Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Luser2000

    addikt

    válasz DJ. Ru$y #2477 üzenetére

    Elolvastad amit belinkeltél nekem?

    Idézek:
    "... NFC (Near field communication), rövid hatótávú kommunikációs szabványgyűjtemény okostelefonok és hasonló (általában mobil) eszközök között, egymáshoz érintéssel vagy egymáshoz nagyon közel helyezéssel (maximum pár centiméter) létrejövő rádiós kommunikációra."

    Tehát: pár cm.

    Továbbá:
    "... Alkalmazási területe a kommunikációs kapcsolatok létrehozásához szükséges adatcsere (például bonyolultabb, magasabb szintű kapcsolatok, WiFi, Bluetooth, beállítási adatai) gyorsítása, valamint az eszközök közötti azonosítási folyamat (pl. mobiltelefon - headset) gyorsítása, elvégzése."

    Tehát: kommunikációs kapcsolat létrehozása

    Továbbá:
    "... NFC nagyon alacsony sebességű adatátvitelt tesz lehetővé, de a kapcsolat extrém gyorsan jön létre két NFC kompatibilis eszköz között, ezért az NFC kiválóan alkalmas WiFi és Bluetooth eszközök gyors összekapcsolására, párosítására, kiváltva a lassú, nehézkes azonosítási folyamatot. Ebben az esetben az NFC kapcsolat csak a kapcsolat létrehozásában tölt be szerepet, a későbbiekben a kommunikáció, adatcsere már a gyorsabb adatátvitelt biztosító kapcsolaton (WiFi, Bluetooth) történik."

    Tehát: (inkább már nem emelem mi, talán érted magad is)

    Egyéb olvasnivaló kételkedőknek:
    http://nfc-forum.org/what-is-nfc/about-the-technology/

    Kiemelek belőle: "...at a distance that is less than 4 centimeters ..."

    Stb, stb.

    Tehát?

    Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"

Új hozzászólás Aktív témák