Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZooLee
senior tag
A címmel kicsit vitába szállnék.
Szerintem a symbian (S60 ha már nevesítettük) éppen, hogy nem ide való. A S60 - bármennyire is fáj - elsősorban telefon-oprendszer, telefonokhoz fejlesztették, nem érintőképernyős okostelefonokhoz. Emiatt hülyeség a Nokiának tolnia ezen a vonalon a cuccot, nem lesz jó ,nem lesz jobb. Ahogy már elhangzott, egy alsókategóriás Voda 845 keresztbe lenyeli - jogosan.
Viszont ott, ahová kitalálták, a rendes, billentyűzetes okostelefonokon - lásd E sorozat - tökéléletesen és gyorsan használható, mindössze egy ellenfele akad, az pedig a Blackberry OS, lévén pont ugyanilyen célra fejlesztették.
Egykezes, nagyon gyors használat, egyik más telefon sem tudja. Tudom, mert használtam már mindent, WinMo-tól kezdve, iPhone-on keresztül (amit amúgy imádtam) az Androidig, és egyikket sem lehetett olyan gyorsan könnyen használni TELEFONÁLÁSRA, SMS-ezésre, levelezésre, mint az S60-as telóimat (E50/51, E90, E61i, E71) A BB közelítette, de abból csak régebbi készülékem volt, a mostaniakhoz nem volt szerencsém, de a teszteket elnézve, ugyanezen a szinten lehet.
Persze, amint az egyebek előtérbe kerülnek, mint például érintőképernyő, esetleg multitouch, widgetek, csillivilli, böngészés természetesn elvérzik, ahogy jöttek is a példák.A Nokiának már régóta kellett volna csinálnia egy teljesen új, érintőképernyősre tervezett oprendszert, amit a alacsony kategóriájú és/vagy multimédiás szupertelefonjaikba tesz. Az S60 pedig megmaradhatna az E üzleti kategóriás telefonokban, ahol nagyon jól bevált, és akiknek a vásárlói ezt várják el. Szóval a Symbian pont nem ide való.
Z.
-
ZooLee
senior tag
"Százalékok magukért beszélnek."
Nem, a százalékok nem mondanak semmi reálisat arról, hogy mit tudnak a készülékek/oprendszerek. Darab-darab, semmi más.
Az, hogy ilyen magas a Symbian penetrációja, az azt jelenti, hogy az S60-nak bizony van létjogosultsága, de azt nem, hogy mely kategóriában, mihez képest.
És itt jön be az, amit mondtam az előző hozzászólásomban: Bizony, hogy nagyon jó az S60, de nem ide, nem ebbe a kategóriába, nem az alacsonyabb-magasabb kategóriás, érintőképernyős Androidok ellen. Megvan a saját szegmense (mégpedig igen nagy, ahogy azt a grafikon _valóban_ mutatja) a BRIM/BB ellen/mellett.
Z.
-
ZooLee
senior tag
Te pedig nyugodtan beláthatod, hogy az eladási és használati listákon a Symbian 40 százalék felett szerepel, az android ennek talán az egynegyedén ( sem )
Az a gond, hogy elbeszéltek egymás mellett Bog-gal. Te Symbianról beszélsz, Bog pedig S60 Touch-ról, ami nagyon nem ugyanaz. Ezt próbáltam fejtegetni, hogy megvan a maga területe a S60-nak, de a Touch, bárhogy is faragja a Nokia, nem fog tudni már versenybe szállni vele.
S^3 dettó szerintem, mert nem csinált egy teljesen új rendszert - ha jól tudom. (Ha csinált, akkor meg pláne gáz, mert nemigen lesz képes a szorongatásra sajnos)Z.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest