- iPhone topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
GuZ
csendes tag
Hali!
Írok én is néhány tapasztalatot
A minap rászántam magam, hogy most már csinálok valamit a melegedéssel én is, mivel több mint egy éves a gép, és még takarítva sem volt egyszer sem. Mivel a pasztázáshoz nem értek és féltem is szétszedni annyira a gépet, csak a ventilátor portalanítását vállaltam be és az eredmény drasztikus lett!
Korábban Chivalry: Medieval Warfare közben 79-82 fok körül mozgott a CPU hőmérséklete LOW beállításokkal, és akadt is a throtting miatt. Takarítás után ez az érték 68-72 fok HIGH beállításokkal. Vagyis 10 fokkal lett kevesebb csak a takarítás hatására! (Hangsúlyozom a LOW és HIGH beállításokat!)
Ezt azért írom, hogy ha valakinek melegszik a gépe, és hozzám hasonlóan nem tudja/meri újrapasztázni, akkor egy egyszerű ventilátor takarítás is eredményre vezethet, ami jóval egyszerűbben elvégezhető.Elég a hátlapot levenni és hozzá is lehet férni a ventilátorhoz. Három kicsi csavar tartja a hűtőrendszerben plusz egy vezeték négyes.
A ventilátort eltávolítva belülről hozzá lehet férni a réz hűtőbordákhoz, melyeken keresztül távozik a levegő. Nekem ennek kb. a felét por borította! Így nem csoda, hogy nem volt túl hatékony a hűtés. Én porszívóval és tüdővel oldottam meg mind a hűtőborda mind a ventilátor portalanítását, de egy sűrített levegős céleszközzel egyszerűbb és hatékonyabb lehet.
Ezek után félévente el fogom végezni ezt a procedúrát!
[ Szerkesztve ]
-
Figo22
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Fiúk-lányok egy kis segítséget szeretnék kérni, mert a call centerrel nem haladok sehova. Nekem még egy 570-esem viszont nagyon nem egészséges. Random dobálja kék halált ntfs.sys-re hivatkozva majd próbálna újra indulni, de fekete képernyőn kapok egy kedves "No bootable device - insert boot disk and press any key" üzit. Újraindítás után viszont ismét működik minden gond nélkül. Tudtok esetleg valami tippet adni h mi lehet gáz volt edigitál-os szervizben, mert ott vettem, de állításuk szerint se a mem teszt se a winchester teszt nem talált semmit. Valami tipp?
Előre is köszi
üdv -
Bitpalace
senior tag
Na végre.... Túl vagyok a pasztázáson!
Beszámolóval majd később jövök, most még tesztelem az értékeket.Na de első start-nál egy kicsit megijedtem. Direkt nem tettem még rá a hátlapot, hogy megnézzem tényleg minden klappol. Nem hallottam semmi hangját, és nagyon megörültem. Néztem az értékeket és hirtelen kezdtek felcsúszni, és nem értettem okát. Megnéztem és NEM MENT a ventilátor! Csatlakozó helyén volt, így mindjárt kezdtem összeszedni a spórolt pénzemet, mivel nem tudtam hol hibáztam. Egyszer csak beindult.
Végül rájöttem, hogy olyan alacsonyak voltak az értékek hogy biztosan nem látta értelmét feleslegesen pörgetni. Minden működik, és jéghideg levegőt áraszt magából, kíváncsian várom játék alatt
Mindenkinek ajánlom a pasztázást, én is videó alapján csináltam de 1,5 - 2 óra alatt megvan! Ha lehet saját kezűleg, szervízben úgysem csinálják meg.
Képekkel és bővebb infóval jelentkezem.
Figo22: Bekapcsoló gomb mellett van OneKey Recovery és ott tedd vissza gyári beállításra, és gyalulja a rendszer particiót. Mást nem igen tudsz kezdeni kékhalállal, és legalább friss lesz az OS!
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Figo22
csendes tag
válasz Sk8erPeter #2207 üzenetére
HD sentinel
Fizikai Lemez Információ - Lemez: #0: ST9500420AS --Lemez Tulajdonságok
---------------------
Lemez sorszám . . . . . . . . . . . . . . . . . : 0
Interfész . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : S-ATA
Lemez vezérlő . . . . . . . . . . . . . . . . . : Intel(R) Mobile Express Chipset SATA AHCI Controller (AHCI)
Lemez pozíció . . . . . . . . . . . . . . . . . : 1
Lemez modelszám . . . . . . . . . . . . . . . . : ST9500420AS
Lemez revízió . . . . . . . . . . . . . . . . . : 0003LVM1
Lemez sorozatszám . . . . . . . . . . . . . . . : 5VJDKMNC
Teljes méret . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 476937 MB
Energiatakarékossági üzemmód . . . . . . . . . . : Aktív
Jelenlegi hőmérséklet . . . . . . . . . . . . . : 43 °C
Működési idő . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 165 nap, 16 óra
Becsült hátralévő élettartam . . . . . . . . . . : 813 nap
Kondíció . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : ##############------ 70 % (Jó)
Teljesítmény . . . . . . . . . . . . . . . . . . : #################### 100 % (Kiváló)A merevlemez 3859 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált terület hibátlannak minősült.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése.ATA Információk
-----------------
Cilinderek . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 969021
Fejek . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 16
Szektorok . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 63
LBA szektorok . . . . . . . . . . . . . . . . . : 976773168
ATA Revízió . . . . . . . . . . . . . . . . . . : ATA8-ACS version 4
Transzport verzió . . . . . . . . . . . . . . . : SATA Rev 2.6
Szektoronkénti bájtok . . . . . . . . . . . . . : 512
Puffer mérete . . . . . . . . . . . . . . . . . : 16384 KB
Multi-szektorok . . . . . . . . . . . . . . . . : 16
Hibajavító bájtok . . . . . . . . . . . . . . . : 4
Formázatlan kapacitás . . . . . . . . . . . . . : 476940 MB
Maximális PIO átviteli mód . . . . . . . . . . . : 4
Maximális többszavas DMA mód . . . . . . . . . . : 2
Maximális UDMA átviteli mód . . . . . . . . . . : 150 MB/s (5)
Aktív UDMA átviteli mód . . . . . . . . . . . . : 150 MB/s (5)
Minimális többszavas DMA átviteli idő . . . . . : 120 ns
Ajánlott többszavas DMA átviteli idő . . . . . . : 120 ns
Minimális PIO átviteli idő IORDY nélkül . . . . : 120 ns
Minimális PIO átviteli idő IORDY-vel . . . . . . : 120 ns
ATA kontroll bájt . . . . . . . . . . . . . . . : Érvényes
ATA ellenőrző összeg . . . . . . . . . . . . . . : ÉrvényesAkusztikai jellemzők
----------------------
Akusztika Menedzsment . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Akusztika Menedzsment . . . . . . . . . . . . . : Letiltva
Jelenlegi akusztikai szint . . . . . . . . . . . : Alapértelmezett (00h)
Ajánlott akusztikai szint . . . . . . . . . . . : Maximális teljesítmény és hangerő (FEh)ATA Jellemzők
---------------
Read Ahead Buffer . . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
DMA adatátvitel . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Ultra DMA adatátvitel . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
S.M.A.R.T. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Energiagazdálkodás . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Írási gyorsítótár . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Védett lemezterület . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Fejlett energiagazdálkodás . . . . . . . . . . . : Támogatva
Indítás készenléti módban . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
48-bit LBA címzés . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Többszintű konfiguráció . . . . . . . . . . . . : Támogatva
IORDY támogatás . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Műveletek sorbarendezése . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
NOP parancs . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Trusted Computing . . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
64-bites egyedi azonosító . . . . . . . . . . . : 005000C5613D0675
Adatfolyam kezelés . . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Média kártya kezelés . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Általános célú napló . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Hibanapló . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
CFA parancsok . . . . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Hsszú fizikai szektorok (1) . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Hsszú logikai szektorok . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Írás-olvasás-ellenőrzés . . . . . . . . . . . . : Támogatva, Engedélyezve
Nem-felejtő gyorsítótár . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Nem-felejtő gyorsítótár energiagazdálkodás . . . : Nincs támogatva
Nem-felejtő gyorsítótár méret . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Zuhanás érzékelés . . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Zuhanás szenzor érzékenység . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Média forgási sebesség . . . . . . . . . . . . . : 7200 fordulat/percS.M.A.R.T. Teszt
------------------
Off-line adatgyűjtés állapota . . . . . . . . . : Nem volt indítva
Önteszt állapota . . . . . . . . . . . . . . . . : Jelenleg folyamatban, 10 % befejezve
Off-line adatgyűjtés teljes ideje . . . . . . . : 0 másodperc
Off-line teszt végrehajtása . . . . . . . . . . : Támogatva
Off-line teszt felfüggesztése/folytatása . . . . : Nincs támogatva
Off-line felületellenőrzés . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Rövid ön-teszt . . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Részletes ön-teszt . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Szállítás ön-teszt . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Szelektív ön-teszt . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Rögzítés energiatak. módba lépés előtt/után . . : Támogatva
Attribútum rögzítés engedélyezése/tiltása . . . : Támogatva
Hibák naplózása . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Rövid ön-teszt becsült időtartam . . . . . . . . : 1 perc
Részletes ön-teszt becsült időtartam . . . . . . : 110 perc
Szállítás ön-teszt becsült időtartam . . . . . . : 2 perc -
Bitpalace
senior tag
Nos, akkor leírom az én tapasztalataimat is a pasztázással kapcsolatban.
Mielőtt bármibe is belekezdenék, én is videó alapján készítettem el, érzékem van hozzá, asztali gépeket már számtalanszor szedtem szét és tettem össze, de ide nekem is videó kellett!Lépésről lépésre követtem a videót, és egész szépen haladtam. Mikor elérkeztem a billentyűzettől felülre eső kis kezelőpaneles rész lebontásához. Na ez egy szenvedő rész volt (nekem). A közepén szépen kipattant az összes patent, de a szélek mint ha ragasztva lettek volna. Itt vigyázni kell, de mindenképp csak egy határozottabb mozdulattal lehet kiszabadítani, és utána mehet tovább a procedúra. Viszont......nálam volt garanciavédelem!!! Mikor az előlapot tartó csavarokhoz jutunk, (2db van belőle) az egyik egy könnyen szakadó lenovo-s papírral le van ragasztva. Nekem volt még fél év garanciám, de nem láttam semmi értelmét, mert úgy is utána fog elromlani. Erre csak ezt a kis videót tudom linkelni, ha valakinek van egy kis ideje nézze meg. Elérkeztem a zsanérokhoz...hát mi fogadott ki gondolta volna...törött zsanérok. Szerencsémre csak 3db volt belőle, de ez problémás lesz a csavar kiszedésében is, mert el fog forogni. De ha kijön, nyert ügy. (Ezeket vissza tételnél pillanatragasztóval nyomtam oda, ami csak addig tart, hogy a csavart be tudd tekerni, de mikor szorítana el fogja engedni sajnos) Sikerült hozzáférnem az alaplaphoz. Le a hűtő gyorsan, és le a régi paszta. Annyira nem is volt vészes a helyzet, szépen le tudtam szedni fülpiszkával, tükör fényesre. Nyomattam is rá az MX-2 pasztát, szépen vékonyan épp hogy csak elfedje a felületet szétoszlattam, és mehet rá a hűtő. Össze is tettem szépen fogytak a csavarok sorba, ellenőriztem mindet, hogy rendesen meghúztam, csatlakozók helyükön...stb Mikor összeállt büszke voltam magamra, hogy első laptopomat sikerült szétszednem mint a zsebórát, és összetennem.
Bekapcsolás....Hát néztem az értékeket, de nagyon emelkedett az egekbe, és azt hittem hogy valamit elrontottam, nem dugtam vissza, kezdtem a spórolt pénzemet keresni, mondván hogy már nincs rá garancia. Végül utolsó sorban a ventilátort még megnéztem, hogy neme ott lesz a hiba....Jól tettem! Mikor leszedtem a hátlapot, az a látvány fogadott, hogy a ventilátor állt. Megvolt az indokolatlan melegedés oka. Láttam hogy a csatlakozó nem volt visszadugva (2mm-es csatlakozó 4 vezetékkel ) és mikor elindult akkor egy kő esett le a szívemről. Minden a legnagyobb rendben ment. Visszatérve, nekem nem volt annyira poros, hogy fújni kellett volna, még teljesen jó volt.Végül is sikerrel zárom ezt a procedúrát, de egy biztos. Soha többet laptopot... Asztali gép helyett lett véve, de 1000x inkább egy gyengébb asztali, mint hogy egy laptop legyen még egyszer a kezembe.
Ez a laptop ha autókba néznénk, az Mercedes A osztályok királya lenne. Szerelők rémálma, akár csak az A osztály! De ezzel senki nem akarok eltántorítani, ha netán kedve lenne hozzá. Sőt bátran ajánlom, mert én már biztosan tudom, hogy újra lett pasztázva, és nem kellett senkire várnom, és ingyen is volt.
Eredmények:
Előtte
CPU:
Max 81 81 83 83
On 51 51 52 52
Min 43 43 43 43GPU:
Max 86
On 49
Min 43Utána:
CPU
Max 72 72 74 74
On 50 50 52 52
Min 40 40 41 41GPU
Max 71
On 45
Min 40Képek:
-A gép még félig egyben, és látszik is a lenovos matrcia, amit nekem már gyárilag megrágott az egér.
-A matrica kicsit közelebbről
-Szépen megpucolva csak úgy csillog
-Pasztázás készen, összerakásra készen
-Végre készen[ Szerkesztve ]
-
stegosaurus
csendes tag
érdekes dolgok vannak a gépemmel. a gpu néha elszáll, kékhalál, gép újraindul.heti 1-2szer ez történik, ami nem tetszik. van hogy csak simán zenéthallgatok, de van hogy játszok. néha akkor is, amikor ki van kapcsolva a gpu. legalábbis a kékhalálban a gpu driveről ír (csak átfutni volt időm, mert olyan gyorsan újraindítja magát )és néha az újraindítás után a gép nem látja a gput, a pöcköt hiába húzogatom, nem villan fel, ha elindítom azt az nvidia beállításokat, kiírja, hogy nincs gpu a gépben. általában ezt egy sima ki-be kapcsolás orvosolja. gondolom szar lehet a driver, azért csinálja. de a legszebb az egészben, hogy, talán emlékeztek, írtam, hogy nagyon melegedik, és ezáltal zúg a gépem, és a pasztázás se oldotta meg nagyon, volt hogy 50 fokig ment a kikapcsolt gpu, átlag 43 fokon van üresjáraton, régen meg 33. most, mikor újraindult, és nem látta a gput, akkor nem! tök némán megy, máskor pedig ezerrel pörög a ventilátor, pedig kikapcsolva szokott lenni a gpu . vajon egy régebbi driver felrakása megoldja az egészet? most a legújabb van. 310.90
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz stegosaurus #2211 üzenetére
Ja, keress vissza, mások is írtak már GPU-driverparáról, konkrét verziószámot is írtak, hogy mi oldotta meg nekik. Úgy látszik, erre nem tesztelték rendesen, előfordulnak hibák, downgrade-elj, azt' kész.
Egyébként meg az automatikus újraindításra kékhalálnál van egy nagyon egyszerű megoldás...Win+R
control.exe system
Advanced system settings
Startup and Recovery >> Settings
Automatically Restart (Automatikus újraindítás) elől vedd ki a pipátInnentől kezdve mindig el fogod tudni olvasni a kékhalál-üzeneteket.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Bitpalace
senior tag
válasz stegosaurus #2211 üzenetére
Driver lesz a hibás, mert én is a hét elején tettem fel a legújabb drivert vga-hoz és nekem is volt nem egyszer kékhalál! Újra tettem a rendszert gondolván, hogy biztos régi összeszedtem valamit....de a kékhalál továbbra is fenn áll. Sokaknak ez a gondja, az új driver áll a háttérben, lehet nem tesztelték le rendesen mielőtt kidobták.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Bitpalace #2209 üzenetére
Na, akkor újabb sikeres pasztázás, gratula!
Az enyémre is ráférne már."Végül is sikerrel zárom ezt a procedúrát, de egy biztos. Soha többet laptopot... Asztali gép helyett lett véve, de 1000x inkább egy gyengébb asztali, mint hogy egy laptop legyen még egyszer a kezembe."
Hát érdekes egy konklúzió egy sikeres újrapasztázás után...
Egyébként hülyeség már eleve összehasonlítani is egy asztalit egy laptoppal. A laptop elvitathatatlan nagy érdeme, hogy hordozható, és használható asztali gépként is, mivel bármikor monitorra csatlakoztatható, és bármikor rá tudsz rakni külső egeret és billentyűzetet is, fordítva viszont nem igaz, nem fogsz tudni egyetemre bemászkálni csak úgy egy asztali géppel, meg egy monitorral, billentyűzettel és egérrel... Másik oldalról meg az asztali gép konfigja arányaiban olcsóbb, és természetesen könnyebb hozzáférni a dolgaihoz.
Én régen nagy asztaligépes voltam, de sosem térnék már vissza hozzá a laptop után, hogy aztán megint az egész gépet át kelljen cipelnem ahhoz, hogy egy filmet meg tudjak nézni a nappaliban, a nagyTV-n, vagy hogy ne tudjam elvinni a gépet akárhova meló vagy szórakozás céljából... Azzal együtt, hogy a laptopnál is mindig kompromisszumot kell kötni valamilyen tekintetben, és nehezebben (vagy épp egyáltalán nem) cserélhetőek az összetevői.
De a lényeg, hogy nincs sok értelme összehasonlítani, mert az asztali gépnek és a laptopnak is vannak elvitathatatlan érdemei...Na, de visszatérve a témára egyébként meglepő, hogy nálad rányomtak egy Lenovo-s matricát a szervizben, mindenesetre remélhetőleg nem lesz gondod a géppel; és gratula a kitartáshoz.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Igazából beszédesebb lett volna egy screenshot a főképernyőről, vagy egy gyors leírás a kondícióról és teljesítményről, meg a főképernyőn lévő egyéb szövegről.
"A merevlemez 3859 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált terület hibátlannak minősült."
Ebből igazából nehéz kiindulni, mert az, hogy gyanús szektorokat vizsgálgatott, még nem jelenti azt is, hogy hibásak is azok a területek.Mindenesetre annyi alapján, amiket korábban írtál, nekem a HDD a gyanús. Lehet akár magának a HDD-nek a parája, lehet adatkábel hibája is, de akár még lehetne memóriahiba is, vagy driver-inkompatibilitás... szóval nehéz leszűkíteni a kört.
Nem tudom, ki tudod-e menteni az adataidat valahova, ha még nem készítettél backupot, akkor tedd meg.
Én olyannal is próbálkoznék, hogy ráküldenék egy zero-fillt (minden szektort nulláz, ergo minden törlődik is róla), aztán visszaraknám az eredeti partícióstruktúrát (ezt természetesen valami Ghost-progival lenne érdemes).Sk8erPeter
-
Burki
aktív tag
Egy kis információ, hátha valakit érdekel az SSD témakör. Nem tudok pontos dátumot,hogy mikor tettem be a gépbe az SSD-t, de úgy saccolom,hogy lassan már egy hónapja használom.
Emlékeztetőül: Samsung SSD 840 Series 120 GB-ról van szó.
Hard Disk Sentinel alapján az aktuális állapot:Működési idő: 16 nap, 18 óra
Becsült hátralévő élettartam: több, mint 1000 nap
Összes írt adatmennyiség: 337,02 GBTeljesítmény: 100%
Kondíció: 99%Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Burki
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2217 üzenetére
Többen írták az SSD topikban,hogy a TLC-s SSD-k mennyivel nagyobb mértékben használódnak. Az ott beírt értékek alapján több esetben láttam, hogy ha már a kapacitás kétszeresét ráírták egy SSD-re, már akkor csökkent egy százalékot a kondíció. Számomra az is érdekes, hogy nagyobb adatmennyiséggel számoltam, mielőtt megvettem, azt gondoltam,hogy átlagos használattal sokkal több adat fog íródni az SSD-re. Hozzáteszem, ebből az írt adatmennyiségből kb 80 giga kapásből a win telepítés és a programok felrakásakor keletkezett.
Nem szántam neki komolyabb mélységet, ezért is tüntettem fel off-ként.
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Sk8erPeter
nagyúr
A Samsung SSD-knél úgy látszik, ez "normális", mert nálam is 99% volt:
http://logout.hu/bejegyzes/fire_soul_cd/windows_7_koltoztetese_hdd-rol_ssd-re_klonozo_es_b/hsz_156-156.html#rel_msgsA lényeg tehát, hogy ezzel egyáltalán nem kell foglalkozni.
Most is 99%, pedig azóta eltelt már majdnem 3 hónap, mióta legutóbb mutattam az előbb linkelt topicban a screenshotot:
Sk8erPeter
-
Burki
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2220 üzenetére
Bocsánat, nem fogalmaztam meg teljesen egyértelműen. Volt akinél ekkora írás hatására sokkal nagyobb mértékben csökkent a kondíció. A 99%-os kezdő értéket tudom. Bár nem tudom mennyire lehet hagyatkozni ezekre a százalékos értékekre.
Mind1, száz szónak is egy a vége, annak ellenére,hogy sokan óva intettek a TLC-s samsungtól, eddig egészen bevállt a dolog.
Időközben vettem egy külső vincsesztert is, remélhetőleg végre ebben a hónapban el tudom intézni a garanciális dolgot. Kezd aggasztóan nagy mértékben mozogni a bal oldali zsanérom, ráadásul érzésre is egyre kevesebb az ellenállása a fedélnek kinyitáskor, illetve lecsukáskor. :S
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, OK, így már értem a felvetést. Nálam 48 nap alatt 1,31 TB az összes írt adatmennyiség, gondolom ugyanennyi nap után nálad is hasonló lesz az eredmény, ha ugyanígy használod (16 nap, 337 GB).
A zsanér az parás, lehet, hogy valami folyékony szilikonnal kéne megragasztani, feltételezem, az nem gariban javítható dolog (még ha ők is cseszték el esetleg szétszedésnél, nehéz bizonyítani ).[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Burki
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2222 üzenetére
Nem volt még szétszedve, atomjaira legalábbis még nem. Ahogy olvasgattam, ennél a szériánál ez egy elég gyakran keletkező hiba, hogy a bal oldali zsanér eltörik. Mivel én nem bántottam, ráadásul arra is kínosan ügyelek,hogy a gépházat fogjam meg,ha mozdítom a gépet, és ne a fedélnél fogva emeljem, így számomra ez egyértelműen garanciális kérdés, remélem ők is így látják majd.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát úgy legyen, hogy neked adnak igazat, de igazából nem kötelesek, csak mondom előre, nyugodtan hivatkozhatnak arra, hogy ugyan már, biztos Te verted oda valahova, vagy egyszerűen szétrepesztetted a használat során valahogy... mondjuk igaz, hogy a pesszimista magyar hozzáállás beszél belőlem.
Sk8erPeter
-
aclandiae
senior tag
Mibe kerül az USB3-as port bele? Rendelünk együtt itt a fórumról?
-
Burki
aktív tag
válasz aclandiae #2225 üzenetére
Engem előbb az érdekelne,hogy mennyire kell szétbarmolni a gépet ahhoz, hogy ki lehessen cserélni, mert ha ezért is annyira szét kell szedni a gépet, akkor tutira nem fogok hozzá itthon. :S
Az ára viszont érdekelne engem is.
-
stegosaurus
csendes tag
nektek amúgy mennyire megy a ventilátor, ha csak böngésztek? meg mennyire melegszik akkor a gpu? vagy csak ennyire leharcoltam volna már az enyémet, hogy megállás nélkül zúg a ventilátora, és 47 fokon áll alapból? szétszedni meg nem szeretném, hogy megnézzem, hogy jól pasztázták-e újra. bocs, ha már unjátok ezt a témát, csak engem már nagyon zavar, hogy közel se olyan néma, mint 1-2 hónapja volt
-
aizen92
addikt
válasz stegosaurus #2227 üzenetére
nekem 32-5 fokos netezés filmezés közbe de én full csendesen tartom ilyenkor a hőszabályozást ( kis holdacska ) + energy saveren van a lenovos energiamanagement! ha ez a kettő nem lenne így akkor nekem is 47 fokos és zúg mitn az állat. Próbáld ki ezzel a kombóval
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz stegosaurus #2229 üzenetére
Pont ezt furcsállom én is, hogy elvileg most pasztáztattad újra, és ahhoz képest folyamatosan jár a ventilátor...
Sk8erPeter
-
Borote
addikt
válasz stegosaurus #2229 üzenetére
Az 50 fokos processzor miért probléma? Silent-en is megy a venti?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Most látom, hogy 47 fokot írt Csak átfutottam a hsz.-en, és csak a pasztázás + venti folyamatos pörgésére figyeltem fel. Hát 47 fok egy procinál az tényleg semmi.
Az én ventim is jár mondjuk folyamatosan, számtalan fül nyitva tartása mellett, meg igencsak ráférne az enyémre is már sztem egy újrapasztázás (melós), de engem nem zavar a venti monoton járása.
Ha olyan lenne a venti hangja, mint mutterom sajnos elég gagyi Dell M5010-esén, hogy sokszor melegedésnél folyamatos, szép lassú felpörgés helyett elkezd üvölteni, mint a sakál, na akkor zavarna.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Burki
aktív tag
Nekem 30 és 40 fok között ingadozik. Viszont én maximálisan energiatakarékos üzemmódban szoktam esténként netezni. Csak akkor váltok át teljesítménycentrikusra,hogyha olyan sok flash/java fut a böngészőben,hogy már akad (pl beágyazott videó, stb). Így viszont ki szokott kapcsolni a HDD is, és sok esetben akár 10-15 percekre is teljesen hangtalanul tud működni a gép.
-
Bitpalace
senior tag
Nekem Nagy teljesítményen van a management folyamatosan csak azon használom, hőmenedzsment meg standardon és nekem full csöndben van a gép. GPU 32-35C CPU 36-38C nekem csak játék alatt jön meg a hangja és akkor melegszik is rendesen. Sőt ha csak netezek, szoktam hallani (meg láttam is a 2 szememmel) hogy leállítja a ventit, mert elég fagyos minden Pasztázás után.
-
stegosaurus
csendes tag
válasz Sk8erPeter #2232 üzenetére
a kikapcsolt gpu 47 fokos, a proci átlagban 45-60 között ugrál sima böngészés közben is, még ha csak 1-2 lap van megnyitva. ma kellett az iskolámban, és átraktam szuper csendesre, akkor 53-55 körüli értékeket mértem a kikapcsolt gpun, a processzor meg 60 körüli értékén ált, a max 68 volt, és mindez energy star üzemmódban 20 perc alatt. pendrive-ról másoltam csak rá kb az első 5 percben, aztán csak pasziánszoztam, azért ennek nem kéne így megizzasztania a gépet.
nagyon kellemes volt az első fél évben, hogy néma a laptop, ha nem játszok, de kibírom azt is, hogy jár egyfolytában a ventilátor. csak az zavar, hogy most volt újrapasztázva, és kb alig változott valamit. meg a kikapcsolt gpu 1-2 hónapja kb 30-33 fok körül volt, de 47, 53 meg végkép nem. ez zavar az egészben, hogy mi a fenéért melegszik ennyire a semmitől. és van, hogy úgy zúg netezés közben is, mintha játszanák, vagyis kb maxon megy a ventilátor, igaz, ilyen csak néha van. szívesen elküldeném Lengyelországba, de félek, hogy ilyen panaszokkal el se vinnék. -
Bitpalace
senior tag
válasz stegosaurus #2235 üzenetére
Te pasztáztad újra, vagy elvitted valahova?
-
Bitpalace
senior tag
válasz stegosaurus #2237 üzenetére
Nekem van egy olyan érzésem, hogy nem szedték szét... Ha csak azt veszem alapul, hogy egy csavar egy lenovos igen sérülékeny matricával le van ragasztva (ezzel védve a garancia) akkor nem hiszem hogy szétszedték volna a srácok. De ez csak az én feltételezésem. Ja és a törött csavarok, amiket állat módon húznak meg összeszereléskor, ami szétszedésnél sajnos szétjönnek, nem hinném, hogy tudnának vele bármit is kezdeni, másrészt meg lötyögne a laptopod.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
stegosaurus
csendes tag
válasz Bitpalace #2238 üzenetére
áá, csak nem basztak át ennyire. pont ezzel hirdetik magukat, hogy megmarad a garancia. meg adtak papírt, amivel elvileg igazolni tudom, hogy ők szedték szét meg minden. legalábbis nagyon remélem, hogy tényleg elfogadják Lengyelországban. jó lenne szétszedni, és megnézni, tényleg rendesen csinálták-e meg, de pont ezért vittem oda, hogy ne nekem kelljen szétszedni. Meg szerintetek ezzel a problémával elküldhetem a lengyelekhez?
-
Borote
addikt
válasz stegosaurus #2235 üzenetére
Milyen programmal nézed?
-
GuZ
csendes tag
Én javaslok neked egy ventilátor takarítást! Lehet hogy csak a pasztázást csinálták meg, de a takarítást nem. (nem tudom, hogy azt kérted-e) Az előző posztomban leírtam hogyan kell. Abszolút nem bonyolult. Nekem is nagyon melegedett az utóbbi időben a gépem, alapjáraton is 55 fok körül mozgott. Takarítás után (újrapasztázás nélkül!) ez az érték lement 38-40-re.
Laptopszalonosok nem hiszem, hogy átbasztak volna. Igaz, csak annyi tapasztalatom van velük, hogy ott vettem a gépemet, de elég nagyban csinálják a dolgot ahhoz, hogy ne érje meg nekik, hogy csorbát szenvedjen a hírnevük.
[ Szerkesztve ]
-
stegosaurus
csendes tag
tisztítás is benne volt az árban, meg kb 1 hónapja már én is kiporszívóztam, igaz a ventilátort nem szedtem ki. de azért most kiszedtem, hogy megnézzem mennyire tiszta, de kb por se volt rajta, legalábbis a hűtőbordákon. úgyhogy hagytam is most a porszívózást.
előző kommentáromban meg core tempet akartam írni, csak már nem tudom szerkezteni
[ Szerkesztve ]
-
bradam
aktív tag
Sziasztok!
Rászántam magam az SSD cserére,viszont az ODD típusa alapján(TSSTcorp CDDVDW TS-L633F) nem találtam meg,hogy mekkora Caddy kellene. Szerintetek 12.7 vagy 9.5mm-es lenne a megfelelőbb?
-
Bitpalace
senior tag
A tapipad alatt lévő kis állapotjelző ledek közül a bal oldalon lévő különc led mit jelez, hogy be van kapcsolva? Mert betudom kapcsolni, csak nem tudom hogy mi az és mire jó Monitor áthúzva?
-
Sk8erPeter
nagyúr
12.7 mm-es keret való az Y570-be. Ez egészen biztos, mivel én konkrétan ezt vettem annak idején, azóta ugyanennél a srácnál itt kapható. Azért reklámozom, mert korrekt srác, egyáltalán nem volt gond az adásvételnél.
Érdemes a jobb oldalt lévő kábelt is megvenni, ha külső eszközként továbbra is szeretnéd használni a DVD-meghajtót.Szerk.: ja, és semmi érdekem nem származik abból, hogy belinkeltem, de gondoltam jól jöhet egy pozitív tapasztalat.
Szerk. 2.: a keretről az előlap tök simán lejön, az Y570-hez tartozó hajlított DVD-előlap leszedése viszont esetemben eléggé macerás volt, több pöcök is tartotta, és az egyik nagyon nehézkesen akart kijönni a helyéről, én meg nagyon vigyázva szedtem ki, nehogy eltörjön/elrepedjen.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Bitpalace #2245 üzenetére
Ha nem tudsz valami hasonlóan elementáris dolgot az Y570-ről, akkor miért nem veszed elő először - kérdésfeltevés helyett - a használati útmutatót?
de a kedvedért, használati útmutatóból, a pdf 22-23. oldaláról, a "Rendszerállapot-jelzők" fejezeten belülről:
Sk8erPeter
-
bradam
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2246 üzenetére
Köszi,közben már megszültük Chaserrel,hogy melyik kell bele Hétvégén össze is rakom az egészet ha minden igaz
-
Bitpalace
senior tag
válasz Sk8erPeter #2247 üzenetére
Köszönöm szépen, és igen ez az én hibám, mert nekem nem szokásom megtartani ilyen dolgokat Mindent elején 1x elolvasok, (ezek szerint ez a részét elfelejtettem) és utána kukát fog ami csak porfogó lenne. Igen tudom utánajárhattam volna, de lusta voltam
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest