Új hozzászólás Aktív témák
-
Szijeng
csendes tag
Köszi a válaszokat!
Nem nézek új laptop után, maradok az Y570-nél. -
Puma K
nagyúr
válasz Sk8erPeter #149 üzenetére
Lehet bepróbálok egyet, és megosztom a tapasztalatokat majd egy logout cikk keretében amit ide is belinkelek majd... de addig még sok víz fog lefolyni a Dunán mire eljutok odáig.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Sk8erPeter
nagyúr
Az jól jönne.
Már egy ilyen nem is kerül olyan elérhetetlenül sokba, gondolkozom egynek a megvásárlásán.
Csak annyi a bajom, hogy én egyelőre hasznosnak találom a OneKey Recovery partíció létét, hogy bármikor gyorsan vissza tudjam állítani a gépet kezdeti állapotba, viszont egy SSD-re való rendszer-átköltöztetésnél valszeg ettől el kéne búcsúznom.Amúgy oltári baromság, kb. soha nem szoktam figyelni, mert a valós élményt nem árulja el, de most kérdezte valaki, mennyi a Windows-élményindex. Na, ez nálam úgy, hogy nem használom az nVidia-kártyát (csak az alap Intel HD3000-et), meg általában energiatakarékos módra van kapcsolva (elvileg visszavesz a proci órajeléből), 5,8-at mutat, ami egy ismerős szerint állítólag nem túl sok, nem mintha nem fosnám le. (Soha nem figyeltem, mennyi ez, úgyhogy nincs túl sok tapasztalatom, mennyi szokott lenni fasza körülmények közt.)
De nálad ez mennyi, ha már homár? (virítsd az élményindexet, vaze! )
Egyébként nyilván magasabb lenne ez a szám, ha a magas teljesítményű módban használnám, az nVidia-kártyával.Sk8erPeter
-
Puma K
nagyúr
válasz Sk8erPeter #153 üzenetére
Uhh azt az SSD-t mióta nézegetem már iPon-on
Mindig csak szörnyülködöm, hogy kicsi léptekben, de egyre feljebb megy az áraEmlékeim szerint valahogy át lehet költöztetni az egész Recovery Key mögött rejlő fájlokat, drivereket és magát a Windows-t, de lehet hogy csak keverem valamivel... Vagy lehet az a feltétele, hogy maradjon az 500 GB-os vinyó a gépben és vígan lehet nyomkodni a Recovery- Key-t?
Most hogy így említetted megnéztem még anno milyen indexelést értem el:
Mindig a legkisebb értékű alkatrészt írja ki ami esetemben a HDD és az Aeró VGA telejsítménye (Ez amúgy mi lehet? Miért nem egybe számolja/méri vajon...):
[ Szerkesztve ]
-
Burki
aktív tag
válasz Sk8erPeter #153 üzenetére
Hasznosnak mindenféleképpen hasznos, bár eddig még szerencsére nem kellett használnom, az viszont egy picit zavar, hogy a számos gyári partíció miatt nem tudtam már újabbat létrehozni, ahová azokat a cuccaimat pakolnám, amit egy gyári állapotba állításnál megtartanék.
Az SSD-n én is gondolkodtam, egy 30 Gigás úgy gondolom elég is lenne, és nincs is olyan eszeveszett árban.
Ha esetleg van már valakinek valamilyen tapasztalata arról,hogy a recovery funkciót át lehet-e állítani egy később berakott SSD-re.
Így megoldódna a partícionálós probléma is,feltéve,hogy a recovery SSD-re átállítva megkímélné az eredeti partíció tartalmát.
Úgy érzem elég konyhanyelvre sikerült, remélem valaki azért érteni fogja.
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Sk8erPeter
nagyúr
"számos gyári partíció"?
Arra az 1-re gondolsz?
A recovery-partíció az, ami a Lenovo-cuccokkal, előtelepített driverekkel telepített Windows-t tartalmazza, az az esetek többségében valahol a partíciótábla legvégén van, ezenkívül van még egy rejtett partíció, de az nem a Lenovo miatt, hanem a Windows 7 miatt, egy viszonylag kis méretű rendszerpartícióról van szó (boothoz).
Szóval legfeljebb az az 1 db közel 15 GB-os partíció zavarhat...
Egyébként Gparteddel utólag is lehet szabdalni partíciókat, pl. azt, amin az adataid vannak (és NEM a rendszer, meg nem is a rejtett partíciók tartalmai).
Amúgy azért gondold meg kétszer is, hogy elég-e a 32 GB, mert szerintem úgyis kiderül, hogy nem az.(#154) Puma K : ja, én is ennek az SSD-nek az árváltozásain követem az árfolyam-romlásokat.
A recovery partíciót valahogy tuti lehet költöztetni, mert valahogy a szervizekben is megcsinálják. Csak nem találtam még róla tutorialt, hogyan.
Azért gondolom, hogy ha csak úgy átraknám mondjuk a rendszerpartíciót meg ezt a recovery-t egy az egyben az SSD-re egymás utánra, akkor valszeg elromlana a dolog, mert szerintem a recovery partíciónál nem mindegy, a vinyó melyik szektoránál kezdődik, és ha ezt átvariálom, akkor borul a recovery-lehetőség.Szerk.: ja, kösz a képet az élményindexről, most életemben először foglalkoztam egyáltalán vele, hogy van ilyen.
Amúgy persze a leszarható kategóriába tartozik, annyira nem árul el semmit a valós élményindexről.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Logan1212
tag
válasz Sk8erPeter #156 üzenetére
Win-értékelés
Ssd-kérdés engem is érdekelne, lenne vajon észrevehető gyorsulás?[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz Logan1212 #157 üzenetére
Hogy a viharba ne?!
A Windows másodperceken belül használható.
Nekem eddig a legjobb időm mikor az 37 másodperc volt tiszta indítással (nem hibernálásból/alvóállapotból való felébresztés). Valamint a programok is amiket az SSD-re telepítesz azok is gyorsan fognak indulni és működni."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Fusyon
csendes tag
Nem szaki, de nagyon korrekt kis írás volt.
-
Puma K
nagyúr
Egy kis kedvcsinálás ha valaki hezitál mert Lenovo gyártmányú a gép:
"Az egyik legfontosabb dolog a support, avagy szerviz és egyéb szolgáltatások. Ha már oly sok pénzt költünk egy ilyen számítástechnikai eszközre, akkor elvárható, hogy ne romoljon el, vagy ha el is romlik akkor gyorsan megjavítsák. Egyes gyártók a költségcsökkentés érdekében külföldre helyezik a szervizhálózatukat így a szervizelési idő lényegesen hosszabb lesz, akár hónapokig is eltarthat. Ezen gyártók mindegyik terméke „pick up and return” garanciával rendelkezik avagy „hozom és viszem” garanciával. A futár házhoz jön, elviszi a központba, ott tovább adják egy másik futárnak, aki elviszi a külföldi szervizbe. Ha kész a notebook akkor ugyanez a folyamat megy visszafelé is. A „hozom és viszem” garanciával az a probléma, hogy ha önnek egy nem megismétlődő problémája van (pl.: óránként elhomályosodik a kép) és ez a szervizelési tesztfázisban ez nem jelentkezik, akkor gépet egyszerűen visszaküldik önnek az adott hiba kijavítása nélkül. Éppen emiatt javasoljuk, hogy válasszon olyan gyártót melynek hazai szervizhálózata van, ugyanis a szervizessel történő személyes kontaktus sokkal előbb és sokkal biztosabb módszer a hiba elhárítására, esetleges kijavítására.
A Lenovo az egyik legjobban kiépített szervizhálózattal büszkélkedik Magyarországon így lényegében semmilyen hátrány nem ér minket.
"
Forrás: [link]
[ Módosította: 7 ]
-
-
Tachion86
tag
Sziasztok!
Pár napja én is boldog tulajdonosa vagyok egy Lenovo Y570-nek. A kérdésem az, hogy tudtok esetleg letölthető kalibrált színprofilt hozzá? Illetve hogy jól látom hogy két mikrofonja van a webkamera mellett?
Üdv.: Attila
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Tachion86 #171 üzenetére
Lenovo Y570 színkalibrációs fájl betöltése
1.) Asztal - jobb klikk - Screen Resolution (Képernyőfelbontás)
2.) Jelöld ki a laptop kijelzőjét, majd "Advanced settings" (Speciális beállítások)3.) Következő megjelenő képernyőn Color Management fül, majd "Color Management..." gomb
4.) Ezenbelül pipáld ki a "Use my settings for this device" checkboxot, majd az alul megjelenő "Add" gombra kattints:
5.) Az itt megjelenő ablakban kattints a "Browse..." gombra, majd keresd ki a megfelelő Lenovo Y570 ICC fájlt, amit előzőleg letöltöttél a gépedre:
6.) Ekkor visszaugrik az eredeti felületre, nyomd meg ISMÉT az Add gombot!
Ekkor már megtalálható a listában az előbb betöltött Lenovo Y570 ICC fájl, ezt kijelölöd, majd OK:7.) A megjelenő listában a most kiválasztott Lenovo IdeaPad Y570 profilt beállítod alapértelmezettnek a "Set as Default Profile" gombbal, majd bezárod, és kész vagy.
Sk8erPeter
-
Tachion86
tag
válasz Sk8erPeter #172 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Basszus, teljesen más lett a monitor színe!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Tachion86 #173 üzenetére
Szívesen!
Egyébként én is csak most lőttem be, miután Dhampir megosztotta ezt a hasznos infót (már láttam a cikket, de akkor elmaradt a színkalibrációs profil belövése), de jelenleg nem látom a különbséget, mert kint vagyok az erkélyen, és orrba-szájba süt a nap.Egyébként szebbek lettek a színek? Majd este én is normálisan megnézem a különbséget.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Tachion86
tag
válasz Sk8erPeter #174 üzenetére
Szebbek? Hát nem tudom, eddig is szépek voltak. Most kicsit barnásabbak vagy nem tudom. De teljesen jó.
-
Puma K
nagyúr
Ti hogyan mentettétek le a színprofilt?Mert nekem csak egy újabb lapon nyitja meg txt szerűenSikerült, IE-vel letöltötte.
[ Szerkesztve ]
-
Burki
aktív tag
Teljesen laikusként egy rövid kérdés: ezek a beállítások a kijelzőre vannak belőve, vagy befolyásolja a dedikált/integrált videókártya az értékeket? Pl.: ugyanaz az ICC fájl jó az i5-ös és az i3-as procival szerelt géphez? Bocsánat, ha nagy butaságot kérdezek.
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ennek itt a procihoz semmi köze.
Idézet a Windows Helpből:
"Color management systems ensure that color content is rendered everywhere as accurately as possible—including on devices, such as your monitor display and your printer."
Different types of devices have different color characteristics and capabilities. For example, your monitor display can't show the same set of colors that a printer can reproduce. This is because each device uses a different process to produce color content. Scanners and digital cameras have different color characteristics as well. Even different programs will occasionally interpret and process colors differently. Without a consistent color management system, the same picture can look different on each of these devices.
How color content appears also depends on the viewing conditions (such as ambient lighting) because the human eye adapts to different lighting conditions, even when viewing the same picture. Color management systems maintain an acceptable appearance of color on devices with different color capabilities and across different viewing conditions.
Wikipédia vonatkozó cikke: [link]
Ergo röviden a célja az, hogy a különböző eszközök színkezelését nagyjából szinkronba hozza annak érdekében, hogy a színek egy azonos képen ne térjenek el, vagy legalábbis az eltérés ne legyen emberi szemmel észrevehető.
Sk8erPeter
-
Burki
aktív tag
válasz Sk8erPeter #181 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ. Feldobom gyorsan én is.
-
Puma K
nagyúr
válasz Sk8erPeter #172 üzenetére
Nvidia kártyához hogyan lehet betenni ezt a színprofilt?
Mert ügye alapból az Intel IGP-hez lehet hozzárendelni, és az Nvidiáról szó sincs (szó szerint)."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Sk8erPeter
nagyúr
Őszintén szólva nem világos, hogy miért vonatkozna ez csak az integrált Intel-videókártyára... én úgy tudom, ez "Windows-szintű" beállítás (slendriánul fogalmazva), nem konkrétan egyik vagy másik videókártyára vonatkozik.
Inkább eszközökön, kijelzőkön látható színprofil. Pl. kicsit túlzó példával arra szolgál, hogy ha megnézel egy képet a monitoron, és ott egy tulipán sárga, akkor a nyomtatásban ne legyen már mondjuk piros.
De javítsatok ki, ha rosszul gondolom....Burki: szívesen!
Sk8erPeter
-
Puma K
nagyúr
válasz Sk8erPeter #184 üzenetére
Akkor elvileg mind a 2 GPU az adott színprofillal működik. Csak azért kérdeztem, mert mint írtam nem találtam semmi utalást, hogy a GT555M is használná, igaz ezt a monitorhoz adjuk hozzá.
-
L1MaT
tag
Sziasztok következik egy hülye kérdés
Vettem egy Y570-t Win7el hogy tudom az origi windowst kimenteni lemezre a rejtet partícióról ? És ha esetleg bekrepál a rendszer hogy tudom újra húzni ha nem írom ki lemezre ? A lapi telepítő cuccai megvannak egy külön D nevezetű particion az oké-
Bocs a hülye kérdésért de ezer éve volt lapim ott még mindent lemezről nyomtam fel.
Előre is kösz. -
Sk8erPeter
nagyúr
Ha úgyis tök új a rendszered, akkor a mostani állapotot is lementheted, általában rajta van a OneKey Recovery, azzal simán kimentheted fájlba, pl. egy másik partícióra a rendszerpartíció tartalmát, vagy másik megoldás, hogy ugyanebben a programban a "Create Recovery Disc" opció segítségével DVD-kre mented (kb. 3 darab lehet így az eredmény átlagos DVD-vel (nem kétrétegű), ha jól emlékszem). Ez bootolható is, és erről visszahúzza az eredeti rendszer tartalmát (úgy, hogy amikor az elsőnek a tartalmát felmásolta, kéri a második DVD-t).
Sk8erPeter
-
L1MaT
tag
válasz Sk8erPeter #188 üzenetére
Köszi szépen.
-
tacsk0
aktív tag
Hello Mineki!
Tegnap vettem egy lenovo y570a-t i7 konfig nincs benne ssd... Mar leoltottak hogy jon az y580 stbstb de nekem ez kellet.
Nos maris adodott vele egy problema... Gondoltam ujrahuzom... Hiaba kerestem a disket nemkaptam hozza... Aztan kis kutatas utana (neten) irtak valamifele gombrol... (recovery).
Na egybol kiprobaltam menyomtam... Nos itt egy onekey recovery fogadott... vegig is zongoraztam a lepeseket. Aztan sokkot kaptam eltunt a magyar nyelv a valaszthato nyelvek kozul... Ennek mi az oka? Nincs bajom az angollal, de megis...
-
Puma K
nagyúr
Az SSD nem minden konfigban van benne, ennek vásárláskor kell utánajárni. Az alaplapon van egy mSATA csatlakozó amibe tudsz tenni mSATA csatlakozójú SSD-t. [link]
Ha megnyomom a Recovery key-t akkor ez fogad engem:
A gép nyelve angol és magyar lehet, de ezt a Windows megkérdezi mielőtt elindulna ténylegesen a particionálás és a Windows telepítése. Ha kiválasztottad a nyelvet akkor onnantól nem lehet váltani angol és magyar között. Én a gépemet Magyarországon vettem, ha neked nem ajánlja fel akkor valószínűleg nem itthoni a gép.
-
Puma K
nagyúr
válasz Sk8erPeter #192 üzenetére
Kerestem már én is hasonló megoldást, de valahogy nem találtam... Köszi a linket!
-
Puma K
nagyúr
válasz Sk8erPeter #194 üzenetére
"(Milyen durva így utólag, már 2009. dec.-ben kérdeztem, ötezer éve volt...)"
Áhá!
Szóval az időgép építésének a menetét is megkérdezted!
-
tacsk0
aktív tag
Hello All!
Ez az nvidia gt555m cserelheto vga a lenovo ideapad 570 ben?
Udv tacsek
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Nem, mert az alaplapra van forrasztva.
Csupán CPU-t, HDD-t RAM-ot, SSD-t, ODD-t lehet benne cserélni. ODD helyére tudsz tenni egy HDD-t vagy egy SSD-t, persze ehhez megfelelő beépítő keret is szükségeltetik, meg utánajárást, hogy melyik passzol bele (e-bay-en néztem rengeteget, de van egy pár apróság ami nem tetszik... és lehet inkább írok a Lenovónak, hogy ők mit javasolnak, milyen típust vegyek és honnan... vacakot nem akarok venni inkább biztosra megyek)
Üdv
Puma[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Jaja, én is nézegettem ODD helyére való fiókokat, egyelőre én is bizonytalankodom, de ez nem tűnik rossznak, nem?
Persze lehet, hogy valamit nem veszek észre rajta, akkor szólj.
Ez így átszámolva kb. 4,5k.Mondjuk az sem lenne rossz, ha kijönne valami tényleg nagyon jó mSATA SSD, ami simán felveszi a versenyt a 2.5"-os társaival.
Sk8erPeter
-
Dhampir
félisten
-
Sk8erPeter
nagyúr
Köszi, ezekkel a videókkal csak az az igen nagy baj, hogy egyetlen dolgot mutat be, a leállítást meg az újraindulást (boot). De átlagos használat sokkal érdekesebb lenne (pl. egy NetBeans, egy Photoshop elindulása, stb. [most csak gyorsan kiragadtam két példát]), engem őszintén szólva a boot kevésbé érdekel, bár valóban sok mindent kell ilyenkor betölteni, tehát erőforrás-igényes a dolog, de én attól érzem magam jobban, ha a munkám gyorsul fel (pl. kevesebbet kell várni alkalmazások betöltődésére, valamint az alkalmazások általános működése gyorsabb), nem pedig attól, ha a bootidő gyorsabb.
Amúgy ez egy teljesen "szűz" rendszer? Most lett telepítve a Windows, stb.? Csak mert akkor az már megint nem egy túl izgalmas teszt, engem az jobban izgatna, egy agyonhasznált oprendszer általános működését mondjuk mennyire gyorsítja fel.
Gondolom mellesleg ez az "Lite SSD" valami kiherélt fosadék torrentwindóz. Nem?Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Külpolitika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest