Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz akom #20713 üzenetére

    amit leírtál, az alapján garantáltan mókolva volt a telcsi, legalább is annyiban, hogy nem az eredeti product code alapján volt rajta magyar nyelvet is tartalmazó firmware verzió!
    gyártói 2 év gari esetén ez már eleve bukó lehet - mondjuk nem feltétlenül, vannak kiskapuk, de ahhoz tudni kell, hogy mi a buktató, és hogyan lehet azokat kikerülni/átugrani!
    hogy jobban átlásd; a hivatalos frissítés során (nsu/fota) a product code alapján dől el, hogy milyen régiós firmware verzió kerül a telcsire! ha a te product code azonosítód szerint magyar nyelvet nem tartalmazó firmware verziót kap a telcsi, korábban viszont magyar nyelvet tartalmazó firmware verzió volt a készüléken, az csak úgy lehetséges, hogy átírásra került a product code, a módosított alapján felhúzták a magyar nyelvet tartalmazó firmware verziót, majd utána visszaírásra került az eredeti product code! az eredeti product code megtalálható az akkumulátor alatti matricán, keress rá, hogy melyik régióhoz tartozik, és látni fogod, hogy kintről hozták be a telcsit, eredetileg nem ebbe a régióba szánták!
    egy gond van ezzel; ha átírt product code mellett történik nsu/fota frissítés, azt a nokia adatbázisa rögzíti, és bukó lehet a gari!
    ha például phoenix által történt korábban az eltérő product code melletti frissítés, és a nokia említett adatbázisa nem látta az átírt product code azonosítót, akkor lehet, hogy nincs gond - bár a gyártó mostanság már nem csak nsu/fota frissítéskor kér be infót a készüléken futó szoftverről, így minden esetleges, a hozzáállásuktól függ a dolog...
    a lényeg; szervizes szoftverrel lehet úgy eltérő product code mellett magyar nyelvet is tartalmazó firmware verziót felhúzni, hogy azzal a nokia adatbázisa esetlegesen ne találkozzon! ilyen szempontból nsu/fota felejtős!
    egy leírás itt olvasható; link - ez a bukós verzió!
    bár félek, amúgy sem 2 év gyártói garis a telcsid - mondjuk esetedben ez akár jól is jöhet, hiszen így nincs már mitől félni...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák