- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
Új hozzászólás Aktív témák
-
razzorr
őstag
Túlmisztifikált ez az egész egy kicsit,mert bármelyik telefonnal megtörténhet,ahogy meg is történik, lásd tele a youtube ilyen videókkal.
Én ezért sem szeretem a fémházas telefonokat,mert sokkal sérülékenyebbek, mint a jó öreg plasztik.
De hát ez az iphone,itt felnagyítanak mindent. Ez olyan kb. mintha csinálnának egy Merci reklámot,ahol belehajtanak a legújabb S osztállyal a falba és utána csodálkoznak, hogy összetört. -
elmepocok
tag
Most komolyan gondoljátok, hogy még annak a hibája, aki leült, a zsebében a telefonnal, vagy aki egyáltalán zsebre tesz egy telefont? Még a végén kérhetnek elnézést, amiért így tönkretettek egy Apple terméket.
Erről az jut eszembe, amikor öcsém egyszer visszavitt egy cipőt, mert 2 hónap alatt kilyukadt a talpa(!), és közölte vele az eladó, hogy biztos azért, mert leguggolt benne -
Hegasus
senior tag
valóban megesik bármelyikkel, csak a különbség az erő nagysága.... az egyiket pistike kézzel is meghajlítja a másikhoz meg egy busz kell.
itt bizony be kellett volna építeni a papír vékonyságú hátlapra két merevítést, és máris nagyobb erő kellene hogy meghajoljon a telefon. (valami ilyesmit)Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.
-
h3lios
addikt
Sokan egyébként úgy látom félre értették a cikket, illetve a beszámolókat.
Ha farzsebben felejtett telefonra ülsz rá az esélyes, hogy ripityára törik (meg persze meghajlik). Ez tény, hogy User error.
De ez a jelenség amiről most beszélünk normál zsebben hordás esetén is jelentkezik. Ami hatalmas gáz. 5,2"-os telefont használok, szóval tudom hogy mennyi zavaró és mennyire nem az. (nem az).
Ha ennyitől meghajlana a telefon tuti, hogy az elállás joga mellett döntenék.B-tag: H3lios#2825
-
ToniSoprano
addikt
válasz #03372544 #198 üzenetére
Ne már szerintem annyit nem ér, pillanatok alatt tönkre mehet, ha kcsit is nem figyelsz oda! Ami tervezési hibás az hibás és kész, majd ha kijavítják akkor talán.
Nem tudom, de pl. az én telefonom hátlapja, előlapja műanyagból készül, de a közepében vannak látható fém részek, ezért a váz baromi masszív.
Szóval ez olyasmi tervezés lehet, mint a kocsiban, a legtöbb új 5 csillagos törtéstesztes kocsinak be lehet nyomni újjal a külső lemezét, pl. ajtaját, motorháztetejét, de a váz baromi masszív acélból van, és ez a lényeg.
Szóval az Iphone-nál az előlapra hátlapra tettők a hangsúlyt és a vázzal szerintem nem foglalkoztak eleget.
[ Szerkesztve ]
-
h3lios
addikt
válasz ToniSoprano #208 üzenetére
Autóknál azért vezették be a "benyomható" kasznit, mert ezzel jelentősen csökkenthető egy gázolás által okozott sérülés.
Az ajtók esetében ez viszont súly csökkenést jelent (a váza amúgy ennek is szilárd), így javul a fogyasztás ezáltal takarékosabb lesz az autó.B-tag: H3lios#2825
-
Cilindrik
aktív tag
Ezek a videók azért erősen hatásvadászok.
Most nem azért de a samus videot tüzetesebben megnézve azért az is ugy marad hajlítás után, meg a srác kicsit vissza is hajlítja. Jó nem hajlik meg olyan szinten mint a szifon.Ne lőjjetek, nem védek senkit, csak próbáltam objektíven nézni a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
Touch-ko
őstag
A magyarazat az iPhone6 + hajlitasara:
`egy telefont, amire ráülnek legegyszerűbben egy kéttámaszú tartóként lehet modellezni. a kéttámaszú tartó lehajlása 5/384*(qL^4/EI), ahol q a teher (a segg, ami ráül), L a fesztáv (a telefon hossza), E a telefon rugalmassági modulusa és I a telefon inercianyomatéka, ami téglalap keresztmetszetnél B*h^3/12, ahol B a telefon szélessége és h a telefon vastagsága.nna, most ebből jól látható, h az egyenletben a telefon magassága a negyedik-, a telefon szélessége az első- és a telefon vastagsága a harmadik hatványon szerepel. ebből az következik, hogy ha ugyanolyan rugalmassági modulusú anyagból csinálunk pl. egy 10%-kal nagyobb és 10%-kal vékonyabb telefont és uazt a segget ültetjük rá, akkor az alakváltozás 77%kal meg fog nőni. (1,1^4*1,1^3/1,1=1,77)
na már most egy anyag, amíg nem éri el a folyáshatárhoz tartozó terhelést, addig a terhelés megszűnése után az alakváltozás visszaáll nullára. a folyáshatár feletti terhelés hatására az anyagban maradó alakváltozás következik be, ami a terhelés megszűnése után is megmarad. ez alumínium esetében elég nagy probléma, míg műanyagnál sokkal kisebb.`
-
fordfairlane
veterán
válasz ToniSoprano #208 üzenetére
Szóval ez olyasmi tervezés lehet, mint a kocsiban, a legtöbb új 5 csillagos törtéstesztes kocsinak be lehet nyomni újjal a külső lemezét, pl. ajtaját, motorháztetejét, de a váz baromi masszív acélból van, és ez a lényeg.
Ugyan már, ez nem kocsi. Az iPhoneba nem ülnek bele, nem kell rá gyűrődés-zóna. Inkább a meggondolatlan súlycsökkentés miatt egyszerűen túl vékony lett a váz, így nem elég szilárd. Hajolni hajolhat, de ez nem rugalmas hajlás, hanem deformáció.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
ToniSoprano
addikt
Persze ugyanez van a toronyházak esetén van kb. 4 vasbeton oszlop az épületben, ami tartja az egész épületet, a többi csak gipszkaron, meg üveg. De ezek a vasbeton oszlopok baromi stabillá teszik az épületet, a többi csak körítés.
A váz a lényeg, nem az előlap hátlap miből, milyen anyagból készült.
Hiába gatyi szinte összehajtható műanyag a hátlap pl. a Samuknál, LG-knél vagy a többi telefonnál, ha a váz baromi masszív.[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
nem az volt, hogy még ki is emelték külön, hogy a telefon elpusztíthatatlan?
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
ToniSoprano
addikt
válasz fordfairlane #213 üzenetére
Inkább azt mondom az Iphone-nál a tervezől nem törődtek a masszív vázzal, csak azzal, hogy a körítés szép legyen.
[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
válasz Touch-ko #212 üzenetére
Szép volt mérnökúr!
Nem a far a legnagyobb probléma. Elfelejtik az emberek, hogy az emberek 50+%-a a zsebében hordja a telefont (a nők többsége a táskájában).
Amikor leül az illető egy farmerban, még ha van is annyi hely a zsebben, hogy a telefon ne lógjon ki és még a kezét és mellé tudja rakni álló testhelyzetben, akkor is megfeszül és erők ébrednek. Kérem szépen ez itt a probléma és nem a farzseb.Sajnos az alumíniumötvözeteknek a rugalmassági modulusa harmada az acélnak. Ellenben ha acélból vagy valami combosabb fémből szeretnének telefont csinálni, akkor az háromszor akkora tömeget jelent a burkolat tekintetében.
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
kolosanyi
veterán
Egyébként emlékszik még valaki a Lumia 920-ra? Mekkora fikatenger volt, hogy ormótlan, túl nehéz stb. Ehhez képest meg nem lehet agyoncsapni: drop test, hammer and knife scratch test, destruction. Ilyen telefonokat kéne csinálni, nem agyon vékonyítani mindent. Baromság az egész vékonyság mánia.
-
Blyan
félisten
válasz kolosanyi #220 üzenetére
Ezt nem kéne erőltetni, mert különben nem futott volna bele az ember olyan felhasználókba, akár csak itt a MA-n is, akik 920-a egy félméteres eséstől lett pókhálós. Nem eldobták, vagy ilyesmi.
De alapvetően igaz, a 920 nem meghajolni, vagy eltörni egy normál használattól.
[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Hooper
őstag
beszabehu
figyeljétek meg, feature-nek lesz eladva: arcformádhoz igazíthatod
-
-
kolosanyi
veterán
Nyilván ez egy szélsőséges eset, szerencsés volt az a telefon, hogy eddig bírta, de... Egyáltalán nem tetszik az a trend - és most ez független az almától, körtétől, szedertől, bármitől -, hogy minél nagyobb, és minél vékonyabb telefonokat csinálnak, mert ez a vége. Legyen inkább nehezebb, de ne kelljen már úgy vigyázni rá, mint valami hímes tojásra. Csak hát ugye ez a divat manapság...
-
h3lios
addikt
-
mazsi1911
aktív tag
Oke, megjottem!
Szoval, egy YT csatorna, a mervado hogy hajlik e vagy sem? oke.
Ha mar belemegyunk, nezzunk egy profi jelzest a telefonrol es a fizikai erossegerol. Egy biztosito ceg irta, hogy a jelenlegi legkemenyebb telefon.
Lehet, hogy egy ilyen ceg velemenyere kellene adni, mintsem klikkeket vadaszni egy ilyen cikkel.
Masreszt, ezt igazolva, egy barmilyen mas, hasonlo meretekkel rendelkezo telefon IS elhajlik. Nevetsegesnek tartom, azt ami ezen a blogon megy. Blog, mert semmi szakmai hozzaertes nelkul megy a frocsoges, es a klikkvadaszat.
-
maggi1886076
addikt
pffffff
vajon hány hajtást bír ki ezért 380000?????
Asus Zenfone 2 551ML + Xiaomi Band Dropbox 54,88Gb Regisztráció: http://db.tt/aqH19dqW Flickr képek: http://www.flickr.com/photos/101977039@N08/
-
helixP
nagyúr
-
Pearce
aktív tag
válasz zoleeno1 #223 üzenetére
"Vagyis azt akarod mondani, hogy inkabb csinaljon 0.2mm-el vekonyabb alu telot, mint az alma, hogy az is haloljon?"
Szerintem ilyet nem mondtam. Én annyit mondtam csak, hogy a Note-ot nyilván azért nem lehetett meghajlítani, mert vastagabb, mint az Iphone, plusz műanyag, nem alumínium.
-
mazsi1911
aktív tag
Tehat egyet ertesz, hogy ha raulsz egy hasonlo telefonra is, szinten elhajlik? Arra adjak, hogy egy tepsit tapados farmerbe rakva, leulsz es elhajik? Ez paraszti esz. Ez hajlik, mert ha nem tenne, nem aluminium lenne.
De a muanyag is elhajlik amugy.
Nekem semmi gond sincs vele, jobb zsebben hordva, semmi gond nincs vele. Mondjuk ezt zsebben hordani is meresz, de nalam OK.
-
mazsi1911
aktív tag
válasz cintula187 #231 üzenetére
Az biztos, de messze nem olyan olcso, mint egy piti YT csatorna.
-
Hegasus
senior tag
valamit valamiért... olyan vastagra kellett volna csinálni, h legalább kézzel ne lehessen meghajlítani, ezt tesztelni kellett volna mielőtt kiadják, hogy mégis hol a határ.
De ha csak a vékonyság számít, akkor nem értem miért nem csinálták alumínium fóliából a hátlapot és még vékonyabb lenne, és még több fan fröcsögött volna habzó szájjal, h húú de szép meg jó milyen vékony, és meg van a prémium anyagminőség is...
de még mindig nem jött át ugye, hogy ekkora telefonra már ezt is figyelembe kell venni tervezésnél, samsung figyelembe vette, ezért lett vastagabb és rugalmasabb anyagból, mert nem akart ekkorát bőgni mint ez a "prémium" gyártó, h kézzel hajlítgatják a userek.jah és persze lemaradt: egyéb kérdés?
[ Szerkesztve ]
Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.
-
mazsi1911
aktív tag
-
M.A.Z.
aktív tag
Apple álláspont: Kérjük önöket, hogy termékünket ne tegyék zsebre, mert úgy nem látják az irigyek az utcán...
Akkor a test hőjétől hajlik meg vagy attól hogy túlmelegedik a processzor miatt?[ Szerkesztve ]
-
-
mazsi1911
aktív tag
-
fornettisuti
veterán
lol
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
joysefke
veterán
válasz Touch-ko #212 üzenetére
jah, de ennyire nem "egyszerű" a dolog,
mert hajlíthatóság szempontjából a telefon nem egy tömör téglatest, hanem a szilárdságáért nagyrészt az aluminiumház fog felelni, ráadásul ez az aluminiumház is pont ott a leggyengébb ahol igazából a legerősebbnek kellene lennie: a közepe felé, mégpedig az oldalán lévő gomb miatt ami tulajdonképpen egy lyukat jelent a fémházban. A képeken is jól látszik, hogy pont a gombnál deformálódik legjobban az alumíniumház...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest