Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz vicze #62 üzenetére

Én arra írtam inkább, hogy generálisan nem egy kategória a két hely. Lehet modnani, hogy HK meg Makaó is Kína, de nagyon nem az, bár gőzerővel próbálják olyan szintre zülleszteni sajnos :( A hivatalos globális álláspont szerint egy ország a PRC és Taiwan, de gyakorlatilag elég kemény határ van köztük, midenn szempontból. Politikailag is ellentétes pont, gazdaságileg is eléggé szeparált, az utóbbi évek egyik fontos változása, hogy fektethetnek be Taiwanon a kínai cégek. Visszafelé működött eddig is, de Kínában bárki befektethet, a pénznek nincs szaga, az a lényeg, hogy lapátolják nekik a sok valutát. Kulturálisan meg megint óriási a különbség, eléggé utálják a népi kínaiakat mindenhol, ami nem a Népi Kína, nem véletlenül.

Igen, elvileg lehet január 9 óta kapni, nem láttam még konkrétan sehol élőben, de ha taobao-n rákeresel, akkor van elég sok helyen, nagyjából egységes árakon. Mondjuk nem néztem, hogy készletük is van-e, de néhány boltnak biztos van.
    Csak felesleges lenne egyelőre, arra nem adok ki ennyi pénzt sem, hogy fél évente megnézzek néhány filmet rajta, amikor repülőn vagyok :)
    Vicces azért, hogy nem voltak képesek egy kipróbálható példányt kivinni egy ilyen kiállításra.

Új hozzászólás Aktív témák