és ugye a robotos rendszer mérföldekkel népszerűbb nála. De láss csodát, viszik őket, akik ragaszkodnak a Bada-hoz!

    Ugyanez a helyzet itt is. Másrészt a Symbian fejlesztések 90%-a nem is a Nokia-tól, hanem külső szoftverfejlesztőktől érkezik. Nekem jelenleg N82-m van, és érdekes, az Ovi Store-ban és a Beta Labs-ban is találok hozzá újabbnál újabb alkalmazásokat, pedig valljuk be a teló és az s60v3 FP1 sem mai csirke...

    Temetni majd akkor kell a Symbiant, ha a Nokia bejelenti, hogy ezentúl egy telefonba sem integrálja ezt a rendszert. Addig, amíg "nagy nyári frissítésről" és Symbian^4-ről beszélnek, addig nincs semmi aggódnivaló. Másrészt pedig csak a jövőbeli telefonok miatt aggódhatunk, a jelenlegi Symbian telók támogatásában szerintem nem lesz hiány.

    Off ugyan, de jó példa: elég sokat foglalkozok a Left 4 Dead nevű játékkal, aminek az egy éves évfordulójára pofátlanul kiadták a 2. részt. Az összes rajongó az oldalunk minden szegletében azért sírt, hogy feleslegesen adtak ki pénzt az elsőért, ha máris itt az új. És most kéretik kapaszkodni: azóta az első részhez számszerint 14(!!!) frissítés érkezett, ami magában foglal 2 teljes értékű ingyenes DLC-t!
    Tanúlság: attól hogy jön egy újdonság nem biztos(sőt!), hogy sz@rnak a régire...

    [ Szerkesztve ]

    Nokia Lumia 625 - Innokin iTaste SVD - Rocket

Új hozzászólás Aktív témák