- Instagram közösségi fényképezés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aizen92
addikt
nem tudjátok hogy a ventilátor szabályozó gombot hogyan lehetne anélkül előhozni hogy meg kelljen nyomni? ( nyakatekert kérdés ;D )
First World Problem :
Sokat használom TV-re dugva ( játék, Filmezés ) és idegesítő hogy fel kell állnom odavánszorogni a TV mellet fekvő laptophoz állítgatni a gombbal a hőszabályzás, mert néha alapjáraton ( net, film ) idegesítően hangos. ( sokszor váltogatom zajmentes és hatékony hőszabályzás között ) Na és emiatt kellene valami program vagy egyéb, amivel be lehetne bindelni billentyűzetre esetleg egérre ( pl a Razer Naga MMO-s egérrel minden gombot be tudtam bindelni, de a egyedül a hőszabályzót nem észlelte gombnak )Válaszokat előre is köszi
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz aizen92 #2001 üzenetére
hmm, számomra úgy tűnik, GUI-s progin keresztül nem lehet, fogalmam sincs, hogy van ez mappelve, ezzel próbálkoztam:
http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/map-any-key-to-any-key-on-windows-xp-vista/
a médiagombokat látja, de a Lenovo sajátjait, mint ez a hőszabályzós gomb, nem... amúgy érdekes kérdés, lehet, hogy valami Lenovo-fórumon kéne megkérdezni.=========================
(#1991) archie17 :
köszi a beszámolót neked is!=========================
(#1999) Puma K :
gyorsan összekapok 310k-t Amúgy elég beteg, kíváncsi vagyok, ez hogy szaggat valami durván erőforrás-igényes játékkal.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
CarajoEsp
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen gépem, a gondom annyi lenne vele, hogy a jobb oldali JBl hangszóró bizonyos frekvenciákon berezonál.
Másnál is van ilyen hiba?
-Battletag: CarajoEsp#1838 -Steam: CarajoEsp -WP7 Gamertag: CarajoEsp1-BF3: HUNGeriEnd
-
-
CarajoEsp
senior tag
válasz Sk8erPeter #2004 üzenetére
Legjobb példa a bárhol elérhető Sucker Punch című film első betétdala, a Sweet Dreams feldolgozás.
Ennél egyértelműen kijön a jobb oldali hangszóró hiba, nagyjából 60-70%-os hangerőn.
-Battletag: CarajoEsp#1838 -Steam: CarajoEsp -WP7 Gamertag: CarajoEsp1-BF3: HUNGeriEnd
-
CarajoEsp
senior tag
válasz aizen92 #2006 üzenetére
Annyira nem fontos, mert 40%-ban Tv-re van kötve, a maradék meg fejhallgató, de szerintem majd januárban leadom, hogy lásson egy kis világot.
Mindenesetre, köszönöm.
Illetve annyi, hogy nemrég volt tisztíttatva a gép, jelenleg olyan 80 fok körüli a proci és olyan 73-74 fok a GPU fél óra Far Cry 3 után. Gondolom ez még bőven belefér, az elfogadható kategóriába.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz CarajoEsp #2007 üzenetére
Hali!
Milyen proci van a gépedben? Intel i3, i5 vagy i7?
Mert az a 80 fok 5 fokkal van csak alatta a 85 fokos leszabályzási határnak(leveszi az órajelet esetleg újra is indul).
A GPU annyira nem vészes, de az sem a "legjobb". Ideálisabb lenne egy 68-69 körüli hőmérséklet.
Üdv
Puma"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Puma K
nagyúr
válasz CarajoEsp #2009 üzenetére
A hűtőpad egy baromság és felesleges pénzkidobás.
Hogy miért?
Gondoljuk csak végig.
Van a gép alján adott mennyiségű szellőzőnyílás amin a laptop ventije szívja be a levegőt, ezen keresztül csak annyi levegő tud bejutni mint amennyit a laptopban lévő venti fújó-szívó hatása kelt.A levegő nagy részét a hűtőpad a laptop aljára fujja, aminek nem sok értelme van, mert a műanyag rossz hővezető ez esetben, ráadásul az Y570 alja szigetelve is van, így semennyi hőátadás-elvonás nincs.
Akkor lenne értelme a hűtőpadnak, ha a gép alja le lenne véve, és az egészre (alaplap, chipset, memóriák, CPU-GPU, HDD, stb) közvetlen tudná fújni a levegőt, de így meg nagyon porosodna.Én a gépet megemeltem 2 ásványvizes kupakkal, úgy hogy a 2 hátsó gumilába alá tettem őket, és egy akkora könyven van a laptop mint maga a laptop.
Nyáron viszont kénytelen voltam egy szobai ventilátort állítani a gép jobb oldalára, mert már a kupakokkal nyert plusz centiknek köszönhető többletlevegő beszívása már nem volt elég."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
CarajoEsp
senior tag
-
aclandiae
senior tag
Szerintem egyáltalán nem baromság. Sokkal biztonságosabb mint a kupakok. Nálam egy CM Notepal U3 van alatta. Fémből készült rács az egész, kényelmesebb így gépelni is. Biztosítja a szellőzést a gép alatt. A ventikről egyet értek, hogy feleslegesen fújja a műanyagot, bár nálam alapjáraton 2-3 fokot jelent ha mennek a leglassabb fordulaton (pont a nyílások alá lehet tenni a ventiket). Ebben még szállítani is lehet.
Az Y580-nak nincs a billentyűzet felől szellőzése, szerintem csak még hangosabb.
Az Y500-as jónak tűnik! Kíváncsi vagyok, annál a hűtés is ugyanolyan mint ezekben? Esetleg már külön körön van a CPU-GPU hűtés is? -
aizen92
addikt
Na a nagy notebook hűtő versenybe én is beszállok!
IKEÁS 1000forintos műanyag laptoptartó! Fekete designos kényelmes én csak ezen használom 0-24ben itthon. Én főleg ölben tartom a kicsi LAPtopot ezért jó és nem kell egy turbinát az ölembe rakni....
kb 4 mili vastag szóval lehet barkácsolni. Én egy kis téglalapot vágtam ki ahol szívja a levegőt és így ennyi. Ölben tökéletesen használható mert gumis az alja ilyen pipa alakú az egész. Én ár/érték arányban ezt ajánlanám.
Az ilyen 15 ezres hűtőpadokat is próbáltam ( haverokét ) és alig számít valamit, mivel ennek a lenovonak brutál jó a hűtése nem kell rásegíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
Most egy mítosz megdöntése következik, saját tapasztalatból:
A Lenovo Y570 a hivatalos állításokkal ellentétben ("up to 8 GB") 8 GB-nál több RAM-ot is képes megfelelően kezelni.Az előzmény az volt, hogy amikor felvetettem a kérdést, Borote kolléga küldte ezt a linket:
http://forums.lenovo.com/t5/IdeaPad-Y-U-V-Z-and-P-series/Maximum-amount-of-RAM-on-Y570-and-Z570/m-p/869075#M64280"Lenovo said that a 64GB max msata card would work in the y570. I currently have a 240gb Mushkin Atlas drive in there with smoking fast 550MB transfer rates. They also say 8GB is the max the machine will support. Also BS because I have 16gb(2x8GB) modules in my machine and working. They tell us this stuff so companies buy the more expensive thinkpads, instead of the clearly capable ideapads. They CAN limit this stuff in the BIOS, and usually do. Case in point the Intel VT-X/ept functions that i7 procs support. The first y570 i got this was disabled, and not even an option in the BIOS. Later when i got my new one from an RMA, BIOS 2.12 has the virtualization as an option. Someone must have came to their senses. Hope i could hlep "
Természetesen ez számomra még nem volt elég bizonyíték, "hiszem, ha látom". Ezért átmentem haveromhoz, az ő 8 GB-os RAM-ját beleraktam a gépbe az enyém mellé az egyik helyett, először a 2 GB-os, majd a 4 GB-os modul mellé. Mindkettő kombináció működött.
Ami az érdekesebb: a BIOS-ban kijelzett információktól nem kell megijedni. 4 számjegyig hajlandó csupán helyesen kijelezni, mennyi memória van a gépben (8 GB = 8192 MB), 5 számjegy esetén (pl. 10 GB = 10240 MB, 12 GB = 12288 MB) az első számjegyet egyszerűen levágja, csupán a "hátsó" 4 számjegy kerül kijelzésre. Például amikor a 4+8 GB-os modulok voltak bent, akkor az ugye összesen 12 GB, vagyis 12288 MB. Ebből a BIOS-ban csupán annyi látszott, hogy 2288 MB. A memóriakezelés ettől függetlenül hibátlanul ment 12 GB-ig is Windows alatt.A bizonyíték, hogy valóban 12 GB van a gépben, többek közt itt látszik, a HWiNFO64 futásakor készített screenshoton:
A két modul adatai külön-külön:
Samsung M471B5273CH0-CH9 4GB RAM
Mivel ez önmagában még mindig nem volt elegendő bizonyíték arra, hogy mindezt a memóriamennyiséget megfelelően is tudja kezelni az operációs rendszer, írtunk egy olyan egyszerű kis Java-alkalmazást, ami izomból elkezdi zabálni a memóriát, és felkúszik egészen majdnem 9 GB RAM-ig:
De ment ez tovább is:
Számomra ez már elegendő bizonyíték volt, hogy a Lenovo Y570 helyesen kezel 12 GB RAM-ot is.
Feltételezem, egészen 16 GB RAM-ig megfelelően tudná kezelni a memóriát. Ha lesz alkalmam rá, annyival is kipróbálom.
Remélem, másnak is sikerült ezzel eloszlatnom az ezzel kapcsolatos kételyeit![ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Borote
addikt
válasz Sk8erPeter #2017 üzenetére
Gratula! Jól sejtettem én, hogy ez menni fog
-
Puma K
nagyúr
válasz Sk8erPeter #2017 üzenetére
Az szép!
Mondjuk én mint játékos nem tudok sok mindent kezdeni a 8 GB RAM-mal és annál többel, mert nincs játék ami 4- 5GB fölé vinné a RAM használatot. Egyszer elindítottam - ha jól emlékszem - 5 játékot úgy hogy nem a menüben voltak, hanem mindegyik "ingame" és úgy volt 5.7 GB RAM használat
Látom, hogy bent van az SSD meg a HDD a laptopodban, lehet írtad és én vagyok a figyelmetlen, de melyik van az ODD helyén az SSD? Vagy a HDD helyére tetted a SSD-t és az ODD helyére az HDD-t?
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nekem sajnos azért sikerül olyan helyzetet kialakítanom, hogy a 6 GB RAM kevésnek bizonyul.
Ha bővítem, akkor viszont már csak azért is jó lesz, mert egy pluszban futtatott virtuális oprendszer is nyugodtan kajálhatja a memóriát a fejlesztőkörnyezet(ek) és a hatszázkilencvenezer megnyitott böngészőfül (akár több böngésző), WinAmp és egyebek mellettAz SSD a HDD helyére került (az OS az SSD-n van), a HDD pedig az ODD helyére (ezek a szép mozaikszavak ), a fiókba. Tök jól érzi magát a HDD a fiókban, nem is melegszik, pedig eleinte attól tartottam. Most 33 °C, pedig már több órája használom a gépet, és nemrég néztem meg egy egyórás filmet, ami a HDD-n tárolódik (tehát használva volt a HDD). Az ODD-t pedig USB-n keresztül a kábellel szerencsére továbbra is tudom használni.
========
(#2018) Borote :
köszi! Jaja, azért ez elég nagy megkönnyebbülés, hogy végül is tényleg működik.
Főleg, hogy akkor már tudom, mi legyen az ajándékom.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Burki
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2020 üzenetére
Én is ilyen felállásban pakoltam be. A hőmérséklete nálam is kevesebb a caddyben, mint az eredeti helyen. Egyetlen bajom van vele, egyelőre elég hangos. Péntektől szabin leszek, lesz időm nézelődni, próbálgatni, azon gondolkodom, hogy valami vékony gumicsíkot ragasztok a HDD szélei alá a keretbe, hogy ne az egész arra üljön fel, csak a szélei. Remélem valamennyit csökkent a hangján. Bár túlzottan így sem zavaró, viszont lényegesen hangosabb, mint amilyen az eredeti helyén volt.
Azt viszont sajnálattal vettem észre, hogy már "csak" 70%-os a kondíciója a HDD-nek, és nem igazán értem, hogy mi lehet az oka.
Tavasszal lehet,hogy ki kéne cserélnem egy 750 gigás 5400rpm-esre, ami most benne van, az meg menne egy külső házba.Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Sk8erPeter
nagyúr
Jaja, csendes szobában én is hallom, ha aktívan pörög a vinyó, de amúgy végül is nem katasztrófa, de tény, hogy jobban hallani, mint az eredeti helyén. Mondjuk picit "feljebb" is van így, meg egy fém keretben, amibe azért nincs annyira beszorítva, mint az előző helyén, gondolom ez is az oka. A gumicsík jó ötlet lehet, majd szólj, ha kipróbálod, hogy milyen lett!
A HDD kondíciója nem tudom, miért romlik, de egyik vinyómnál már volt ilyen, amikor tápellátási gondjai voltak. De az azért volt, mert volt egy szar tápegységem egy asztali gépben. Laptopnál nem értem. Mindenesetre aztán azt csináltam, hogy a vinyó teljes tartalmát átmentettem máshová, a vinyóra meg ráküldtem egy zero-formatot, az azt jelenti, hogy a vinyó minden szektorát 0-kkal írja felül. A HD Sentinelben ezután jobbnak jelölte a kondíciót! Érdemes lenne tehát megpróbálnod. Konkrétan milyen HDD-d van (márka, típus)? Tudsz nyomatni ide egy HD Sentinel screenshotot?
Sk8erPeter
-
archie17
tag
Szinte az összes Y570-be szerelt HDD-t pár hét után 70%-osnak érzékelik a programok, de ez valószínűsíthetően csupán kompatibilitási hiba, és ennél lejjebb nem nagyon fog menni. Seagate-eknél szokott ez előfordulni.
Ha érezhető probléma nincs vele, akkor csupán egy diagnosztikai adat miatt nem érdemes szvsz cserélni. -
Burki
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2022 üzenetére
Seagate Momentus van benne. Otthon tudok képet lőni, bár archie hozzászólása után el is dőlt a kérdés.
Nem csak a diagnosztika miatt, amúgy is szeretenék nagyobb tárhelyet. Bár így,hogy most felszabadult a rendszer partíció, elleszek még egy darabig. Az viszont kérdéses, hogy hova fogom kimenteni a teljes vincsesztert, ha az ODD miatt küldöm szervízbe.Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Borote
addikt
válasz archie17 #2023 üzenetére
Ez így van. A HDD Sentinel rossz értéket olvas ki a firmware-ből. Ez szinte az összes Lenovo gépbe tett Seagate HDD-t érinti, de ez nem a HDD hibája, semmi gond nincs vele. Ez kizárólag a HDD sentinel hibája, lesz majd belőle másik változat is, ami majd normálisan értelmezi a firmware által szolgáltatott adatot (ami elvileg eltér más gépektől, ezért más az adat).
Ha SeaTools-zal nézed, akkor megmutatja a diagnosztika, hogy nincs gond.
-
Sk8erPeter
nagyúr
A HD Sentinelnél előfordulnak ilyen rossz értékek, verziószámtól függően is, lásd az én esetemet, megvettem a Samsung SSD-met, mindenhol azt olvastam, hogy nyavalyognak, hogy dehát a HD Sentinel csak 99%-ot mutat, pedig tök új az SSD, nekem meg 100%-ot mutatott, de kiderült, hogy az a "normális", ha 99%-ot mutat - nálam annyi volt a különbség, hogy korábbi változatot használtam a HD Sentinelből, lásd itt:
http://logout.hu/bejegyzes/fire_soul_cd/windows_7_koltoztetese_hdd-rol_ssd-re_klonozo_es_b/hsz_152-156.html#rel_msgsSk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Akkor szerencse, hogy nekem Western Digital van, mert nem aggasztom magam feleslegesen.
Elhiszem, hogy elég zavaró az a 70%. De akkor ezek szerint szerencsére nem kell foglalkozni vele. Akkor nem is kell a screenshot.Miért, most mekkora a HDD-d, nem 750-es?
Ja, még annyi, hogy HD Sentinelből melyik változatot használod? Az se mindegy, lásd ezelőtti hsz.-em![ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Puma K
nagyúr
Köszi a választ a HDD-SSD-ODD trióval kapcsolatban!
Akkor megnyugodtam, hogy minden oké sebesség, használhatóság na meg hőmérsékletek szempontjából.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szívesen! Igen, sőt, nagyon durva a sebességkülönbség, nálam különösen észrevehető volt, mert már nagyon durván belaktam az oprendszert, tele van sok mindennel, amikor még a HDD volt bent, akkor már az OS-újratelepítésen törtem az agyam, néha egy kis "vérfrissítés" nem árt. De miután cseréltem a HDD-t SSD-re, letettem erről a tervemről. Szenvedjen vele a franc, annyi jól kialakított beállításom van, webszerver, adatbázisszerver, meg mindenféle program registry-ben tárolt beállításai, hogy számomra nagy macera mindig az újratelepítés, sok órás pöcsölés. Szóval az SSD nagy terhet vett le a vállamról, és a gép meg kapott egy hatalmas seggberúgásnyi sebességlöketet. Én amondó vagyok, hogy aki egy manapság vásárolt, egész jó konfiggal ellátott gépen gyorsítani akar, az egyértelműen az SSD-re ruházzon be elsőként. Mondjuk régi gépet is tutira fel lehet turbózni vele.
Sk8erPeter
-
aclandiae
senior tag
Milyen SSD került bele? Én ezt néztem ki.
-
aclandiae
senior tag
válasz Sk8erPeter #2031 üzenetére
Igen, hiszen van hozzá csatlakozó a laptopban.
Az ODD helyére majd egy másik HDD kerül később. -
aizen92
addikt
Win8 alatt milyen az energiagazdálkodás/akkuidő ?
Ott is lehet több profilt létrehozni és részletesen állítgatni a dolgokat?
Erről pár mondatot tudna valaki írni, mert fontolgatom h meglepem magam vele karácsonyra.Lehet h egy SSDt is beszerezek és azt szeretném kérdezni hogy az SSD a HDD helyére érdemes rakni vagy egy ODD keretben is ugyanolyan faszán működik? mert ha jól rémlik írtátok hangos a hdd az ODD keretben.
Válaszokat előre is köszi!
-
Nakivagyok
tag
Bocsi az OFF-ért, de valakinek van asztali gépbe való LGA1155-ös Sandy Bridge procija? Az légyszi írjon egy privátot. Köszönöm
-
Burki
aktív tag
válasz aizen92 #2034 üzenetére
Hangosabb az ODD helyén a HDD, de nem vészes. Az SSD-t érdemes a HDD helyére tenni.
Energiagazdálkodás szempontjából ugyanolyan lehetőségeid vannak, ugyanaz a felület, mint Win7 alatt. Én feltettem a Win7-hez való Energy Management programot, azt hiszem a 6-os verzió. Van fennt a lenovo support honlapon kifejezetten Win8 kompatibilis, viszont azzal a verzióval nekem nem működött a "holdacskás" ventillátor szabályzó gomb.
Akkuidő szepontjából nem igazán van különbség szerintem, sőt, én azt vettem észre,hogy kicsit többet bír Win8-cal az akku, bár erre pontos mérésekkel alátámasztott adatom nincsen.Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
aclandiae
senior tag
Van benne mSATA SSD bővítési lehetőség. Itt van a képe, itt pedig nagyítva.
Felesleges az ODD helyére tenni. Akkora sebességkülönbség nincs, hogy a gyakorlatban észrevedd.
Szerintem jó vétel az A-Data SSD-je. Én is ezt rendeltem meg, ~30e körül van. -
aclandiae
senior tag
Ma elhoztam a gépet a portalanítás és pasztázás után. Alapjáraton eddig 41-44 fok volt, most 36-38. Terhelés alatt eddig volt 79-82 fok, most 68-75. A ventillátor hangja Hatékony hőszóráson is igen sokat javult! A tanulság szerintem, hogy néhány havonta ki kell pucolni.
Sajnos az SSD nem érkezett meg, de amint itt lesz beletetetem.
-
sesshou
senior tag
Nemrég frissítettem win8 pro (x64)végleges re és felmentem a lenovo oldalára hogy leszedjem a drivereket. Sajnálattal kellet tudomásul vennem a következő dolgokat:
A onekey theatre driver feltelepítése még mindíg azt eredményezi hogy nem tudok szinte semmit elindítani memória hiba miatt.
Valamint a másik és fontosabb hiba hogy a hűtés szabájzó hotkey nek nem találom a driverért és így telepítetlenül nem hogy nem tudom állítani még villog is a gombja.(régebben azt hittem hogy a onekey thetre ben van benne de anélkül is megy.) Sőt a hangszabájzó gombok is furcsák mert nem a szokásos kis ablak ugrik fel mint régen (lent középen sárga csíkok hanem az alap windows os.) egyszóval a hotkey-k drivere hiányzik
és egy harmadik dolog hogy feltettem a legujjab energy managementet ahol megpróbáltam beállítani a battery health et mint preferált módot de egy másodpercen belül vissza áll battery life ra... Valaki találkozott már ezzek a problémákkal? van rájuk megoldás?
Előre is köszöm a megoldást
-
Burki
aktív tag
válasz sesshou #2039 üzenetére
Nem sokkal lejjebb olvashattál volna az általad is említett problémákról. Win7 driverek túlnyomó többsége kompatibilis Win8-cal, bár szerintem nem feltétlenül kell erőltetni, jó az is amit a Win8 feltesz magának.
Dedikált kártyához nvidia vagy geforce honlapon találsz Win8 kompatibilis drivert, betat is, és WHQL-t is.
Energy Managementből tedd fel a Win7-re szánt verziót, azzal menni fog a ventillátort szabályzó gomb, és a hangerő szintjét jelző, eredeti felületet is visszakapod. Onekey Theaterről nem tudok nyilatkozni, én azt nem használom, fel sem tettem már Win8-ra. Nekem punkbuster hibát okozott Win7 alatt sok játéknál, így már Win7 alatt sem használtam.Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Burki
aktív tag
válasz sesshou #2041 üzenetére
Bocsánat, nem volt teljes a válasz. Audio drivert is tettem fel, mert valamiért vörösen világított a jack alljzat, és zavaró volt sötétben. Viszont ehhez is a sima Win7-hez való drivereket tettem fel.
Itt van egy egész korrekt összefoglaló, ennél frissebbeket nem kerestem, csak a dedikált kártyához.Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Sk8erPeter
nagyúr
"az SSD a HDD helyére érdemes rakni vagy egy ODD keretben is ugyanolyan faszán működik?"
A HDD helyére érdemes rakni az SSD-t, mivel a SATA3-as sebességet úgy fogod tudni csak kihasználni!(#2037) aclandiae :
"Felesleges az ODD helyére tenni. Akkora sebességkülönbség nincs, hogy a gyakorlatban észrevedd."
Ezt te honnan szeded?http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA#Revisions
SATA revision 2.0 - 3 Gbit/s - 300 MB/s
SATA revision 3.0 - 6 Gbit/s - 600 MB/sAzért nagyon nem mindegy az elméleti határ...
Sk8erPeter
-
sesshou
senior tag
Köszi az audio drivert azt a realtek oldaláról tettem fel a legfrissebet úgyhogy az optikai csati nem okozott problémát.
Vissza tettem a régi energy managementet és így valóban megy minden. örök hála
Valamint ajánlon figyelmedbe ezt a fórumot ha esetleg eddig nem láttad:
http://208.74.204.134/t5/IdeaPad-Y-U-V-Z-and-P-series/Lenovo-Energy-Management-8-0-2-20-problems-on-lenovo-y570/td-p/878123 -
aclandiae
senior tag
válasz Sk8erPeter #2043 üzenetére
Amit én linkeltem, az a SATAIII-as sebességet tudja, és mSATA slotba megy! Minek piszkálni akkor az ODD-t?
-
Burki
aktív tag
válasz aclandiae #2045 üzenetére
Tiszta sor. Itt két külön dologról volt szó. Te az mSATA SSD-vel reagáltál egy sima SSD-vel kapcsolatos kérdésre. Az az SSD amit linkeltél tényleg elég tetszetős, kíváncsi leszek használat közben hogy válik be.
Én az edigitalos akcióban jutottam SSD-hez, gyakorlatilag 15 ezerért. (Bár ha azt vesszük, hogy a kapott Win8 nem upgrade verzió, hanem rendes dobozos, ami 18 ezer akciósan, akkor még kevesebbre jött ki az SSD-m ára.) Így kerettel együtt is megállt a művelet 21 ezerben, ami azért elég baráti. Nyilván mindenki maga mérlegeli, hogy mi éri meg neki és mennyiért.
(#2044) sesshou:
Köszi, beleolvastam, de ahogy látom még nem sikerült megoldaniuk a problémát sehogy. Marad így egyelőre, aztán majd pár hónap múlva átnyálazom, hogy mit is lehet cserélni teljesen kompatibilis driverre. Ami jobban zavar perpill az a synaptics touchpad driver hiánya. A honlapról letöltött friss verzió sem megy Win8 alatt. Nem mintha túl sokat használnám, de azért néha szükség van rá, és így se a multitouch se a görgetés nem megy.[ Szerkesztve ]
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz aclandiae #2045 üzenetére
aizen92 kérdezte:
"Lehet h egy SSDt is beszerezek és azt szeretném kérdezni hogy az SSD a HDD helyére érdemes rakni vagy egy ODD keretben is ugyanolyan faszán működik? mert ha jól rémlik írtátok hangos a hdd az ODD keretben."Itt aizen92 sztem nem mSATA SSD-ről kérdezett, de lehet, hogy csak félreérthető volt...
Viszont az biztos, hogy ha az ODD helyére rakod, akkor csak SATA2-es sebességet érsz el.
Az mSATA SSD-t meg nyilván az egyetlen neki való helyre teszed, ahova lehet egyáltalán... ezért itt nem értettem, hogy jön a képbe az ODD...Sk8erPeter
-
aclandiae
senior tag
válasz Sk8erPeter #2047 üzenetére
Én meg azt nem értem, minek az ODD helyére tenni, amikor van neki külön csatlakozási pont, ráadásul még SATAIII-as sebességet is tud.
(#2038) aclandiae: szerintem nem pasztázták újra, csak kiporolták a szervizben. A ventik hangján hallani hogy jóval csendesebbek, és jobban érezni a kiáramló hőt, ha odatartom a kezemet.
A hőmérsékletek viszont 3-4 fokot estek terhelés, 1-2-t alapjáraton. Pedig még MX-4-et is vittem.[ Szerkesztve ]
-
archie17
tag
Kellemes Ünnepeket kívánok a topiklakóknak!
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz aclandiae #2048 üzenetére
Eleinte én is mSATA SSD-t akartam venni, pont ilyen megfontolásból, de több topicban is érdeklődve, meg teszteket olvasgatva azt láttam, hogy sajnos az mSATA SSD-k még hiába SATA3-asak, nem érik el a 2,5"-es SSD-k sebességeit, ráadásul aránytalanul sokkal drágábbak, ezért maradtam a Samsung 830-asnál. De ha tudsz mutatni olyan SATA3-as sebességet hozó mSATA-s SSD-t, ami felveszi a versenyt a Samsung 830-assal, akkor kíváncsian várom!
Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
- Instagram közösségi fényképezés
- Macska topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- BestBuy topik
- Autós topik
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- PlayStation 5
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest